Gönderen Konu: Anlamlı, Anlamsız Sorularınız.  (Okunma sayısı 7847 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
Ynt: Anlamlı, Anlamsız Sorularınız.
« Yanıtla #20 : Temmuz 28, 2010, 08:57:33 »
rüyalar beynimizin bize bir oyunu....aslında olmayan bir görüntünün tıpkı bir film kurgusu gibi beynimizde oluşması....

İşte Hayat dediğimiz şey aslında bir Rüya'mı, bu ayrımı neye göre, nasıl yapabiliriz? Yani yine beynimiz bize bir oyun mu oynuyor acaba?

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Temmuz 28, 2010, 08:57:33 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • chappuler
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • 34 kere teşekkür etti
  • 52 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Temmuz 28, 2010, 09:00:06 »
İşte Hayat dediğimiz şey aslında bir Rüya'mı, bu ayrımı neye göre, nasıl yapabiliriz? Yani yine beynimiz bize bir oyun mu oynuyor acaba?

matrixe bağladın bakıyorum.... :D

bir soruda benden....

insan kulağının işittiği frekanslarla hayvanlarınki farklı yani bazı frekanslardaki sesi biz duyamadığımız halde misal köpekler duyabiliyor....
bu neden böyle acaba?
Tüm üye ve üye olacakların dikkatine! lütfen forum kurallarını gözden geçiriniz....
http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=3.0
"Bir insanın bildiğini zannettiği bir şeyi öğrenmesi imkansızdır..."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
« Yanıtla #22 : Temmuz 28, 2010, 09:03:50 »
  Çünkü köpeklerde duymaya yarayan hücre sayısı insanlardakinden çok daha fazla ama asıl duyma kedilerde gelişmiştir bildiğim kadarı ile, köpeklerde ise koklama. Ama yinede daha doğru bir cevabı olabilir sorunun.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
« Yanıtla #23 : Temmuz 28, 2010, 09:22:27 »
Peki herkes hazır ise daha bilimsel (+18 olabilir ama tamamen bilimsel bir soru gerçekten) bir soru sorayım o zaman; neden erkeklerinde göğüsleri vardır? Erkekler çocuk doğurmayacağına göre neden?  ;)  :islik:  :D
Çok basit; cinsiyet değiştirmek isteyen erkekler sıkıntı yaşamasın diye. :P :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • SAMURAY artık yok.Yeni gözde 2006 e12 sol granit g
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #24 : Temmuz 28, 2010, 10:01:03 »
cidden he bak bunu hiç düşünmemiştim,enteresan!!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • CCCXXXXVIII-RollaFx Usdm
    • Rc Garage & Fotoğraf Albümü
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 999
  • Model Yılı: '95
  • 171 kere teşekkür etti
  • 352 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #25 : Temmuz 28, 2010, 10:57:44 »
Peki herkes hazır ise daha bilimsel (+18 olabilir ama tamamen bilimsel bir soru gerçekten) bir soru sorayım o zaman; neden erkeklerinde göğüsleri vardır? Erkekler çocuk doğurmayacağına göre neden?  ;)  :islik:  :D
[/quote]
Soru güzel :) bunu hiç düşünmedim kafama takıldı şimdi bak  :D  vardır bir bilimsel cevabı ama araştıracagım bunu .. kadın erkek arasında fark var yine :D ona sükür .. Ama hakikatten bi araştıracagım .. Bulan varsa söylesin acayip taktım kafama ...
http://etna81.blogspot.com/ AE101TR Eibach Pro-Kit <--> FX Ön Tampon ,Usdm Arka Tampon ve Arka Stop Reflektör(Kırmızı Beyaz) <--> Parlak Siyah Panjur <--> Kristal Kara Far(Mercek Bi-Xenon) <--> Anatomik Spoiler <-->  Japan Pioneer Müzik Sistemi <--> 15” Darwin Racing GTX Jant <--> Eibach ProKit Yay <--> https://goo.gl/JM6Hqh

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 171 kere teşekkür etti
« Yanıtla #26 : Temmuz 28, 2010, 11:07:37 »
Benden bir soru :)

Şöyle başlamak istiyorum

Herkes ALLAH'ın var olduğuna inanıyor değil mi ?
Herkes Cennet Cehennem var olduğuna inanıyor değil mi ?
Herkes şeytanın var olduğuna inanıyor değil mi ?
.....

Uzar giderrr

Sorum şu : Biz bunları biliyoruz günah sevap haram helal caiz veya caiz değil biliyoruz ... Peki neden hala günah işliyoruz ? Kim biliyor bugün öğle yemeğini yiyecegini kim garanti edebilir ? Kaza yapan tolga arkadaşımız kaza yapmasaydı akşam foruma gelip şöyle şöyle oldu diye anlatıcam diyordu peki diye bildimi? HAYIR ... Hala neden günah işlemeye ısrarlar devam ediyoruz .. Diğer tarafta nereye kaçacağız... cehennem de nasıl duracağız ... Bir çakmak alın elinize bir parmağınıza çakın kaç saniye tutabileceksiniz peki ? hiç düşündünüz mü ... Peki cehennemdeki ateş kat kat daha sıcak Orada ne yapacagız ... Burada 45 derece sıcak oldumu herkes neredeyse çıplak dolaşacak çok sıcak diye dışarı çıkmayanlarda var Peki sıcağı bu kadar 45 dereceyi çekemiyorsun açılıyorsun günaha giriyorsun ey kardeşim Günaha diğer tarafta buradaki sıcağı arayacaksın ... Kapan kapalı dolaş burada terle yan diğer tarafın sıcagını değil cennet olan havuzunda serinle hayatını yaşa .. Bu örnektir ... Soruyorum Neden Günaha girmeye devam ediyoruz bana bunu birisi açıklayabilirmi  bir kişi açıklasın ? günaha girmemizin adam akıllı bir sebebi var mı ????
http://etna81.blogspot.com/ AE101TR Eibach Pro-Kit <--> FX Ön Tampon ,Usdm Arka Tampon ve Arka Stop Reflektör(Kırmızı Beyaz) <--> Parlak Siyah Panjur <--> Kristal Kara Far(Mercek Bi-Xenon) <--> Anatomik Spoiler <-->  Japan Pioneer Müzik Sistemi <--> 15” Darwin Racing GTX Jant <--> Eibach ProKit Yay <--> https://goo.gl/JM6Hqh

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • chappuler
  • 34 kere teşekkür etti
« Yanıtla #27 : Temmuz 28, 2010, 11:30:33 »
ben günah işlemiyorum işleyenler düşünsün...

mehmet şöyle bir soru sorsan daha iyi olurdu bence: madem ki herşey kader (ki bu herkese göre böyle değil) neden birşeylere sahip olmak için dua ederiz?

ama tabi konunun açılma sebebi aslında maneviyatla ilgili sorular değil o yüzden konudan fazla çıkmasak iyi olur.....
Tüm üye ve üye olacakların dikkatine! lütfen forum kurallarını gözden geçiriniz....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 171 kere teşekkür etti
« Yanıtla #28 : Temmuz 28, 2010, 11:35:22 »
ben günah işlemiyorum işleyenler düşünsün...

mehmet şöyle bir soru sorsan daha iyi olurdu bence: madem ki herşey kader (ki bu herkese göre böyle değil) neden birşeylere sahip olmak için dua ederiz?

ama tabi konunun açılma sebebi aslında maneviyatla ilgili sorular değil o yüzden konudan fazla çıkmasak iyi olur.....
Kader... Dua ederek değiştirilebilen birşeydir ... Sen kader deyirek intihar edersen o kaderin olmaz... Araştırılırsa kaderin değiştirilir olduğu anlaşılır... Ben hala cevabımı alamadım ? ama

konudan çıkmayalım demişin ablacımda En önemli konu bu... Varsa bir kendine güvenen bu soruma cevap versin...

Günah işlemiyorum demişin :) güvenme ablacım kendine "Hatasız kul olmaz !"

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • chappuler
  • 34 kere teşekkür etti
« Yanıtla #29 : Temmuz 28, 2010, 11:41:08 »
mehmetciğim 10 bekle 10 yıl sonra bu konuyu tekrar konuşalım.... :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 257500
  • Model Yılı: '01
  • 395 kere teşekkür etti
  • 376 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #30 : Temmuz 28, 2010, 11:41:35 »

Şöyle başlamak istiyorum

.....

Uzar giderrr

Sorum şu : Biz bunları biliyoruz günah sevap haram helal caiz veya caiz değil biliyoruz ... Peki neden hala günah işliyoruz ? Kim biliyor bugün öğle yemeğini yiyecegini kim garanti edebilir ? Kaza yapan tolga arkadaşımız kaza yapmasaydı akşam foruma gelip şöyle şöyle oldu diye anlatıcam diyordu peki diye bildimi? HAYIR ... Hala neden günah işlemeye ısrarlar devam ediyoruz .. Diğer tarafta nereye kaçacağız... cehennem de nasıl duracağız ... Bir çakmak alın elinize bir parmağınıza çakın kaç saniye tutabileceksiniz peki ? hiç düşündünüz mü ... Peki cehennemdeki ateş kat kat daha sıcak Orada ne yapacagız ... Burada 45 derece sıcak oldumu herkes neredeyse çıplak dolaşacak çok sıcak diye dışarı çıkmayanlarda var Peki sıcağı bu kadar 45 dereceyi çekemiyorsun açılıyorsun günaha giriyorsun ey kardeşim Günaha diğer tarafta buradaki sıcağı arayacaksın ... Kapan kapalı dolaş burada terle yan diğer tarafın sıcagını değil cennet olan havuzunda serinle hayatını yaşa .. Bu örnektir ... Soruyorum Neden Günaha girmeye devam ediyoruz bana bunu birisi açıklayabilirmi  bir kişi açıklasın ? günaha girmemizin adam akıllı bir sebebi var mı ????

Tamam dediğini az biraz olsada katılıyorum ama şöylee bişi var sıcak oldu diye açılan insana sen bakmıyormusun yani hafif açık biri gördüğün zaman tövbeee yapmaa çokk günahh diyormusun eğerki diyorsan tebrik ederim... Günah meselesi sadece açılanda değil :)
Toyota Corolla 2001 1.6vvt-i sol special 110+ bilmem kaç tane hp  BENZİNLİYDİ  Artık Prins Technomaxlı :rofl:

Simota Short Air İntake, 1.8 vvt-i İntake Manifold, 1.8 vvt-i Throttle Body, 1.8 vvt-i fuel injectors 51 mm straight pipe & sport muffler, Raizin Voltage Stabilizer, Greddy Oil Cacht Tank, Eibach pro kit 35 mm springs
Swimming coach :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Bmw 318i /Suzuki Jimny 4x4
  • 4 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #31 : Temmuz 28, 2010, 12:15:07 »
ya şu takıntıyı anlıyamıyorum açık = günahkar - kapalı = muhafazakar/dindar yok böyle bi dünya yahu kapanmakla cennete gidiliyorsa ben de kapanıyım :D
Her sürücü, arabasının kıçınada en az kendininki kadar sahip çıkmalıdır...
http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=24775.0

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
« Yanıtla #32 : Temmuz 28, 2010, 12:18:54 »
  Mehmet, göğüs sorusunun elbetkide cavabı var. Çünkü anne karnında fetüsün vucudu oluşurken göğüslerde oluşuyor ancak cinsiyet daha sonra belirleniyor ve göğüslerde ve diğer vücut yapılarında farklılıklar oluşuyor. Yani cinsiyet belirlenmeden oluşmuş olduğu için. Ama neden böyle oluyor, asıl önemli olan o bence.
 Diğer soruna gelirsem; cehenneme inanada vardır, inanmayanda ama inanan birisinin bakışından bakalım şimdi. Cehenneme sana göre açılan insanların gideceğini nereden biliyorsun? Bu kararları ne zamandır İnsanoğlu verir oldu? :)
 Açılma nedir? Çıplaklar kampında bikinili bir çift kapalıdır değil mi? Adem ve Havva daha önce çıplaktı ve inanışa göre birbirlerini arzulamıyorlardı ancak Yasak çiğnenince bazı şeylerin farkına vardılar. O zaman nasıl kapandılar? İnanışa göre yaprak ile. Demekki yaprak kapanmak için yeterli oldu değil mi? :) Ayrıca Yasak neden çiğnendi, acaba bu Kaderlerimiydi?   |-\
 Ercüment'in söylediğide çok doğru ki bunun dahası da var, başkalarını, insanoğlunun kendini ilahi güç yerine koyup yargılamaya çalışması günahların en büyüğü değil mi?

İlk taşı hiç günahsız olan atsın.  ;)

Rüyalar beyinin geliştirdiği bir temizleme mekanizması ise nasıl oluyorda bazen geleceğe dair rüyalar görülebiliyor?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 93 1.6 Corolla GLİ Bej
  • Kan Grubu: B+
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #33 : Temmuz 28, 2010, 12:32:50 »
benim ki çok karşısık bir soru acaba adem ve havva cennetten atılmasa idi biz ne olurduk? :blink:
adem atamızın cennetten dünyaya indirlmesinin ardında ne sırlar var..bir bilebilsek....
Sevgi nefiste  yaşanırsa  ihtiras, kalpte yaşanırsa Aşk olur.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2011 Auris Sport
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 54000
  • Model Yılı: '11
  • 120 kere teşekkür etti
  • 222 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #34 : Temmuz 28, 2010, 12:59:56 »
buyrun size benden bir ilginç soru;

insanın öldükten sonra saçı ve sakalı uzarmı???
ilkokulda fen hocam 2 saat daha uzar derdi...
2011 Auris Sport
Atiker Nanofast, Eibach Pro-kit, Philips LumiLeds 5000k(farlar), Photon Xenon Effect 5000k(sisler), Cree Led 6000k (uzunlar), Amerikan Park(ayna ve sinyaller), Ayna Altı Kartalgöz Led, Ayakaltı Aydınlatma

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • chappuler
  • 34 kere teşekkür etti
« Yanıtla #35 : Temmuz 28, 2010, 13:06:15 »
neden günah işlemediğimi söylediğimde inanmazlarda günah işlediğimi söylediğimde hemen inanılır?

neden kadınlar açık olunca günah olurda erkekler açık olunca günah olmaz?

neden erkeklerin günah işlememesi için kadınların yanması ter içinde kalması kokması gerekir?

neden kadında namus kavramı cinsel özgeçmişle ölçülür?

neden erkekte namus kavramı karısıyla kızıyla ölçülür?

arkadaşlar konunun saptırıldığını ifade etmek için bunları yazdım... hakan bey gayet güzel bir konu açmış lütfen konunun amacına uygun devam edelim....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
« Yanıtla #36 : Temmuz 28, 2010, 13:07:04 »
Konu amacını aşmış gibi görünüyor..Ben de bazı merak ettiğim ilginç sorularımı araştırıp cevaplarını buldum..Soruları sizlerle paylaşmak istiyorum..
Hindistanda inekler neden saygı görür?
Kadınların neden sakalı çıkmaz?
Elmas ile pırlanta arasında ne fark vardır?
Ceketlerin kollarında neden bir sürü düğme bulunur?
keser döner sap döner gün gelir hesap döner!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Durum: Sakin
  • Araç: Verso
  • Kan Grubu: A-
  • 22 kere teşekkür etti
  • 22 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #37 : Temmuz 28, 2010, 13:09:32 »
Peki ozaman şimdi bu soruyu yaklaşık 2 yıldır ara ara düşünüyorum ama biyerde takılıyorum :D

bizim doğuşumuzdan başlayalım doğduk geldik buraya ondan önce ailemiz ondan önce onların ailesi ondan önce onlarınki diye uzar gider adem ve havvaya kadar. şimdi nebula diye bi gaz bulutu meselesi var çarpıyor ve dünnya oluşuyor insanlar gelmeden önce dinazor muhabbeti var onlardan önce başkaları falan onuda geçtik güneş sisteminin yaratılması yada oluşması onlarda oluşmadı kara delik var kara delik oluşmadan öncesine gidelim hiç bişi yok peki herşeyi allah yarattığına göre o birden nasıl oldu nasıl oluyor hiç bişi yokken o vardı onu yaratılması oluşması ortaya çıkması boşlukta nasıl oluyor bu düşündükçe kafayı sıyırcak gibi oluyorum ilerisini düşünmeye çalışsam olmuyo gitmiyo biyerde bi şekilde bir eksik var.
Ercüment bu çorbaya bi tarif lazım :D.

Alıntıdır:
_______
Hasa Allah’i kim yaratti sorusuna, mantiksiz olmasina ragmen cevap olarak Allah’i da baska bir Allah yaratti desek, bu cevap da yetmeyecek çünkü, soru bu seferde Allah’i yaratan Allah’i kim yaratti seklinde sürüp gidecek. Her sey bir sebeptir. Bu sebepleri kendisinin sebebi olmayan biri yaratabilir o da Allah’tir. Bu kadar sebebin varlik sebebini Allah’in yaratmasina vermez tabiat yaratti veya sebepler yaratti derseniz, yaptiginiz is binlerce sifirin yanini bir kaç sifir koymaktan öte gitmez. Sifirlarin çogalmasi hiç bir sey ifade etmez.
_______
Bu bir alıntı. Buna ek olarak, binlerce yıldır kendimizi bile çözememişiz. 20 yıl öncesine kadar bazı organlar işlevsiz kabul ediliyordu. Mantığımızla bazı şeyleri anlayabiliriz,  bazılarını anlayamayız. Denizdeki balığın veya anne karnındaki bebeğin, dış dünyayı anlamaya çalışması gibi ya sonuçsuz kalır yada erken doğum yaşarız :D.

İslam akıl dinidir. Bir çok nokta akıl, matık ve teknolojinin ilerlemesiyle anlaşılıyor ancak bir kısmı beyninin %10 unu bile kullanamayan canlılar için mümkün değil Ercüment :D

buyrun size benden bir ilginç soru;

insanın öldükten sonra saçı ve sakalı uzarmı???
Abi saçı, sakalı ve tırnakları :)

Şöyle başlamak istiyorum

.....

Uzar giderrr

Sorum şu : Biz bunları biliyoruz günah sevap haram helal caiz veya caiz değil biliyoruz ... Peki neden hala günah işliyoruz ? Kim biliyor bugün öğle yemeğini yiyecegini kim garanti edebilir ? Kaza yapan tolga arkadaşımız kaza yapmasaydı akşam foruma gelip şöyle şöyle oldu diye anlatıcam diyordu peki diye bildimi? HAYIR ... Hala neden günah işlemeye ısrarlar devam ediyoruz .. Diğer tarafta nereye kaçacağız... cehennem de nasıl duracağız ... Bir çakmak alın elinize bir parmağınıza çakın kaç saniye tutabileceksiniz peki ? hiç düşündünüz mü ... Peki cehennemdeki ateş kat kat daha sıcak Orada ne yapacagız ... Burada 45 derece sıcak oldumu herkes neredeyse çıplak dolaşacak çok sıcak diye dışarı çıkmayanlarda var Peki sıcağı bu kadar 45 dereceyi çekemiyorsun açılıyorsun günaha giriyorsun ey kardeşim Günaha diğer tarafta buradaki sıcağı arayacaksın ... Kapan kapalı dolaş burada terle yan diğer tarafın sıcagını değil cennet olan havuzunda serinle hayatını yaşa .. Bu örnektir ... Soruyorum Neden Günaha girmeye devam ediyoruz bana bunu birisi açıklayabilirmi  bir kişi açıklasın ? günaha girmemizin adam akıllı bir sebebi var mı ????
Mehmet kardeşim, konuya girişin çok sert. İnsan, yapısı gereği kendisine verilen emirleri sorgular ve sebep arar. Bu sorgulamayı sunmak, sonucu sunmaktan daha faydalıdır diye düşünüyorum.

İslamiyet, yaratanın insanların en huzurlu ve mutlu şekilde yaşamasını sağlayacak şekilde Allah tarafından, önce Hz.Adem ile ardından diğer peygamberler ile gönderilmiştir. İnsan bu düşünce tarzı ile dinini öğrenir, yaratıcısının sözlerini(Kur'an-ı Kerim'i) okursa, eminim herkes kendisine çeki düzen verecektir :).

İnsanın nasıl yaşadığı değil, hangi halde öldüğü daha önemli diye düşünüyorum.

Birde Hakan Abi, Hz.Adem ve Hz.Havvanın üryan olduğunu ve rahat olduklarını yazmıştı sanırım.
Kur'an-ı Kerim'de Allahu Teala Buyuruyorki;

Araf Suresi 19. (Allah buyurdu ki) : Ey Adem! Sen ve eşin cennette yerleşip dilediğiniz yerden yeyin. Ancak şu ağaca yaklaşmayın! Sonra zalimlerden olursunuz.
20. Derken şeytan, birbirine kapalı ayıp yerlerini kendilerine göstermek için onlara vesvese verdi ve: Rabbiniz size bu ağacı sırf melek olursunuz veya ebedi kalanlardan olursunuz diye yasakladı, dedi.
21. Ve onlara: Ben gerçekten size öğüt verenlerdenim, diye yemin etti.
22. Böylece onları hile ile aldattı. Ağacın meyvesini tattıklarında ayıp yerleri kendilerine göründü. Ve cennet yapraklarından üzerlerini örtmeye başladılar. Rableri onlara: Ben size o ağacı yasaklamadım mı ve şeytan size apaçık bir düşmandır, demedim mi? diye nida etti.
23. (Adem ile eşi) dediler ki: Ey Rabbimiz! Biz kendimize zulmettik. Eğer bizi bağışlamaz ve bize acımazsan mutlaka ziyan edenlerden oluruz.
24. Allah: Birbirinize düşman olarak inin! Sizin için yeryüzünde bir süreye kadar yerleşme ve faydalanma vardır, buyurdu.
25. "Orada yaşayacaksınız, orada öleceksiniz ve orada (diriltilip) çıkarılacaksınız" dedi.
397-393-389-385-381 yok dolacak gibi değil.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • chappuler
  • 34 kere teşekkür etti
« Yanıtla #38 : Temmuz 28, 2010, 13:10:36 »
çok güzel ali bey.... birkaçına yanıt bulacağım.... :)

sanırım inekler kutsal sayılıyor ama bunun çıkış noktasını bilemiyorum....

kadınların sakalı hormonlarla ilgili (kaldı ki bazılarının maşallahı var :) )

elmas ile pırlanta bildiğim kadarıyla işlenmesine göre isim alıyor... (kesim şekli vs.)

ceketi dikiş dikmeyi bildiğim halde düşündüm düşündüm cevap bulamadım....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 257500
  • Model Yılı: '01
  • 395 kere teşekkür etti
  • 376 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #39 : Temmuz 28, 2010, 13:16:17 »
Ercüment bu çorbaya bi tarif lazım :D.

Alıntıdır:
_______
Hasa Allah’i kim yaratti sorusuna, mantiksiz olmasina ragmen cevap olarak Allah’i da baska bir Allah yaratti desek, bu cevap da yetmeyecek çünkü, soru bu seferde Allah’i yaratan Allah’i kim yaratti seklinde sürüp gidecek. Her sey bir sebeptir. Bu sebepleri kendisinin sebebi olmayan biri yaratabilir o da Allah’tir. Bu kadar sebebin varlik sebebini Allah’in yaratmasina vermez tabiat yaratti veya sebepler yaratti derseniz, yaptiginiz is binlerce sifirin yanini bir kaç sifir koymaktan öte gitmez. Sifirlarin çogalmasi hiç bir sey ifade etmez.
_______
Bu bir alıntı. Buna ek olarak, binlerce yıldır kendimizi bile çözememişiz. 20 yıl öncesine kadar bazı organlar işlevsiz kabul ediliyordu. Mantığımızla bazı şeyleri anlayabiliriz,  bazılarını anlayamayız. Denizdeki balığın veya anne karnındaki bebeğin, dış dünyayı anlamaya çalışması gibi ya sonuçsuz kalır yada erken doğum yaşarız :D.

İslam akıl dinidir. Bir çok nokta akıl, matık ve teknolojinin ilerlemesiyle anlaşılıyor ancak bir kısmı beyninin %10 unu bile kullanamayan canlılar için mümkün değil Ercüment :D
Abi saçı, sakalı ve tırnakları :)
Mehmet kardeşim, konuya girişin çok sert. İnsan, yapısı gereği kendisine verilen emirleri sorgular ve sebep arar. Bu sorgulamayı sunmak, sonucu sunmaktan daha faydalıdır diye düşünüyorum.

İslamiyet, yaratanın insanların en huzurlu ve mutlu şekilde yaşamasını sağlayacak şekilde Allah tarafından, önce Hz.Adem ile ardından diğer peygamberler ile gönderilmiştir. İnsan bu düşünce tarzı ile dinini öğrenir, yaratıcısının sözlerini(Kur'an-ı Kerim'i) okursa, eminim herkes kendisine çeki düzen verecektir :).

İnsanın nasıl yaşadığı değil, hangi halde öldüğü daha önemli diye düşünüyorum.

Birde Hakan Abi, Hz.Adem ve Hz.Havvanın üryan olduğunu ve rahat olduklarını yazmıştı sanırım.
Kur'an-ı Kerim'de Allahu Teala Buyuruyorki;

Araf Suresi 19. (Allah buyurdu ki) : Ey Adem! Sen ve eşin cennette yerleşip dilediğiniz yerden yeyin. Ancak şu ağaca yaklaşmayın! Sonra zalimlerden olursunuz.
20. Derken şeytan, birbirine kapalı ayıp yerlerini kendilerine göstermek için onlara vesvese verdi ve: Rabbiniz size bu ağacı sırf melek olursunuz veya ebedi kalanlardan olursunuz diye yasakladı, dedi.
21. Ve onlara: Ben gerçekten size öğüt verenlerdenim, diye yemin etti.
22. Böylece onları hile ile aldattı. Ağacın meyvesini tattıklarında ayıp yerleri kendilerine göründü. Ve cennet yapraklarından üzerlerini örtmeye başladılar. Rableri onlara: Ben size o ağacı yasaklamadım mı ve şeytan size apaçık bir düşmandır, demedim mi? diye nida etti.
23. (Adem ile eşi) dediler ki: Ey Rabbimiz! Biz kendimize zulmettik. Eğer bizi bağışlamaz ve bize acımazsan mutlaka ziyan edenlerden oluruz.
24. Allah: Birbirinize düşman olarak inin! Sizin için yeryüzünde bir süreye kadar yerleşme ve faydalanma vardır, buyurdu.
25. "Orada yaşayacaksınız, orada öleceksiniz ve orada (diriltilip) çıkarılacaksınız" dedi.

Bu tarifle yola çıkarsak düşündüğüm şey kaldığım yerde kalır ilerisi yoktur yada var biz bulamayız bumudur :D
Toyota Corolla 2001 1.6vvt-i sol special 110+ bilmem kaç tane hp  BENZİNLİYDİ  Artık Prins Technomaxlı :rofl:

Simota Short Air İntake, 1.8 vvt-i İntake Manifold, 1.8 vvt-i Throttle Body, 1.8 vvt-i fuel injectors 51 mm straight pipe & sport muffler, Raizin Voltage Stabilizer, Greddy Oil Cacht Tank, Eibach pro kit 35 mm springs
Swimming coach :)