0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Arkadaşlar konuyu hortlatmış gibi oluyorum ama, gerideki iletilerde dile getirelmiş 2012'de, bu zamana kadar yeni bilgiler edinmişsinizdir diye düşündüm. Zaten net bir cevap da alınamamış. Tekrar sorayım.Start & Stop sistemi turboya zarar verir mi? Vermezse neden vermez?Düzenleme: Otoseyir programındaki uzman da tavsiye etmemiş kullanılmasını.
Sorunun cevabı bu ve benzeri konuların içinde mevcut zaten. Start-Stop sistemi(Start-Stop tuşu ile karıştırılmasın) devre dışı bırakılabiliyor, özellikle performanslı ya da uzun yol kullanımlarında devre dışı bırakılmalı bu sistem. Ancak sakin, düşük devirli kullanımlar veya şehir içi dur kalk trafikte kesinlikle faydalı.
Hakan bey performanslı ve uzun yol kullanımlarda mola vs vs durmanız gerektiğinde sistem gereken parametreler oluşmadıkça zaten devreye girmiyor. Uzun yol kullanımında da bazı durumlarda devreye giriyor ama sistem akıllı turbo devrede ve stop etmemesi gerekiyorsa etmiyor turbo sakinlediğinde stop ediyor. Şehir içi vs kullanımlarda ben sistemi tuşla iptal ediyorum nedeni sürekli park vs vs kısa durmalarda stop etmesi hoşuma gitmiyor tabi ki yakıt ekonomisi için düşünülmüş faydalı bir sistem.