Gönderen Konu: Mat Siyah Efsane-İç Aydınlatma Çalışmaları  (Okunma sayısı 14538 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • 1 kere teşekkür edildi
Ynt: Mat Siyah Efsane-İç Aydınlatma Çalışmaları
« Yanıtla #80 : Ekim 11, 2010, 16:40:26 »
Teşekkür ederim Hakkı, elden geldiğince yapıyoruz birşeyler... :)

ben bi ara ankaraya geliyimde benim göstergeleride öyle yapalım mahmut abi :D yada senin araç GLI ise satacağın zaman hemen alıyım ben :D
Ev Alma... Toyota Al...

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #80 : Ekim 11, 2010, 16:40:26 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • SAMURAY artık yok.Yeni gözde 2006 e12 sol granit g
  • Kan Grubu: 0+
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #81 : Ekim 11, 2010, 16:49:31 »
Teşekkür ederim Hakkı, elden geldiğince yapıyoruz birşeyler... :)

vala bende cok isterim benim samuraya böyle ince değişiklikler...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #82 : Ekim 12, 2010, 10:56:38 »
Gelin gençler, hepinizi beklerim hatta oturur hepinize yaparım başlıkta gördüklerinizi... :)

Yanlız burada neler yapıyoruz bir çoğu da el emeği, ilgi alaka üç beş kişiyi geçmiyor. Efsaneciler ya uyuyor ya da bıkmışlar. :)

Tekrar teşekkür ilgilenen herkese...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #83 : Ekim 12, 2010, 11:03:54 »
Gelin gençler, hepinizi beklerim hatta oturur hepinize yaparım başlıkta gördüklerinizi... :)

Yanlız burada neler yapıyoruz bir çoğu da el emeği, ilgi alaka üç beş kişiyi geçmiyor. Efsaneciler ya uyuyor ya da bıkmışlar. :)

Tekrar teşekkür ilgilenen herkese...

abiiii
sessiz kalan kardeşlerimizin resimleri gördükten sonra nutku tutulmuş onları çözmeye çalışıyorum şimdi :D :D
gerçekten taktire şayan çalışmaların var.
emin ol rahatsız efsaneci olarak her iletini dikkatli dikkatli inceliyorum ama bazen susmak en güzel cevaptır denir ya o yüzden bir şey yazamıyorum ;)
 :alkis: :alkis: :alkis: :foto:
Pruva Neta

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #84 : Ekim 12, 2010, 11:07:58 »
vala benim ankara da akrabam cok sürekli gidip geliyom mahmut abi,sana da uğrıycam ilk seferimde haberin olsun bak,benim samurayı geldiği gibi geri götürmem onu söyliyim simdiden :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #85 : Ekim 12, 2010, 11:09:23 »
hakkı kardeşim
inan beyaz efsanede o göstergeler bir olurki bakmaya kıyamaz insan evladı.. :)
hafta sonu mesai vardı herhalde ;)
Pruva Neta

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #86 : Ekim 12, 2010, 11:19:21 »
sorma gitsin be kardeş offf efsaneye ne yakışmaz ki görüyon işte mahmut abinin makinayı !! adam yapmış yhaaa adam yaa adaam :)
eevet kardeş aynen mesaideydim,bu sıralar işlerim yoğun(mahmut abi kızma sustum,konun ceset olmıycak :))

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #87 : Ekim 12, 2010, 11:50:12 »
Yok yahu ne kızması, sizlerde konuşmasanız gömülecek gidecek başlık... :)

Şaka değil, zamanım uygunsa mutlaka elimden geleni yaparım.
Yanlız benim araçdaki göstergeler ve saat sipariş üzerine geliyor.
Saat bir para değil de göstergeler epey tuzlu. :)
Bir de cd çalar olayı var. İç ışıklandırmaya karar verip ona göre cd çalar almak gerekiyor.

Yani öyle bir hafta sonu çıkmıyor bunlar malesef. Uzun bir süreç. :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #88 : Ekim 12, 2010, 11:52:00 »
:) tabiki,zaten ön hazırlık yapılmış olur sen merak etme:)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • "Bilgi Paylaşıldıkça Artar"
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 60000
  • Model Yılı: '14
  • 134 kere teşekkür etti
  • 434 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #89 : Ekim 12, 2010, 11:53:48 »
Çok güzel  çalışma ellerinize  sağlık. Bu kadar güzel çalışma içinde en çok istediğim olay saat termometre olayı. Diğerleri aşağı yukarı benimkiside bu şekilde, renk farklılıklarını saymazsak. Bu güzel çalışmalarınız  için helalinden bir alkış size.
1998 Toyota Corolla 1.3 XL StationWagon 12V 2007-2020
2014 Nissan Qashqai 1.2 DıG-T   2020 -

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #90 : Ekim 12, 2010, 12:06:05 »
Osman bey saat konusunu sizin için tekrar görüşeceğim aklımda merak etmeyin.
Benim saatte zaman tarih ve termometre dönüşümlü olarak gösteriyor. Bu çok hoş olmadı.
Şayet bunu düğme ile istediğimiz zaman geçiş yapılabilecek şekilde imal edebilirlerse daha iyi olacak.
Dediğim gibi konuşup öğreneceğim. Sizinki mavi olacak o da aklımda merak etmeyin. :)

Ben de sizden gösterge işaretçilerine nasıl daha fazla ışık götürebilirim onu öğrenmek istiyorum. Led ile değil de dipsiz güçlü bir park ampülü ile olabilir mi?
Hatta kırmızı biraz zayıf kalıyor belki beyaz mı denemek gerek?

Avatarınıza bakıyorum mavi ışıkla bile gösterge işaretçileri epey belirgin. Ben tüm ışıkları kırmızı dipsiz park ampülü ile değiştirdim yine de ışık gelmedi.
Şeytan sök herşeyi olduğu gibi led döşe diyor ama daha pratik bir çözüm de olabilir gibi geliyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • "Bilgi Paylaşıldıkça Artar"
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 60000
  • Model Yılı: '14
  • 134 kere teşekkür etti
  • 434 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #91 : Ekim 12, 2010, 15:52:34 »
Osman bey saat konusunu sizin için tekrar görüşeceğim aklımda merak etmeyin.
Benim saatte zaman tarih ve termometre dönüşümlü olarak gösteriyor. Bu çok hoş olmadı.
Şayet bunu düğme ile istediğimiz zaman geçiş yapılabilecek şekilde imal edebilirlerse daha iyi olacak.
Dediğim gibi konuşup öğreneceğim. Sizinki mavi olacak o da aklımda merak etmeyin. :)

Ben de sizden gösterge işaretçilerine nasıl daha fazla ışık götürebilirim onu öğrenmek istiyorum. Led ile değil de dipsiz güçlü bir park ampülü ile olabilir mi?
Hatta kırmızı biraz zayıf kalıyor belki beyaz mı denemek gerek?

Avatarınıza bakıyorum mavi ışıkla bile gösterge işaretçileri epey belirgin. Ben tüm ışıkları kırmızı dipsiz park ampülü ile değiştirdim yine de ışık gelmedi.
Şeytan sök herşeyi olduğu gibi led döşe diyor ama daha pratik bir çözüm de olabilir gibi geliyor.

Teşekkür  ederim, aklınızın bir köşesinde olmak güzel ;)

Ben ekstra bir şey yapmadım. Standart gösterge ampüllerinin yerine 8 mm lik ledler kullandım. Ama tabii o ışığı homojen yayan plastiğin tam ampüller üzerine  gelen uzantılarını da dikkatlice hesaplayarak. Sizin skalaları aydınlatmanıza  gelince; zaten normalde kırmızı renkliler. Benimkiler mavi ışık  vurunca hafif morumsu bir  renk alıyorlar  ama  yinede  gayet belirginler. Normal dipsiz ampülle  oraya ışık verebilmek oldukça güç. Çünkü o alanda skalanın ışık alabileceği herhangi bir açıklık, delik yok. Bende biraz uğraşmıştım ama sonradan vazgeçmiştim. Benim aklıma gelen çözüm, 3mm lik şu parlak yanan kırmızı veya beyaz ledlerden alıp tam o ibrenin merkezine ışığını yönlendirmek, gerekirse tam o skalanın altına silikon ve benzeri yapıştırıcılarla sabitlemek.(kırmızı kullanırsan tam kırmızı, beyaz kullanırsan al kırmızı olur) Biliyorum göstergenin o kısmında led tutturmak, çalışmak çok  güç, dar ve bir o kadar da hassas bir  alan. Ben o zamanlar elimde 3mm led olmadığı için 5mm lik standart ledle denememe rağmen istediğim şekilde oturtamamıştım  oraya. Sanırsam 3mm led bu işi  görür. Umarım bir faydam dokunur. Çalışmanızı merakla takip ediyorum,  saygılar...   
1998 Toyota Corolla 1.3 XL StationWagon 12V 2007-2020
2014 Nissan Qashqai 1.2 DıG-T   2020 -

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #92 : Ekim 15, 2010, 09:00:27 »
Benim göstergelerde bir sorun var, açıp içini olduğu gibi ledle döşedim ama her yer ışıl ışıl oldu, işaretçiler yine istediğim gibi aydınlanmadı.

Demek oluyor ki artık yeni görevim ışıklı gösterge işaretçisi yapmak olacak.

Fikri olan varsa da beklerim. Ya da bizim araca uygun hazır ışıklı bir model varsa bilmek isterim. Bu işe kafayı taktım. :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #93 : Ekim 15, 2010, 09:08:12 »
Benim göstergelerde bir sorun var, açıp içini olduğu gibi ledle döşedim ama her yer ışıl ışıl oldu, işaretçiler yine istediğim gibi aydınlanmadı.

Demek oluyor ki artık yeni görevim ışıklı gösterge işaretçisi yapmak olacak.

Fikri olan varsa da beklerim. Ya da bizim araca uygun hazır ışıklı bir model varsa bilmek isterim. Bu işe kafayı taktım. :)

abi bende göstergelere led taktım...çok güçü ledler fakat işaretçilere ışık gitmiyor...sönük kalıyor yani...demekki orjinalide renkli değil bunlar...acaba başka modellerin ışıklı işaretçileriyle değiştirilse olabilirmi? mesela yeni transitlerinki çok parlak ve hoş bi kırmızı...ben olsam ondan takardım...tabi eğer uyuyorsa...
Ev Alma... Toyota Al...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #94 : Ekim 15, 2010, 11:12:35 »
abi bende göstergelere led taktım...çok güçü ledler fakat işaretçilere ışık gitmiyor...sönük kalıyor yani...demekki orjinalide renkli değil bunlar...acaba başka modellerin ışıklı işaretçileriyle değiştirilse olabilirmi? mesela yeni transitlerinki çok parlak ve hoş bi kırmızı...ben olsam ondan takardım...tabi eğer uyuyorsa...

Bir araştırayım ama sanırım uymayacaktır. Ebay'dan baktım yok. Servise sordum işaretçileri tek tek satmıyorlar. Tüm göstergeyi satıyorlar tek parça.

Artık kalorifer düğmesinde olduğu gibi içine led koyacağım bir şekilde. Ama çok zor bir iş.

Elimde bir örneği olsa iş kolay olurdu ama orjinalleri de hacamat etmek istemiyorum.

Dur bakalım, her işin bir çözümü vardır. :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #95 : Ekim 15, 2010, 11:15:58 »

Dur bakalım, her işin bir çözümü vardır. :)

çözümü olmasa bile sen bulursun bi yolunu abi :D

benim sana ufak bi sorum olacak...

kalorifer düğmelerinin ışık tesisatını değiştirip beyaz yapacam...ama oraya nasıl bi ampul veya led almalıyım....hangisi uyar yani...sökmeden temin ediyimki bi daha uğraşmıyım... sen değiştirdiğin için bilirsin diye düşündüm abi...
Ev Alma... Toyota Al...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #96 : Ekim 15, 2010, 11:52:21 »
çözümü olmasa bile sen bulursun bi yolunu abi :D

benim sana ufak bi sorum olacak...

kalorifer düğmelerinin ışık tesisatını değiştirip beyaz yapacam...ama oraya nasıl bi ampul veya led almalıyım....hangisi uyar yani...sökmeden temin ediyimki bi daha uğraşmıyım... sen değiştirdiğin için bilirsin diye düşündüm abi...

Ben o kısmı ışığı transfer eden pleksi parça da dahil tamamen kaldırıp şerit led döşedim. Ama sen öncelikle mevcut ampülün yerine 8mm power led koyup bir bak.
Işık yeterli olmazsa benim yaptığım gibi yapmak zorundasın.

Kalorifer düğmelerinin içindeki pleksiye ışık yeterli gelmediği için biliyorsun ben o kısma led yerleştirdim.

Dediğim gibi sen öncelikle arkadaki mevcut kısma dokunmadan işi çözmeye çalış. Mevcut lamba küçücük bir şey. Yerine iyi bir led koyulursa ışık yetebilir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #97 : Ekim 15, 2010, 13:22:05 »
Ben o kısmı ışığı transfer eden pleksi parça da dahil tamamen kaldırıp şerit led döşedim. Ama sen öncelikle mevcut ampülün yerine 8mm power led koyup bir bak.
Işık yeterli olmazsa benim yaptığım gibi yapmak zorundasın.

Kalorifer düğmelerinin içindeki pleksiye ışık yeterli gelmediği için biliyorsun ben o kısma led yerleştirdim.

Dediğim gibi sen öncelikle arkadaki mevcut kısma dokunmadan işi çözmeye çalış. Mevcut lamba küçücük bir şey. Yerine iyi bir led koyulursa ışık yetebilir.

onun için konsolu sökmem lazım dimi abi? teyibi felanda yani??
Ev Alma... Toyota Al...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #98 : Ekim 15, 2010, 13:33:55 »
Evet konsolu sökeceksin ama dikkat etmen gereken noktalar var onları sana hatırlatayım.

1- O bölgenin altında yani küllük kısmının hemen üstünde iki adet vida var onları söküyorsun. Başka vida arama o kadar. (forumda resimleri var sanırım)

2- A/C tuşunu kendine çekince geliyor onu da söküyorsun.

3- Teybi ve arkasındaki soketleri söküyorsun.

4- Kalorifer düğmelerini soküyorsun. Kendine doğru çekince kolayca gelirler.

Sonra teybi söktüğün boşluktan tutup hafif kanırtarak konsolu hafifçe kendine çekip tırnaklarından kurtarıyorsun ama işin daha bitmedi.

5- Rezistans ve dörtlü düğmelerinin arkasında soketler var onları çıkartıyorsun. Bu kısım konsola arkadan vidalı soketleri çıkarmazsan bir şeyler kopar.

6- Saatin arkasında soket var onları da çıkartıyorsun. Bu kısım da konsola arkadan vidalı soketleri çıkarmazsan yine bir şeyler kopar.

İşlem bu kadar. :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #99 : Ekim 15, 2010, 13:37:18 »
Evet konsolu sökeceksin ama dikkat etmen gereken noktalar var onları sana hatırlatayım.

1- O bölgenin altında yani küllük kısmının hemen üstünde iki adet vida var onları söküyorsun. Başka vida arama o kadar. (forumda resimleri var sanırım)

2- A/C tuşunu kendine çekince geliyor onu da söküyorsun.

3- Teybi ve arkasındaki soketleri söküyorsun.

4- Kalorifer düğmelerini soküyorsun. Kendine doğru çekince kolayca gelirler.

Sonra teybi söktüğün boşluktan tutup hafif kanırtarak konsolu hafifçe kendine çekip tırnaklarından kurtarıyorsun ama işin daha bitmedi.

5- Rezistans ve dörtlü düğmelerinin arkasında soketler var onları çıkartıyorsun. Bu kısım konsola arkadan vidalı soketleri çıkarmazsan bir şeyler kopar.

6- Saatin arkasında soket var onları da çıkartıyorsun. Bu kısım da konsola arkadan vidalı soketleri çıkarmazsan yine bir şeyler kopar.

İşlem bu kadar. :)

tmmdır abi sağolasın sen bunları söylemeseydin kesin bi sakatlık çıkardı...teşekkür ederim...
Ev Alma... Toyota Al...