Gönderen Konu: ee100 ü sattık ae101 alalım dedik arabasız dolaşıyoruz hala  (Okunma sayısı 9909 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Yan cehennem yan, geliyorum yan yan..
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 45 kere teşekkür edildi
Ynt: ee100 ü sattık ae101 alalım dedik arabasız dolaşıyoruz hala
« Yanıtla #40 : Ağustos 02, 2010, 01:59:58 »
Oğlum kızlara araba beğendirmeye çalışacak kadar düştünüz mü lan :D
2012 Auris - Beyaz- 06UZ 400- 1.4 D-4D- Dizel Comfort Plus
2013 Avensis - Füme - 06UZ 789 - 1.6 - Benzinli Elegant Ex.
2016 Auris - Açık Mavi  - 06 MBM 96 - 1.6 Benzinli Premium
2015 VW Passat Variant - Mavi - 06UZ 776 - 1.6 TDİ Comfortline

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #40 : Ağustos 02, 2010, 01:59:58 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Mantıklı düşünsene?Aklın fikrin nerde?Yavaş.!
  • Kan Grubu: B+
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #41 : Ağustos 02, 2010, 02:01:04 »
Senin demen gereken imzanda yazıyor Oğuzum :D
Hastanelerin de mağazalar gibi vitrinleri olsaydı, kazalar bu denli çok olmazdı...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #42 : Ağustos 02, 2010, 02:02:33 »
Her toyota,corolla değildir :P

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Two Brother One Fate (Babo'Leee And Toyota)
    • Otomobil'den Detay
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #43 : Ağustos 02, 2010, 02:02:48 »
Abi kimseye bir şey beğendirdiğimiz yok.Fakat olan bu yani.Millet senin arabana bakarken döküntüye bak bakışları ile mi baksın,,,Hmm gelene bak bakışları ile mi baksın.Yani sonuçta gezerken gözlerin üstünde olmasını istiyor insan. :D  ;)  :)
Bana saygı nutuğu atanlar.Önce kendi yaşınıza fiziki olarak değil,Beyin olarak gelin.....
http://fc04.deviantart.net/fs12/i/2006/301/c/5/Toyota_Trueno_AE86__by_AEvsFD.gif

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #44 : Ağustos 02, 2010, 02:05:03 »
Abi kimseye bir şey beğendirdiğimiz yok.Fakat olan bu yani.Millet senin arabana bakarken döküntüye bak bakışları ile mi baksın,,,Hmm gelene bak bakışları ile mi baksın.Yani sonuçta gezerken gözlerin üstünde olmasını istiyor insan. :D  ;)  :)

Valla o arabaya bakmakla alakalı birşey.. Murat 124 e bile hayranlıkla baktığımı bilirim..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Otomobil'den Detay
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #45 : Ağustos 02, 2010, 02:06:11 »
abi oda senin biraz göz zevkin  :P  :D
Bana saygı nutuğu atanlar.Önce kendi yaşınıza fiziki olarak değil,Beyin olarak gelin.....
http://fc04.deviantart.net/fs12/i/2006/301/c/5/Toyota_Trueno_AE86__by_AEvsFD.gif

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #46 : Ağustos 02, 2010, 02:07:25 »
abi oda senin biraz göz zevkin  :P  :D

Öyle diyorsan öyledir :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 100
  • Model Yılı: '14
« Yanıtla #47 : Ağustos 02, 2010, 02:11:18 »

katılıyorum ama benım arabaya kızlar yaşlı arabası bu ıcınde yaşlı vardır diye bakmıyorlar :P :D :D

Valla o arabaya bakmakla alakalı birşey.. Murat 124 e bile hayranlıkla baktığımı bilirim..

Neşetim onun güzelliğini sen,ben anlarız nedense kızlar anlamıyorlar :D :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Mantıklı düşünsene?Aklın fikrin nerde?Yavaş.!
  • Kan Grubu: B+
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #48 : Ağustos 02, 2010, 02:15:59 »
Ahh ahh o 124 dediğimiz varya kızlar ona binmek için sahiplerinin peşinden koşuyorlardı bi zamanlar yalan mı ? Tabi devir değişti atın gitsin kenara hala gıcır gıcır olanları var çokta temiz ve güzel duruyorlar  :-[
Hastanelerin de mağazalar gibi vitrinleri olsaydı, kazalar bu denli çok olmazdı...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Otomobil'den Detay
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #49 : Ağustos 02, 2010, 02:50:01 »
Muro diyor ya 'zamanında sen bende olacaktın ki köy çeşmesinin önünden geçecektim'  :D :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #50 : Ağustos 02, 2010, 03:06:52 »
Ya abi kedi kasadan alıp arkada yağ gezdirme safsatasını ben şahsen hiççççç tiyeee almıyorum.
Şahsen ben genç adamım istediğin kıza sorabilirsin trafikte kızlar ae101 döküntü diyor...
Yani sen bagajda yağ bidonunu değilde yan koltuktaki kızı düşün bence :D :D :D :D

ae 101'e doküntu diyen kız benım yanıma gelmesin, 99-2001 arası tipik memur arabası yavvv hangi kız bakar ona.Cevap veriyorum miyop olan bir kız :D  :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: '02
« Yanıtla #51 : Ağustos 02, 2010, 03:07:51 »

ae 101'e doküntu diyen kız benım yanıma gelmesin, 99-2001 arası tipik memur arabası yavvv hangi kız bakar ona.Cevap veriyorum miyop olan bir kız :D  :D
:rofl:
SIU Corolla T-Sport

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Otomobil'den Detay
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #52 : Ağustos 02, 2010, 03:16:59 »
Abi inanmayan imzama uğrasın.....Böyle memur arabasına can kurban

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: '02
« Yanıtla #53 : Ağustos 02, 2010, 03:29:03 »

Alıntı
Orijinalden alıntı:  erhaninho_cArsi

Çekemeyenlere inat halen piyasanın 1 numarası

SIU Corolla T-Sport

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #54 : Ağustos 02, 2010, 03:30:15 »
efsane akar :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Hergün biraz daha fazla Toyota sevgisi... <3
    • JDM TÜRK
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #55 : Ağustos 02, 2010, 04:09:55 »
Çok sinirlerimi bozdunuz :D

E101
Memur arabasıdır
Genel olarak çok basit çizgilere sahiptir
Arkadan görüntüsü iç karartıcıdır
Yol tutuşu iyi değildir,
Piyasadakilerin genelinin tamponları olması gerekenden aşağıda durar
Frenleri iyi değildir
Rüzgar girdiği için arka kapı döşemeleri açılma yapar
Yere yakın bir araçtır , arkaya üç kişi binerse çöker
Eksozu aşağıda durar
lastik tabanını büyütürseniz çamurluğa sürter
Sorunsuz olduklarına dair bir inanış yaygın olmasına karşın Muayeneden geçemeyecek sorunlar çıkarabilirler
Eskiden opel vectraya benzetilen ve fiyatı daha uygun olduğu için tercih edilen bir araç olmasına karşın günümüzde opel vectralarlan daha çok para eder.

E112
Önceki corollalara göre daha etkileyici bir ön tasarıma sahiptir.
Arka tarafta tam anlamıyla bir ''dandik japon arabası'' imajı vardır.
Yol tutuşu diğer corollalardan daha iyidir. (e120leri saymazsak)
Ön farların boyu far takıldıkları yerden daha küçüktür , e111lerde araya lastik konularak doldurulmuştur.(bir türlü denenini anlayamamışımdır)
Arkada halen kampana olmasına rağmen frenleri oldukça iyidir.
önceki corollalara göre e111den itibaren yerden yüksekliği artmıştır , arkaya üç kişi binerse çöker ama ne olursa olsun sürtme yapmaz.
Defalarca yüksek bir yerden atlayabilirsiniz amortisörleri patlamaz.
Eksozu aşağıda durar.
Çamurluk içleri eski corollalara göre daha geniştir , 205 taban lastik takarsanız sürtmez.
Çok çabuk ısınan bir motoru vardır , vvt-i motorun ilk kullanıldığı araçlardan biridir. Aliminyum alaşımlı motor kullanılmıştır.
LPG taktığınızda motoru zorlarsanız yağ eksiltme yapar , normal kullanımda yapacağına inanmıyorum.
Türkiyede donanımlı versiyonlarının sayısı çok olmadığından dolayı , SOL olanlar olması gerekenden fazla paraya satılmaktadır.

Not; Otomatik vites E100lerle E101lerle  yasal olması koşuluyla şekilde her türlü yarışa açığım...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 288000
  • Model Yılı: '06
  • 19 kere teşekkür etti
  • 929 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #56 : Ağustos 02, 2010, 09:27:37 »
kardeş sen baya sinirlenmişsin ama efsaneyide kötüleme efsane her zaman efsane olarak kalacak .ama 99 -2001 arası corollalar sabancı corollası olarak namını sürdürmeye devam edecek sen ne dersen de her zaman her yerde bu arabalar ne araba gözü kapalı dünyanın öbür ucuna giderim denilecek .yol tutuş konusuna gelince senin girdigin her viraja 20 km daha fazla hızla girerim .viraja araba degil şöför girer yoksa mercedes olsa ne kullanmayı bilmediktek sonra .herkes bilir ki efsane kasa yıllarca kullanılmasına ragmen sahibine masraf açmayan sanayinin yolunu unutturan bir arabadır .sanayide bile istedigin ustaya sorabilirsin .size lpg taktırmaya gittigimde usta ile bir toyata müşterisinin konuşmasını anlatıyım .

günlerden cuma ben sıralı sistem taktırıyorum ae101 kasa 97 corolla o esnada başka bir toyata geldi 2001 vvt-i motorlu sabancı toyotasından .adam yag degiştirmeye gelmiş ilk sahibiymiş araç benzinli .adam ustaya ya abi her 2000 de bir 1 kilo yag koyuyorum dedi .usta kaç binde dedi adam 152 bin dedi tamam abi ömrünü tamamlammış dedi sekman atılması lazım dedi o esnada adam bana abi bu kaç binde dedi ben de 210 bin dedim sen ne kadar koyuyorsun dedi ben yok abi ne yagı dedim 10 binden bir gelirim yagı degiştiririm dedim o ara adam nasıl yani kardeşim dedi ben arabanın ilk sahibiyim 3 bin devri hiç geçirmem motoru hiç zorlamam hararet yaptırmadım dedi bu niye böyle dedi o araya kadar usta başı geldi sohbete kulak misafiri olmuş adama abi o arabanın kıralı o hakiki toyata 500 binden sonra belki eksiltmeye başlar dedi .adam abi bu ne toyota degil mi dedi yok abi şaka mı yapıyorsun gel bi şu arabaya bak birde kendininkine dedi o sabancı toyotası dedi 150 binden sonra sekmen ister bir çogu dedi .şunu da söyledi aslında yag yakma sorunu olmasa çok seri ve güçlü motormuş vede çok az yakıyormuş . yani sözün kısası efsane bir kere olunur .artık ne isim konulduysa o öyle kalır
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

1996 GLİ  - COROLLA " EFSANE "

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 180000
  • Model Yılı: '00
  • 1 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #57 : Ağustos 02, 2010, 10:34:54 »
Arkadaşlar ben 99-2001 corollalara da bindim. Onlar da güzel araba ama nedense bizim efsaneler kadar geniş değil. Ben 1.80 boyunda olduğum için benim kriterim önce genişlikten yanadır. Benim arabanın sürücü koltuğu benim rahat edebileceğim bir ayarda iken ben arka koltuğa oturuyorum. dizlerim ön koltuğa dokunmuyor. 2001 Sol Corollanın ön koltuğunu kendime göre ayarladım. Arka koltuğa geçtim. Dizlerimi toparlayıp oturmak zorunda kaldım. Efsanenin görünüşü hiç te öyle kötü değil ayrıca. Bizim işyerinde Cuma günü arabadan anlamayan çalışanın birisi benim 96 model arabayı gördüğünde bu 2003 model mi dedi.
2000 AVENSİS SOL OTOMATİK

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • SAMURAY artık yok.Yeni gözde 2006 e12 sol granit g
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #58 : Ağustos 02, 2010, 11:14:08 »
Çok sinirlerimi bozdunuz :D

E101
Memur arabasıdır
Genel olarak çok basit çizgilere sahiptir
Arkadan görüntüsü iç karartıcıdır
Yol tutuşu iyi değildir,
Piyasadakilerin genelinin tamponları olması gerekenden aşağıda durar
Frenleri iyi değildir
Rüzgar girdiği için arka kapı döşemeleri açılma yapar
Yere yakın bir araçtır , arkaya üç kişi binerse çöker
Eksozu aşağıda durar
lastik tabanını büyütürseniz çamurluğa sürter
Sorunsuz olduklarına dair bir inanış yaygın olmasına karşın Muayeneden geçemeyecek sorunlar çıkarabilirler
Eskiden opel vectraya benzetilen ve fiyatı daha uygun olduğu için tercih edilen bir araç olmasına karşın günümüzde opel vectralarlan daha çok para eder.

E112
Önceki corollalara göre daha etkileyici bir ön tasarıma sahiptir.
Arka tarafta tam anlamıyla bir ''dandik japon arabası'' imajı vardır.
Yol tutuşu diğer corollalardan daha iyidir. (e120leri saymazsak)
Ön farların boyu far takıldıkları yerden daha küçüktür , e111lerde araya lastik konularak doldurulmuştur.(bir türlü denenini anlayamamışımdır)
Arkada halen kampana olmasına rağmen frenleri oldukça iyidir.
önceki corollalara göre e111den itibaren yerden yüksekliği artmıştır , arkaya üç kişi binerse çöker ama ne olursa olsun sürtme yapmaz.
Defalarca yüksek bir yerden atlayabilirsiniz amortisörleri patlamaz.
Eksozu aşağıda durar.
Çamurluk içleri eski corollalara göre daha geniştir , 205 taban lastik takarsanız sürtmez.
Çok çabuk ısınan bir motoru vardır , vvt-i motorun ilk kullanıldığı araçlardan biridir. Aliminyum alaşımlı motor kullanılmıştır.
LPG taktığınızda motoru zorlarsanız yağ eksiltme yapar , normal kullanımda yapacağına inanmıyorum.
Türkiyede donanımlı versiyonlarının sayısı çok olmadığından dolayı , SOL olanlar olması gerekenden fazla paraya satılmaktadır.

Not; Otomatik vites E100lerle E101lerle  yasal olması koşuluyla şekilde her türlü yarışa açığım...

:) erdem kardeş;
değil kırk satır,dörtyüz satırda sıralasan burda e101 hakkında,hiçbirşeyi değiştiremeyeceğinin sende farkındasın sanırım.
kahretsin bişeyin adı cıkacağına canı cıksın bhe:)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Otomobil'den Detay
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #59 : Ağustos 02, 2010, 11:21:46 »
kardeş sen baya sinirlenmişsin ama efsaneyide kötüleme efsane her zaman efsane olarak kalacak .ama 99 -2001 arası corollalar sabancı corollası olarak namını sürdürmeye devam edecek sen ne dersen de her zaman her yerde bu arabalar ne araba gözü kapalı dünyanın öbür ucuna giderim denilecek .yol tutuş konusuna gelince senin girdigin her viraja 20 km daha fazla hızla girerim .viraja araba degil şöför girer yoksa mercedes olsa ne kullanmayı bilmediktek sonra .herkes bilir ki efsane kasa yıllarca kullanılmasına ragmen sahibine masraf açmayan sanayinin yolunu unutturan bir arabadır .sanayide bile istedigin ustaya sorabilirsin .size lpg taktırmaya gittigimde usta ile bir toyata müşterisinin konuşmasını anlatıyım .

günlerden cuma ben sıralı sistem taktırıyorum ae101 kasa 97 corolla o esnada başka bir toyata geldi 2001 vvt-i motorlu sabancı toyotasından .adam yag degiştirmeye gelmiş ilk sahibiymiş araç benzinli .adam ustaya ya abi her 2000 de bir 1 kilo yag koyuyorum dedi .usta kaç binde dedi adam 152 bin dedi tamam abi ömrünü tamamlammış dedi sekman atılması lazım dedi o esnada adam bana abi bu kaç binde dedi ben de 210 bin dedim sen ne kadar koyuyorsun dedi ben yok abi ne yagı dedim 10 binden bir gelirim yagı degiştiririm dedim o ara adam nasıl yani kardeşim dedi ben arabanın ilk sahibiyim 3 bin devri hiç geçirmem motoru hiç zorlamam hararet yaptırmadım dedi bu niye böyle dedi o araya kadar usta başı geldi sohbete kulak misafiri olmuş adama abi o arabanın kıralı o hakiki toyata 500 binden sonra belki eksiltmeye başlar dedi .adam abi bu ne toyota degil mi dedi yok abi şaka mı yapıyorsun gel bi şu arabaya bak birde kendininkine dedi o sabancı toyotası dedi 150 binden sonra sekmen ister bir çogu dedi .şunu da söyledi aslında yag yakma sorunu olmasa çok seri ve güçlü motormuş vede çok az yakıyormuş . yani sözün kısası efsane bir kere olunur .artık ne isim konulduysa o öyle kalır
sadece sanayinin yolunu bilmeyen ae101 zaten.zze112 teknolojik olarak bile zaten fark atıyor.Birincisi motorda vvt-i var ikincisi motorda triger zinciri var..