Gönderen Konu: Yeni avensis sizce alınacak bir arabamıdır ?  (Okunma sayısı 10879 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Two Brother One Fate (Babo'Leee And Toyota)
    • Otomobil'den Detay
  • Kan Grubu: A+
  • 3 kere teşekkür edildi
Ynt: Yeni avensis sizce alınacak bir arabamıdır ?
« Yanıtla #20 : Temmuz 11, 2010, 16:50:10 »
başlıkta biraz saçma olmuş.sonuçta her an turbo bozabilecek olan veya orası burası sökülen bir markanın değil toyotanın D segment aracı alınıyor...
Bana saygı nutuğu atanlar.Önce kendi yaşınıza fiziki olarak değil,Beyin olarak gelin.....
http://fc04.deviantart.net/fs12/i/2006/301/c/5/Toyota_Trueno_AE86__by_AEvsFD.gif

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Temmuz 11, 2010, 16:50:10 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: ---
  • 24 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Temmuz 11, 2010, 20:10:24 »
acaba rakiplerinin bulduğu ve şuanda kullandığı motoru ilk olarak hangi markalar kullanmış bilmek lazım.vede bazı markalar hala 1.6 102hp 8V motor kullanırken kimin ayıbı oluyor.

Böyle bir sınıfta alternatifi bol tutmamanın bedeli yıl sonundaki satış toplamlarında çok net belli olmaktadır,

Accord
Mazda6
Mondeo
C5
Insignia
Mondeo
Superb
Laguna
Passat

Bunlar kötü araçlar mıdır? değildir; peki neden zirveyi senelerdir Passat perçinliyor nedenleriyle beraber bakmak gerekiyor,

6motor seçeneği ve her motor bazında 4-5 donanım seviyesi.Peki bunu başka kim sunabiliyor Accord mu Avensis mi, Mazda6 mı?

Toyotayı servisiyle, sorunsuzluğuyla kalitesiyle kabullenerek aldım ve çok seviyorum fakat rekabetçi yanı hiç yok,

O güzel Avensisi bolca donanımla,1.6D-4D üniteyle, tam otomatik şanzımanla süslese çok kişinin hayallerinde yer edebilecek rekabetçi konuma rahatlıkla gelecektir.Bunu söylüyor bunu savunuyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • atiker grand 2018
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 110524
  • Model Yılı: '06
  • 136 kere teşekkür etti
  • 128 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Temmuz 11, 2010, 20:25:13 »
şuanda cebimde param olsun yarın ki işim hemen bir toyota plazasına gidip kar beyazı bir avensis almak olur.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • DEPREMDE ŞEHİT OLAN MESLEKTAŞLARIMA AÐLIYORUM...
  • Araç: Corolla
  • 13 kere teşekkür etti
  • 15 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #23 : Temmuz 11, 2010, 20:37:29 »
O paraya verso alınır, hız sabitleme, anahtarsız çalıştırma gibi donanımlara da sahip olunur...
2013 TOYOTA COROLLA D4D ADVANCE MANUEL
İNCİ BEYAZI

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #24 : Temmuz 11, 2010, 21:05:46 »
Birazda passat ile arasında kaldık ancak atmosferik motor 132beygir ve 160nm tork üretiyor passatın en boş versiyonu 1.4tsi 122 200nm tork aralarında performans ve yakıt değerleri aynı gibi ancak dediğim gibi passat herkeste var avensis öylemi? yepyeni dış dizayn yeni motor fiyatıda makul sanırım avensisde karar kılıcaz son kez birde skoda Superb 1.4 tsi ya bakıcam

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Model Yılı: '07
  • 2 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #25 : Temmuz 11, 2010, 21:16:58 »
Avensis derim. Toyota'dan şaşmam. :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Otomobil'den Detay
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #26 : Temmuz 11, 2010, 21:30:06 »
Böyle bir sınıfta alternatifi bol tutmamanın bedeli yıl sonundaki satış toplamlarında çok net belli olmaktadır,

Accord
Mazda6
Mondeo
C5
Insignia
Mondeo
Superb
Laguna
Passat

Bunlar kötü araçlar mıdır? değildir; peki neden zirveyi senelerdir Passat perçinliyor nedenleriyle beraber bakmak gerekiyor,

6motor seçeneği ve her motor bazında 4-5 donanım seviyesi.Peki bunu başka kim sunabiliyor Accord mu Avensis mi, Mazda6 mı?

Toyotayı servisiyle, sorunsuzluğuyla kalitesiyle kabullenerek aldım ve çok seviyorum fakat rekabetçi yanı hiç yok,

O güzel Avensisi bolca donanımla,1.6D-4D üniteyle, tam otomatik şanzımanla süslese çok kişinin hayallerinde yer edebilecek rekabetçi konuma rahatlıkla gelecektir.Bunu söylüyor bunu savunuyorum.
passatın bu segmentte tek başta olmasını nedeni 1.6 102 hp motorunu millete 42000 satması.milletinde vayy  ucuzmuş deyip alması.saydığınız listede bir tek avensis accord mazda6 tanırım.gerisi uzun vadede alınıp kullanılacak araç değil.
turbo+komperasör yurdum benzin kalitesinde kullanmaya cesaret edecek arkadaşlara sözüm yok.şuan övünen bir çok lüksle beraber orta sınıf otomobil üreticileri toyotanın motor sistemini kullanmakta vvt-i ..
Bana saygı nutuğu atanlar.Önce kendi yaşınıza fiziki olarak değil,Beyin olarak gelin.....
http://fc04.deviantart.net/fs12/i/2006/301/c/5/Toyota_Trueno_AE86__by_AEvsFD.gif

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Bmw 318i /Suzuki Jimny 4x4
  • Araç: Başka Marka
  • Model Yılı: -
  • 4 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #27 : Temmuz 11, 2010, 21:51:39 »
Japonlar hiçbir zaman bulmamış arkadaş geliştirmiştir o açıdan toyotanın motor sistemi derken vvt-i yi kastediyorsan o motor geliştirilmiş vanos sistemi değil mi ki  :huh:
Her sürücü, arabasının kıçınada en az kendininki kadar sahip çıkmalıdır...
http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=24775.0

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 24 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #28 : Temmuz 11, 2010, 21:56:22 »
50.000 tl verip hız sabitleyici yok demektense 40.000 verip adam gibi arabaya binerim deniyor ki bu kadar satılıyor?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Otomobil'den Detay
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #29 : Temmuz 11, 2010, 22:14:52 »
yeni avensis elegantlarda hız sabitleyicisi bulunmakta.vvt-i sistemi ise önce toyota tarafından ardından bmw tarafından kullanılıldı şu an ise bir çok markada temel prensip olarak kullanılıyor.audi tfsi mitsubıshı mıvec

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 75000
  • Model Yılı: '09
« Yanıtla #30 : Temmuz 11, 2010, 22:23:29 »
ayrıca taktırdıgınız aksesuarlar varmı ? sizin aracınız galiba metalik gri biz kar beyazını çok beğendik tabiki kişisel tercih.. passat ın ve mondeonun 1.6 lık versiyonlarına göre çok çok üstün bir araç bencede.. ancak passatın kaliteside ortada orta konsol avensisde bence passattan iyi değil ama şöle bişey varki avensis yeni çıkan bir araç ve passat kadar piyasada yok hele oturduğum şehirde beyazına hiç rastlamadım :) tek olmak güzel birşey olacak geçen de test yapan bir arkadaş 2.vitesle 102 yaptıgını sölemiş arkadaşımda 2004model toyota corolla 1.6 110 beygirlik versiyonundan var performansı bu araçla karşılaştırıldığında nasıl olur ? son birşey sormak istiyorum siyah döşemeyi şahsen ben beğenmedim başka renk seçeneği varmı ? yada premıum donanımdakı derı koltuk fark verılerek yaptırılabiliyormu ?
yok maalesef alternetif döşeme alınmıyor. performansa gelirsek okuldan bi hocam aldı daha geçenlerde tavsiyemle ondada 2003 corolla vardı ve biz arabaya binmiyormuşuz dedi onun aracıda 1,6 benzinli idi ve ondan az yaktığını söyledi.. size küçük bi örnek vereyim redline a kadar gelerek 1 - 2 - 3 -4 180km/h civarına geliorsunuz idare eder bence :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #31 : Temmuz 11, 2010, 23:41:59 »
ben anlamadım bi arkadaş yeni avensis ile 2. viteste 102 yapmış ben 2005 avensis 1,6 ile 105 yaptım kesici devreye girdi arada o kadar beygir farkı var nasıl oluyor yawf:S

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Avensis 2005 1,6 : Öğretmen
  • Kan Grubu: B+
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #32 : Temmuz 12, 2010, 00:17:14 »
Öncelikle Cüneyt Bey'in düşüncelerine katıldığımı ifade ederim.( Toyota donanımda ilginç eksiklikleri adeta araç satmamak ister gibi bünyesinde bulunduruyor) Ve derim ki yine de güven, kalite, sorunsuzluk ve malındaki hatasına, garantisi bitse dahi sahip çıkma konusunda Toyota en önde. Ben de bir ay öncesine kadar 1994 corolla kullanıyordum ve yıllarca çok memnun bindim. Dayanıklılığını gören arkadaşlarım başka marka otomobillerinin kendilerini sömürdüğünü düşünerek sattı ve Toyota aldılar. Bir ay önce de 2005 1,6 Comfort bir avensis aldım şu ana kadar ondan da oldukça memnunum. Kısacası size de avsiye ederim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #33 : Temmuz 12, 2010, 00:17:33 »
yok maalesef alternetif döşeme alınmıyor. performansa gelirsek okuldan bi hocam aldı daha geçenlerde tavsiyemle ondada 2003 corolla vardı ve biz arabaya binmiyormuşuz dedi onun aracıda 1,6 benzinli idi ve ondan az yaktığını söyledi.. size küçük bi örnek vereyim redline a kadar gelerek 1 - 2 - 3 -4 180km/h civarına geliorsunuz idare eder bence :)
ardından 5 ve 6yı düşünemiyorum :) verdiğin bilgiler için çok teşşekkürler
ayrıca uğur bey,ben o  102yapmış derken şahit olmadım bu forumdaki bir arkadaşımızın test deneyimini söyledim belki redline girmeden vites değiştirdi bilemeyiz ayrıca test ettiği araç daha 230kmdeymiş 15 20bin kmlerde daha iyi bir ivmelenme göstereceğinden eminim

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #34 : Temmuz 12, 2010, 00:22:02 »
ayrıca Object reference not set to an instance of an object. evo bile 2.vites en fazla 110kmlere dayanıyor bence avensise göre çok iyi bir değer ayrıca 4le 180yapan bir araç 6yla kaç yapar siz düşünün :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #35 : Temmuz 12, 2010, 00:46:31 »
o zamn tek rakibi türk hava yolları :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2009 avensis 1.6 valvematic elegant m/t
  • Kilometre: 150
  • Model Yılı: '09
  • 5 kere teşekkür etti
  • 47 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #36 : Temmuz 12, 2010, 05:20:57 »
yeni avensisi 1.5 senedir kullanıyorum. konfor ve sessizlik olarak mükemmel. uzun yolda kullanmak ise çok zevkli kullanımı çok rahat. araç çok geniş 5kişi çok rahat yolculuk yapılabilir. bagajıda doldurmak mesele :)

ama performans konusunda bence vasat. uzun yollarda sollama yapmak bazen sıkıntı yaratıyor.. araç birden hızlanamıyor oyüzden sürekli vites düşürerek sollama yapıyorum yada önümün çok açık olduğunu gördüğüm zamanlar araç solluyorum.

araç 3000 dd nin altındaysa hızlanması zaman alıyor hele rampa ise vites küçültmek gerekiyor anca 4000 dd sonra istediğim gibi hızlanıyor buda yakıt sarfiyatının artmasına neden oluyor tabi. 2. viteste rampaları çıkmakta zorlanıyorum. ortalama 30km civarı 2 viteste rampaya yakalanırsam eğer zorlanmaya başlıyor gaza nekadar basarsam basayım hızlanması çok zaman alıyor. belli bir süre aynı hızda gitmek zorunda kalıyorum ama rampalara devirli girersem sorun olmuyor. düz yolda sıfırdan kalkış yaparasanız hızlanması gerçekten iyi. 10 saniyede 100km'ye gerçekten ulaşabilirsiniz :)

yakıt konusunda ise şehir içi çok sakin kullandığımda 54 litre benzin ile tam 600km yol yaptım. arada klimayıda açtım. yani ortalama olarak 9litre, kilometre başınada 0,3312 kuruş yakmışım yol bilgisayarı 8'leri göstersede :) ama zorlarsam baya bir yaktığını biliyorum :) çok performans beklentiniz yoksa yeni avensis alabilirsiniz ama 1405 kilo bir araçta 1600cc atmosferik bir motor olduğunuda unutmayın derim.
AvensiStyle

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 24 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #37 : Temmuz 12, 2010, 09:19:51 »
yeni avensisi 1.5 senedir kullanıyorum. konfor ve sessizlik olarak mükemmel. uzun yolda kullanmak ise çok zevkli kullanımı çok rahat. araç çok geniş 5kişi çok rahat yolculuk yapılabilir. bagajıda doldurmak mesele :)

ama performans konusunda bence vasat. uzun yollarda sollama yapmak bazen sıkıntı yaratıyor.. araç birden hızlanamıyor oyüzden sürekli vites düşürerek sollama yapıyorum yada önümün çok açık olduğunu gördüğüm zamanlar araç solluyorum.

araç 3000 dd nin altındaysa hızlanması zaman alıyor hele rampa ise vites küçültmek gerekiyor anca 4000 dd sonra istediğim gibi hızlanıyor buda yakıt sarfiyatının artmasına neden oluyor tabi. 2. viteste rampaları çıkmakta zorlanıyorum. ortalama 30km civarı 2 viteste rampaya yakalanırsam eğer zorlanmaya başlıyor gaza nekadar basarsam basayım hızlanması çok zaman alıyor. belli bir süre aynı hızda gitmek zorunda kalıyorum ama rampalara devirli girersem sorun olmuyor. düz yolda sıfırdan kalkış yaparasanız hızlanması gerçekten iyi. 10 saniyede 100km'ye gerçekten ulaşabilirsiniz :)

yakıt konusunda ise şehir içi çok sakin kullandığımda 54 litre benzin ile tam 600km yol yaptım. arada klimayıda açtım. yani ortalama olarak 9litre, kilometre başınada 0,3312 kuruş yakmışım yol bilgisayarı 8'leri göstersede :) ama zorlarsam baya bir yaktığını biliyorum :) çok performans beklentiniz yoksa yeni avensis alabilirsiniz ama 1405 kilo bir araçta 1600cc atmosferik bir motor olduğunuda unutmayın derim.

Nefis objektif bir yorum :alkis:

Avrupadaki 2.2 177ps dizeli olacak Transporter killer a çıkar adı  :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #38 : Temmuz 12, 2010, 10:21:59 »

verdiğin bilgiler için teşekkür ederim sanırım edirnelisin aracı kale denmi aldın ? bize trakya bölgesinde en düşük fiyata kale satıyor dendide bu doğrumu ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #39 : Temmuz 12, 2010, 21:25:42 »
Bugün skoda Superb yi gördüm ve gercekten cok beğendim sizce avensisden vazgecmelimiyim?