0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Merhaba Sufi bey,Bazı arkadaşlarımızın çok güzel şekilde teşhiste bulunduğu gibi öncelikle servisinizde şanzıman yağını ve varsa filtresini değiştirtmenizdir. Dışarıda da aynı viskoziteyi bulabilirsiniz ama tecrübelerime dayanarak söyleyebilirim ki her nedense servistekiyle aynı etkiyi yapmamaktadırlar, sebebinin içindeki katıklar olduğunu düşünüyorum. Bununla beraber motor yağları için aynı şeyi söyleyemem.Araç neden 1. vitesle kalkamaz?Şanzıman yağının periyodik değişim km'si 2 veya 3 defa atlatılan otomatik bir şanzıman, içindeki yağın artık "suya" dönüşmesiyle basınç üretemez, motor çok rahat bir şekilde dönerken ECU bu rahatlığın yokuş aşağı inildiği için olduğunu zanneder ve 2. veya 3. vitese geçerek ancak yüksek devirlerde kalkış yapacak torka ulaşabilir.Yazılanlardan, ne önce nede sonra bu değişimi yaptığınızdan bahsetmemişsiniz, sizce sorunun kaynağı hala orada beklemiyor mu?Yağı değişmektense kontrol ünitesini veya bu tip parçaları söktürüp tamire gönderme gibi önceliğinize anlam veremedim. Sorunun şanzıman yağından olduğunu düşünerek, acilen servisinizde şanzıman yağını, varsa filtresini ve aracınız 4 çeker olduğundan arka difransiyel yağınıda değiştirtmenizi tavsiye ederim.
İnallarh2(bursa) sorunu çözemezse,ben aynı masrafı yapamayacağım için aracı iade yoluna gideceğim.yada ali besni ve sufi beyin sorunu nasıl çözdüğünü onlara anlatacağım.
Tekin Bey; iyi dilekleriniz için teşekkür ederim.şanzıman yağı ve filtresi için bu araçlarda !!!kaç bin km'de bir değişim yapmayı öneriyorsunuz.
Bir soruda ben sorayım:Dik rampalarda aracın geri kayması normalmidir acaba?Geçenlerde çok dik bir rampaya park yapmıştım,kalkış yaparken araç birden geri kaydı.El frenini çekmeden kalkamadım,bu sizce normalmidir yoksa problem mi var?