Gönderen Konu: Avensis Far Sorunu...  (Okunma sayısı 14811 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B+
  • Model Yılı: '09
  • 82 kere teşekkür etti
  • 40 kere teşekkür edildi
Avensis Far Sorunu...
« : Ağustos 04, 2010, 20:36:50 »
Arkadaşlar biliyorsunuz 2007 model avensis almıştım aracımdan çok memnunum ancak far konusu canımı çok ama çok sıktı.Araçta far sensörü de var.Şimdi şöyle aracın sol kısa xenon farı yanmıyor.Farı değiştik yani içindeki ampulü çok iyi bildiğimiz bir oto elektrikçisinde ama sorun aynı.Önce yanıyor 4-5 saniye sonra pır pır edip sönüyor.Bir kaç saat sonra tekrar denedim gayet iyi yanıyor kısalarda bir sorun yok ama bu kezde park lambası yanmıyor.Belki bikaç saat sonra bu kezde uzunlarda sorun çıkacak bilmiyorum.Kırşehirde toyota servis yok ama tanıdığım bildiğim tüm elektrikçilere gösterdim aracın elektrik sistemini çözemediler en son olarak kayseriden randevu alıp göstercem bu hafta.Daha önce avensislerde bu tip sorun yaşayan oldu mu arkadaşlar aranızda?Sizce sıkıntı tam olarak ne yani servise gittiğimde şok edici bir cevap almaktan çekiniyorum.Yanıtlarınızı bekliyorum. :( :(
2007 Model Avensis 1.6 Elegant
1998 Model Corolla 1.6 Special GLİ
1998 Model Corolla 1.6 XEİ
2009 Model 1.6 E14 Corolla Elegant

Toyota Club Türkiye

Avensis Far Sorunu...
« : Ağustos 04, 2010, 20:36:50 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 82 kere teşekkür etti
Ynt: Avensis Far Sorunu...
« Yanıtla #1 : Ağustos 05, 2010, 10:49:21 »
Hiç bilgisi olan yok mu?? !!!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 99 Avensis 2.0 Manuel L/B idi...
    • 2011 1.6 comfort corolla...
  • Kan Grubu: 0+
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Ağustos 05, 2010, 11:23:47 »
yardımcı olabilmeyi çok isterdim ama bilemiyorum, başıma hiç gelmedi böyle bişey, ama genel bir tavsiyem var size, arabayı öyle anlar anlamaz ustalara göstermeyin fazla...
Eğer bir gün dünyaya ait çok büyük bir derdin olursa...
Rabbine dönüp "Benim büyük bir derdim var." deme.
Derdine dönüp "Benim çok büyük bir rabbim Var.' De....
Mevlâna                                                                                                                                                                                                        2011 1.6 comfort corolla...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 82 kere teşekkür etti
« Yanıtla #3 : Ağustos 05, 2010, 11:46:06 »
Zaten yarın için Toyota Kayseri servisinden randevu aldım.Bakalım nesi var nesi yok anlaşılacak...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 82 kere teşekkür etti
« Yanıtla #4 : Ağustos 07, 2010, 14:20:17 »
Aracımı götürdüm komple bakımdan geçti balata buji...Ama far konusu baya sıkıntı oldu.Bu farların altında beyin olduğu ve bu beynin zarar görmüş olabiliceğini belirttiler.Ayrıca o sıkıntılı olan sol farda karartı da varmış.Far yanıyor ama şimdilik bi sıkıntı yok ama sol taraf kısa xenon lar nerdeyse h,ç aydınlatmıyor.Bu kararmış farlar için başka bir çözüm yolu var mı?O da olmazsa ya 1500 lira vercem ya da çıkma sağlam bi sol xenon far bulcam nasıl buılcaksam :blink:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: AB+
« Yanıtla #5 : Ağustos 08, 2010, 16:19:00 »
farlarınızla  ilgili aydınlatma sıkıntınızı ortadan kaldırırım

eğer ist gelirsiniz şehır dışı ise  kargo ile göndere bılırsınız -- sıkıntınızıı frarlarınızı komple dağıtarak her parçası temızlenırek mercek  tamırı yapılarak ve yanıden nıkelaj dökülerek sorunu ortadan kaldırıyorum .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: 0+
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #6 : Ağustos 09, 2010, 21:41:22 »
ya farla ilgili konu açmayın lütfen, ne zaman bu konu açılsa yukarıdaki arkadaş meydana çıkıyor :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 82 kere teşekkür etti
« Yanıtla #7 : Ağustos 09, 2010, 23:10:55 »
Ben kırşehirdeyim ve istanbula gelme şansım şu an için yok.Sanırım ankaraya gidicem.bu tür sorunun bana toplam maliyeti ne kadar olur acaba???

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kişiselleştirmeyelim :)
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 150
  • Model Yılı: '21
  • 119 kere teşekkür etti
  • 206 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Ağustos 10, 2010, 11:10:59 »
Aydınlatmama sorunu ben de de var, bu ay içinde arabayı bir kaç günlüne servise bırakacağım bu sırada farları söktürüp kargo ile İstanbul'a göndereceğim http://www.fartemizligi.net (reklama girer derseniz adresi kaldırabilirim, ne adamları tanırım ne de bir ticari ilişkim vardır) diye bir adres buldum adamlar ile telefonda görüştüm kargo ile gönderirsem sorunu çözebileceklerini söylediler maliyet olarak da 250 TL dediler. Forumdan Mesut Akın arkadaşımından rica ettim adamların Bostancı'daki dükkanlarına gitti kontrol etti, bu işi yapıp yapmadıklarını. Düzgün bir atöyle olduğunu işciliklerinin iyi göründüğünü söyledi. Ben de 3000 TL vermektense 250 ile şansımı denemeye karar verdim.
Bir gün dünyaya ait büyük bir derdin olursa Rabbine dönüp, "Benim büyük bir derdim var" deme, derdine dönüp "benim büyük bir Rabbim var" de.
"Ey Toprak ! Rabbim Ben'den Razı Olmadan Bana Sarılma.." "Sövene dilsiz, vurana elsiz olmak gerek"
“Bir kişi Allah'tan başka kimseye ihtiyacı olmadığına inanırsa, Allah'da O'nu, başkasına muhtaç etmez!"

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 82 kere teşekkür etti
« Yanıtla #9 : Ağustos 10, 2010, 20:45:25 »
Çarem kalmazsa bende aynı yolu izliycem sanırım...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • .
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Eylül 04, 2010, 03:16:54 »
Aydınlatmama sorunu ben de de var, bu ay içinde arabayı bir kaç günlüne servise bırakacağım bu sırada farları söktürüp kargo ile İstanbul'a göndereceğim http://www.fartemizligi.net (reklama girer derseniz adresi kaldırabilirim, ne adamları tanırım ne de bir ticari ilişkim vardır) diye bir adres buldum adamlar ile telefonda görüştüm kargo ile gönderirsem sorunu çözebileceklerini söylediler maliyet olarak da 250 TL dediler. Forumdan Mesut Akın arkadaşımından rica ettim adamların Bostancı'daki dükkanlarına gitti kontrol etti, bu işi yapıp yapmadıklarını. Düzgün bir atöyle olduğunu işciliklerinin iyi göründüğünü söyledi. Ben de 3000 TL vermektense 250 ile şansımı denemeye karar verdim.

Ali Yıldırım kardeşim Ben dediğiniz Altan Ustaya gittim 2 gün önce zenon lardaki yansıtıcı ısıdan kaynaklı kararma yaptığı ve aydınlatmanın yok denecek kadar az olduğu önümü göremez halde yolculuk yapmaktan gına gelmişti artık,neyseki tavsiyeler doğrultusunda doğru adresi bulduk yalnız fiyat 300 TL .ampullerde  ve yansıtıcı plastik aksamı döküm olanı ile değiştirildi sıfırdan farksız halde pırıl pırıl oldu.Altan usta konusunda baya uzmanmış, Teşekkürler.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • 119 kere teşekkür etti
« Yanıtla #11 : Eylül 04, 2010, 15:30:24 »
Sorunun çözülmesine sevindim, Altan Bey ile yakın zamanda telefon görüşmesi yapmıştım ben farları söküp göndereceğim için bana fiyatı 250 TL demişti, orada yapılırsa 300 TL diye söylemişti zaten. Mesut Akın kardeşimde sağolsun ben rica ettiğim için gidip arkadaşlar ile görüşmüş ve yerlerini incelemişti. Mesut'un bana onay vermesinden sonra ben de orada deneme kararımı vermişti fakat fırsat bulup farları gönderemedi. Bayram'ın 3. günü Bilecik dönüşü yolu uzatıp İstanbul yapabilirim tabi usta dükkanı açarsa :)
Bir gün dünyaya ait büyük bir derdin olursa Rabbine dönüp, "Benim büyük bir derdim var" deme, derdine dönüp "benim büyük bir Rabbim var" de.
"Ey Toprak ! Rabbim Ben'den Razı Olmadan Bana Sarılma.." "Sövene dilsiz, vurana elsiz olmak gerek"
“Bir kişi Allah'tan başka kimseye ihtiyacı olmadığına inanırsa, Allah'da O'nu, başkasına muhtaç etmez!"

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • .
  • Araç: ---
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Eylül 06, 2010, 23:09:21 »
Ben gayet memmunun şimdiye kadar boşuna çile çekmişim.Altan usta gerçekten konusunda çok iyi zaten garanti de veriyor birde bana farların ön plastik kısmana şeffaf kaput filmi çektirmemi önerdi parlaklığın sürekli kalıcı olması için anlaştığı bir yer varmış bende hemen yaptırdım tabiki Flim çekme ücreti 70 TL, kesinlikle tavsiye ederim.Farlar Sıfırdan farksız hale geldi...Yukarıdaki resimler araç hareket halinde çekilen resimlerdir , bu resimleri ise park halinde çektim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • ***AVENSIS***
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 110000
  • Model Yılı: '13
  • 3 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Eylül 08, 2010, 00:31:17 »
Erdem sorunun kuvvetli ihtimalle far beyni ile ilgili. Beyinde sorun var ve onun tamiri zannedersem olmuyor. Geçen sene eniştemin arabasında aynı sorun oldu tamirci 500 euro dedi parçanın yenisine. (mercedes 98 modeldi-Alamancı) O pahalı gelince 100 tl ye tamirci sorunu çözdü.  Bu arada o parçayı biz orda bedava buluruz dedi tamirciye.
Yeni lamba falan taktı tamirci gayet de güzel olmuştu.

2013 Avensis 1.6 Elegant Extra

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • 119 kere teşekkür etti
« Yanıtla #14 : Eylül 11, 2010, 14:48:48 »
Farları az önce Altan Ustanın orada yaptırdım, sol farımda sorun vardı o far problemide giderildi. Akşam aydınlatma probleminin çözülüp çözülmediğini tam olarak test edeceğim inşallah. Burada yapılan iş ile ilgili olarak Altan usta epey bilgi verdi, sağolsun bayram günü bizim için dükkanıda açtı. Yarın daha detaylı bilgilendiririm.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: AB-
  • Model Yılı: -
  • 6 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Eylül 11, 2010, 18:40:11 »
 Bu kronik sorun için avensisçilere forumda çeşitli açıklamalar yaptım arkadaşlar.Boşa paranızı harcamayın.Lütfen dikkaT.
erdem bey pır pır edip sönüyorsa ampul. Ampul kodu D2S dir.Orjinali philipstir.Park ampulun patlak veya yerinden oynamıştır muhtemelen.dipsiz ampuldur.Uzunlarında ampul patlamadıkça hiçbir sorun çıkmayacaktır. Kazasız belasız hayırlı suruşler.
A AURİS Çıkarım seninle her yola

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • 119 kere teşekkür etti
« Yanıtla #16 : Eylül 12, 2010, 19:29:49 »
Bu kronik sorun için avensisçilere forumda çeşitli açıklamalar yaptım arkadaşlar.Boşa paranızı harcamayın.Lütfen dikkaT.
erdem bey pır pır edip sönüyorsa ampul. Ampul kodu D2S dir.Orjinali philipstir.Park ampulun patlak veya yerinden oynamıştır muhtemelen.dipsiz ampuldur.Uzunlarında ampul patlamadıkça hiçbir sorun çıkmayacaktır. Kazasız belasız hayırlı suruşler.

2007 modellerde D4S ampül var, benim ampüldebelli bir süre sonra sönüyordu, usta ile test ettik yeni ampül takılınca o sorunda çözüldü.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: AB-
  • Model Yılı: -
  • 6 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Eylül 12, 2010, 19:41:22 »
2007 modellerde D4S ampül var, benim ampüldebelli bir süre sonra sönüyordu, usta ile test ettik yeni ampül takılınca o sorunda çözüldü.
D2S ve D4S dipleri aynı sonuçta uyar.muhtemelen d2s takmıştır.geçmiş olsun.kazasız belasız keyifli sürüşler.
A AURİS Çıkarım seninle her yola

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 82 kere teşekkür etti
« Yanıtla #18 : Eylül 12, 2010, 19:42:38 »
Şimdi arkadaşlar nasıl desem bende bilmiyorum bendeki sorunu tam olarak yazayım sizde bir yorum yapın sorun tam olarak ne?

1.Öncelikle farı açtığımda far doğru düzgün göstermiyordu ve 1 dk sonra falan pır pır edip sönüyordu.Tanıdığım oto elektrikçisine gösterdim.Ampul değişti ancak arkadaşlar hemen bi dip not ekleyim.D2S mi yoksa D4S mi ampul tam bilmiyorum.Sadece araçta çıkanın aynısından ampul aldım sorun gene aynı oldu taktık problem aynı gene 1dk yandı ve pır pır edip söndü.Ustam bana farı servise göstermemi söyledi.

2.Servise gittim lanet olasıca far hep yanık kaldı.Toyota Kayseri Aksoy a götürdüm aracı.Şimdi orda yaktık farı.Farlar bir türlü sönmek bilmedi ve yanık kaldı ordaki ustalar farda bir sıkıntı yok beyinde hasar yok dedi sadece far merceği kararmış o yüzden far tam olarak net aydınlatma yapmıyor dedi ve far komple değişecek dedi.

3.Arkadaşlar geldim tabi takılan 1. madde de dediğim gibi yeni ampuldü.1 Ay sonra gene aynı sorun oldu.Gene 1dk yanıp pır pır edip far gitmeye başladı.Şimdi kırşehirden kayseriye tekrar gitmeye eriniyorum ayrıca gene aynısı olursa orda ustaların benle dalga geçme ihtimalleri bile var yani.

Dün akşam forumda görmüşsünüzdür batuhan saraçerle görüştüm.Anlattığın olay beyinle ilgili değil far ve mercekle alakalı biz o sıkıntıyı çözüyoruz cümlesi oldu.Ne yapacağım bilmiyorum.Eğer sıkıntı beyinde ise paşa paşa gidip far alacaz çare yok.Ama beyinde değilse ve arkadaşlarımında dediği gibi bir çözüm yolu varsa bu yolu izliycem.

Sizce ne yapmalıyım.Benim fardaki sıkıntı tam olarak nedir?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • 119 kere teşekkür etti
« Yanıtla #19 : Eylül 12, 2010, 20:46:41 »
D2S ve D4S dipleri aynı sonuçta uyar.muhtemelen d2s takmıştır.geçmiş olsun.kazasız belasız keyifli sürüşler.

Bu far sönme problemlerinin sebeplerinden birini de d4s yerine d2s takılması olduğunu söylemişlerdi, ampul ya da beyin de de sorun olduğunda far sönebiliyormuş ama biz beyind sorun olmadığını sağlam bir far ile test ettik. Bu nedenle biz d4s taktık ellerinde bol miktarda d2s olmasına rağmen d4s buldular. İyi dilekleriniz için teşekkürler.