Gönderen Konu: 2011 model aracını teslim alanlar  (Okunma sayısı 52171 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Bizi aldatan,bizden değildir.
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • 5 kere teşekkür etti
Ynt: 2011 model aracını teslim alanlar
« Yanıtla #280 : Eylül 06, 2010, 23:19:48 »
yarın 1000 bakım için kocaeli toyota kaya'ya gideceğim.servisle ilgili ilk izlenimlerimi ve tespitlerimi burada paylaşacağım.inşallah memnun kalırım.

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #280 : Eylül 06, 2010, 23:19:48 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 5 kere teşekkür etti
« Yanıtla #281 : Eylül 06, 2010, 23:29:55 »
Hakan Bey'in izlenimlerine katılıyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: A+
« Yanıtla #282 : Eylül 07, 2010, 16:54:53 »
2011 Yaris 1.4 Terra Sport M/M aracımı dün aldım.Satış temsilcisine multimode ile ilgili şikayetleri sorduğumda eski modellerde bu sorunun olduğu ama yeni modellerde şanzımana 6 ileri ekleyerek sorunların giderildiğini söyledi.Dün 3-4 saat kullandım, çok dik yokuşlarda arada bir çok hafif boğulmalar olabiliyor ama bunun dışında bir sorun var gibi gelmedi, vites geçişleri çok az da olsa hissediliyor otomatik modda ama bu kaçınılmaz sanırım ve beni çok rahatsız etmedi.Çok dur-kalklı ve yoğun trafikte manuel kullanmak, otomatik kullanılıyorsa uzun süreli duraklamalarda N konumuna almak da şanzımanın ve motorun ömrünü uzatıyormuş farklı yerlerden okuduğum kadarıyla....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Toyota is my life...
  • Model Yılı: -
  • 3 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #283 : Eylül 07, 2010, 23:06:01 »
Depoyu fulleyince çalkalanma sesi geliyor. Merak edenler için bilgi olsun.

teşekkürler  ancak fazla  rahatsız  etmiyo değilmi?
2012 toyota corolla 1.33 comfort kar beyazı + LPG

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • ŞıpTronik
« Yanıtla #284 : Eylül 08, 2010, 00:10:12 »
2011 Yaris 1.4 Terra Sport M/M aracımı dün aldım.Satış temsilcisine multimode ile ilgili şikayetleri sorduğumda eski modellerde bu sorunun olduğu ama yeni modellerde şanzımana 6 ileri ekleyerek sorunların giderildiğini söyledi.Dün 3-4 saat kullandım, çok dik yokuşlarda arada bir çok hafif boğulmalar olabiliyor ama bunun dışında bir sorun var gibi gelmedi, vites geçişleri çok az da olsa hissediliyor otomatik modda ama bu kaçınılmaz sanırım ve beni çok rahatsız etmedi.Çok dur-kalklı ve yoğun trafikte manuel kullanmak, otomatik kullanılıyorsa uzun süreli duraklamalarda N konumuna almak da şanzımanın ve motorun ömrünü uzatıyormuş farklı yerlerden okuduğum kadarıyla....

Serdar Bey, aracınız hayırlı olsun. Verdiğiniz bilgiler çok doğru. Ek olarak yokuşlarda da manuel moda alarak boğulmaları engelleyebilirsiniz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #285 : Eylül 08, 2010, 06:24:47 »
2011 corollam şu anda bilinmedik diyarlarda gemi de geliyor. inşallah eylül ayının sonunda altımızda olacak. RABBİM SEN KİMSEYE  KAZA BELA VERME. AMİN
GECECİ MUHASEBECİ

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • Araç: Verso
« Yanıtla #286 : Eylül 08, 2010, 09:32:23 »
2011 Verso Comfort'umu hemen hemen 2 hafta önce aldım. 850km de şu anda. Biraz çok yakıyor. Onun dışında özellikle konforundan çok memnunum. Kullanımı kolay ve zevkli. Beklemediğim kadar iyi manevra yapıyor. Sessiz sakin bir aile arabası. Aracımın yüksek olması da SUV bir araç kullanıyorum izlenimi veriyor bana. 150km sonra da Izmir Akdemir servisi konusunda bilgi ve fikir sahibi olacağım

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #287 : Eylül 08, 2010, 20:27:47 »
Merhaba, bugün aracımı 1000 km bakımına götürdüm, zaten bir sıkıntım yoktu, 1 saate teslim ettiler.
bence frenler oldukça kötü bu arada, arabanın en kötü yanı bu... ama alışmak gerektiğini, herhangi bir sıkıntı olmadığını söylediler. yine de kontrol ettirdim. bir sıkıntı görememişler, fakat artık basınca öten frenlerim var:) "civvvv" diye inceden gelen bir fren sesim var artık:):)
2011 Corolla Elegant VSC+Xenon Otomatik

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • Kan Grubu: AB+
« Yanıtla #288 : Eylül 08, 2010, 23:22:34 »
bu ilk mesajım , bu nedenle herkese merhaba.
Bizim de yeni yarisimiz (1.4 dizel m/m) 3 gün önce geldi. aslında evdeki ikinci yarisimiz. ilki 2010 model 1.33 benzinli m/m... aynı evde iki aynı araba olur mu diye çok gülen oldu ama hiç üstüme alınmadım. çünkü araçlardan eşimle beraber çok memnunuz.  Hatta (ses problemi aklımda olduğundan) dizel için test sürüşü yapmadan aldık. 2011 de beklediğim gibi güzel (göstergesi analog).... tek kafama takılan ses sorunuydu ve düşündüğüm gibi oldu.  Araba  hareket etmezken sesi biraz fazla içeriye alıyor. tek problem bu gibi, bu nedenle bu konuda hassas olanlar bence test sürüşü yapmalı. Benim için ise sorun değil çünkü yaris çok sevdiğim bir araba....
m/m modun yokuşta boğulma meselesi ; bence tamamen kullanıcı kaynaklı , m/m yokuştayken üst vitese attığından vitesi küçültün gitsin , çok güzel tırmanıyor yokuşları... ( ben manuelde kullanıyorum ama m/m de çok denedim bu işi bir sorun görmedim...)
m/m pratik bir vites sistemi ; bence tek sorunu 1.vites-2. vites geçişlerinin sert olması. (her iki yariste de aynı, sanırım hepsi böyle..)

ve içi süper geniş.. bagajın küçüklüğünü de 2011 de aşağıya genişleterek nisbeten gidermişler...

mesajlarınızdaki bazı konular yarislerde de geçerli , mesaj çok uzun olduğundan onları da daha sonra  paylaşmak isterim.
herkese güzel ve  kazasız sürüşler ....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #289 : Eylül 09, 2010, 00:24:25 »
Merhaba, bugün aracımı 1000 km bakımına götürdüm, zaten bir sıkıntım yoktu, 1 saate teslim ettiler.
bence frenler oldukça kötü bu arada, arabanın en kötü yanı bu... ama alışmak gerektiğini, herhangi bir sıkıntı olmadığını söylediler. yine de kontrol ettirdim. bir sıkıntı görememişler, fakat artık basınca öten frenlerim var:) "civvvv" diye inceden gelen bir fren sesim var artık:):)

Babamın 2001  Corollasının ABS'siz freni,benim 2011 Corllla ABS,ESP'li freninden daha çok güven veriyor..:)
Benim Hocam Toyota gibi adam!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 5 kere teşekkür etti
« Yanıtla #290 : Eylül 09, 2010, 10:01:13 »
Forumdaki bütün arkadaşların Ramazan Bayramını kutlar sağlıklı mutlu ve kazasız günler geçirmelerini dilerim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • Kan Grubu: B+
« Yanıtla #291 : Eylül 13, 2010, 00:03:16 »
Selamlar.. 2011 1.4 dizel Corolla'mı teslim aldım.
Ertesi gün uzun yola gittim..Şuan 1100 Km.de Yarın 1000 bakıma götüreceğim..
İzlenimlerim arabanın yol tutuşu ve çekişi gayet iyi..Bayırda bir çok arabayı ( 5 kişi + full bagaj )çok rahatlıkla geçebildim. Bir depo ile ( 55 lt ) ortalama 120-130 km. hızla 870 km yaptım. Motoru zorlamamak için çok kısa aralıklarla otobanda 150-160'a çıktım..Hızı kesinlikle hissetmiyorsunuz..Motorun ve rüzgarın sesini çok az içeriye veriyor. ( Hele ki daha önce dizel clio kullanan birisi olarak tamamen sessiz diyebilirim ) 

Shift ışığına alışmak zor..Vites aralıkları çok düşük..2. viteste 40 km.de 3.vitese atmak için, 4. viteste 80 km.de 5. vitese atmak için ışık yanıyor..

Şimdilik Allah nazarlardan saklasın herhangi bir problem gözükmüyor..Yeni Corolla'mdan çok memnunum..Kazasız belasız sürüşler dilerim herkese..     

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #292 : Eylül 19, 2010, 22:25:35 »
Tekrar Merhaba,
aracıma nazarlık birşeyler yapılacağını biliyordum ama çok erken ve çok büyük bir nazarlık oldu. sürücü kapısına 30 santimetre genişliğinde, 5 cm eninde "birşey" sürtmüş. ne olduğunu anlayamadım ama sadece kırmızı olduğunu anlayabildim:) yandan bakınca pek anlaşılmıyor ama tam dik açıyla bakınca bayağı bir nazarlık olduğu "net" gözüküyor... Allah sizin arabaları korusun, bizi de beterinden korusun...
bu arada ne yaptırmak lazım bu bölgeye? direkt servise mi gitmeli?
2011 Corolla Elegant VSC+Xenon Otomatik

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 12000
  • Model Yılı: '15
  • 1041 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #293 : Eylül 19, 2010, 22:36:51 »
Babamın 2001  Corollasının ABS'siz freni,benim 2011 Corllla ABS,ESP'li freninden daha çok güven veriyor..:)
okadar kötü dil ya ben 2009 modeldende şimdiki 2010 makyajlı moldedende fren konusunda bir şikayetim olmadı sadece 2009 da geri giderken frene bastığınızda hafif bir gıcırtı vardı ama makyajlı kasada o sorunda giderilmiş

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: '11
  • 4 kere teşekkür etti
  • 164 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #294 : Eylül 20, 2010, 16:53:14 »
9 ağustos 2010 pendik dumankayadan aldım:)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #295 : Eylül 22, 2010, 14:24:39 »
Yaris 1.4 multimode aracımı dün bir arkadaşım kullandı, aracı istop ettiğinde E konumunda bırakmış, tekrar kalkmak istediğimde vites kolu kilitliydi ve araç çalışmadı, anahtarı çıkardım dışarı çıktım kapıları kilitleyip tekrar açtığımda çalıştı, sonra denemek için tekrar E konumunda istop ettim , yine vites kilitlendi ve araç çalışmadı bu kez yine anahtarı çıkardım, kapıları kilitleyip açtığımda tekrar çalıştı, bunun koruma gibi bir şey olduğunu anlayabiliyorum acaba bu araca ya da şanzımana her hangi bir zarar verir mi ileride tekrar unutup E konumunda istop edilirse, ya da bunun için servise götürmem gerekir mi sizce?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #296 : Eylül 22, 2010, 15:31:59 »
Arkadasım bence senın aracın korumaya falan aldıgı yok. O durumda aracının frenıne bıraz daha bas boylece vıtes kolu N moduna gecmene ızın verecektır. Boylece calısacaktır...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #297 : Eylül 25, 2010, 12:30:42 »
meraba arkadaslar. ben aranıza yeni katıldım. 2011 corolla d4d comfort extra siyah aldım. arabadan genel olarak memnunum. ama bu tıkırtı ve gıcırtılar moralimi çok bozuyor. daha 1200 km'deyim ama sağ ve sol klima pencerelerinin parlak tutacak yerleri gevşek ve çok fazla tıkırtı sesi veriyolar. hemen kafamın yanındaki emniyet kemerinin çıktığı yerden bozuk yollarda ses geliyor. artık düz asfalt olmayan yollara giresim gelmiyo. 1000 bakımında servise hepsini anlattım. adamlar sıkıştırdık artık ses gelmez dediler. aldım hemen bozuk yola girdim ses geliyo mu diye. aynı ses devam ediyo. servise de acayip moralim bozuldu.hiç sallamadılar anlıycağınız beni. ben corollayı sadece sorunsuzluk için aldım. hemen aldığım hafta böyle sorunlar çıkınca moralim bozuldu. aynı sorunlarla karşılaşan ve çözen arkadaşlar var mı. benim aklıma tutacakların görünmeyen arka kısımlarını japon yapıştırıcısı ile sabitlemek geldi ama bilmiyorum. daha kötü mü olur diye korkuyorum. yardımcı olursanız sevinirim. herkese hayırlı sürüşler..
2011 siyah comfort extra d4d corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 12000
  • Model Yılı: '15
  • 1041 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #298 : Eylül 25, 2010, 14:01:03 »
meraba arkadaslar. ben aranıza yeni katıldım. 2011 corolla d4d comfort extra siyah aldım. arabadan genel olarak memnunum. ama bu tıkırtı ve gıcırtılar moralimi çok bozuyor. daha 1200 km'deyim ama sağ ve sol klima pencerelerinin parlak tutacak yerleri gevşek ve çok fazla tıkırtı sesi veriyolar. hemen kafamın yanındaki emniyet kemerinin çıktığı yerden bozuk yollarda ses geliyor. artık düz asfalt olmayan yollara giresim gelmiyo. 1000 bakımında servise hepsini anlattım. adamlar sıkıştırdık artık ses gelmez dediler. aldım hemen bozuk yola girdim ses geliyo mu diye. aynı ses devam ediyo. servise de acayip moralim bozuldu.hiç sallamadılar anlıycağınız beni. ben corollayı sadece sorunsuzluk için aldım. hemen aldığım hafta böyle sorunlar çıkınca moralim bozuldu. aynı sorunlarla karşılaşan ve çözen arkadaşlar var mı. benim aklıma tutacakların görünmeyen arka kısımlarını japon yapıştırıcısı ile sabitlemek geldi ama bilmiyorum. daha kötü mü olur diye korkuyorum. yardımcı olursanız sevinirim. herkese hayırlı sürüşler..
tıkırtı için morelini bozman aracından soğuma malesef japon arabalarının geneli böyle servisinde pek yapabilecek bişeyi yok bu konuda.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #299 : Eylül 25, 2010, 14:32:20 »
beki benim yapabileceğim bişey var mı tıkırtıları gidermek, parçaları sabitlemek için?
2011 siyah comfort extra d4d corolla