0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
hakan bey hakan bey bilimsel açıklaması olan soruları yanıtlamak marifet değildir....şuna cevap verin:neden insanlar bahtlı ve bahtsız bedevi olarak sınıflanırlar?
benim ki çok karşısık bir soru acaba adem ve havva cennetten atılmasa idi biz ne olurduk?
Peki ozaman şimdi bu soruyu yaklaşık 2 yıldır ara ara düşünüyorum ama biyerde takılıyorum bizim doğuşumuzdan başlayalım doğduk geldik buraya ondan önce ailemiz ondan önce onların ailesi ondan önce onlarınki diye uzar gider adem ve havvaya kadar. şimdi nebula diye bi gaz bulutu meselesi var çarpıyor ve dünnya oluşuyor insanlar gelmeden önce dinazor muhabbeti var onlardan önce başkaları falan onuda geçtik güneş sisteminin yaratılması yada oluşması onlarda oluşmadı kara delik var kara delik oluşmadan öncesine gidelim hiç bişi yok peki herşeyi allah yarattığına göre o birden nasıl oldu nasıl oluyor hiç bişi yokken o vardı onu yaratılması oluşması ortaya çıkması boşlukta nasıl oluyor bu düşündükçe kafayı sıyırcak gibi oluyorum ilerisini düşünmeye çalışsam olmuyo gitmiyo biyerde bi şekilde bir eksik var.
ercü balatayı sıyırdı....
ercü kafamı çorba ettin yaa
Güzel bir soru Ercüment, yakın zamanda Hande hanıma bir görün bence. Açıkçası iki tür bilinmeyen vardır. Mutlak bilinmeyen ve bilinmeyen. Ama neyin mutlak bilinmeyen, neyin ise bilinmeyen olduğunu bilemeyiz. Mesela eskiden dünyanın şekli bilinmiyordu, ama artık onun basık yuvarlak (Geoid) olduğunu biliyoruz. Demekki mutlak bilinmeyen değilmiş. Yani herşeyin araştırılması lazım ama yinede neyin mutlak bilinmeyen olduğunu bilemeyiz, hatta belki hiç bir zaman cevabını bulamayacağımız sorualr olsa da onun cevabını ararken başka sorulara cevaplar bulabiliriz. Unutmamaka lazım ki eskiden bir çok hsatalık, sebepleri vs. de bilinmiyormuş. Şimdide hala bilinmeyen bir çok hsatalık mevcut. Diğer yandan senin bahsettiğin olguda Zaman kavramı var Ercüment. Ancak Zaman her yerde var mı bunu bilmiyoruz. Ayrıca Zaman her yerde aynı şekilde mi (dünyadaki gibi) işler bunuda net olarak bilmiyoruz. Hayatın, Evrenin var olması ya da yaratılmasının dışında senin sorun da Zaman kavramını ortadan kaldırırsan herşeye bakış ve olası cevaplarda değişecektir.
ercü iyimisin?
ama abi öyle yaa benimki 2 senedir çorba Hande abla valla ihtimal var normal olduğum tartışılabilir senin uzmanlık alanın bölümün falan neydi? Ama abi zaman kavramını içine sokmazsak varya neler oluyo neler hoş ben soktum hala aynı ama :Dboşluktayken o nasıl oluştu noldu ne bitti orda. Allahın yaratanı yok doğuranı yok buna herkes hemfikir ama işte biyerde stop ediyoruz Yüce rabbim izin verirse olucam Seçkinim
Bahtsız bedeviyi hatırladın mı? Hakan abi
Peki, Rüyalarımız dediğimiz şeyler gerçek ve gerçek dediğimiz şeyler mi rüya? Ayrımı neye göre, nasıl yapıyoruz?
buyrun size benden bir ilginç soru;insanın öldükten sonra saçı ve sakalı uzarmı???