Gönderen Konu: çıkurlarda ve parke yollarda gelen tıkırtı sesi ve çözümü  (Okunma sayısı 26199 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: AB+
  • 1 kere teşekkür edildi
mustafa tok kardeşim senin araçtan gelen ses kaliperden değil sanırım .sanki amortisör?????

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • 8 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
mustafa tok kardeşim senin araçtan gelen ses kaliperden değil sanırım .sanki amortisör?????

Amortisörler patlak mı diyorsunuz?
Bir gün öleceğinin idrakinde olanlar, asla kalp kırmaz!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • www.aylinyilmaz.net
  • Araç: Auris
  • 24 kere teşekkür etti
  • 27 kere teşekkür edildi
Benim de ön takımların oradan bir lakırtı sesi geliyordu ve servise gittiğimde garantiden amortisörleri değiştirdiler fakat ses kesilmedi direksiyon kutusunu değiştirdiler fakat yine ses kesilmedi. muhtemelen bu kaliper metallerini yamultursam geçecek sanıyorum.

En kısa zamanda bende bunu deneyeceğim fakat yamullttuk diyelim bu metalleri ve balatayı daha iyi sıkıştırmasını sağladık, kullandıkça açılmazmı bu nlar yine ? gevşemez mi yani ?

Muharrem Bey,
Size bu konuyu aydınlattığınız içinde ayrıca çok ama çok teşekkür ederim, benim en çok muzdarip olduğum konu yağ yakma sorunu bile değil bu konuydu, C segmenti bir araba aldım ve ses geldiği için toyotayı gidip ateşe veresim geliyordu sinirden ...
Sizin yaptıklarınız benim en çok kızdığım bu tıkırtı sesine çözüm olacaktır eminim.

Saygılar
Aylin

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • 62 kere teşekkür etti
  • 14 kere teşekkür edildi
Kaliper sesinin çözümü kesin olarak yok.Beyaz gres sıkılarak biraz sessizleştiriliyor ama bir süre sonra tekrar başlıyor.Tornada parça yapılıp pımler değiştiriliyor bu seferde fren yaptıktan sonra geri bırakmama sorunu ortaya çıkıyor. En iyisi temiz çıkma almak belli bir km sonra onlarda hakkın rahmetine kavuşuyor gene başa dönmüş oluyoruz.
...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür edildi
sanırım aynı gibi frene basınca balatalar baskı altında olduğundan sallantı yapmaz pedaldan ayak çekilince  balatalar boşta kalır ve o yaylar gevşek ise tıkırtı yapar

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 2900
  • Model Yılı: '13
  • 7 kere teşekkür etti
  • 16 kere teşekkür edildi
Aadaşlar resim yükleme hakkında yardım edecek yokmu? yükleyemedim resimleri.
hızlı resim yükle yaz googla oradan yükle daha sonra orada 3 tane adres çıkacak forum için olanı kopyala ve buraya yapıştır direk resim olarak çıkar ..
2000 toyo 1.3 efi 86 h.p BRC sıralı sistem satıldı

2013 seat ıbıza style yeni aracım

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 2900
  • Model Yılı: '13
  • 7 kere teşekkür etti
  • 16 kere teşekkür edildi
aynı sorun bende de vardı 200 bin km de araç tornacıda parça yapılıyor bunun için ama tam olarak kesmedi sesi bilginize %30 oranında azalma oldu seste tornacının yaptığı işlemden sonra ;sonra yanlız fren ustası var gaziosmanpaşa sanko sanayi sitesinde naci usta çok iyi bir usta olduğu gibi kişilik olarak ta çok iyi bir ustadır o sağolsun balataların  boşluk yapan kısmına çok sağlam bir ince lastik vardı ondan koydu 20 bin km kadar önce o günden beri en ufak ses gelmiyor bilginiz olsun torna işi kesin çözüm vermedi
2000 toyo 1.3 efi 86 h.p BRC sıralı sistem satıldı

2013 seat ıbıza style yeni aracım

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür edildi
Amortisörler patlak mı diyorsunuz?
bana öyle gibi geldi ..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür edildi
konuyu açan arkadaşa gerçekten teşekkürlerimi sunuyoyorum...

muharrem hocam aynı sorun bendede var fakat frene bastığım zaman bu sorun gidiyor frenden ayağımı çekiyorum yine başlıyor acaba aynı sorun bendedemi var..

araba avensis 1.6 comfort 2004

????
    sanırım aynı gibi frene basınca balatalar baskı altında olduğundan sallantı yapmaz pedaldan ayak çekilince  balatalar boşta kalır ve o yaylar gevşek ise tıkırtı yapar