0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
arkadaşlar başımdan geçen ve çözümünü kendim bulduğum bir konuyu sizinle paylaşmak istedim belki bazı arkadaşlara faydam olur kanısıyla.konu başlığındada bahsettiğim gibi ufak çukurlara ve parke taşlı yollara girdiğimde tıkırtı şeklinde önlerden ses geliyordu ankarada ismini şimdi vermiyeceğim bir tamirciye götürdüm bir arkadaşımın tavsiyesi ile.önce rot balanscıya soktuk orda sol rot başı belli belirsiz bir boşluk ve denge çubuğundaki takozlastikleri onlarında çok hafif olduğu söylendi.sevgili tamircimden aracı aldığımda sesin kesildiğini ve kendisininde test ettiğini söyledi,gönül rahatlığı ile araçıma bine bileceğimi ve kendi kulağının benimkinden daha hasas olduğunuda beyan etti. ne işllem yaptığını sorduğumda sol rot kolu değişti dedi,aracı aldım eve giderken aynı sesin mevcutolduğunu gördüm,araçın altına baktım anahtar değen bir şey göremedim,belki ben göremedim diye iki başka (usta arkadaşa )arkadaşa gösterdim onlarda değişen bir şey olmadığını söyledi.bunun üzerine tamirciyi aradım yok ben değiştirmedim tamir ettim dedi tamir ettiği şeyin sol rot kolu olduğunu söyledi.bundan sonrasını siz tahmin edin rot kolu tamir etmek mümkünmü, bu konuda sizinde fikirlerinizi almak istiyorum. baktım olmuyacak kendi çaremi aradım ön lastikleri söktüm peşindede fren klapelerini balataları yerinden çıkardım,balataları yerine taktığımızda altında olan küçük esnek saç parçaları varya onları birazdada yamultarak ve diskin arkasına gelen balatanın üzerinde olan ve balata takıldığında yerinde tutunsun yukarı aşagı hareket etmesin diye bir tırnak var onuda biraz daha yamultum,tekrar topladım her iki ön frenlerde bu işlemi uyguladım ve başarılı sonuç aldım.yol denemesi yaptığımda o rahatsız edici ses artık yoktu.tahminim doğru çıkmıştı çukurlara girdiğimden balatalar yukarı aşagı hareket ediyor ve o ses geliyordu
Önce değiştirdim deyip sonra tamir ettim demesi zaten bir garibime gitti.Böyle ustaların kimliklerini deşifre edip başkalarının canlarını yakmamaları için kara liste oluşturulmasını öneriyorum arkadaşlar ne dersiniz acaba?
2 sene önce akçakocada, ehliyetsiz bir şeyin kullandığı, sigortası feshedilmiş bir araç arka sağ taraftan aracıma çarptı. Gayet iyi niyetle indim dizlerine vuran adamı teselli ettim, tutanak tutar gideriz dedim. İlçe merkezine indik, abisi ve patronu geldi. Ehliyetsiz olduğunu ve kendi isminin yazılmasını isteyen abisine tamam dedim. Tutanağı tuttuk, resim mesim, döndüm İstanbula.Üç yıldır gittiğim ustama gittim. Adamın en ufak bir yanlışını görmedim o zamana kadar. Ustam ne gerekiyorsa yap dedim çıktım. Beni aradı, çarpan aracın sigortasının sahtekarlıktan feshedildiğini söyledi . Yapıcaz usta dedim. İki kere "araç senin mi, şirketin mi" diye sordu ama şüphelenmedim. Ruhsat şirket üzerine olduğu için şirketin dedim.3-4 gün sonra aradı hazır dedi gittim "ne yaptın usta", "tampon değişti, sağ arka stop değişti, sağ arkaya lokal boya yapıldı" dedi. Tamponda bir dalgalanma farkettim ama boyadandır dedim. Fatura kesmişti, kdv yi sonra diyerek ödeme yaptım çıktım. Şirkete gelince iyice şüphelendim ve arka tamponu söktüm baktım tampon düzeltilmiş ve boyanmış . Ustaya gittim, alttan yeni tamponu çıkardı, iyi oturmadı bizde takmadık" dedi.Eee bunun parasını benden aldın, bunu kırınca, sendekini mi kullanıcaz dedim, pişkin pişkin evet dedi. Tamam dedim terkettim. Artık çaprazındaki ustaya gidiyorum. Bakalım bunun ömrü ne kadar olacak
geçmiş olsun Vedat, bu anlaşmalı tutanağın bu gibi sakıncalı durumları olabiliyor işte. oraya polis gelse, sen kabul ettikten sonra ehliyetli adam kullanıyormuş gibi muamele yapardı ama aracın sigortasını sorgulatıp gerçeği su üstüne çıkarırdı. ben %100 suçlu olduğum bir kazada bile böyle bir şeye asla göz yummam, polisi kesinlikle çağırırdım oraya...ustanın yaptığına gelince, insanoğlu çiğ süt emmiş kardeşim, böyle bi dalaveresini gördüğün adama, gerçekleri farkettiğini söyleyip, mümkün olduğu kadar yaklaşmayacaksın, sevdiğin insanlara da durumu anlatacaksın ki onlar da zarar görmesin. bunun yanında hakedeni de överek ve tavsiyeler ederek ödüllendirmek de şart...
haberlerde bile çıktı kaskodan para almak için arabayı balyozla dövenler, değiştirmediği halde değiştirdiği parçalar için ekstra paralar talep edenler ve bazı aksamlarda bir vida sıktığı halde komple söküp iş yapıyormuş gibi gösterenler bunların boğazından nasıl geçiyor acaba hakkı olmayan para :?
onların boğazı boğaz köprüsü olmuş...