Gönderen Konu: 2003 RAV4'üme Rampada "kal" geliyor!  (Okunma sayısı 37162 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Toyota gibi adam olmak!
  • Araç: Verso
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 70000
  • Model Yılı: '05
  • 3 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
Ynt: 2003 RAV4'üme Rampada "kal" geliyor!
« Yanıtla #60 : Mayıs 27, 2011, 15:58:25 »
Motor üst beynini bugün tamire gönderdim. 2 yıl garantili olarak yapılacak. 15 gün bekleyeceğim. İnşallah sorun hallolur da şanzımanla uğraşmayız. sonuçları paylaşacağım.
Made in *zeync*
Always TOYOTA...

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #60 : Mayıs 27, 2011, 15:58:25 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corona
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: '94
  • 18 kere teşekkür etti
  • 21 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #61 : Haziran 12, 2011, 00:01:19 »
Uzun bir aradan sonra tüm foruma selamlar..Çok harika bir yazı olmuş, önümüzdeki hafta bir terslik olmazsa ben de bir rav4 alacağım. Konuyu okuyunca bayağı korktum ama en azından "üst beyin" denilen cihazın çok kritik olduğunu öğrenmiş oldum. 
cressida, camry, ae101 , RAV4 , E120, E140 , corona

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Toyota gibi adam olmak!
  • Araç: Verso
  • Kilometre: 70000
  • Model Yılı: '05
  • 3 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #62 : Temmuz 08, 2011, 16:17:21 »
şanzıman beyni denilen parça 1 ayda (çoğu kargoda beklemeden) Abd de tamir olup geldi. Ali Demir bey ve İlkin hocamın aracılığıyla. 400 $ a mal oldu. Serviste de kalibrasyonunu yaptırdım dün ve araç canavar gibi oldu. Bütün şikayet bitti. Vuruntu, düzensizlik, çekmeme sorunu tamamen ortadan kalktı.
Made in *zeync*
Always TOYOTA...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Rav 4
« Yanıtla #63 : Kasım 13, 2011, 19:31:51 »
merhabalar konuyu yeniden canladırayım aynı sorun benim aracımda da var.anadolu yakasında oturuyorum götürebileceğim usta varmı yardımcı olurmusunuz?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • DeVLeRiN AşKı BüYüK OluR..!
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • Model Yılı: '95
  • 167 kere teşekkür etti
  • 290 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #64 : Kasım 13, 2011, 20:43:10 »
Bu konuyu baştan sonuna kadar okudum.konunun yeniden canlanması gerçekten güzel olmuş gerçekten forum bu konuyla amacına ulaşmış ve durumdan muzdarip olan arkadaşlar konuyu gerçekten iyi iletmişler herkese çok geçmiş olsun tekrardan, ilerde aynı sorunu yasayan rav4 kullanıcılarına örnek olması açısından TR de bu işi yapan birileri varsa lütfen konunun altına gerekli iletişim bilgileri yazılsın lütfen..
2.0 Avensis Exe.E. Emekliye ayırdık ..
Şimdi LR Defender 110 2500cc lpg zamanı :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: ---
« Yanıtla #65 : Kasım 13, 2011, 22:57:27 »
Aynı sorun benim arabamda da mevcut... TR de bu işi yapan usta varsa iletişim bilgilerini bekliyorum... İyi sürüşler...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
« Yanıtla #66 : Kasım 17, 2011, 18:42:03 »
Mutlaka sanziman yagi degistirin sonra solenoid denen vites gecusleri yapan parcalara baktirin en son beyni dusunun. Cok arastirdim. İlk iki durumda cogu arac duzelmis. Bazi servisler kazanmak icin kolay ve maliyetli olani tavsiye ediyor. Selamlar

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Honda CRV 1.5 Turbo Executive-Life Style
  • Araç: ---
  • Kilometre: 63000
  • Model Yılı: '20
  • 2023 kere teşekkür etti
  • 2545 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #67 : Aralık 23, 2011, 20:30:05 »
Merhaba Sufi bey,

Bazı arkadaşlarımızın çok güzel şekilde teşhiste bulunduğu gibi öncelikle servisinizde şanzıman yağını ve varsa filtresini değiştirtmenizdir. Dışarıda da aynı viskoziteyi bulabilirsiniz ama tecrübelerime dayanarak söyleyebilirim ki her nedense servistekiyle aynı etkiyi yapmamaktadırlar, sebebinin içindeki katıklar olduğunu düşünüyorum. Bununla beraber motor yağları için aynı şeyi söyleyemem.

Araç neden 1. vitesle kalkamaz?

Şanzıman yağının periyodik değişim km'si 2 veya 3 defa atlatılan otomatik bir şanzıman, içindeki yağın artık "suya" dönüşmesiyle basınç üretemez, motor çok rahat bir şekilde dönerken ECU bu rahatlığın yokuş aşağı inildiği için olduğunu zanneder ve 2. veya 3. vitese geçerek ancak yüksek devirlerde kalkış yapacak torka ulaşabilir.

Yazılanlardan, ne önce nede sonra bu değişimi yaptığınızdan bahsetmemişsiniz, sizce sorunun kaynağı  hala orada beklemiyor mu?
Yağı değişmektense kontrol ünitesini veya bu tip parçaları söktürüp tamire gönderme gibi önceliğinize anlam veremedim.

Sorunun şanzıman yağından olduğunu düşünerek, acilen servisinizde şanzıman yağını, varsa filtresini ve aracınız 4 çeker olduğundan arka difransiyel yağınıda değiştirtmenizi tavsiye ederim.

Lastikler: Michelin Latitude Cross M+S (dört mevsim)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #68 : Aralık 25, 2011, 21:17:58 »
Merhaba Sufi bey,

Bazı arkadaşlarımızın çok güzel şekilde teşhiste bulunduğu gibi öncelikle servisinizde şanzıman yağını ve varsa filtresini değiştirtmenizdir. Dışarıda da aynı viskoziteyi bulabilirsiniz ama tecrübelerime dayanarak söyleyebilirim ki her nedense servistekiyle aynı etkiyi yapmamaktadırlar, sebebinin içindeki katıklar olduğunu düşünüyorum. Bununla beraber motor yağları için aynı şeyi söyleyemem.

Araç neden 1. vitesle kalkamaz?

Şanzıman yağının periyodik değişim km'si 2 veya 3 defa atlatılan otomatik bir şanzıman, içindeki yağın artık "suya" dönüşmesiyle basınç üretemez, motor çok rahat bir şekilde dönerken ECU bu rahatlığın yokuş aşağı inildiği için olduğunu zanneder ve 2. veya 3. vitese geçerek ancak yüksek devirlerde kalkış yapacak torka ulaşabilir.

Yazılanlardan, ne önce nede sonra bu değişimi yaptığınızdan bahsetmemişsiniz, sizce sorunun kaynağı  hala orada beklemiyor mu?
Yağı değişmektense kontrol ünitesini veya bu tip parçaları söktürüp tamire gönderme gibi önceliğinize anlam veremedim.

Sorunun şanzıman yağından olduğunu düşünerek, acilen servisinizde şanzıman yağını, varsa filtresini ve aracınız 4 çeker olduğundan arka difransiyel yağınıda değiştirtmenizi tavsiye ederim.

Tekin bey,
Sizin söylediğiniz herşeyi gerçekleştirdim.. yağı değiştirdim.. filtreyi değiştirdim.. selenoid valfleri kontrol ettirdim.. Bosch car servis te bilgisayara bağlattım olmadı, şanzımancıları gezdim onlar bilgisayara bağladılar.. işin ilginç tarafı şu; Elektronik olarak bilgisayarda hiç bir problem görünmüyor.. kendim makina mühendisiyim.. bir tane şanuzumancınında söylediği arıza bana mantıklı gelmedi... yani ecu tamirinden başka çare kalmamış gibi düşünmeye başladım... tabiki anlattıklarım kendi aracım için geçerlidir... Sizin yönlendirmenizide haklı buluyorum.. yapılması gerekenleri sıralamışsınız... İyi sürüşler...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #69 : Aralık 25, 2011, 21:41:13 »
Merhaba Sufhi bey,

Otomatik şanzımanınızda D konumuna geldiğinizde, ECU'nun görevi bundan sonrasını motorun devrine ve havanın sıcaklığına uygun olarak seçeceği vitesle kısıtlıdır. Oysa sizin vites değişimiyle ilgili bir sorununuz olmadığına göre ECU da problem olduğunu düşünmüyorum.

Sizin probleminiz yokuşlarda kalkış yapamamak, yani mekanik bir arıza gibi görünüyor, araçtan rölanti veya stop halinde alınacak hata raporunda bu görünemeyebilir, yapılması gereken korkarım şanzımanı yetkili serviste indirdip kavramayla ilgili olan tork konvertörünü ve bağlantılı hortumlarını incelettirmektir.

Bunları yapmadan ECU değişimi yapmak gereksiz olabilir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • ÇÖL KAPLANI
  • Kan Grubu: AB+
« Yanıtla #70 : Ocak 11, 2012, 16:35:11 »
merhaba Tekin bey.
diğer sayfada sizinle bu konuyu konuşmuştuk ama buradan devam etme ihtiyacı duyuyorum.Arabam 2002 rav 4 aynen sorun sufi beyin sorunları gibidir.ilk kalkış esnasında 3 bin devirde falan kalkış yapıyor.Aracı bursa inallardan aldım güvenilir bir firma olduğu için tercih ettim.Şu an araç onların elinde telefonla bilgi alıyorum.ilk önce selenoid dendi.daha sonra akkoyunlu toyota servisine götürmüşler şu an tesbitleri ecu üzerinde ağırlaşmış.tahminimce ekonomik yönden nasıl sonuca ulaşırız diye araştırıyorlar.İnallar 'da bir an önce sorunu halledip olayı sonuçlandırmayı hedefliyorlar.Ama forumda okuduklarıma göre bu olay şanzıman yenilenmesi ve ecu değişimine kadar gidecek gibi gözüküyor. herkeze sorunsuz günler dilerim
AKILLI OLUP DÜNYANIN KAHRINI ÇEKECEĞİNE DELİ OL DÜNYA SENİN KAHRINI ÇEKSİN..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • ÇÖL KAPLANI
« Yanıtla #71 : Ocak 11, 2012, 16:40:45 »
İnallarh2(bursa) sorunu çözemezse,ben aynı masrafı yapamayacağım için aracı iade yoluna gideceğim.yada ali besni ve sufi beyin sorunu nasıl çözdüğünü onlara anlatacağım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #72 : Şubat 03, 2012, 14:44:18 »
İnallarh2(bursa) sorunu çözemezse,ben aynı masrafı yapamayacağım için aracı iade yoluna gideceğim.yada ali besni ve sufi beyin sorunu nasıl çözdüğünü onlara anlatacağım.

Kurtuluş bey, aracınızın nasıl tamir edileceğini merak ediyorum... Aracınızı eğer tamir edebilirlerse sorunun nerede olduğuyla ilgili yazınızı bekliyor ve iyi sürüşler diliyorum...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • ÇÖL KAPLANI
« Yanıtla #73 : Şubat 07, 2012, 09:26:24 »
çok şükür sorun çözüldü :D.Bursa ÇAVDARLI 'da ecu değişimi yapıldı.şanzıman içindeki değişmesi gereken kavramalar değişti.Bu serviste Ersin Usta var tecrübeli.Aracımı Bursa inallardan ikinci el  almıştım. Garanti süresi içerisinde aracı kendilerine iade ettim.ya değişim yada tamir süresini beklememi söylediler.Yedek araçta temin ettiler.Tamir süresini beklemeye başladık çook uzun bir süreçte olsa sonuca ulaştık.inallar ekonomik tamir yoluna gittiler sanayide hallederiz gibi düşündüler.ama olmadı en sonunda ÇAVDARLI toyota servisinde :) 3 gün içinde sorun çözüldü.boşu boşuna 25 gün sanayide o usta senin bu usta benim gezdiler.ha birde istanbul bostancı sanayinde şanzumancı avni usta >:( var bu sorunu 6.000-tl ye çözerim demişti.ÇAVDARLI 3.000-tl ye yani yarı parasına sorunu halletti ve bu masrafı Aracı İNALLAR dan :alkis: aldığım için o firma ödedi.Yapılan masraflarda benim bütçemden sadece git gel yol masrafları çıktı >:(.Ama bursa yı iyice öğrenmiş olduk.şanzıman nedir beyin nedir kavrama, imbolayzır  nedir,motor ecusu şanzıman ecusu  teknik olarak bu işler hakkında da bilgi sahibi oldum. Herkese Sorunsuz günler dilerim...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #74 : Şubat 07, 2012, 09:51:42 »
Kurtuluş bey,

Geçmiş olsun ve aracınızı hep iyi günlerde kullanmanız dileğiyle,

Yalnız şunu hiç aklınızdan çıkartmayın, şanzıman yağı varsa filtresini periyodik değişim süreçlerini aksatmadan yetkili serviste değişimini sağlayınız.

Her türlü mekanik tamir yetkili serviste biraz daha pahalıya gelsede gözle göremediğimiz kaliteleriyle uzun sürede fark ortaya çıkmaktadır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • ÇÖL KAPLANI
« Yanıtla #75 : Şubat 10, 2012, 16:13:13 »
Tekin Bey;    iyi dilekleriniz için teşekkür ederim.şanzıman yağı ve filtresi için bu araçlarda  !!!kaç bin km'de bir değişim yapmayı öneriyorsunuz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 15 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #76 : Şubat 10, 2012, 17:08:31 »
Bir soruda ben sorayım:Dik rampalarda aracın geri kayması normalmidir acaba?Geçenlerde çok dik bir rampaya park yapmıştım,kalkış yaparken araç birden geri kaydı.El frenini çekmeden kalkamadım,bu sizce normalmidir yoksa problem mi var?
İnandığın gibi yaşamazsan,yaşadığın gibi inanmaya başlarsın!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #77 : Şubat 10, 2012, 18:53:35 »
Tekin Bey;    iyi dilekleriniz için teşekkür ederim.şanzıman yağı ve filtresi için bu araçlarda  !!!kaç bin km'de bir değişim yapmayı öneriyorsunuz.

Kurtuluş bey, sizin aracınızın şanzıman yağı ve filtresi değişim periyodunu bilmiyorum, kitapçığınızdan yada yetkili servisinizden öğrenebilirsiniz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #78 : Şubat 10, 2012, 18:55:13 »
Bir soruda ben sorayım:Dik rampalarda aracın geri kayması normalmidir acaba?Geçenlerde çok dik bir rampaya park yapmıştım,kalkış yaparken araç birden geri kaydı.El frenini çekmeden kalkamadım,bu sizce normalmidir yoksa problem mi var?

Barış bey, yaşadığınız bu durum çok normaldir, el freni desteği ile kalkış yapmanız çok yerinde bir harekettir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 15 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #79 : Şubat 10, 2012, 19:28:24 »
Teşekkürler Tekin bey...
İnandığın gibi yaşamazsan,yaşadığın gibi inanmaya başlarsın!