Gönderen Konu: Lastik Ömrü Ne Kadardır?  (Okunma sayısı 40576 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '22
  • 1214 kere teşekkür etti
  • 2229 kere teşekkür edildi
Ynt: Lastik Ömrü Ne Kadardır?
« Yanıtla #100 : Mayıs 28, 2014, 16:41:43 »
Sonuç ne? Sonuçta yeni üretimli lastik tercih sebebidir. Fiyatını üretim tarihine göre indirip indirmeyecekleri önemli. Aynı paraya 5 yıl ömrü kalmış lastilkmi alınır 10 yıl ömrü olanmı alınır. Esas sorun bu zaten.

Evet önemli soru bunlar gerçekten. Bu da artık bilinçli tüketicinin maharetine kalmış
Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #100 : Mayıs 28, 2014, 16:41:43 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 257500
  • Model Yılı: '01
  • 395 kere teşekkür etti
  • 376 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #101 : Mayıs 28, 2014, 21:22:22 »
Lastik diş derinliği 1.6 mm'nin altındaysa muayeneden geçmez. Üzerindeyse hafif kusurla geçersin muhtemelen.

Abi öyle birşey yok :D Bizim ön lastikler sadece görüntü olarak diş var ama dümdüz lastikler hafif kusurla geçtik
Toyota Corolla 2001 1.6vvt-i sol special 110+ bilmem kaç tane hp  BENZİNLİYDİ  Artık Prins Technomaxlı :rofl:

Simota Short Air İntake, 1.8 vvt-i İntake Manifold, 1.8 vvt-i Throttle Body, 1.8 vvt-i fuel injectors 51 mm straight pipe & sport muffler, Raizin Voltage Stabilizer, Greddy Oil Cacht Tank, Eibach pro kit 35 mm springs
Swimming coach :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • YB276
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 40000
  • Model Yılı: '13
  • 154 kere teşekkür etti
  • 190 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #102 : Mayıs 28, 2014, 23:04:23 »
Bi daha Er300'ü arabanın yanına bile yaklaştırmam.Sessiz olan arabayı sesli yapıyor.Yumuşak süspansiyonu bile sertleştirmeyi başarabilen bi lastik.Kısmetse eylül gibi Michelin Primacy serisi ya Continental ve Goodyear EfficentGrip serilerinden düşünüyorum. :)
2011 Toyota Auris 1.4 D-4D Comfort Extra Special Edition
Beni en çok çeken şey mazotun köpürmesi,dizelin çalışırken yaptığı sesi Anlayamazsınız. :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • T SPORT....
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 190000
  • Model Yılı: '02
  • 463 kere teşekkür etti
  • 674 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #103 : Mayıs 28, 2014, 23:09:45 »
Bi daha Er300'ü arabanın yanına bile yaklaştırmam.Sessiz olan arabayı sesli yapıyor.Yumuşak süspansiyonu bile sertleştirmeyi başarabilen bi lastik.Kısmetse eylül gibi Michelin Primacy serisi ya Continental ve Goodyear EfficentGrip serilerinden düşünüyorum. :)

:rofl: :rofl:  ercüment arkadaşta bizden  :rofl: paraya sıkıştım biraz normalde satmayacaktım ama satıcam gibi er300leri ben boşta duruyor kumho ecowing aldım kh27 keyfine bak sadece o lastigede.normalde er300leri kara saklıcaktım ben trafige kapalı alanda döniyim diye  :D :D
michel tavsiye etmem ama diger iki markayada bakabilirsin.
2002 corolla sol vvt-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 395 kere teşekkür etti
« Yanıtla #104 : Mayıs 29, 2014, 00:13:06 »
Tekrar söylüyorum bunu bridgestone b250 b330 evo er300 kesinlikle memur lastiği al tak 10 sene sonra arabayı sat kurtul :rofl:
Toyota Corolla 2001 1.6vvt-i sol special 110+ bilmem kaç tane hp  BENZİNLİYDİ  Artık Prins Technomaxlı :rofl:

Simota Short Air İntake, 1.8 vvt-i İntake Manifold, 1.8 vvt-i Throttle Body, 1.8 vvt-i fuel injectors 51 mm straight pipe & sport muffler, Raizin Voltage Stabilizer, Greddy Oil Cacht Tank, Eibach pro kit 35 mm springs

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • YB276
  • 154 kere teşekkür etti
« Yanıtla #105 : Mayıs 29, 2014, 00:18:57 »
:rofl: :rofl:  ercüment arkadaşta bizden  :rofl: paraya sıkıştım biraz normalde satmayacaktım ama satıcam gibi er300leri ben boşta duruyor kumho ecowing aldım kh27 keyfine bak sadece o lastigede.normalde er300leri kara saklıcaktım ben trafige kapalı alanda döniyim diye  :D :D
michel tavsiye etmem ama diger iki markayada bakabilirsin.
Bizim tırın çeker lastiklerine kumho aldık memnunuz valla.Kumhoyuda listeye aldım yeter ki sessiz ve yumuşak olsun başka bişey istemiyorum. :D
Tekrar söylüyorum bunu bridgestone b250 b330 evo er300 kesinlikle memur lastiği al tak 10 sene sonra arabayı sat kurtul :rofl:
Yav ercüment 47.000 km deki arabanın 0 km den beri aynı olan lastiklerinin diş derinlikleri 4.2 mm olur mu?ER300 ise oluyor işte. :D
Beni en çok çeken şey mazotun köpürmesi,dizelin çalışırken yaptığı sesi Anlayamazsınız. :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • T SPORT....
  • 463 kere teşekkür etti
« Yanıtla #106 : Mayıs 29, 2014, 00:29:35 »
er300lerde sadece fonksiyon kaybı oluyor lastiklerde aşınma min düzeyde sadece uzun ömür için yapılmış bir lastik.şahsi görüşüm oldukça sert gürültülü işlevsiz bir lastik 8sene kullandım bir 2 sene daha giderdi gerçekten.ercümentin dedigi gibi al er300 10sene sonrada sat arabayı  :D kumho goodyear hankook conti bütçe düşük ise petlas bunlara bakabilirsin.kumhodan özellikle kh27 ecowing olabilir.goodyear zaten biliyorsun egperformans serisi
2002 corolla sol vvt-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 395 kere teşekkür etti
« Yanıtla #107 : Mayıs 29, 2014, 01:30:05 »
Bizim tırın çeker lastiklerine kumho aldık memnunuz valla.Kumhoyuda listeye aldım yeter ki sessiz ve yumuşak olsun başka bişey istemiyorum. :DYav ercüment 47.000 km deki arabanın 0 km den beri aynı olan lastiklerinin diş derinlikleri 4.2 mm olur mu?ER300 ise oluyor işte. :D

Bizimde arkalar 4 kesin vardır 11-12 senelik lastik sen düşün :lol:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #108 : Mayıs 29, 2014, 10:55:17 »
  Daha önce de söylediğim gibi 10 yıl lastik ömrüdür. Burada dikkat edilecek hususlar; lastiklerin kalitesi, saklanma şartları, kullanım şartları ve maruz kaldığı güneş(Uv), kimyasal ve fiziki etkilerdir.
 Diğer yandan; lastik bayilerinin lastik istifleme metodlarının denetlenmesi gerektiği de açığa çıkmaktadır bence, yoksa bu soru işaretleri tam olarak giderilemez.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • T SPORT....
  • 463 kere teşekkür etti
« Yanıtla #109 : Mayıs 29, 2014, 10:58:28 »
  Daha önce de söylediğim gibi 10 yıl lastik ömrüdür. Burada dikkat edilecek hususlar; lastiklerin kalitesi, saklanma şartları, kullanım şartları ve maruz kaldığı güneş(Uv), kimyasal ve fiziki etkilerdir.
 Diğer yandan; lastik bayilerinin lastik istifleme metodlarının denetlenmesi gerektiği de açığa çıkmaktadır bence, yoksa bu soru işaretleri tam olarak giderilemez.

kesinlikle katiliyorum hakan abi o yüzden zaten kisliklari yanima aldim  posetleyip.lastigi taktirdigim yerdeki hali görünce
2002 corolla sol vvt-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 288000
  • Model Yılı: '06
  • 19 kere teşekkür etti
  • 929 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #110 : Mayıs 29, 2014, 11:24:15 »
Bristone kesinlikle lastik değil bildiğiniz sert plastik araba da ne süspansiyon bırakıyor nede  konfor ne yol tutuş var nede iyi fren mesafesi yağmur u zaten söylemiyorum bile maddi açıdan biraz rahatlayım ilk önce aracımın lastiklerini goodyear la değiştireceğim kardeşimle aynı araçlara sahibiz ikimizin aracında da bristone b250 vardı kardeşim goodyear efg performans taktrdı .Denk geldi kullandım arabayı kardeşim demiştide bu kadar fark olacağını tahmin etmemiştim abi resmen araba değişmiş süspansiyon olsun yol tutuş fren viraj kabiliyeti sanki başka arabayı kullandım o kadar diyorum birdaha mı töbe bristone taktırmam
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

1996 GLİ  - COROLLA " EFSANE "

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • T SPORT....
  • 463 kere teşekkür etti
« Yanıtla #111 : Mayıs 29, 2014, 11:26:23 »
Bristone kesinlikle lastik değil bildiğiniz sert plastik araba da ne süspansiyon bırakıyor nede  konfor ne yol tutuş var nede iyi fren mesafesi yağmur u zaten söylemiyorum bile maddi açıdan biraz rahatlayım ilk önce aracımın lastiklerini goodyear la değiştireceğim kardeşimle aynı araçlara sahibiz ikimizin aracında da bristone b250 vardı kardeşim goodyear efg performans taktrdı .Denk geldi kullandım arabayı kardeşim demiştide bu kadar fark olacağını tahmin etmemiştim abi resmen araba değişmiş süspansiyon olsun yol tutuş fren viraj kabiliyeti sanki başka arabayı kullandım o kadar diyorum birdaha mı töbe bristone taktırmam

abi ben şuan kumho kullanıyorum sanki arabaya yeni yay taktırdım  :rofl: birdgestone için birşey diyemem ama er300 beni öldürdü yani atamadımda birtürlü özelliğini yitire yitire kullandık işte :) ne taksan iş görür abi yaa :D
2002 corolla sol vvt-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 288000
  • Model Yılı: '06
  • 19 kere teşekkür etti
  • 929 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #112 : Mayıs 29, 2014, 16:47:35 »
Ya Oğün bak biraderde  2006 sol hb var 87 binde bende  2006 terra sedan var 85 binde ikisi de servis bakımlı kazasız belasız araç kardeşime goodyear takıldıktan sonra bu denli fark olacağını inan düşünmüyordum sanki benim araba dangır dungur o yumuşak yumuşak lastik bu kadar fark eder mi ediyormuş arkadaş resmen yoldaki bütün ayrıntıyı içeri veriyor
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

1996 GLİ  - COROLLA " EFSANE "

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • YB276
  • 154 kere teşekkür etti
« Yanıtla #113 : Mayıs 29, 2014, 17:39:43 »
Ya Oğün bak biraderde  2006 sol hb var 87 binde bende  2006 terra sedan var 85 binde ikisi de servis bakımlı kazasız belasız araç kardeşime goodyear takıldıktan sonra bu denli fark olacağını inan düşünmüyordum sanki benim araba dangır dungur o yumuşak yumuşak lastik bu kadar fark eder mi ediyormuş arkadaş resmen yoldaki bütün ayrıntıyı içeri veriyor
Abi gerçekten farkediyor.Eniştem de 2008 Astra G hb var.Alındığından beri aynı lastik vardı arabada Dunlopun bi serisi adını unuttum.Bu sene Lassa İmpetus Revo+ aldı arabanın sürüş karakteri bile değişti o derece fark ediyor. :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • T SPORT....
  • 463 kere teşekkür etti
« Yanıtla #114 : Mayıs 29, 2014, 18:54:42 »

abi o farkı goodyear degil ama kumho takarakda farkettim.o lastikten sonra ne takarsan tak bence rahatlayacak araba duacın bile olur yani :D er300 zulumdü benim gözümde.inanılmaz farkediyor gerçekten.
2002 corolla sol vvt-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Bir başkadır benim memleketim...
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 22000
  • Model Yılı: '05
  • 533 kere teşekkür etti
  • 165 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #115 : Aralık 27, 2014, 16:07:09 »
Arkadaşlar benim lastik 64 bim km'dir kullanıyorum. Çatlamalar başladı. Bir lastikçi arkadaşım hocam lastikleri değiştirseniz iyi olur dedi. Lastik değiştirmişken jant da değiştireyim mi? Orjinal ebat kullanıyorum. 175/70/R13  Lassa Atracta 2011'in 34. haftası üretimi . Ne dersiniz?
Şimdi Avensis 1.6 Elegant
97, 1.3 XE A/C, DÜPLÜ:) ( Eskiden )

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • 2928 kere teşekkür etti
  • 2553 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #116 : Aralık 27, 2014, 16:22:25 »
Arkadaşlar benim lastik 64 bim km'dir kullanıyorum. Çatlamalar başladı. Bir lastikçi arkadaşım hocam lastikleri değiştirseniz iyi olur dedi. Lastik değiştirmişken jant da değiştireyim mi? Orjinal ebat kullanıyorum. 175/70/R13  Lassa Atracta 2011'in 34. haftası üretimi . Ne dersiniz?

Yeni araba düşünüyorsunuz zaten abi, birde jantlara masraf etmeyin bence. R13 ler bizim R17 lere göre baya uygun fiyatlı. Bizdekilerin iyi kalitelisinin tekinin fiyatı 500 TL lerden başlıyor  :olu:
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Bir başkadır benim memleketim...
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 22000
  • Model Yılı: '05
  • 533 kere teşekkür etti
  • 165 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #117 : Aralık 27, 2014, 16:51:46 »
Yeni araba düşünüyorsunuz zaten abi, birde jantlara masraf etmeyin bence. R13 ler bizim R17 lere göre baya uygun fiyatlı. Bizdekilerin iyi kalitelisinin tekinin fiyatı 500 TL lerden başlıyor  :olu:

Murat abi,   benim satın almam biraz bekleyecek sanırım. Belli de olmaz yaza kadar bakalım neler değişecek ;)
Şimdi Avensis 1.6 Elegant
97, 1.3 XE A/C, DÜPLÜ:) ( Eskiden )

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 100
  • Model Yılı: '10
  • 367 kere teşekkür etti
  • 316 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #118 : Aralık 29, 2014, 13:24:44 »
Yaklasik iki sene once aldigim ve 45bin km civari kulladigim nittolarimi emekliye ayiriyorum.
Yilbasindan sonra hem jantlari hem de lastikleri degistirecegim. 

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #119 : Aralık 29, 2014, 14:06:38 »
Yaklasik iki sene once aldigim ve 45bin km civari kulladigim nittolarimi emekliye ayiriyorum.
Yilbasindan sonra hem jantlari hem de lastikleri degistirecegim. 
Bir dünya turu olmuş.
 Ne üretimi o lastikler Kadir.