Gönderen Konu: Anlamlı, Anlamsız Sorularınız.  (Okunma sayısı 7850 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: ---
Ynt: Anlamlı, Anlamsız Sorularınız.
« Yanıtla #60 : Temmuz 28, 2010, 16:38:06 »
cevap: askerlik anıları biterse erkeklerin konuşacakları adam gibi bir konu kalmaz.....

Bu biraz ağır oldu kanımca..Kadınların askerlik anısı da yok ama..
keser döner sap döner gün gelir hesap döner!

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #60 : Temmuz 28, 2010, 16:38:06 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • ***AVENSIS***
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 110000
  • Model Yılı: '13
  • 3 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #61 : Temmuz 28, 2010, 16:39:49 »
ayşe kim hazım?? :blink:

cevap: çirkin kız yoktur... kapris kadının doğasıdır....

sorryyyyyyyyy ablacım telde konuştum da ayşe ablamla.
2013 Avensis 1.6 Elegant Extra

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • ***AVENSIS***
  • 3 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #62 : Temmuz 28, 2010, 16:40:57 »
Geçen arkadaş söyledi klasik Türk içtiği ayranın son yudumuyla son lokmasını denk getirirmiş. Çok hoşuma gitti. :D
Bunu nasıl beceriyoruz acep.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #63 : Temmuz 28, 2010, 16:43:02 »
  :) Mehmet, istersen şuna Namerhem demeyelim de Namahrem diyelim, daha uygun olur. :)
 Ben zaten cevap vermeye çalışmadım, emin ol zamanında bir çok düşünen kişi gibi bende derinlemesine bir çok şeyi araştırdım, bunun içinde kutsal kitaplardan da yararlandım. Hande hanım da bunu söylemeye çalışıyor zaten.
 O dönem için elimizde kutsal kitaplar dışında başka bir delil yok. Dolayısı ile senin namahrem görüşün sadece senin düşüncen bence. Unutma, Habil ve Kabil olmadan önce Yasak çiğnendi. O dönemde akraba evliliği de vardı ve sonra yasaklandı ki böyle olması gerekiyordu. Yani kutsal kitaplara da doğru bakılabilirse tamamen bilim içerdikleri görülebilir. Zaten amaç hurafelerden kaçınmak değilmidir?
 Yine yanlış anlaşılma olmasın, Vedat bana cevap vermedi (benim anladığım kadarı ile), söylediklerimi onayladı ve örnekledi.

Sonuç olarak elbektide herkes kendine göre yorumlar getirebilir ancak kimsenin kendi yorumu için; bu dindir, deme gibi bir hakkı yok. Bu ilahi gücün elindedir sadece.
 Kadınlar olsun, erkekler olsun içinde hepsi Allah'dan bir parça barındırır, bu yüzden insanları beğensekde, beğenmesekde, kültürleri bize uysada, uymasada bunu unutmayıp bu gözle değerlendirmeye çalışmamız gerekir. Hiç bir kulun cennet ve cehennem için önceden başkalarını yargılama gibi bir hakkı yoktur, olamaz. Her koyun kendi bacağından asılır. :) Etrafamıza paylaşımı gösterebiliyorsak, dostluğu, barışı dağıtabiliyorsak ne mutlu bize. Zaten arkadaşlarında söylediği gibi konuyu ana hatlarından fazla saptırmaya gerek yok, umarım beni anlıyorsundur Mehmet. :)

Rüyalar için olan sorumu tekrar soruyorum izninizle; rüya, insanın beynini deşarj etme yolu ise, geleceğe dair rüyalar nasıl görülebiliyor? :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2011 Auris Sport
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 54000
  • Model Yılı: '11
  • 120 kere teşekkür etti
  • 222 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #64 : Temmuz 28, 2010, 16:43:28 »
Yüzmek zayıflatıyorsa balinalar neyi yanlış yapıyorlar?
2011 Auris Sport
Atiker Nanofast, Eibach Pro-kit, Philips LumiLeds 5000k(farlar), Photon Xenon Effect 5000k(sisler), Cree Led 6000k (uzunlar), Amerikan Park(ayna ve sinyaller), Ayna Altı Kartalgöz Led, Ayakaltı Aydınlatma

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • ***AVENSIS***
  • 3 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #65 : Temmuz 28, 2010, 16:45:37 »
Seçkin aklıma geldiydi var ya. :D
Kopya çekmek yok :D düşünce hırsızı :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2011 Auris Sport
  • 120 kere teşekkür etti
« Yanıtla #66 : Temmuz 28, 2010, 16:50:02 »
 Niçin falcıya gitmeden evvel randevu almak gereklidir? Geleceğimizi bilemez mi?

Eger uçağın karakutusu kaza anında parçalanmıyorsa neden bütün uçak bu kutunun üretildiği maddeden yapılmamaktadır?

Neden ögrenciler ilkögretimin besinci sinifina Kaynakwh: 
kadar ögretmene "ögretmenim" diye seslenirken altıncı sinifta bir anda "hocam" diye seslenmeye baslarlar?

gitmiş elektriğin arkadasından elelktrikler mı kesildi sorusu ne kadar anlamdırı :)

ya da eve girdiğimizde annenin sen mi geldin sorusuyla karşılaşmak ? :))
2011 Auris Sport
Atiker Nanofast, Eibach Pro-kit, Philips LumiLeds 5000k(farlar), Photon Xenon Effect 5000k(sisler), Cree Led 6000k (uzunlar), Amerikan Park(ayna ve sinyaller), Ayna Altı Kartalgöz Led, Ayakaltı Aydınlatma

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2011 Auris Sport
  • 120 kere teşekkür etti
« Yanıtla #67 : Temmuz 28, 2010, 16:54:50 »
Seçkin aklıma geldiydi var ya. :D
Kopya çekmek yok :D düşünce hırsızı :)

benım arabam benım gıbı daha hızlı bende hızlı yazdım senden önce :) bu da bıraz anlamsız oldu :)
2011 Auris Sport

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • ***AVENSIS***
  • 3 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #68 : Temmuz 28, 2010, 16:57:28 »
Eger uçağın karakutusu kaza anında parçalanmıyorsa neden bütün uçak bu kutunun üretildiği maddeden yapılmamaktadır?

Bunun sebebi var.
ARabalarda darbenin hafiflemesi için araba daha çok hasar alır kaza anında. Yoksa tank gibi arabalar yapılır kaza anında çarpmanın şiddeti direk içerde hissedilir ve iç kanamadan ya da başka sebeplerden içerdekiler zarar görür/Ölür.
Tabi bu arada dışardan bakıldığında arabada hiçbişey yoktur.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2011 Auris Sport
  • 120 kere teşekkür etti
« Yanıtla #69 : Temmuz 28, 2010, 16:59:28 »

Bunun sebebi var.
ARabalarda darbenin hafiflemesi için araba daha çok hasar alır kaza anında. Yoksa tank gibi arabalar yapılır kaza anında çarpmanın şiddeti direk içerde hissedilir ve iç kanamadan ya da başka sebeplerden içerdekiler zarar görür/Ölür.
Tabi bu arada dışardan bakıldığında arabada hiçbişey yoktur.

:alkis:
2011 Auris Sport

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2011 Auris Sport
  • 120 kere teşekkür etti
« Yanıtla #70 : Temmuz 28, 2010, 17:02:00 »
Neden ilanlarda "doktordan temiz araba" diye yazilir? Hipokrat yemininde"arabami temiz kullanacagim" seklinde bir madde mi vardir?
2011 Auris Sport

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
« Yanıtla #71 : Temmuz 28, 2010, 17:04:23 »
  Çok güzel Hazım, ayrıca Karakutular da hasar alır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 180
  • Model Yılı: '14
  • 175 kere teşekkür etti
  • 129 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #72 : Temmuz 28, 2010, 17:05:02 »
...askerlik anıları biterse erkeklerin konuşacakları adam gibi bir konu kalmaz.....
Futbol konuşuruz.

Bizde abuk mevzu bol buluruz biz.

Neden her gördüğümüz haritada, Google Maps' te evimizi bulmaya çalışırız. Sadece çatısını görerek ne elde etmiş olacağızdır?
İYİ şoför, herhangi bir durumda, iki şoförden birinin durması, ya da yavaşlaması gerekiyorsa, 'Hak, kural' falan demeden, ilk davranan, arabasının kaderini başkasına bırakmayandır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • SAMURAY artık yok.Yeni gözde 2006 e12 sol granit g
  • Kan Grubu: 0+
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #73 : Temmuz 28, 2010, 17:07:06 »
:)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
« Yanıtla #74 : Temmuz 28, 2010, 17:22:15 »
  Askerlik anısı olan, tanıdığım kızlarda vardı bu arada. :):):)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #75 : Temmuz 28, 2010, 17:22:24 »

Rüyalar için olan sorumu tekrar soruyorum izninizle; rüya, insanın beynini deşarj etme yolu ise, geleceğe dair rüyalar nasıl görülebiliyor? :)

Hakan Bey rüya konusuna bilimsel yaklaşımın yanında islami yaklaşım var..Rüya bilinç altındaki düşünce , özlem ve isteklerin uyku halinde beyinde canlanması olarak tanımlanıyor..Geleceğe dair rüyalar konusu Allah ' ın bir haber yada uyarı vermesi olarak yorumlanıyor..Aslında mevzu derin..Ruhbilimcilerin bu konularda araştırmaları var ve belli ölçüde açıklanıyor..Ama bir insanın ben bu olayı daha önce rüyamda görmüştüm demesi konusu konuyu derinleştiriyor..
keser döner sap döner gün gelir hesap döner!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
« Yanıtla #76 : Temmuz 28, 2010, 17:27:54 »
Hakan Bey rüya konusuna bilimsel yaklaşımın yanında islami yaklaşım var..Rüya bilinç altındaki düşünce , özlem ve isteklerin uyku halinde beyinde canlanması olarak tanımlanıyor..Geleceğe dair rüyalar konusu Allah ' ın bir haber yada uyarı vermesi olarak yorumlanıyor..Aslında mevzu derin..Ruhbilimcilerin bu konularda araştırmaları var ve belli ölçüde açıklanıyor..Ama bir insanın ben bu olayı daha önce rüyamda görmüştüm demesi konusu konuyu derinleştiriyor..
:) Evet, hatta ruhun derinliklerinde yatan arzuların da dışa vurumu olabiliyor kimi zaman rüyalar. Ama geleceğin göründüğü rüyalar gerçekten ilginç, zaten dediğiniz gibi bu durum somut bilgiler ile açıklanamaz. Ama insanın tüyleri diken diken oluyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • CCCXXXXVIII-RollaFx Usdm
    • Rc Garage & Fotoğraf Albümü
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 999
  • Model Yılı: '95
  • 171 kere teşekkür etti
  • 352 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #77 : Temmuz 28, 2010, 22:10:16 »
  :) Mehmet, istersen şuna Namerhem demeyelim de Namahrem diyelim, daha uygun olur. :)
 Ben zaten cevap vermeye çalışmadım, emin ol zamanında bir çok düşünen kişi gibi bende derinlemesine bir çok şeyi araştırdım, bunun içinde kutsal kitaplardan da yararlandım. Hande hanım da bunu söylemeye çalışıyor zaten.
 O dönem için elimizde kutsal kitaplar dışında başka bir delil yok. Dolayısı ile senin namahrem görüşün sadece senin düşüncen bence. Unutma, Habil ve Kabil olmadan önce Yasak çiğnendi. O dönemde akraba evliliği de vardı ve sonra yasaklandı ki böyle olması gerekiyordu. Yani kutsal kitaplara da doğru bakılabilirse tamamen bilim içerdikleri görülebilir. Zaten amaç hurafelerden kaçınmak değilmidir?
 Yine yanlış anlaşılma olmasın, Vedat bana cevap vermedi (benim anladığım kadarı ile), söylediklerimi onayladı ve örnekledi.

Sonuç olarak elbektide herkes kendine göre yorumlar getirebilir ancak kimsenin kendi yorumu için; bu dindir, deme gibi bir hakkı yok. Bu ilahi gücün elindedir sadece.
 Kadınlar olsun, erkekler olsun içinde hepsi Allah'dan bir parça barındırır, bu yüzden insanları beğensekde, beğenmesekde, kültürleri bize uysada, uymasada bunu unutmayıp bu gözle değerlendirmeye çalışmamız gerekir. Hiç bir kulun cennet ve cehennem için önceden başkalarını yargılama gibi bir hakkı yoktur, olamaz. Her koyun kendi bacağından asılır. :) Etrafamıza paylaşımı gösterebiliyorsak, dostluğu, barışı dağıtabiliyorsak ne mutlu bize. Zaten arkadaşlarında söylediği gibi konuyu ana hatlarından fazla saptırmaya gerek yok, umarım beni anlıyorsundur Mehmet. :)

Herkes beni yanlış anlıyor :) .. Ben Hiç bir bireysel şekilde konuşmak istemedim konuşmadımda .. Ben sadece bu dünyada olan biteni söyledim :) siz o bu şu günaha giriyor bunlar cennete gider gitmez demedim :) diyemem desemde boşa olur ... Sadece bu günahları neden işlediğimiz :) sorum bu kadar açıktı ...
http://etna81.blogspot.com/ AE101TR Eibach Pro-Kit <--> FX Ön Tampon ,Usdm Arka Tampon ve Arka Stop Reflektör(Kırmızı Beyaz) <--> Parlak Siyah Panjur <--> Kristal Kara Far(Mercek Bi-Xenon) <--> Anatomik Spoiler <-->  Japan Pioneer Müzik Sistemi <--> 15” Darwin Racing GTX Jant <--> Eibach ProKit Yay <--> https://goo.gl/JM6Hqh

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
« Yanıtla #78 : Temmuz 28, 2010, 22:16:15 »
  Sakın yanlış anlama Mehmet, burada biz bize konuşuyoruz ve kimsenin kalp kırmak gibi bir isteği, düşüncesi olamaz. Eğer öyle anlaşıldı isem/isek kusura bakma. Akıl herşeyin doğrusunu bulur, bu yüzden fikrimiz, vicdanımız hür olmalı.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • CCCXXXXVIII-RollaFx Usdm
    • Rc Garage & Fotoğraf Albümü
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 999
  • Model Yılı: '95
  • 171 kere teşekkür etti
  • 352 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #79 : Temmuz 28, 2010, 22:22:10 »
:) Yanlış anlama değil abicim ya ayıp ettin ... Ben kırılmam öyle ona buna :) ..

Herkes düşüncelerini açıklar .. Benim yaram derin bu konuda da o yüzden duramıyorum :) ..

Tek kırılacagım nokta hala cevap veren olmadı :D ... Giriyoruz cünkü şundan .. yada girmiyoruz şundan diyen yok :P

Bende toyotacıyım ama :(  :)
http://etna81.blogspot.com/ AE101TR Eibach Pro-Kit <--> FX Ön Tampon ,Usdm Arka Tampon ve Arka Stop Reflektör(Kırmızı Beyaz) <--> Parlak Siyah Panjur <--> Kristal Kara Far(Mercek Bi-Xenon) <--> Anatomik Spoiler <-->  Japan Pioneer Müzik Sistemi <--> 15” Darwin Racing GTX Jant <--> Eibach ProKit Yay <--> https://goo.gl/JM6Hqh