0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Sonuç ne? Sonuçta yeni üretimli lastik tercih sebebidir. Fiyatını üretim tarihine göre indirip indirmeyecekleri önemli. Aynı paraya 5 yıl ömrü kalmış lastilkmi alınır 10 yıl ömrü olanmı alınır. Esas sorun bu zaten.
Lastik diş derinliği 1.6 mm'nin altındaysa muayeneden geçmez. Üzerindeyse hafif kusurla geçersin muhtemelen.
Bi daha Er300'ü arabanın yanına bile yaklaştırmam.Sessiz olan arabayı sesli yapıyor.Yumuşak süspansiyonu bile sertleştirmeyi başarabilen bi lastik.Kısmetse eylül gibi Michelin Primacy serisi ya Continental ve Goodyear EfficentGrip serilerinden düşünüyorum.
ercüment arkadaşta bizden paraya sıkıştım biraz normalde satmayacaktım ama satıcam gibi er300leri ben boşta duruyor kumho ecowing aldım kh27 keyfine bak sadece o lastigede.normalde er300leri kara saklıcaktım ben trafige kapalı alanda döniyim diye michel tavsiye etmem ama diger iki markayada bakabilirsin.
Tekrar söylüyorum bunu bridgestone b250 b330 evo er300 kesinlikle memur lastiği al tak 10 sene sonra arabayı sat kurtul
Bizim tırın çeker lastiklerine kumho aldık memnunuz valla.Kumhoyuda listeye aldım yeter ki sessiz ve yumuşak olsun başka bişey istemiyorum. :DYav ercüment 47.000 km deki arabanın 0 km den beri aynı olan lastiklerinin diş derinlikleri 4.2 mm olur mu?ER300 ise oluyor işte.
Daha önce de söylediğim gibi 10 yıl lastik ömrüdür. Burada dikkat edilecek hususlar; lastiklerin kalitesi, saklanma şartları, kullanım şartları ve maruz kaldığı güneş(Uv), kimyasal ve fiziki etkilerdir. Diğer yandan; lastik bayilerinin lastik istifleme metodlarının denetlenmesi gerektiği de açığa çıkmaktadır bence, yoksa bu soru işaretleri tam olarak giderilemez.
Bristone kesinlikle lastik değil bildiğiniz sert plastik araba da ne süspansiyon bırakıyor nede konfor ne yol tutuş var nede iyi fren mesafesi yağmur u zaten söylemiyorum bile maddi açıdan biraz rahatlayım ilk önce aracımın lastiklerini goodyear la değiştireceğim kardeşimle aynı araçlara sahibiz ikimizin aracında da bristone b250 vardı kardeşim goodyear efg performans taktrdı .Denk geldi kullandım arabayı kardeşim demiştide bu kadar fark olacağını tahmin etmemiştim abi resmen araba değişmiş süspansiyon olsun yol tutuş fren viraj kabiliyeti sanki başka arabayı kullandım o kadar diyorum birdaha mı töbe bristone taktırmam
Ya Oğün bak biraderde 2006 sol hb var 87 binde bende 2006 terra sedan var 85 binde ikisi de servis bakımlı kazasız belasız araç kardeşime goodyear takıldıktan sonra bu denli fark olacağını inan düşünmüyordum sanki benim araba dangır dungur o yumuşak yumuşak lastik bu kadar fark eder mi ediyormuş arkadaş resmen yoldaki bütün ayrıntıyı içeri veriyor
Arkadaşlar benim lastik 64 bim km'dir kullanıyorum. Çatlamalar başladı. Bir lastikçi arkadaşım hocam lastikleri değiştirseniz iyi olur dedi. Lastik değiştirmişken jant da değiştireyim mi? Orjinal ebat kullanıyorum. 175/70/R13 Lassa Atracta 2011'in 34. haftası üretimi . Ne dersiniz?
Yeni araba düşünüyorsunuz zaten abi, birde jantlara masraf etmeyin bence. R13 ler bizim R17 lere göre baya uygun fiyatlı. Bizdekilerin iyi kalitelisinin tekinin fiyatı 500 TL lerden başlıyor
Yaklasik iki sene once aldigim ve 45bin km civari kulladigim nittolarimi emekliye ayiriyorum. Yilbasindan sonra hem jantlari hem de lastikleri degistirecegim.