0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
hayırlı ugurlu olsun Mahmut , elektronik şansın yaver gitsin inşallah , benımde bugun Led TV'm geldi. samsung dann tv alana sınırsız sayıda 3D fillm hediye ediyormuş , arşivlerine baktım da 14TB 3D film vardı anlaşılan bana Qnap aldırtcaklar
Mahmut Bey, iyi bir secim yapmissiniz; güle güle kullanin. Genel kaninin aksine normal bir tüketici aliskanliklari ve kullanim alanlarini göz önüne alirsak plazma ile daha iyi sonuclar aliniyor. Son zamanlarda LED LCD teknolojisi ile göz boyayarak cok yüksek fiyatlar istiyorlar. Televizyonumu yenilemek icin bir süre önce detayli bir arastirma yaptim ve cogu modeli izledim. Elde ettigim sonuclari kisaca paylasayim. - Ortam: Cok parlak ortamlarda LCD daha iyi sonuc verir (örnek ofis, havalani ...). Ev gibi hafif los ortamlarda plazma oldukca iyi sonuclar verecektir. - Kullanim: Agirlikli olarak bilgisayar oynanacaksa LCD avantajli. Ancak genelde TV seyredilecekse veya film + spor gibi hizli degisen görüntüler olacak ise plazma daha avantajli. LCD'ler normalde 50hz ekran tazelemesi ile calisiyorlar; 200 hz vs olarak yazan modellerde yazilim ile bu hizlar emüle ediliyor. Plazma 600hz lere kadar ekran tazelemesi yapabiliyor. - Ömür: 11.jenerasyon ve sonraki plazma paneller 100bin saate kadar ömre sahipler. LCD'ler ise genelde 50-60bin saat sonra gözlerini yumuyor. - Ölü piksel: LCD ömrü boyunca ölü piksel üretebilir. Plazma'da ilk 200 saat sonunda ölü piksel yoksa cok büyük bir ihtimalle öyle devam eder.- Tüketim: LCD'ler sabit bir elektrik tüketimine sahipler. Plazma'da ise bu gösterilen görüntü ile iliskilidir. Eger görüntü cok acik (beyaz) renkler iceriyorsa cok tüketirken koyu renkler iceren bir sahnede az tüketir. Ortama tüketimler cok benzer rakamlar.Markalara gelirsek plazma: 1. Pioneer (Mükemmel siyahlar)2. Panasonic (Siyahlari Pioneer kadar iyi degil ama renkler cok naturel ve siyahlar kesinikle gri degil)3. LG (Ilginc tasarimlari var)LCD: 1. Sony (LED olarak RGB ledler kullaniyor)2. Sharp (cok detayli görüntüler)3. Samsung (LED olarak tek renk, beyaz kullaniyor. Renkler asiri kontrastli ve canli - gözü cok yoruyor)Samsung genelde cok canli renkler kullanarak göz boyama yapiyor. Ama uzun süre izlendiginde gözü cok yoruyor ve dogal degil. Ben tavsiye etmem. Ne aldiniz diye sorarsaniz da, ben Panasonic plazma'da karar kildim. Blu-ray, HD yayin ve SD yayin izliyorum ve halen cok memnunum.
Sanirim Türkiye'de servis kurmaz ise garanti bozuluyor. Bence servise kurdurun.LCD veya plazma televizyonlar agirliklari nedeniyle illa dik konumda tasinmak zorunda. Yan yatirilir ise panelin catlamasi mümkün. O yüzden temiz bir sekilde gelsin kursunlar. Eger ölü piksel vs var ise o sirada zaten görülecektir. Kurarlarken genelde cogu televizyon "EV" veya "Stand" modu mu diye soruyor. Tabiki "EV" modunu sececekler. Stand modu daha parlak olur ama o dükkanlarda göz boyamak icin kullaniliyor.Ayrica plazmalarda rodaj vardir. Ilk 200 saat cok parlak ve kontrastli sekilde seyretmeyin. Ben getirdiklerinde servis menüsüne de girip kullanim zamanina bakarak kullanilmamis oldugunu teyit etmistim. Stand'dan söküp getirdikleri ürünü kullanmak istemem.
Öncelikle hayırlı olsun bütçenize göre çok güzel bir seçim yapmışsınız.Maç seyri, oyun gibi hobileriniz ağır basıyorsa kesinlikle plazma yerine lcd doğru seçimdir...samsung-lg ikisi de kalitelidir. bütçesi elverenlere elbette pioneer önerilir. Ayrıca marketlerdeki görüntülere de aldanmamanızı öneririm. Her tv nin görüntü ayarı aynı yapılmıyor... stokta biriken ürünün ayarını iyi yapıp yanına bozuk ayarlı iki tv koyarak tercihlerinizi çok rahat etkileyebilirler... o nedenle en güzel görüntü önerilerini ürünlerin kullanıcılarından alabilirsiniz...Son olarak, pek tabi çoğumuz biliyordur ancak yinelemekte yarar var; tv sıcakken asla ve asla özel bezi dahi olsa silmeye kalkmayın... Kötü sonuçlarla karşılaşma ihtimaliniz yükselir...Saygılar...
Çetinay abi teşekkürler .
Aklima gelmisken, Plazma veya LCD olsun kesinlikle cam suyu (Camsil) tarzi ürünlerle temizlemeyin. Bu ürünlerin cogunda amonyak vardir ve televizyonlarin panelin önündeki polikarbonat tabakayi matlastirabilir. Televizyonu temizlemek icin özel solüsyonlar satiliyor. Eger bulamiyorsaniz, temiz kirecsiz suyun icinde cok az bebek sampuani katarak bir solüsyon hazirlayabilirsiniz. Televizyonun yaninda gelen veya marketlerde de bulabileceginiz iyi kalite mikro-fiber bir bez kullanin. Ve kirlendiklerinde camasir makinasinda yikayabilirsiniz.
sağol mahmut fotoğrafları yüklediğin iyi oldu,linkini verdiğim 102 ekran samsun led tv 1799 tl daha vaktim var araştırmaya devam edeceğim ama sanırım plazmaya yöneleceğim
ileride iyi bir led tv almayı düşünüyorsanız panasonic viera serisini öneririm. biz kullanıyoruz darty'den kampanyalı %27 indirimle almıştık 200 hz gerçekten hd yayınlar müthiş. bu tip televizyonları alırken frekansında çeşitli düzenbazlıklar yapılıyor. örneğin samsung, philips gibi televizyonların üstünde 200-400 hz yazıyor fakat açıklamanın bir köşesinde de cmr-pmr desteği ile notu bulunuyor. sonra öğreniyorsunuz ki aslında 100 hz. bu arada sony sakın almayın. sony'nin panellerini artık arçelik üretiyor. televizyonların çoğu macaristan ya da çek cumhuriyeti'nde montajlanıyor. illa japon almak istiyorsanız sharp alabilirsiniz.
Burada ilginç bir yanılgıya düşmüsünüzaslı şu: arçelik "sony" satıyor, anlaşması var, ayrıca üzerinde arçelik arması olan TV lerinide eskiden toshibaya yaptırıyorduşimdi sony'e yaptırıyor; gerek yaptırdıkları , gerekse direk sony olarak sattıkaları; markanın en dandik modelleritelevizyondan çok az anlayan birinin alıpta evine , hatta mutfağına falan bile sokmayacağı türden Tv lerzaten genellikle beyaz eşya satarken müşterilerine promosyonlu ucuz verdikleri, bazan hediye ettikleri bir materyal olarak kullanıyorlarArçelik buzdolabında falan idare eder ama TV konusunda bir hiç, zaten iddiası da yok, orada burada uyduruk kıytırık şeyler yaptırıyordükkana gelen müşteriler isterse yok denilmesin diye ... ne yazıkki bırak panel üretmeyi , tv nin en basit kablosunu bile üretmiyorbir tek vidasını bile üretmiyor, kaldıki panel üretecekPioneer ve panasonic dışında pek plazma üreten marka kalmadı artık, kim ne derse desin, görüntüsü ne kadar doğal olursa olsun plazmanın devri kapandı, hatta LCD de ayvayı yiyor, hatta ve hatta çok tan yedi bileartık devir LED tv devri, onlarında kenardan aydınlarmalı değil, tüm paneli led kaplı olanı makbulpek çok marka dünyanın değişik ülkelerinde çeşitli TV parçaları üretiyor, ki bunların içinde en popüler olanı da çin dirucuz iş gücü nedeniyle uzak doğu ve Macaristan falan gibi ülkelerde üretilmesi gayet doğal ama kullanılan malzeme ve teknoloji aynıdırPlazma LCD ve LED panellere gelince en revaçta olan ülke Korehem iş gücü ucuz, hem kaliteli yapıyorlar, hemde japonya ya yakın, bazı parçalar hala japonyada üretildiği için ulaşımı kolay oluyorişte burada dananın kuyruğu kopuyorher kes sony panellerini korede samsung üretiyor diye bir yanlış bilgiye kapılmıştamam samsung kore malı ve paneli korede üretiliyorSony japon malı ama panelini korede ürettiriyor.., mesele bu; yoksa samsung sony paneli üretmiyor(arçelik hiç üretmiyor )hyundayi ile Toyotayı kıyaslayabilirmisinizKia ile honda kıyaslanabilirmi hiçeğer cevabınız hayır ise samsung ile sony i de kıyaslayamazsınızbende hem sony hem samsung var , samsung fena değil ama sony muhteşem