0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
cevap: askerlik anıları biterse erkeklerin konuşacakları adam gibi bir konu kalmaz.....
ayşe kim hazım?? cevap: çirkin kız yoktur... kapris kadının doğasıdır....
Seçkin aklıma geldiydi var ya. Kopya çekmek yok düşünce hırsızı
Eger uçağın karakutusu kaza anında parçalanmıyorsa neden bütün uçak bu kutunun üretildiği maddeden yapılmamaktadır?Bunun sebebi var. ARabalarda darbenin hafiflemesi için araba daha çok hasar alır kaza anında. Yoksa tank gibi arabalar yapılır kaza anında çarpmanın şiddeti direk içerde hissedilir ve iç kanamadan ya da başka sebeplerden içerdekiler zarar görür/Ölür.Tabi bu arada dışardan bakıldığında arabada hiçbişey yoktur.
...askerlik anıları biterse erkeklerin konuşacakları adam gibi bir konu kalmaz.....
Rüyalar için olan sorumu tekrar soruyorum izninizle; rüya, insanın beynini deşarj etme yolu ise, geleceğe dair rüyalar nasıl görülebiliyor?
Hakan Bey rüya konusuna bilimsel yaklaşımın yanında islami yaklaşım var..Rüya bilinç altındaki düşünce , özlem ve isteklerin uyku halinde beyinde canlanması olarak tanımlanıyor..Geleceğe dair rüyalar konusu Allah ' ın bir haber yada uyarı vermesi olarak yorumlanıyor..Aslında mevzu derin..Ruhbilimcilerin bu konularda araştırmaları var ve belli ölçüde açıklanıyor..Ama bir insanın ben bu olayı daha önce rüyamda görmüştüm demesi konusu konuyu derinleştiriyor..
Mehmet, istersen şuna Namerhem demeyelim de Namahrem diyelim, daha uygun olur. Ben zaten cevap vermeye çalışmadım, emin ol zamanında bir çok düşünen kişi gibi bende derinlemesine bir çok şeyi araştırdım, bunun içinde kutsal kitaplardan da yararlandım. Hande hanım da bunu söylemeye çalışıyor zaten. O dönem için elimizde kutsal kitaplar dışında başka bir delil yok. Dolayısı ile senin namahrem görüşün sadece senin düşüncen bence. Unutma, Habil ve Kabil olmadan önce Yasak çiğnendi. O dönemde akraba evliliği de vardı ve sonra yasaklandı ki böyle olması gerekiyordu. Yani kutsal kitaplara da doğru bakılabilirse tamamen bilim içerdikleri görülebilir. Zaten amaç hurafelerden kaçınmak değilmidir? Yine yanlış anlaşılma olmasın, Vedat bana cevap vermedi (benim anladığım kadarı ile), söylediklerimi onayladı ve örnekledi. Sonuç olarak elbektide herkes kendine göre yorumlar getirebilir ancak kimsenin kendi yorumu için; bu dindir, deme gibi bir hakkı yok. Bu ilahi gücün elindedir sadece. Kadınlar olsun, erkekler olsun içinde hepsi Allah'dan bir parça barındırır, bu yüzden insanları beğensekde, beğenmesekde, kültürleri bize uysada, uymasada bunu unutmayıp bu gözle değerlendirmeye çalışmamız gerekir. Hiç bir kulun cennet ve cehennem için önceden başkalarını yargılama gibi bir hakkı yoktur, olamaz. Her koyun kendi bacağından asılır. Etrafamıza paylaşımı gösterebiliyorsak, dostluğu, barışı dağıtabiliyorsak ne mutlu bize. Zaten arkadaşlarında söylediği gibi konuyu ana hatlarından fazla saptırmaya gerek yok, umarım beni anlıyorsundur Mehmet. Rüyalar için olan sorumu tekrar soruyorum izninizle; rüya, insanın beynini deşarj etme yolu ise, geleceğe dair rüyalar nasıl görülebiliyor?