0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
ful yapınca izlenimlerinizi paylaşırsanız sevinirim
Dizel aracı zaten bütün yaşı boyunca devirli kullanmanız şart Eren..1000km lik bir rodaj dönemi var bundan sonra normal şekilde kullanabilirsin sıkıntı olmaz..Cünkü bu motorlar direk fabrika çıkışı bizim altımıza verilmiyor..Önce makinelerden her devirde denenerek her devirde hızlanarak bunların maksimum hızları devirleri belirleniyor doğru değil mi ? Bu bilgiler gökten inmiyor insanlara..O yüzden bu motorların zaten sorunsuz oldugu icin araclarımıza konulduğunu unutmayalım sadece birbirine yeni alışan 2 forvet gibi düşünün o cıvataları..Alıştıktan sora bol bol gol atarsınız merak etmeyın .. Saygılar..
Dikiz aynası titremesini soran varmı arkadaşlar?
hayırlı ugurlu olsun güle güle kullanın , memnun kalacagınızdan eminim
Selam arkadaşlar.2011 model D-4D corolla 2000 km oldu ilk izlenimlerim ;1- Mazot deposundan çalkalanma sesi geliyor.2- 1.4 motor gayet tatminedici,1.6 benzinli arabalar yanaşamıyor yanına 3- Benim 1000 km uzun yolda ortalama tüketimim klima sürekli açık 4 yetişkin bağaj dolu 142 kruş yaktı.4-Arabayla yüksek süratlerde rüzgar sesi rahatsızedici değil.5-Araba tırtıklı yollarda dişli yollarda içeri teker sesi alıyor.6-Amasitörler gayet konforlu.7-Arabada bulunan 6 vitesi yollardaki hız sınırlamalarından dolayı pek kullanamıyorsunuz. kullansanızda motorun devirsiz olacağindan kullanma fırsatınız pek olmuyor otobanlar haricinde. Kullanıldığındada gayet yakıt tasarufu ve motor sesı yok denecek kadar azalıyor. 6.viteste ortalama yakıt 100 km de 3.5 lt. gördüm.İnsan bu değeri gördüğünde psikolojik olarak acayib rahatlayip devamlı yola gidesi geliyor 8-Plastik aksam kabin içindeki güneşli havalarda sıcak havalarda esneme yapıp cıtırtı sesi yapa biliyor.9-Genel olarak kalite ve fiyata göre gayet mantıklı bir aile arabası olduğunu düşünüyorum.Motoru çekmez diyen arkadaşlara yorum yapan kişilere tek diyeceğim yanliş söylediklerini yada yanliş yorum yaptıklarını gönül rahatliğiyla söyleye bilirim. Motoru çekiyor namussuz gayet iyi gidiyo gitmem demiyo,bayırda yokuşta genel olarak arabaları sollayıp dikiz aynasında kaybolduklarını göre biliyorsunuz. Önceki sürdüğüm benzinli civic den 2007 kasa şu anki kasadaki motora göre (1.6 125 bg 157 nm) ,1.6 dizel 90 bg 205 nm PSA motora göre 1.4 dizel D-4D 90 bg 205 nm motor daha başarılı ve daha az yakıyor merak edenler için referans olsun.
bugun aracımı 1000 km bakımına goturdum dıkız aynadakı tıremeyı vede cızırtıyı soyledım cızırtıyı halletmısler tıtremeyıde kısmen halletmısler yok denecek kadar az aracın km artıkca dahada azalacak dedıler soyledıklerıne gore dıkız aynasını izelasyon yapmışlar.kapılardan ruzgar sesı cok gelıyor dedım kapı ayarlarını hafıf ıcerı almıslar ruzgar sesı %80 oranında gitti çok hafıf var okadar olur dedım kendı kendıme.emmnıyet kemerınde surucu tarafında olanında ses yoktu bende ama sürücü koltugunun yan koltıugunda olanında tırtıklı asfalt yolda hafıf cızırıt vardı o sesı kendım kestım,emnıyet kemerı ayar kızagını en aşağıya çekerek ,deneyın faydası oluyor.aracımda baska sıkıntı yoktu zaten yağ eksıltmesı flan yapmamıs hersey normal dedıler.Yanlız bir şey öok hoşuma gitti aracımı teslım ederken guzelce yıkamışlar vede orta konsolun bardaklıklarından birine ufak şekerlerden doldurmuşlar bu küçük ama güzel bir ayrıntı bence İzmir tokullar plazaya tebrikler.çok ilgili davrandılar izmirli arkadaşlara duyrulur.