Gönderen Konu: 2011 model aracını teslim alanlar  (Okunma sayısı 52175 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
Ynt: 2011 model aracını teslim alanlar
« Yanıtla #260 : Ağustos 24, 2010, 12:19:50 »
ful yapınca izlenimlerinizi paylaşırsanız sevinirim
Bir daha yaparsa paylaşırım burada.
2011 Corolla Elegant, d4d, Kar Beyazı, İçi Bej

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #260 : Ağustos 24, 2010, 12:19:50 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Toyota is my life...
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 3 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #261 : Ağustos 24, 2010, 12:20:51 »
teşekkürler
2012 toyota corolla 1.33 comfort kar beyazı + LPG

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Mantıklı düşünsene?Aklın fikrin nerde?Yavaş.!
  • Kan Grubu: B+
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #262 : Ağustos 24, 2010, 12:23:16 »
Şuan sıkıntı yok bakalım :)
Hastanelerin de mağazalar gibi vitrinleri olsaydı, kazalar bu denli çok olmazdı...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Toyota is my life...
  • Model Yılı: -
  • 3 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #263 : Ağustos 24, 2010, 12:27:17 »
inşallah olmaz  :)
2012 toyota corolla 1.33 comfort kar beyazı + LPG

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • EU
  • Kan Grubu: A-
  • Kilometre: 45000
  • Model Yılı: '10
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #264 : Ağustos 24, 2010, 12:28:16 »
Dizel aracı zaten bütün yaşı boyunca devirli kullanmanız şart Eren..1000km lik bir rodaj dönemi var bundan sonra normal şekilde kullanabilirsin sıkıntı olmaz..Cünkü bu motorlar direk fabrika çıkışı bizim altımıza verilmiyor..Önce makinelerden her devirde denenerek her devirde hızlanarak bunların maksimum hızları devirleri belirleniyor doğru değil mi ? Bu bilgiler gökten inmiyor insanlara..O yüzden bu motorların zaten sorunsuz oldugu icin araclarımıza konulduğunu unutmayalım sadece birbirine yeni alışan 2 forvet gibi düşünün o cıvataları..Alıştıktan sora bol bol gol atarsınız merak etmeyın .. Saygılar.. :)
çok teşekkür ederim taşkın bey.. :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #265 : Ağustos 24, 2010, 12:36:06 »
Yardımcı olabildiysem ne mutlu bana :)
Hastanelerin de mağazalar gibi vitrinleri olsaydı, kazalar bu denli çok olmazdı...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • EU
  • Kan Grubu: A-
  • Kilometre: 45000
  • Model Yılı: '10
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #266 : Ağustos 24, 2010, 12:41:14 »
Dikiz aynası titremesini soran varmı arkadaşlar?
dikiz aynasının tiremesinide kesebilirsek çok iyi olur yardım eden olursa sevinirim...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: 0+
« Yanıtla #267 : Ağustos 26, 2010, 09:41:14 »
Arkadaşlar bir şey soracağım.
Aracımı alırken Temmuz badrolünü sonra vereceklerini belirtmişti bayi.
10-15 gün sonra sizi ararız bandrolü iletiriz demişlerdi. çok yoğun oluyormuş nakil vasıtaları vergi daireleri.
Bu konuda aynı durumda olan var mı?
2011 Corolla Elegant, d4d, Kar Beyazı, İçi Bej

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
« Yanıtla #268 : Ağustos 27, 2010, 23:28:35 »
hayırlı ugurlu olsun güle güle kullanın , memnun kalacagınızdan eminim 
cevaplamam biraz geç oldu. teşekkürler yusuf bey.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #269 : Ağustos 27, 2010, 23:47:09 »
herkese tekrar merhaba.
araba 320km oldu.
sabah ilk kalkış esnasında arabanın sol ön tarafından tak sesi benim arabada da var. servisi aradığımda onlarda ilk kalkışta belirttiğim sesin gelebileceğini söylediler. nedeni ilk kalkış ile birlikte elektronik sistemlerin esp, trc ve vsc nin ilk devreye girdiğini ve ses gelebileceğini belirttiler.
onun haricinde rüzgar ve herhangi bir fren sesinde anormallik yok.
ancak tek sıkıntım var. araca güvenlikli cam filmi, motor, boya ve iç koruma yaptırdım. cam filmi yüzünden yaklaşık 8-10 gün camları açmam yasak. sürekli klimalı kullanıyorum aracı. biraz fazla yaktım galiba. 5.4-5.6 arası değişiyor. eee ne yapalım ... gülü seven dikenine katlanacak.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #270 : Ağustos 28, 2010, 23:33:19 »
Selam arkadaşlar.2011 model D-4D corolla 2000 km oldu ilk izlenimlerim ;
1- Mazot deposundan çalkalanma sesi geliyor.
2- 1.4 motor gayet tatminedici,1.6 benzinli arabalar yanaşamıyor yanına :)
3- Benim 1000 km uzun yolda ortalama tüketimim klima sürekli açık 4 yetişkin bağaj dolu 142 kruş yaktı.
4-Arabayla yüksek süratlerde rüzgar sesi rahatsızedici değil.
5-Araba tırtıklı yollarda dişli yollarda içeri teker sesi alıyor.
6-Amasitörler gayet konforlu.
7-Arabada bulunan 6 vitesi yollardaki hız sınırlamalarından dolayı pek kullanamıyorsunuz. :) kullansanızda motorun devirsiz olacağindan kullanma fırsatınız pek olmuyor otobanlar haricinde. Kullanıldığındada gayet yakıt tasarufu ve motor sesı yok denecek kadar azalıyor. 6.viteste ortalama yakıt 100 km de  3.5 lt. gördüm.İnsan bu değeri gördüğünde psikolojik olarak acayib rahatlayip devamlı yola gidesi geliyor :)
8-Plastik aksam kabin içindeki güneşli havalarda sıcak havalarda esneme yapıp cıtırtı sesi yapa biliyor.
9-Genel olarak kalite ve fiyata göre gayet mantıklı bir aile arabası olduğunu düşünüyorum.
Motoru çekmez diyen arkadaşlara yorum yapan kişilere tek diyeceğim yanliş söylediklerini yada yanliş yorum yaptıklarını gönül rahatliğiyla söyleye bilirim. ;)
Motoru çekiyor namussuz gayet iyi gidiyo gitmem demiyo,bayırda yokuşta genel olarak arabaları sollayıp dikiz aynasında kaybolduklarını göre biliyorsunuz. :D
Önceki sürdüğüm benzinli civic den 2007 kasa şu anki kasadaki motora göre (1.6 125 bg 157 nm) ,1.6 dizel 90 bg 205 nm PSA motora göre 1.4 dizel D-4D 90 bg 205 nm motor daha başarılı ve daha az yakıyor merak edenler için referans olsun. ;)
2011 Corolla D-4D Comfort Extra Gümüş Gri.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #271 : Ağustos 29, 2010, 00:03:48 »
Ben yokuşta çekmiyor diyenleri hayretle okuyorum.Benım aracım m/m vites özellikle aldıktan sonra izmir dik yokuşlarına vurdum aracı banamısın demedi.hiç bir zaman ne bayılma nede çekmeme yapmadı tabi doğru şekilde vites kullanıldığında.İlk m/m vites sipariş verdiğimde siteye girip m/m ile yorumları okumuştum sonra siparişime pişman olmuştum ama siparişimi iptalde edememiştim.iyikide etmemişim araç her yokuşta gayet güzel yol alıyor ister 5 kişi bin ister 1 kişi hiç sıkıntı çektirmedi bana
2011 COROLLA ELEGANT DİZEL M/M

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • ŞıpTronik
« Yanıtla #272 : Ağustos 29, 2010, 01:48:58 »
Yokuşlarda çekmeme sorunu yok evet ama manuel vitese almanız gerekiyor. Otomatik modda yokuş çıkmaya çalışırsanız (düşük hızlarda) pedala yeteri kadar sert basmadığınız zaman 2200 dd'de vites büyüttüğü için bazen sorun olabiliyor. Haa bu bir problem mi hayır benim için değil. Bu tarz durumlarda ve sıkışık trafikte manuel moda alıyorum. Zaten otomatik vites tercih etmemin en büyük sebebi debriyaja basma külfeti olduğu için manuel modda kullanmak da acaip zevkli geliyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #273 : Ağustos 29, 2010, 02:05:30 »
Depoyu fulleyince çalkalanma sesi geliyor. Merak edenler için bilgi olsun. Bu arda kabin içinde bulunan orta dikiz aynası hala titriyor insani gıcık ediyor. Emniyet kemerlerinin olduğu yerdede bozuk yolda ses yapıyor bunuda merak edenler için bilgi olsun. ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #274 : Ağustos 29, 2010, 12:25:21 »
Selam arkadaşlar.2011 model D-4D corolla 2000 km oldu ilk izlenimlerim ;
1- Mazot deposundan çalkalanma sesi geliyor.
2- 1.4 motor gayet tatminedici,1.6 benzinli arabalar yanaşamıyor yanına :)
3- Benim 1000 km uzun yolda ortalama tüketimim klima sürekli açık 4 yetişkin bağaj dolu 142 kruş yaktı.
4-Arabayla yüksek süratlerde rüzgar sesi rahatsızedici değil.
5-Araba tırtıklı yollarda dişli yollarda içeri teker sesi alıyor.
6-Amasitörler gayet konforlu.
7-Arabada bulunan 6 vitesi yollardaki hız sınırlamalarından dolayı pek kullanamıyorsunuz. :) kullansanızda motorun devirsiz olacağindan kullanma fırsatınız pek olmuyor otobanlar haricinde. Kullanıldığındada gayet yakıt tasarufu ve motor sesı yok denecek kadar azalıyor. 6.viteste ortalama yakıt 100 km de  3.5 lt. gördüm.İnsan bu değeri gördüğünde psikolojik olarak acayib rahatlayip devamlı yola gidesi geliyor :)
8-Plastik aksam kabin içindeki güneşli havalarda sıcak havalarda esneme yapıp cıtırtı sesi yapa biliyor.
9-Genel olarak kalite ve fiyata göre gayet mantıklı bir aile arabası olduğunu düşünüyorum.
Motoru çekmez diyen arkadaşlara yorum yapan kişilere tek diyeceğim yanliş söylediklerini yada yanliş yorum yaptıklarını gönül rahatliğiyla söyleye bilirim. ;)
Motoru çekiyor namussuz gayet iyi gidiyo gitmem demiyo,bayırda yokuşta genel olarak arabaları sollayıp dikiz aynasında kaybolduklarını göre biliyorsunuz. :D
Önceki sürdüğüm benzinli civic den 2007 kasa şu anki kasadaki motora göre (1.6 125 bg 157 nm) ,1.6 dizel 90 bg 205 nm PSA motora göre 1.4 dizel D-4D 90 bg 205 nm motor daha başarılı ve daha az yakıyor merak edenler için referans olsun. ;)

Hakan bey öncelikle hayırlı olsun, kazasız güzel sürüşler dilerim, yüksek süratte kullandım demişsiniz acaba rüzgardan etkilenme varmı yol tutuşda problem varmı, sizin araba esp li modelmi?   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #275 : Ağustos 29, 2010, 13:48:32 »
Rüzgardan etkilenme derken şöyle yanıtlayım bir honda civic nekadar etkileniyorsa ruzgardan ançak okadar etkileniyor.Yoltutuşunda hiçbir problem yok.Direksiyon gayet iyi tepki veriyor.Evet arabamda esp, trc ve vsc var.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #276 : Eylül 01, 2010, 17:27:23 »
bugun aracımı 1000 km bakımına goturdum dıkız aynadakı tıremeyı vede cızırtıyı soyledım cızırtıyı halletmısler tıtremeyıde kısmen halletmısler yok denecek kadar az aracın km artıkca dahada azalacak dedıler soyledıklerıne gore dıkız aynasını izelasyon yapmışlar.kapılardan ruzgar sesı cok gelıyor dedım kapı ayarlarını hafıf ıcerı almıslar ruzgar  sesı %80 oranında gitti çok hafıf var okadar olur dedım kendı kendıme.emmnıyet kemerınde surucu tarafında olanında ses yoktu bende ama sürücü koltugunun yan koltıugunda olanında tırtıklı asfalt yolda hafıf cızırıt vardı o sesı kendım kestım,emnıyet kemerı ayar kızagını en aşağıya çekerek  :D,deneyın faydası oluyor.aracımda baska sıkıntı yoktu zaten yağ eksıltmesı flan yapmamıs hersey normal dedıler.Yanlız bir şey öok hoşuma gitti aracımı teslım ederken guzelce yıkamışlar vede orta konsolun bardaklıklarından birine ufak şekerlerden doldurmuşlar  :alkis: bu küçük ama güzel bir ayrıntı bence İzmir tokullar plazaya tebrikler.çok ilgili davrandılar izmirli arkadaşlara duyrulur.
2011 COROLLA ELEGANT DİZEL M/M

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #277 : Eylül 01, 2010, 17:47:23 »
bugun aracımı 1000 km bakımına goturdum dıkız aynadakı tıremeyı vede cızırtıyı soyledım cızırtıyı halletmısler tıtremeyıde kısmen halletmısler yok denecek kadar az aracın km artıkca dahada azalacak dedıler soyledıklerıne gore dıkız aynasını izelasyon yapmışlar.kapılardan ruzgar sesı cok gelıyor dedım kapı ayarlarını hafıf ıcerı almıslar ruzgar  sesı %80 oranında gitti çok hafıf var okadar olur dedım kendı kendıme.emmnıyet kemerınde surucu tarafında olanında ses yoktu bende ama sürücü koltugunun yan koltıugunda olanında tırtıklı asfalt yolda hafıf cızırıt vardı o sesı kendım kestım,emnıyet kemerı ayar kızagını en aşağıya çekerek  :D,deneyın faydası oluyor.aracımda baska sıkıntı yoktu zaten yağ eksıltmesı flan yapmamıs hersey normal dedıler.Yanlız bir şey öok hoşuma gitti aracımı teslım ederken guzelce yıkamışlar vede orta konsolun bardaklıklarından birine ufak şekerlerden doldurmuşlar  :alkis: bu küçük ama güzel bir ayrıntı bence İzmir tokullar plazaya tebrikler.çok ilgili davrandılar izmirli arkadaşlara duyrulur.
Hayırlı olsun sorun çıkmadığına sevindim Ahmet bey..Bende bazı nedenlerden dolayı 1000km yapmak zorunda kaldım 3 gune kalmaz 1000 olur herhalde bakıma götüreceğim.. :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #278 : Eylül 01, 2010, 18:17:25 »
bende 10000 km bakımında aynayı hallettıreyım bari.Emniyet kemerlerını bütün ayarlarını denedım ama olmadı.Sonkar da o şekerlerden koyuyor yol boyunca yerdim :)
2010 Dizel Comfort Extra Beyaz...

Artık coca colaya,aside son..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #279 : Eylül 01, 2010, 23:49:49 »
Herkese merhabalar..

Birkaç güne kadar inşallah 2011 Corolla 1.4 dizel comfort ( düz-siyah ) aracıma kavuşacağım..Allah kazasız belasız binmeyi nasip eder inşallah..Araç ile ilgili görüşlerinizi bekliyorum..Bu konuda yazılanları okudum..Alır almaz depodan gelen çalkalanma sesi, dikiz aynasının ve emniyet kemerinin tıkırtısı gibi aksilikleri yaşamamayı umut ediyorum ama kısmet..

Bir de aracı alır almaz bayramda büyük ihtimalle uzun yola gideceğim için 1000 km.'yi de hemen dolduracağım gibi duruyor..Bakalım hayırlısı..