0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
deviri bir miktar artırıp kalkış yapın aracınız bayılmayacak. 2.si bende denedim 4000 deviri geçmiyor. ama dizel motordan daha fazla beklentiye girmek doğru değil zaten.
arkadaşlar bugüne kadar kullandıgım bütün kücük motorlu dizellerde aynı sorunu yaşadım.. bu araçlarda yüksek devirli kalkacaksın... ozaman performans en üst seviyeye ulaşıyor.aynı zamanda vites aralıkları iyi ayarlanırsa devrine göre bayılma sorunu ile karşılaşmazsınız...
Her şey tork eğrisinde bitiyor. Dizel Corollalar turboşarjlı motora sahiptir ve 1800 devirden sonra turbo pervaneleri uygun basıncı sağlar. Bundan dolayı 1800 devir altı ne kadar gaza basarsan bas araç ivmelenmez. 1800-2800 devir arası maksimum tork'un sağlandığı nokta corollada. İkinci viteste ve daha üstünde 1800 deviri geçince araç ivmelenir. Yüksek devir ile kalkış yapılırsa bu sorun da ortadan kalkar.
bunu mutlaka gerçekleştirmek zorundalar.ben 1994 den beri toyotacı olduğum halde eğer dizel araba alırsam ford focus alırım,performansı 1.4 d4d ile tartışılmaz bile.
Çağatay kardeş arabanın sarsıntılı olması hız ve performansla ilgili bir tercihtir.yol tutuşunun iyi olması için sert süspansiyon kullanılır.ben uzun yolda focusların hep gerisinde kaldım ,arabanın hafifliği ve yumuşak süspansiyonu yüzünden onlarla yol tutuşumun azlığından boy ölçüşemedim.depar,motor performansı gibi şeylerde üstün olmamıza rağmen uzun yol şartları yol tutuşun yüksek olmasını gerektiriyor.