0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Ogün abi nerdeyse hergün konuşuyoruz bu konuyu yazacaklarını bile tahmin ettim Valla bende bridgestone b330 evo kullanıyorum 2003 yapımı lastikler biz arbay 2006da aldık lastikler hala aynı erimiyor lastikler mümkünatı yok çok sert yol tutmaz etmez ama çok güzel dayanır tam 60 yaşındaki emekli memur amca lastiği alsın 850 sene kullansın lastiği Ama hakkını yiyemediğim tek yer ıslak performası ilginç bir şekilde çok iyi kuruda berbat ıslakta anında etki değişik bir lastiktir ama kesinlikle şu saatten sonra tutupta bridgestonenun orta sınıf lastiklerine para vermem.
ben 2009 üretim tarihli ve 2009 dan beri kışları kullandığımız michelin kışlık lastikler vardı geçen hafta yazlık ları takarken attım acaba hatamı yaptım
Oğün senin yazıyı okuyunca amcam aklıma geldi 1972 Anadolu vardı 90 lı yıllarda memur adam dişişnden tırnağından artırdı anadol aldık aldığımız adam lastikleri yeni taktırmış felan neyse aradan tam 11 yıl geçti amcam o lastiklerle aracı geri sattı ben amacam üzerine tasarruflu adam tanımam :d gerçi senede toplasan 5000 km ya yapıyordur ya yapmıyordur
Niye attınız içine çiçek ekerdiniz
aytaç abi lastiğin kauçuğu ölmüştür dimi dişleri iyi durumdaydı konu açılmışken sorayım dedim içimde kalmasın dedim
Amcama kaç kere dedim ya maça değiştirelim şunu lastikleri diye .Birde kızardı ben ne yol yapıyorum da eskiyecek bunlar diye sertlik mertlik hikaye hak getire .Valla şu an ki aracımın üzerindeki lastikler 2010 - 48 inci hafta üretimli 2011 de takılmış 3 yıllık lastik yani valla bu sen maddi imkansızlıktan değiştiremedim .Lastikçiye yazlıkları taktırırken sordum dedim bir şey olur mu ohhoooo abi sen bunları ver bana 200 liraya hemen okutayım dedi Allah Allah dedim millet ne lastiklerle biniyor bir görsen dedi .Ben de tak lan tak masrafa sokma beni dedim
Aracımı 2013 Aralık ayında aldım, şuanda 5000 km'de. Araca Goodyear Efficientgrip 205/55 r16 91h lastik takmışlar. Öncelikle bu lastik hakkındaki bilgilendirmelerinize ihtiyacım var. Daha sonra da bu lastiklerle tahmini olarak "kaç km / kaç yıl" yol yapabilirim. Sürekli binicisi isen 4 yıl maksimum olarak ifade ediyorlar bu doğru mu yoksa bu duruma uymak mı gerekir?
Konuya tekrar renk getireyim arkadaşlar. Geçen abimin kışlıkları sokturtup yazlıkları taktırdık, arkalarda takılı olan lastiklerin tarihine baktık üretim yılı 2000 çıktı
Benim lastiklerde bayi çıkışlı lastik 2009 . Çatlama felan var ama araba 36 binde lastik michelin frenleme kötüleşti. 1 ay sonra muayene var geçer mi acaba araç ?