Gönderen Konu: Avensis Far Sorunu...  (Okunma sayısı 14810 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: AB-
  • Model Yılı: -
  • 6 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
Ynt: Avensis Far Sorunu...
« Yanıtla #20 : Eylül 12, 2010, 21:02:05 »
 Erbey bey senin araç 2007 modeldi.bunda otomatik far sensörü vardı yanılmıyorsam.Sensörde bir problem olabilir mi.
A AURİS Çıkarım seninle her yola

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Eylül 12, 2010, 21:02:05 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B+
  • Model Yılı: '09
  • 82 kere teşekkür etti
  • 40 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Eylül 13, 2010, 14:24:24 »
Sensörde problem olduğunu sanmıyorum Murat bey çünkü otomatikten çıkarıp farları manuel yaktığım zamanda aynı sıkıntı baş gösteriyor değişen bir şey yok.
2007 Model Avensis 1.6 Elegant
1998 Model Corolla 1.6 Special GLİ
1998 Model Corolla 1.6 XEİ
2009 Model 1.6 E14 Corolla Elegant

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • .
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Eylül 14, 2010, 00:48:54 »
Ali bey sorununuzun çözülmesine sevindim, yalnız farlara kaput üstüne çekilen flimlerden de çektirmenizi öneririm.Dış etkenlerden etkilenmez en azından selam .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 6 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #23 : Eylül 14, 2010, 02:02:42 »
  Arkadaşlar hepinize kazasız belasız hayırlı sürüşler.
Depo marka comfort farları ile farımı değiştirdiğimi daha önce bahsetmiştim.Far konusunda o kadar şikayetleri gördüm ki dayanamayıp orjinal farların içini açtım.Açmak bayağı zahmetli 1 tanesi yaklaşık 1 saatimi aldı.
Mercekli bölümü söktüm.3 parçadan oluşuyor.Mercek camı(fabrikadan çıktığı günkü gibi tertemiz.gözünüze dayayıp ışığı sağ yandan verdiğinizde noktadan başlayıp büyüyen(O) şeklinde problem sıfır yani)Merceğin arkasında reflektör diye tabir ediyim metal parça ayna gibi tertemiz.Gelelim son noktaya yansıtıçı dipten ucu kadar simsiyah kararmış(fotoğraflarını çektim daha sonra ekliyeceğim) berbat durumda.temizlenirmi diye elimi sürmemle krom veya gümüş diye tabir ettiğimiz boya kaybolup gitti.altı plastik.ısıdan dolayı boya özelliğini kaybetmiş.
 Huzurunuzda toyota far bölümünde çalışan bütün mühendisleri kınıyorum.böylesi bir kaliteli arabaya bu mercek mi yakışır?kızdım.
Sonra kendi kendime;.Mühendisler toplanmış yahu arkadaşlar bu kadar sağlam bir araba yaptık.bari merceklerini 3-4 senede bozulacak şekilde yapalımda komple far satarak yedek parçadan para kazanalım demişler herhalde dedim.Amortisörlerine bile servis 500.000 km önce bakmıyoruz diyor çünkü.
 Sorun bu arkadaşlar yansıtıcıda kullanılan boya.üretim hatası yani.toyota bunu kabul etmez.garantide iken aynı sorun ve şikayetle giden müşterin farlarının değiştirildiğini duymuşsunuzdur.
 Farı açmışken angel far yapıyım diyorum.bakalım becerebilecekmiyim.tamamlayınca onunda resimlerini ekliyecem.
Bu farı 250 tl temizlettikleri yazmış arkadaşlar.inanın sadece farı açması zorluyor.o kadar kaliteli bir silikon kullanılmış ki görmeniz lazım.silikon kalitesinde yansıtıcı boyasını kullansalarmış ömürlük olurmuş farlar.(Tabi değiştirecek parça bulamazdı toyota).tabi işi yapan arkadaşlar geçimini sağlıyor.bir şey diyemem.parça değiştirip metal olanını takdıklarında bahsetmişsiniz(yansıtıcının).Araştırdım bulamadım.ama çift mercek fiyatı 285 tl komple.
 kanımca parça falan değiştirmiyorlar.sadece yansıtıcıyı boyayıp takıyorlar.onun için bu kadar işçilik çok ben 1 saatte 1 tanesini sökebildiysem onlar 1 saatte ikisini söker,1 saatte boya kurur.bu arada temizliğini yapar.tekrar takar.bu fiyat onun için çooook arkadaşlar.depo marka çifti 400 TL düşünün derim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • Model Yılı: '09
  • 82 kere teşekkür etti
  • 40 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #24 : Eylül 18, 2010, 00:55:20 »
Toyota Türkiye'ye mail attım sorunum (sorunumuz) ile ilgili.Onlardan mantıklı bir açıklama bekledim.Daha da olmazsa arkadaşlar Japonya'daki merkezine bile bu konu hakkında mail atıp şikayette bulunacağım.Bence tüm Avensis kullacıları bu yolu izlemeli.Avrupada en ufak bir sıkıntı olduğunda tüm araçlar toplanıyor.Neden bizde böyle bir hareket başlatmayalım.Bence tüm Avensis kullanıcıları ve muzdaripleri forumda birleşip ortak hareket etmeliyiz.Bence yol kat edebiliriz.Ne dersiniz?
2007 Model Avensis 1.6 Elegant
1998 Model Corolla 1.6 Special GLİ
1998 Model Corolla 1.6 XEİ
2009 Model 1.6 E14 Corolla Elegant

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 6 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #25 : Eylül 18, 2010, 01:36:01 »
 Erdem Bey cevabınızı alınca bize yazarsanız sevinirim.Ben iki üç defa kasko sirketiyle görüştüm.hayati önem arz ediyor diye mekanik sorun olduğu bir şey yapamayacaklarını söylediler.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kişiselleştirmeyelim :)
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 150
  • Model Yılı: '21
  • 119 kere teşekkür etti
  • 206 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #26 : Eylül 19, 2010, 00:23:31 »
Ben denedim şansımı, garanti kapsamına alınmalı dedim, avcunu yalarsın demeye getirdiler :(
Bir gün dünyaya ait büyük bir derdin olursa Rabbine dönüp, "Benim büyük bir derdim var" deme, derdine dönüp "benim büyük bir Rabbim var" de.
"Ey Toprak ! Rabbim Ben'den Razı Olmadan Bana Sarılma.." "Sövene dilsiz, vurana elsiz olmak gerek"
“Bir kişi Allah'tan başka kimseye ihtiyacı olmadığına inanırsa, Allah'da O'nu, başkasına muhtaç etmez!"

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '11
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #27 : Eylül 19, 2010, 00:28:03 »
Ben denedim şansımı, garanti kapsamına alınmalı dedim, avcunu yalarsın demeye getirdiler :(
:lol: :lol: :lol: :lol: abi açık açık demediler inşallah
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • 119 kere teşekkür etti
« Yanıtla #28 : Eylül 19, 2010, 00:45:24 »
:lol: :lol: :lol: :lol: abi açık açık demediler inşallah

Açık açık deselerdi şırınga ile kan çekerdim onlardan ama öyle yapmadılar Tuncay. Ben kendi çözümümle sorunu şimdilk aşmış durumdayım tekrar ederse Murat Bey'in dediği yolu deneyebilirim. Şimdilik sıkıntım yok, arabayı satmaz ve kullanmaya devam edersem bakarız bir hal çaresini :)
Bir gün dünyaya ait büyük bir derdin olursa Rabbine dönüp, "Benim büyük bir derdim var" deme, derdine dönüp "benim büyük bir Rabbim var" de.
"Ey Toprak ! Rabbim Ben'den Razı Olmadan Bana Sarılma.." "Sövene dilsiz, vurana elsiz olmak gerek"
“Bir kişi Allah'tan başka kimseye ihtiyacı olmadığına inanırsa, Allah'da O'nu, başkasına muhtaç etmez!"

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 6 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #29 : Eylül 19, 2010, 00:47:58 »
 Farın sorunu bu resimdeki parçanın hali bu parçaya ulaşmanız için farı komple sökmeniz lazım

DS2 Xenon yansıtıcısının boyası

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • 119 kere teşekkür etti
« Yanıtla #30 : Eylül 19, 2010, 13:18:29 »
Evet Murat Bey, benim far için yapılan işlem buydu. Far söküldü ve bu parça değiştirildi. Ellerinde hazır boyanmış ya da temiz olan yansıtıcılar vardı onları taktılar. Bu parçayı boyamak için uygun boyayı bulmak lazım, normal boya ile yansıtma yapmaz çünkü.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 74 kere teşekkür etti
« Yanıtla #31 : Eylül 19, 2010, 22:15:48 »
Evet Murat Bey, benim far için yapılan işlem buydu. Far söküldü ve bu parça değiştirildi. Ellerinde hazır boyanmış ya da temiz olan yansıtıcılar vardı onları taktılar. Bu parçayı boyamak için uygun boyayı bulmak lazım, normal boya ile yansıtma yapmaz çünkü.
Ali abi kaça yaptırdın bu işlemi..Farlarda buharlanma su alma gibi sorun varmı..Memnunmusun?  :D :D
Şimdilik bukadar aklıma geldikçe sorarım abi en kısa zamanda cevaplamanı dielr saygılarımı sunarım abi..
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • 119 kere teşekkür etti
« Yanıtla #32 : Eylül 19, 2010, 22:19:00 »
Ali abi kaça yaptırdın bu işlemi..Farlarda buharlanma su alma gibi sorun varmı..Memnunmusun?  :D :D
Şimdilik bukadar aklıma geldikçe sorarım abi en kısa zamanda cevaplamanı dielr saygılarımı sunarım abi..

İşlemi 300' yaptırdım Tuncay, şimdilik su alma ya da buharlanma yok ama mevsim itibari ile olmamış olabilir. Olursa Dörtnal'da Burak usta yardımcı olacağını söyledi, umarım olmaz ama olursa da yapacak bişey yok malesef.

Aydınlatmanın 5 kat arttığını söyleyebilirim. Sıfır olanların aydınlatması ne kadar ama şuan mevcut aydınlatma benim için yeterli.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 74 kere teşekkür etti
« Yanıtla #33 : Eylül 19, 2010, 22:21:20 »
Ok abim teşekkürler bukadar hızlı cevaplayacagını ummuyordum..Babam ankaraya geldiginde git yaptır desem oda 300 ü vermez abi emekli gene bana kalır gibi  8-) 8-)  Babamda far olayında kaskoya acayıp niyetleniyorda ben biraz engelliyorum..
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • 119 kere teşekkür etti
« Yanıtla #34 : Eylül 19, 2010, 22:25:18 »
Ok abim teşekkürler bukadar hızlı cevaplayacagını ummuyordum..Babam ankaraya geldiginde git yaptır desem oda 300 ü vermez abi emekli gene bana kalır gibi  8-) 8-)  Babamda far olayında kaskoya acayıp niyetleniyorda ben biraz engelliyorum..

Ankara'da yaptırmadım ama Tuncay, İstanbul'a gittim bu iş için. Bayramın üçüncü günü Bilecik dönüşü İstanbul'a uğradım. Telefonda usta ile görüşmüştük, rica edince kırmadı bizi açtı dükkanı, sağolsun.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • 119 kere teşekkür etti
« Yanıtla #35 : Eylül 19, 2010, 22:31:30 »
Bu arada kargo ile farları gönderirsen 250 TL yaparım demişti. İstersen sen de kargo ile gönder farları.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 6 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #36 : Eylül 19, 2010, 22:35:14 »
 Evet arkadaşlar avensis farında olan sorun bu parça.bu parçaya ulaşmanız için farın komple içinin açılması lazım.ama ali beyin dediği rakamda inanın çok.tercih meselesi tabi ama sorunun ne olduğu anlaşıldı.usta ile sıkı pazarlık yapın.onlar için farı açmak o kadar zor değil.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 74 kere teşekkür etti
« Yanıtla #37 : Eylül 19, 2010, 22:36:46 »
Bu arada kargo ile farları gönderirsen 250 TL yaparım demişti. İstersen sen de kargo ile gönder farları.
Ok abim suan amrdindeyim babam cok dert yanarsa derim kendisine 250 lirayı cıkar diye..Senle o zmaan irtibata geceriz.Ama abi far su alırsa yandım ozmana hergün söylenir bana.. 8-) ::)
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 6 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #38 : Eylül 19, 2010, 22:41:08 »
 Tuncay kardeşim için rahat olsun.inan far açıldıktan sonra silikonlamasalar bile su almaz tık diye oturuyor.camda bir sorun yoksa almaz suyu.fiyat için biraz daha pazarlık yapın derim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • 119 kere teşekkür etti
« Yanıtla #39 : Eylül 19, 2010, 22:43:10 »
Evet arkadaşlar avensis farında olan sorun bu parça.bu parçaya ulaşmanız için farın komple içinin açılması lazım.ama ali beyin dediği rakamda inanın çok.tercih meselesi tabi ama sorunun ne olduğu anlaşıldı.usta ile sıkı pazarlık yapın.onlar için farı açmak o kadar zor değil.

Farı açmak çok zor değil ama kapatırken su almayacak şekilde kapatmaya dikkat etmek gerek. Pazarlık sünnettir ama benim işi yaptırdığım usta kabul etmemişti, forumdan giden olursa denesin pazarlığı mutlaka.