Gönderen Konu: Yeni avensis sizce alınacak bir arabamıdır ?  (Okunma sayısı 10877 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: A+
Yeni avensis sizce alınacak bir arabamıdır ?
« : Temmuz 11, 2010, 03:16:51 »
Merhabalar bir kaç aydır araştırıyorum avensis almayı planlıyoruz 1.6 elegant 132bg 47bin tl D sınıfı bir araç tercih etmemizin C sınıfıyla neredeyse aynı olan fiyatı şuanki aracımız citroen berlingo sizce performans konfor yakıt yönünden bizi üzermi donanımsal ayrıntıları nelerdir sanırım cc yok navigasyon takılabiliyormu passatın 1.4 tsi 122beygirlik modeline göre sizce nasıl beni bilgilendirirseniz sevinirim şimdiden teşekkürler..

Toyota Club Türkiye

Yeni avensis sizce alınacak bir arabamıdır ?
« : Temmuz 11, 2010, 03:16:51 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: ---
  • 24 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
Ynt: Yeni avensis sizce alınacak bir arabamıdır ?
« Yanıtla #1 : Temmuz 11, 2010, 08:08:42 »
Yüzeysel olarak yardım etmek isterim.

Avensis'te bir toyota klasiği olarak donanımdan yoksun bir araç, hız sabitleme, parrk sensörü,otomatik vites opsiyonu,anahtarsız giriş gibi artık standart sayılabilecek eksikliklere sahip,

İç dizaynı rakiplerin karşısında çok iddiasız,passat 10a yakı motor ve donanım seçeneği sunarken avensis'te 3 donanım ki baz donanım harici el yakan cinsten..

Atmosferik motorların birer birer tarih olmasına müteakip ısrarla tek motor ve ısrarla benzinli dayatması bu da toyotanın ayıbı,1.6lık dizel avensis,auris,corolla,verso ve hatta yariste bile peynir ekmek misali gidecekkken yerinde saymak neden..

Biraz sitem dolu oldu fakat haksız da değil,şu saydıklarımızdan yarısı bile olsa gayet güzel satılabilecek-alınabilecek bir araç, şu haliyle alınmaz mı? Kim hayır diyebilir..

Heybetli bir görünüm, lpg evliliğiyle gayet iyi işler çıkarabilecek bir motor idealdir muhakkak..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2011 Auris Sport
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 54000
  • Model Yılı: '11
  • 120 kere teşekkür etti
  • 222 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Temmuz 11, 2010, 10:19:50 »
kesinlikle alınacak araba avensis. zaten param olsa hiç durmam beyazından bi tane çekerim ;)
2011 Auris Sport
Atiker Nanofast, Eibach Pro-kit, Philips LumiLeds 5000k(farlar), Photon Xenon Effect 5000k(sisler), Cree Led 6000k (uzunlar), Amerikan Park(ayna ve sinyaller), Ayna Altı Kartalgöz Led, Ayakaltı Aydınlatma

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • E12 HB Corolla D-Sport 2.0 D4D (Tek Kapı)
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 332000
  • Model Yılı: '02
  • 208 kere teşekkür etti
  • 421 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Temmuz 11, 2010, 10:28:18 »
Cuneyt bey serzenislerinizde kesinlikle haklisiniz ama sorunsuzluk pesinde olan Toyota  bizim oyuncak diye tabir ettigimiz erlektornik donanimlardan kaciniyor ne kadar elektronik o kadar ariza cunku...
Ornegin sizin standart diye saygdiginiz ozelliklerin hicbirini istemem ben sahsen aracimda ::)

Avensise alinacak araba mi sorusuna gelince...  Nisan ayinda enistem almisti....  Gecen ay israrlarina dayanamayip kiskanan  TEYZEMede aldik bence bunun otesi yok ::)

He tabi senin yasin kac ihtiyaclarin neler nasil kullanickasin durumlari da var... Ben olsam sifir arabaya o paray vermem gider BMW alirim... Onu da gectim Berlingo'dan inen bi insanin beklentileri ne yonde olur buda apayri bi durum bence siz biraz daha bilgi verin arkadaslarda ona gore yardimci olsunlar...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
« Yanıtla #4 : Temmuz 11, 2010, 10:43:47 »
dış görünüş olarak rezalet bi araba bence ama iç donanımıa birşey diyemem... şahsen almam avensis i ama güzel bi araba
hesap iptal :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #5 : Temmuz 11, 2010, 12:59:00 »
Öncelikle verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim.
Bu araçtan beklentilerim çok çok bi performans değil gerçi 0-100 10.4 sn son hız 200-2005civarı olmasına rağmen berlingo 1.9D den indiğinizde cok cok performanslı geleceğinden eminim donanımsal olarak cc eksikliği bizim için pekte sorun değil çünkü berlingo aracımız 2003 model ve daha 70000kmde sanırım toyota mondeo 1.6 ve passat 1.6 ya göre çok az yakıyor cc park sensörü ve bixenon olmayışını bende gördüm ancak bu donanımlar sonradan takılamazmı ayrıca türkiye paketlerınde sanırım sunroof yok bu özellik benim için olmayışı kötü ayrıca üste para verilerek premium donanımdaki deri koltuk eklenebilirmi?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Hergün biraz TURBO iyi gelir-di...Artık vtec...:)
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: -
  • 1 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Temmuz 11, 2010, 13:11:55 »
Atmosferik motorların birer birer tarih olmasına müteakip ısrarla tek motor ve ısrarla benzinli dayatması bu da toyotanın ayıbı,1.6lık dizel avensis,auris,corolla,verso ve hatta yariste bile peynir ekmek misali gidecekkken yerinde saymak neden..

Biraz sitem dolu oldu fakat haksız da değil,şu saydıklarımızdan yarısı bile olsa gayet güzel satılabilecek-alınabilecek bir araç, şu haliyle alınmaz mı? Kim hayır diyebilir..

Heybetli bir görünüm, lpg evliliğiyle gayet iyi işler çıkarabilecek bir motor idealdir muhakkak..

cüneyt abi ben 2, el aurıs alırken bı test etmek amacıyla gıtmıstım toyota reis 'e ve dedıklerı sey vergı masrafları baska hıcbır mantıklı sebebı olmadıgını bıde toyota kullanıcıları zaten genelde ekonomıye onem verıyormus o yuzdenmıs...bızı dusunen yok yanı :)...o yuzden chıplemeye devam

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #7 : Temmuz 11, 2010, 13:16:52 »
chip demişsiniz ancak motor atmosferik oldugundan max 10-12beygir ve %10 tork sağlamıyormu ? avensise yapan yerler varmı 10beygir ve %10tork bu kasayı dahada hareketlendirirmi ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Hergün biraz TURBO iyi gelir-di...Artık vtec...:)
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: -
  • 1 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Temmuz 11, 2010, 13:30:30 »
chip demişsiniz ancak motor atmosferik oldugundan max 10-12beygir ve %10 tork sağlamıyormu ? avensise yapan yerler varmı 10beygir ve %10tork bu kasayı dahada hareketlendirirmi ?
bıraz yanlıs ıfade etmısım kendımı ama ben aurıs ın dızel motorunu kastetmek ıstemıstım...ama tabıkıde avensısın atmosferık motoruna da takılabılınıyor hemde 8-10 beygır artıs alınıyor...ankara da ısen yardımcı olabılırım ama baska sehırlerdede bulmak cook sorun degıl cunku artık tum sehırlerde fazlasıyla var bide bence atmosferık motorlarda chıpın de cok matıgı yok tabı gene sen bılırsın...tercıh meselesı

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
« Yanıtla #9 : Temmuz 11, 2010, 13:42:52 »
avensis alınacak bir araba aldıktan sonra keşke demezsiniz ancak yeni kasa corollalar oldukça şık ve daha ucuz bir düşünün derim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #10 : Temmuz 11, 2010, 13:55:40 »
avensis alınacak bir araba aldıktan sonra keşke demezsiniz ancak yeni kasa corollalar oldukça şık ve daha ucuz bir düşünün derim.
evet avensis bencede alınacak ve bu gidişle alıcaz  ancak C sınıfı bir araç almaktansa neden avensisin heybetinden ve şıklığından yoksun olunsunki? aralarındaki fiyat farkı çok cuzzi bir rakam

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '11
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Temmuz 11, 2010, 14:09:17 »
fuarda 2,0 dizeeli vardı beyaz..Ancak arabanın üzerinde TTE nin orjinal ön arka yan marşpiyeller ve ön orta ızgara vardı.Araç çok sportif duruyordu.Ben avensis alsam kesinlikle orta ızgarayı tte ile değiştirirdim..
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 75000
  • Model Yılı: '09
« Yanıtla #12 : Temmuz 11, 2010, 14:18:01 »
Alın pişman olmazsınız derim ve biraz kullanın en azından kolay kolay vazgeçemeyeceksiniz..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
« Yanıtla #13 : Temmuz 11, 2010, 14:20:11 »

evet avensis bencede alınacak ve bu gidişle alıcaz  ancak C sınıfı bir araç almaktansa neden avensisin heybetinden ve şıklığından yoksun olunsunki? aralarındaki fiyat farkı çok cuzzi bir rakam

avensisin benzinlisi ile corollanın dizeli arasında az bi fark var. alına biliyor ise tabiki avensis al çok doğru araçlar üzerinde duruyorsun passatta avensiste o fiyat aralığındaki en iyi araçlar.. :alkis:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #14 : Temmuz 11, 2010, 14:21:15 »
Alın pişman olmazsınız derim ve biraz kullanın en azından kolay kolay vazgeçemeyeceksiniz..
sanırım sizin bir avensisiniz var izlenimlerinizi ve acıklamalarınızı bekliyorum performans yakıt ve işçilik kalitesi ne kadar iyi az yakıyor diye biliyorum ve 10snde 100km hıza ulaşabiliyormuş bu gercekten doğrumu ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #15 : Temmuz 11, 2010, 14:27:46 »
1 yılı aşkın süredir kullanıyorum yakıt düşüyor gün geçtikçe.. Yani performans birazda yakıtla alakalı şöyle yakıta acımazsanız performans oldukça iyi.. performanslı kullanımda zaten 5. 6. viteslere nadir geçebiliyorum balıkesirde oturuyorum buralarda pek öle yol yok.. ama hızlanması iyi yani saniyesine bakmadm ama 10 sn altında die düşünüyorum denerim onu çokta problem değil.. Aracımızı alırken bu klasmanda 407 olsun mondeo olsun passat olsun mazda 6 filan hemen hepsinin içine oturup test etme fırsatı buldum herkesin bi zevki vardır bana avensis daha cazip geldi konsol daha bi çekti sanki beni ama tabi bu bana öyle gelen birşeydi kişiye göre değişir.. ama şu ön direkler o kadar büyük olmasa gerçekten mükemmel bence..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #16 : Temmuz 11, 2010, 14:29:04 »
ha bu arada yakıt olarak balıkesir altınoluk yapmıştım 110 km ort 90-100 aralığında 23 tl yaktı depo fulleme hesabına göre klima filan açık..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #17 : Temmuz 11, 2010, 14:43:39 »
ha bu arada yakıt olarak balıkesir altınoluk yapmıştım 110 km ort 90-100 aralığında 23 tl yaktı depo fulleme hesabına göre klima filan açık..
ayrıca taktırdıgınız aksesuarlar varmı ? sizin aracınız galiba metalik gri biz kar beyazını çok beğendik tabiki kişisel tercih.. passat ın ve mondeonun 1.6 lık versiyonlarına göre çok çok üstün bir araç bencede.. ancak passatın kaliteside ortada orta konsol avensisde bence passattan iyi değil ama şöle bişey varki avensis yeni çıkan bir araç ve passat kadar piyasada yok hele oturduğum şehirde beyazına hiç rastlamadım :) tek olmak güzel birşey olacak geçen de test yapan bir arkadaş 2.vitesle 102 yaptıgını sölemiş arkadaşımda 2004model toyota corolla 1.6 110 beygirlik versiyonundan var performansı bu araçla karşılaştırıldığında nasıl olur ? son birşey sormak istiyorum siyah döşemeyi şahsen ben beğenmedim başka renk seçeneği varmı ? yada premıum donanımdakı derı koltuk fark verılerek yaptırılabiliyormu ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Two Brother One Fate (Babo'Leee And Toyota)
    • Otomobil'den Detay
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Temmuz 11, 2010, 15:59:49 »
Yüzeysel olarak yardım etmek isterim.

Avensis'te bir toyota klasiği olarak donanımdan yoksun bir araç, hız sabitleme, parrk sensörü,otomatik vites opsiyonu,anahtarsız giriş gibi artık standart sayılabilecek eksikliklere sahip,

İç dizaynı rakiplerin karşısında çok iddiasız,passat 10a yakı motor ve donanım seçeneği sunarken avensis'te 3 donanım ki baz donanım harici el yakan cinsten..

acaba rakiplerinin bulduğu ve şuanda kullandığı motoru ilk olarak hangi markalar kullanmış bilmek lazım.vede bazı markalar hala 1.6 102hp 8V motor kullanırken kimin ayıbı oluyor.
Bana saygı nutuğu atanlar.Önce kendi yaşınıza fiziki olarak değil,Beyin olarak gelin.....
http://fc04.deviantart.net/fs12/i/2006/301/c/5/Toyota_Trueno_AE86__by_AEvsFD.gif

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #19 : Temmuz 11, 2010, 16:40:06 »
Cuneyt bey serzenislerinizde kesinlikle haklisiniz ama sorunsuzluk pesinde olan Toyota  bizim oyuncak diye tabir ettigimiz erlektornik donanimlardan kaciniyor ne kadar elektronik o kadar ariza cunku...
Ornegin sizin standart diye saygdiginiz ozelliklerin hicbirini istemem ben sahsen aracimda ::)

vallaha babamla yaptığız kavgalarda babmda böyler der ne gerekvar yol sabitlemeye ne gerek var dijital klimaya bozulur onlar boş ver sen onları hangi çağdayız yapmayın ya kaliteli işçilik çok problem çıkarmaz