Gönderen Konu: Avensis Far Sorunu...  (Okunma sayısı 14809 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '11
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
Ynt: Avensis Far Sorunu...
« Yanıtla #40 : Eylül 19, 2010, 22:44:04 »
Abi pazarlık yaparızda far su alırsa kötü işte ben babamı biliyorm.Emekli polis.Farı zımpara ile temizledim biri içten sararmıs diğeri kadar beyaz lamadı..Bana bir ton sövdü..Ben biliyorum babamı fara su alırsam evden içeri koymaz
2011 d4d Corolla

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #40 : Eylül 19, 2010, 22:44:04 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kişiselleştirmeyelim :)
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 150
  • Model Yılı: '21
  • 119 kere teşekkür etti
  • 206 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #41 : Eylül 19, 2010, 22:45:18 »
Ok abim suan amrdindeyim babam cok dert yanarsa derim kendisine 250 lirayı cıkar diye..Senle o zmaan irtibata geceriz.Ama abi far su alırsa yandım ozmana hergün söylenir bana.. 8-) ::)

Yapabileceğim birşey olursa başımla beraber kardeşim, ne zaman istersen yardımcı olurum. Su alma konusunda malesef şimdiden bişey diyemiyorum biraz geçsin, yağmurlar başlasın o zaman belli olur Tuncay'cım.
Bir gün dünyaya ait büyük bir derdin olursa Rabbine dönüp, "Benim büyük bir derdim var" deme, derdine dönüp "benim büyük bir Rabbim var" de.
"Ey Toprak ! Rabbim Ben'den Razı Olmadan Bana Sarılma.." "Sövene dilsiz, vurana elsiz olmak gerek"
“Bir kişi Allah'tan başka kimseye ihtiyacı olmadığına inanırsa, Allah'da O'nu, başkasına muhtaç etmez!"

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '11
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #42 : Eylül 19, 2010, 22:47:24 »
Yapabileceğim birşey olursa başımla beraber kardeşim, ne zaman istersen yardımcı olurum. Su alma konusunda malesef şimdiden bişey diyemiyorum biraz geçsin, yağmurlar başlasın o zaman belli olur Tuncay'cım.
Teşekkürle ali abi..saygılar iyi akşamlar
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: AB-
  • Model Yılı: -
  • 6 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #43 : Eylül 19, 2010, 22:51:27 »
 Ali bey; yanlış anlamayın lütfen bu fiyat çok derken şunu kastetmeye çalışıyorum.Ben depo marka ürünü 400 tl aldım.Ondan sonra orjinal farların içini açtım.silikonu ısıtırsanız sökmesi kolay.bu parçada değişecek diye bir durum söz konusu değil ısıya dayanıklı krom boya ile boyanacak tekrar kapatılacak.kullanılan malzemenin fiyatı yaklaşık 30 tl olacak.gerisi işçilik onun için çok diyorum.
 Daha önce bende farları açtırmak içi elektrikçi aradım.İzmir de Ödemişte Erzurumda hiçbiri cesaret edemedi.Bende artık kullanılmayacak ümidiyle açtım.ve sorunun bu olduğunu gördüm.bu üretim hatası.kullanılan boyanın kalitesizliği.

400 TL ye yeni far almak varken 300 tl tamir ettirmek mantıklı gelmiyor bana.
A AURİS Çıkarım seninle her yola

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kişiselleştirmeyelim :)
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 150
  • Model Yılı: '21
  • 119 kere teşekkür etti
  • 206 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #44 : Eylül 19, 2010, 22:57:35 »
Ali bey; yanlış anlamayın lütfen bu fiyat çok derken şunu kastetmeye çalışıyorum.Ben depo marka ürünü 400 tl aldım.Ondan sonra orjinal farların içini açtım.silikonu ısıtırsanız sökmesi kolay.bu parçada değişecek diye bir durum söz konusu değil ısıya dayanıklı krom boya ile boyanacak tekrar kapatılacak.kullanılan malzemenin fiyatı yaklaşık 30 tl olacak.gerisi işçilik onun için çok diyorum.
 Daha önce bende farları açtırmak içi elektrikçi ardım.İzmir de Ödemişte Erzurumda hiçbiri cesaret edemedi.Bende artık kullanılmayacak ümidiyle açtım.ve sorunun bu olduğunu gördüm.bu üretim hatası.kullanılan boyanın kalitesizliği.

400 TL ye yeni far almak varken 300 tl tamir ettirmek mantıklı gelmiyor bana.

Yok hocam yanlış anlaşılacak bişey yok, bizim farlar otomatik yükseklik ayarlı olduğundan sersi 3000 TL civarı bir para istemişti. Bu konuda çok sorup soruşturdum ama sağlıklı bilgi alamadım kimseden. Bu arkadaşın adresini internetten buldum. Sonuçta benim için sorunun aciliyeti var. Şayet tekrar böyle bir durumla karşılaşırsam yaklaşımım daha farklı olacaktır muhtemelen. Bu arada siz depo marka farları nereden almıştınız? Sizin aldığınız far Comfort modeline uygun olan far mı? Elagant için de far varsa arkadaşları bu konuda daha iyi bilgilendirebiliriz.
Bir gün dünyaya ait büyük bir derdin olursa Rabbine dönüp, "Benim büyük bir derdim var" deme, derdine dönüp "benim büyük bir Rabbim var" de.
"Ey Toprak ! Rabbim Ben'den Razı Olmadan Bana Sarılma.." "Sövene dilsiz, vurana elsiz olmak gerek"
“Bir kişi Allah'tan başka kimseye ihtiyacı olmadığına inanırsa, Allah'da O'nu, başkasına muhtaç etmez!"

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 6 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #45 : Eylül 19, 2010, 23:04:30 »
 Bende sizin gibi çok uğraştım.Servis tanesine en son 1250 TL dedi bıraktı.Kasko mekanik sorun dedi bizi ilgilendirmez dedi bıraktı.
 Depo marka comfort farı.Üzerinden çıkan motorları takıyorsunuz.Kısaları İsterseniz xenon kit takabilirsiniz.böylelikle elegnt farı oluyor.üzerinde xenon takılı olanı yok.ama comfort ile elagantın farkı far motoru ve xenon.
A AURİS Çıkarım seninle her yola

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • Model Yılı: '09
  • 82 kere teşekkür etti
  • 40 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #46 : Eylül 22, 2010, 18:54:29 »
Bu arada arkadaşlar ben aracımı sattım.Ben yokken bayağı bir sohbet olmuş.Alan arkadaşa söyledim merceklerin de sıkıntı var diye Ali beyin dediği gibi mercekleri iyi bir usta bulup temizletmesini tavsiye ettim.Ah keşke aracım dizel olsaydı da satmasaydım :(
2007 Model Avensis 1.6 Elegant
1998 Model Corolla 1.6 Special GLİ
1998 Model Corolla 1.6 XEİ
2009 Model 1.6 E14 Corolla Elegant

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 6 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi