Gönderen Konu: 2010 makyajlı d4d elegant performansı  (Okunma sayısı 5882 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 100
  • Model Yılı: '14
Ynt: 2010 makyajlı d4d elegant performansı
« Yanıtla #20 : Eylül 14, 2010, 20:45:38 »
Ama şuda var sınıfnın en az yakan aracı corolla -_- -_-

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Eylül 14, 2010, 20:45:38 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • "Başkalarının kusurunu örtmekte gece gibi ol"
  • Kan Grubu: A+
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Eylül 15, 2010, 00:15:08 »
toyota 1.6 dizel motor çalışmalarına başladı diye duymuştum. Sanırım 2012 yeni kasa corolla da büyük ihtimal yer alacak bu motor. Rekabetin had safada olduğu bir sektörde rakiplerinden geri kalan kaybeder herzaman. vw grubu bile 1.9 ve 1.4 tdi dan sonra 1.6 tdi ile gerçekten iyi bir satış rakamı yakaladı. Hatta gelecek yıl 1.6 tdi ile birlikte yenilecek jetta ile rekor satış peşinde olduklarını açıkladılar.

Bende atilla abinin fikrine katlıyorum. 1.4 dizel motor corolla gibi araçlar için yetersiz.  Yaris te kullanılan 1.4 dizel motoru tutup corolla ya da koymak şark kurnazlığı gibi bişey. Daha önce de burada birçok defa dile getirildi. Toyota türkiye piyasasını pek önemsemiyor. Sanırım yıllık 30 bin araba satışını çok küçük bir rakam olarak görüyorlar. Oysa bu satışın çok üstüne çıkabilecek adımları atabilecek bir firma ama nedense tok satıcı hüvviyetini kaybetmeye niyetleri yok.
“Ne söyleyeyim?” diye düşünmek, “Niçin söyledim?” diye düşünmekten hayırlıdır.
Sadi Şirazi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #22 : Eylül 15, 2010, 14:51:47 »
Forumda 1.4 dizel toyota seçeneği ve motorunun oldukça tartışıldığını hatırlıyorum
Bence 1,4 dizel corolla ya kesinlikle olmuyor, evet adamlar (japonlar) 1,4 motoru bu corollaya koymuş ama araba alırken araştırmıştım avrupada sadece bir kaç ülkede bu seçenek var. Genelde 2000 dizel koyuluyor.
1,4 dizel araba almadan once kullanmıştım arkadasimda da vardı, gercekten arabaya bu motor olmuyor.
Ama adamlar yani japonlar yanlış mı yaptı hayır, çünkü bu arabayı yakıtını 1,6 ya gore kıyaslamadan, arabanın kutlesini kıyaslamadan, vergisinin 1,6 ile aynı oldugunu dusunmeden 4-5 milyar daha fazla para verip sırf daha az yakıyor diye alan binlerce vatandaşımız oldu. Sonuç toyota açısından mükemmel.

Ben sıfır alırken cok ikilemde kalmıştım, toyota istiyordum, ama dizelde istiyordum, butun arabaları nerde ise test ettim
Focusun motoru kesinlikle performans açısından cok iyi, ama kalite uzun dönem dayanıklılık ve toyota aşkı nedeniyle bundan vazgeçtim.
Sonuçta benzinli corolla aldım. İnsallah en kısa zamanda toyota 1,6 dizel otomatik vitesi piyasaya sürer de düşünmek zorunda kalmayız.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: 0-
« Yanıtla #23 : Eylül 21, 2010, 11:19:28 »
Forumda 1.4 dizel toyota seçeneği ve motorunun oldukça tartışıldığını hatırlıyorum
Bence 1,4 dizel corolla ya kesinlikle olmuyor, evet adamlar (japonlar) 1,4 motoru bu corollaya koymuş ama araba alırken araştırmıştım avrupada sadece bir kaç ülkede bu seçenek var. Genelde 2000 dizel koyuluyor.
1,4 dizel araba almadan once kullanmıştım arkadasimda da vardı, gercekten arabaya bu motor olmuyor.
Ama adamlar yani japonlar yanlış mı yaptı hayır, çünkü bu arabayı yakıtını 1,6 ya gore kıyaslamadan, arabanın kutlesini kıyaslamadan, vergisinin 1,6 ile aynı oldugunu dusunmeden 4-5 milyar daha fazla para verip sırf daha az yakıyor diye alan binlerce vatandaşımız oldu. Sonuç toyota açısından mükemmel.

Ben sıfır alırken cok ikilemde kalmıştım, toyota istiyordum, ama dizelde istiyordum, butun arabaları nerde ise test ettim
Focusun motoru kesinlikle performans açısından cok iyi, ama kalite uzun dönem dayanıklılık ve toyota aşkı nedeniyle bundan vazgeçtim.
Sonuçta benzinli corolla aldım. İnsallah en kısa zamanda toyota 1,6 dizel otomatik vitesi piyasaya sürer de düşünmek zorunda kalmayız.

1.4 bence makul bir motor.Daha fazlasını isteyenlar için 2.0 130-140 hp civarı bir makina çıksa dehşet olacaktır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • "Başkalarının kusurunu örtmekte gece gibi ol"
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #24 : Eylül 21, 2010, 20:18:06 »
1.4 bence makul bir motor.Daha fazlasını isteyenlar için 2.0 130-140 hp civarı bir makina çıksa dehşet olacaktır.
130-140 hp 2.0 motor için çok mütevazi değerler. Şuan bir çok firmada 2.0 180  hp üstü dizel motorlar var.
“Ne söyleyeyim?” diye düşünmek, “Niçin söyledim?” diye düşünmekten hayırlıdır.
Sadi Şirazi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: '02
« Yanıtla #25 : Eylül 21, 2010, 20:38:32 »
Beyler dizel düşmanı arkadaşları sevindirmeyin.Biraz gaza basın,koçlar gibi kalkar.
Ah be Hakan Abicim, bizi yanlış anlıyorsun..

5000 de olmasına rağmen asla 4000 deviri geçirmedim
4000 devri geçmenize gerek yok, araç zaten 90 hp gücün tamamını 3900 devirde veriyor.

3900 devirden sonra bastığınız gaz, performansını arttırmaz, düşürür ;)
SIU Corolla T-Sport

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '11
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #26 : Eylül 21, 2010, 20:56:39 »
d4-d akar 4a fe de arkadan bakar VVT-i da ecu yakar  :D :D :D .. :P :P
Alıntı
Alıntı sahibi: Hakan KIROĞLU üzerinde Eylül 13, 2010, 21:32:06
Beyler dizel düşmanı arkadaşları sevindirmeyin.Biraz gaza basın,koçlar gibi kalkar.
Hakan bey bence talihsiz bir açıklama.Dizel kullanan bir arkadaşın 1,4 dizel 90 hp 205 tork güce sahip aracınsa 230 km hızla gittigi iddiası çok mantıklı gelmiyor bana..
Neden dizel düşmanlıgı olsun bir depo mazotla 1000 km ve üstü gitmeye neden düşmanlık edilsinki...
D4-D kullanıcıları bu aracı alırken ekonomik oldugu için fazla para verip almıyorlarmı..Ülkemizde pahalı akaryakıt vergi dilimleri hepimizi magdur etmiyormu.Ben istemezmiyim ülkemde üretilen aurisi 2,2 dizelini 170 hp yakın güce sahip bir aracın deposunu 50 liraya doldurtup doya doya gezeyim..Ama maalesef olmuyor ...
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 10500
  • Model Yılı: '19
  • 132 kere teşekkür etti
  • 354 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #27 : Eylül 21, 2010, 21:16:47 »
d4-d akar 4a fe de arkadan bakar VVT-i da ecu yakar  :D :D :D .. :P :P Hakan bey bence talihsiz bir açıklama.Dizel kullanan bir arkadaşın 1,4 dizel 90 hp 205 tork güce sahip aracınsa 230 km hızla gittigi iddiası çok mantıklı gelmiyor bana..
Neden dizel düşmanlıgı olmasın bir depo mazotla 1000 km ve üstü gitmeye neden düşmanlık edilsinki...
D4-D kullanıcıları bu aracı alırken ekonomik oldugu için fazla para verip almıyorlarmı..Ülkemizde pahalı akaryakıt vergi dilimleri hepimizi magdur etmiyormu.Ben istemezmiyim ülkemde üretilen aurisi 2,2 dizelini 170 hp yakın güce sahip bir aracın deposunu 50 liraya doldurtup doya doya gezeyim..Ama maalesef olmuyor ...
230 km banada mantıklı  gelmiyor.Çünkü gidemez.Espri yaptım.8 gün oldu yazalı.Tuncay Bey açıklamalarınıza katılıyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Corolla D-4D Comfort Extra 2011
  • Kan Grubu: A-
« Yanıtla #28 : Eylül 29, 2010, 04:06:36 »
Atilla bey herzaman focusların gerisinde kalmiş olabilir.Benim cephemdende bakınca olaya nedense tam aksini düşünüyorum çünkü hiçbirzaman benim corollam(daha önce 2001vvt-i şimdi 2011 comextra dizel) şehir içinde olsun şehir dışında olsun focus'un gerisinde kalmamıştır ve naltoplayan onlar olmuştur.Buradada tabi lastikler ve plotaj öne çıkıyor.Corolla 1.4 dizel çok yakıyormu,yavaşmı deyip 1.6 109ps focusla kıyaslamak isteyenler için ;
        focus                                     corolla
şehir içi: 5.8 lt/100km             şehir içi: 5,6 lt/100km
şehir dışı: 3,8 lt/100km            şehir dışı: 4 lt/100km
Birleşik : 4,5 lt/100km             Birleşik :4,6 lt/100km             

0-100 km/s (sn):11.0             0-100 km/s (sn): 11,9 saniye               Sonuç: ......? Ben şahsen arabamı focusun yanına bile çekmem herkeze saygılar.

Corolla D-4D Comfort Extra 2011

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: '02
« Yanıtla #29 : Eylül 29, 2010, 08:33:50 »
hiçbirzaman benim corollam(daha önce 2001vvt-i şimdi 2011 comextra dizel) şehir içinde olsun şehir dışında olsun focus'un gerisinde kalmamıştır ve naltoplayan onlar olmuştur.
Pilotaj farkındandır o. :)
SIU Corolla T-Sport

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #30 : Eylül 29, 2010, 09:43:48 »
Herkese selam  hafta sonu mersınden bilecige yola gittik. Otobanda 200 km hıza ulastım araba banamısın demedi ayrıca gaz pedalının altına bıraz daha var belkı onu da bassam 220 yı kesınlıkle gorecektı. Arac ıcın dıyorlar ki 100 km hızdan sonra arac savuruyor ( ruzgar vs ) yok rampada cekmıyo falan fılan. Ben bunlara kesınlıkle ama kesınlıkle ınanmıyorum, bendede d4d comextra var..Bos laflara ınanmayın. Yaklasık 2000 km yol yaptık ortalama 4,8. kı hızım 160 - 170 -200 en kotu 120 ye vurdugum yollar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 132 kere teşekkür etti
« Yanıtla #31 : Eylül 29, 2010, 09:47:57 »
Herkese selam hafta sonu mersınden bilecige yola gittik. Otobanda 200 km hıza ulastım araba banamısın demedi ayrıca gaz pedalının altına bıraz daha var belkı onu da bassam 220 yı kesınlıkle gorecektı. Arac ıcın dıyorlar ki 100 km hızdan sonra arac savuruyor ( ruzgar vs ) yok rampada cekmıyo falan fılan. Ben bunlara kesınlıkle ama kesınlıkle ınanmıyorum, bendede d4d comextra var..Bos laflara ınanmayın. Yaklasık 2000 km yol yaptık ortalama 4,8. kı hızım 160 - 170 -200 en kotu 120 ye vurdugum yollar.
Kardeş,hıza gerek yok.Bu arabayı kullananlar seviyor.İyi araba.Yenilenen aracın torku da artırılmış.İyice güzel olmuştur.En iyi aile aracıdır.En sessiz dizeldir.Ben de bu aracı çok beğeniyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: -
  • 164 kere teşekkür etti
  • 115 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #32 : Eylül 29, 2010, 09:54:32 »
Dizel 1.4 motor bence yeterli bu kasaya.
Önemli olan beygir gücü ve tork.
Eski aracım (2001 Cordoba) daha hafifti, 75hp, 1600cc ve benzinliydi, ancak 1.4 D4D kadar atak ve süratlı değildi.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1998 TOYOTA RAV4 2.0
    • atilla abinin araba ve toyota dostları
  • Araç: Rav 4
  • Kilometre: 247500
  • Model Yılı: '98
  • 580 kere teşekkür etti
  • 958 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #33 : Eylül 29, 2010, 12:18:31 »
Erhan kardeş senin plotajın iyi olabilir,demekki plotajı iyi focus dizel kullanıcısına rast gelmemişsin.20 bg gücü 30 nm torku yüksek focusun senin arkandan nal toplaması mümkün değil.kullanıcısı benim gibi artık durulmuş veya acemi ise o başka.
1998 TOYOTA RAV4 2.0 manuel ,http://www.toyotadostlari.com/

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
« Yanıtla #34 : Eylül 29, 2010, 13:44:44 »
coralla da auriste d4dleri gayet güzel çekiyoda gidiyoda,yetersiz demek bence doğru olmaz.1ve2.vites geçişleri arkadaşların söylediği gibi devir ister 3-4ü çok keyiflidir zaten.focusa gelince toyotanın yumuşaklığı fordda yok direksiyonu,şanzumanı çok farklı forda göre.motor sesine toyotanın herkes hayran,fordunkinede tabi hayran o kadar gürültü yapıyoki baya güçlü dedirtiyor kendine.daha güçlü olabilir ama kamyonda daha güçlü.sonuç olarak ford daha güçlü ,motor hacmi büyük çünkü.toyota d4dler gayet yeterli.toyotanın felsefesinde yatan düşük hacim yüksek performans az yakıt tüketimidir.1.6 yapmak zor gelmiyodur toyotaya.1.0 opel corsalar yok ancak 1.0 minik yaris hala çıkıyor o hacimine göre güzel gidiyor.yani motor hacimlerine bakarak o araba gitmez denmesi acımasız şu teknolijide bi de toyotaya haksızlık etmiş oluruz bana göre.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 132 kere teşekkür etti
« Yanıtla #35 : Eylül 29, 2010, 13:50:05 »
coralla da auriste d4dleri gayet güzel çekiyoda gidiyoda,yetersiz demek bence doğru olmaz.1ve2.vites geçişleri arkadaşların söylediği gibi devir ister 3-4ü çok keyiflidir zaten.focusa gelince toyotanın yumuşaklığı fordda yok direksiyonu,şanzumanı çok farklı forda göre.motor sesine toyotanın herkes hayran,fordunkinede tabi hayran o kadar gürültü yapıyoki baya güçlü dedirtiyor kendine.daha güçlü olabilir ama kamyonda daha güçlü.sonuç olarak ford daha güçlü ,motor hacmi büyük çünkü.toyota d4dler gayet yeterli.toyotanın felsefesinde yatan düşük hacim yüksek performans az yakıt tüketimidir.1.6 yapmak zor gelmiyodur toyotaya.1.0 opel corsalar yok ancak 1.0 minik yaris hala çıkıyor o hacimine göre güzel gidiyor.yani motor hacimlerine bakarak o araba gitmez denmesi acımasız şu teknolijide bi de toyotaya haksızlık etmiş oluruz bana göre.
Doğru tespit.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #36 : Eylül 29, 2010, 14:49:11 »
Atilla abi doğru söylüyosundur bize acemi olanları denkgelmiş olabilir....:) ayrıca formda corolla severlere saygılarımı sevgilerimi iletiyorum..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1998 TOYOTA RAV4 2.0
    • atilla abinin araba ve toyota dostları
  • Araç: Rav 4
  • Kilometre: 247500
  • Model Yılı: '98
  • 580 kere teşekkür etti
  • 958 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #37 : Eylül 29, 2010, 15:16:53 »
Erhancığım Atilla ağbin 1962 de ehliyet sahibi oldu.araba ve sürat sevdası yüzünden onlara bir servet harcadı.fiat coupe turbo 2.0 250 bg,bmw 8.50 V12 5.0 coupe,ford 26M,Rambler gibiçok sayıda araba kullandım.öğrenciyken 4-5 sene taksicilik yaptık.hızın daniskasını yaptım ama artık yapmak içimden gelmiyor çünkü korkuyorum.geçen sene kastamonudan şarköye giderken würth enjektör ilacı koydum temizliği iyi yapsın diye 180,190 la yol el verdikçe gittim ama gel bana sor.hızlı gitmeyi hiç kimseye tavsiye etmiyorum,sürati daha çok acemiler yapıyor.sürücü ustalaştıkça sürati düşüyor.
1998 TOYOTA RAV4 2.0 manuel ,http://www.toyotadostlari.com/

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #38 : Eylül 29, 2010, 15:31:18 »
 Her otomobilin diğerlerine göre artısı eksisi vardır . Bu hangi açıdan değerlendirdiğinize bağlı birisi bagaj hacmi ister kimisi geniş iç hacim kimisi performans kimisi az tüketim . Herkesi memnun edecek kadar mükemmel bir otomobil daha görmedim zaten mümkün değil zira içinde insan faktörü var .
Toyota aşk gibidir , yaşamayan bilemez.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #39 : Eylül 29, 2010, 15:55:10 »
Atilla abi tabi sizde yılların tecrübesi var bizdede gençlik var ama sorumluluklarımızı biliyoruz bu herzaman hızlı araba kullanıyor anlamına gelmesin taktir ederseniz trafikte kaşınanlar oluyor onlara gerektiği yerde gerekli cevebı vermek elde değil.