Gönderen Konu: LCD/LED TV Konusu (tercih, öneri, şikayet, vs...)  (Okunma sayısı 98233 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • we'll wrench your heart out !
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • 12 kere teşekkür etti
  • 82 kere teşekkür edildi
Ynt: LCD/LED TV Konusu (tercih, öneri, şikayet, vs...)
« Yanıtla #80 : Mayıs 08, 2012, 21:03:39 »
hayırlı  ugurlu  olsun Mahmut , elektronik  şansın   yaver  gitsin  inşallah :) , benımde  bugun  Led TV'm   geldi. samsung dann  tv  alana  sınırsız  sayıda  3D  fillm   hediye  ediyormuş , arşivlerine baktım da 14TB  3D  film  vardı :)
anlaşılan  bana Qnap aldırtcaklar  :)
Bizde  kabul görmez cahilden  gelen afra tafra !

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #80 : Mayıs 08, 2012, 21:03:39 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Lazy Black Sheep
    • www.toyotaclubtr.com
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 55000
  • Model Yılı: '08
  • 96 kere teşekkür etti
  • 126 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #81 : Mayıs 08, 2012, 21:39:26 »
Mahmut Bey, iyi bir secim yapmissiniz; güle güle kullanin.
Genel kaninin aksine normal bir tüketici aliskanliklari ve kullanim alanlarini göz önüne alirsak plazma ile daha iyi sonuclar aliniyor. Son zamanlarda LED LCD teknolojisi ile göz boyayarak cok yüksek fiyatlar istiyorlar.

Televizyonumu yenilemek icin bir süre önce detayli bir arastirma yaptim ve cogu modeli izledim. Elde ettigim sonuclari kisaca paylasayim.

- Ortam: Cok parlak ortamlarda LCD daha iyi sonuc verir (örnek ofis, havalani ...). Ev gibi hafif los ortamlarda plazma oldukca iyi sonuclar verecektir.
- Kullanim: Agirlikli olarak bilgisayar oynanacaksa LCD avantajli. Ancak genelde TV seyredilecekse veya film + spor gibi hizli degisen görüntüler olacak ise plazma daha avantajli. LCD'ler normalde 50hz ekran tazelemesi ile calisiyorlar; 200 hz vs olarak yazan modellerde yazilim ile bu hizlar emüle ediliyor. Plazma 600hz lere kadar ekran tazelemesi yapabiliyor.
- Ömür: 11.jenerasyon ve sonraki plazma paneller 100bin saate kadar ömre sahipler. LCD'ler ise genelde 50-60bin saat sonra gözlerini yumuyor.
- Ölü piksel: LCD ömrü boyunca ölü piksel üretebilir. Plazma'da ilk 200 saat sonunda ölü piksel yoksa cok büyük bir ihtimalle öyle devam eder.
- Tüketim: LCD'ler sabit bir elektrik tüketimine sahipler. Plazma'da ise bu gösterilen görüntü ile iliskilidir. Eger görüntü cok acik (beyaz) renkler iceriyorsa cok tüketirken koyu renkler iceren bir sahnede az tüketir. Ortama tüketimler cok benzer rakamlar.

Markalara gelirsek plazma:
1. Pioneer (Mükemmel siyahlar)
2. Panasonic (Siyahlari Pioneer kadar iyi degil ama renkler cok naturel ve siyahlar kesinikle gri degil)
3. LG (Ilginc tasarimlari var)

LCD:
1. Sony (LED olarak RGB ledler kullaniyor)
2. Sharp (cok detayli görüntüler)
3. Samsung (LED olarak tek renk, beyaz kullaniyor. Renkler asiri kontrastli ve canli - gözü cok yoruyor)

Samsung genelde cok canli renkler kullanarak göz boyama yapiyor. Ama uzun süre izlendiginde gözü cok yoruyor ve dogal degil. Ben tavsiye etmem.

Ne aldiniz diye sorarsaniz da, ben Panasonic plazma'da karar kildim. Blu-ray, HD yayin ve SD yayin izliyorum ve halen cok memnunum.
Ey Türk Gencligi, birinci vazifeni hic bir zaman unutma!

"The hottest places in hell are reserved for those who in times of great moral crises maintain their neutrality" Dante

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 12000
  • Model Yılı: '15
  • 1041 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #82 : Mayıs 09, 2012, 05:36:11 »
hayırlı  ugurlu  olsun Mahmut , elektronik  şansın   yaver  gitsin  inşallah :) , benımde  bugun  Led TV'm   geldi. samsung dann  tv  alana  sınırsız  sayıda  3D  fillm   hediye  ediyormuş , arşivlerine baktım da 14TB  3D  film  vardı :)
anlaşılan  bana Qnap aldırtcaklar  :)

Teşekkürler Tunç abi sizede hayırlı olsun güle güle kullanın .

Benim tv de büyük ihtimal bugün kargoya verilir .

Mahmut Bey, iyi bir secim yapmissiniz; güle güle kullanin.
Genel kaninin aksine normal bir tüketici aliskanliklari ve kullanim alanlarini göz önüne alirsak plazma ile daha iyi sonuclar aliniyor. Son zamanlarda LED LCD teknolojisi ile göz boyayarak cok yüksek fiyatlar istiyorlar.

Televizyonumu yenilemek icin bir süre önce detayli bir arastirma yaptim ve cogu modeli izledim. Elde ettigim sonuclari kisaca paylasayim.

- Ortam: Cok parlak ortamlarda LCD daha iyi sonuc verir (örnek ofis, havalani ...). Ev gibi hafif los ortamlarda plazma oldukca iyi sonuclar verecektir.
- Kullanim: Agirlikli olarak bilgisayar oynanacaksa LCD avantajli. Ancak genelde TV seyredilecekse veya film + spor gibi hizli degisen görüntüler olacak ise plazma daha avantajli. LCD'ler normalde 50hz ekran tazelemesi ile calisiyorlar; 200 hz vs olarak yazan modellerde yazilim ile bu hizlar emüle ediliyor. Plazma 600hz lere kadar ekran tazelemesi yapabiliyor.
- Ömür: 11.jenerasyon ve sonraki plazma paneller 100bin saate kadar ömre sahipler. LCD'ler ise genelde 50-60bin saat sonra gözlerini yumuyor.
- Ölü piksel: LCD ömrü boyunca ölü piksel üretebilir. Plazma'da ilk 200 saat sonunda ölü piksel yoksa cok büyük bir ihtimalle öyle devam eder.
- Tüketim: LCD'ler sabit bir elektrik tüketimine sahipler. Plazma'da ise bu gösterilen görüntü ile iliskilidir. Eger görüntü cok acik (beyaz) renkler iceriyorsa cok tüketirken koyu renkler iceren bir sahnede az tüketir. Ortama tüketimler cok benzer rakamlar.

Markalara gelirsek plazma:
1. Pioneer (Mükemmel siyahlar)
2. Panasonic (Siyahlari Pioneer kadar iyi degil ama renkler cok naturel ve siyahlar kesinikle gri degil)
3. LG (Ilginc tasarimlari var)

LCD:
1. Sony (LED olarak RGB ledler kullaniyor)
2. Sharp (cok detayli görüntüler)
3. Samsung (LED olarak tek renk, beyaz kullaniyor. Renkler asiri kontrastli ve canli - gözü cok yoruyor)

Samsung genelde cok canli renkler kullanarak göz boyama yapiyor. Ama uzun süre izlendiginde gözü cok yoruyor ve dogal degil. Ben tavsiye etmem.

Ne aldiniz diye sorarsaniz da, ben Panasonic plazma'da karar kildim. Blu-ray, HD yayin ve SD yayin izliyorum ve halen cok memnunum.

Teşekkürler Murat abi .

Ben ilk başta sunny nin lcd bir tv sini düşünmüştüm plazmalar hiç aklımda yoktu sonra almadan bir plazmalara bakim dedim ve aldığım tv yi gördüm iyiki bakmışım dün media markta televizyonlara bakma şansım oldu ve plazmalar dediğiniz gibi çok daha canlı doğal görüntüler veriyor . Dün bugün için kargoya verileceğini söylediler en geç cumaya gelir heralde gelsin kurup daha detaylı incelerim .

Bide Murat abi gelen tv yi ben kursam serviste gelip garantiyi onaylasa bişey olur mu yoksa servise mi kurdurtim şu an kullandığım 94 cm philips lcd yi ben kurmuştum servis falanda çağırmadım aldığımda siz kurabilirsiniz demişlerdi .

Açıklamaların içinde ayrıca teşekkürler .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Lazy Black Sheep
    • www.toyotaclubtr.com
  • 96 kere teşekkür etti
« Yanıtla #83 : Mayıs 09, 2012, 17:56:16 »
Sanirim Türkiye'de servis kurmaz ise garanti bozuluyor. Bence servise kurdurun.
LCD veya plazma televizyonlar agirliklari nedeniyle illa dik konumda tasinmak zorunda. Yan yatirilir ise panelin catlamasi mümkün.

O yüzden temiz bir sekilde gelsin kursunlar. Eger ölü piksel vs var ise o sirada zaten görülecektir. Kurarlarken genelde cogu televizyon "EV" veya "Stand" modu mu diye soruyor. Tabiki "EV" modunu sececekler. Stand modu daha parlak olur ama o dükkanlarda göz boyamak icin kullaniliyor.

Ayrica plazmalarda rodaj vardir.  Ilk 200 saat cok parlak ve kontrastli sekilde seyretmeyin. Ben getirdiklerinde servis menüsüne de girip kullanim zamanina bakarak kullanilmamis oldugunu teyit etmistim. Stand'dan söküp getirdikleri ürünü kullanmak istemem.

"The hottest places in hell are reserved for those who in times of great moral crises maintain their neutrality" Dante

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
« Yanıtla #84 : Mayıs 09, 2012, 18:42:12 »
Sanirim Türkiye'de servis kurmaz ise garanti bozuluyor. Bence servise kurdurun.
LCD veya plazma televizyonlar agirliklari nedeniyle illa dik konumda tasinmak zorunda. Yan yatirilir ise panelin catlamasi mümkün.

O yüzden temiz bir sekilde gelsin kursunlar. Eger ölü piksel vs var ise o sirada zaten görülecektir. Kurarlarken genelde cogu televizyon "EV" veya "Stand" modu mu diye soruyor. Tabiki "EV" modunu sececekler. Stand modu daha parlak olur ama o dükkanlarda göz boyamak icin kullaniliyor.

Ayrica plazmalarda rodaj vardir.  Ilk 200 saat cok parlak ve kontrastli sekilde seyretmeyin. Ben getirdiklerinde servis menüsüne de girip kullanim zamanina bakarak kullanilmamis oldugunu teyit etmistim. Stand'dan söküp getirdikleri ürünü kullanmak istemem.

Murat abi verdiğiniz bilgiler için teşekkürler . TV gelsin servisi ararım öyleyse .

200 saatide tahminim 12-15 günde tamamlarız . :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
« Yanıtla #85 : Mayıs 10, 2012, 08:03:57 »
Öncelikle hayırlı olsun bütçenize göre çok güzel bir seçim yapmışsınız.
Maç seyri, oyun gibi hobileriniz ağır basıyorsa kesinlikle plazma yerine lcd doğru seçimdir...
samsung-lg ikisi de kalitelidir. bütçesi elverenlere elbette pioneer önerilir.
Ayrıca marketlerdeki görüntülere de aldanmamanızı öneririm. Her tv nin görüntü ayarı aynı yapılmıyor... stokta biriken ürünün ayarını iyi yapıp yanına bozuk ayarlı iki tv koyarak tercihlerinizi  çok rahat etkileyebilirler... o nedenle en güzel görüntü önerilerini ürünlerin kullanıcılarından alabilirsiniz...
Son olarak, pek tabi çoğumuz biliyordur ancak yinelemekte yarar var; tv sıcakken asla ve asla özel bezi dahi olsa silmeye kalkmayın... Kötü sonuçlarla karşılaşma ihtimaliniz yükselir...
Saygılar...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
« Yanıtla #86 : Mayıs 10, 2012, 08:54:04 »
Öncelikle hayırlı olsun bütçenize göre çok güzel bir seçim yapmışsınız.
Maç seyri, oyun gibi hobileriniz ağır basıyorsa kesinlikle plazma yerine lcd doğru seçimdir...
samsung-lg ikisi de kalitelidir. bütçesi elverenlere elbette pioneer önerilir.
Ayrıca marketlerdeki görüntülere de aldanmamanızı öneririm. Her tv nin görüntü ayarı aynı yapılmıyor... stokta biriken ürünün ayarını iyi yapıp yanına bozuk ayarlı iki tv koyarak tercihlerinizi  çok rahat etkileyebilirler... o nedenle en güzel görüntü önerilerini ürünlerin kullanıcılarından alabilirsiniz...
Son olarak, pek tabi çoğumuz biliyordur ancak yinelemekte yarar var; tv sıcakken asla ve asla özel bezi dahi olsa silmeye kalkmayın... Kötü sonuçlarla karşılaşma ihtimaliniz yükselir...
Saygılar...

Çetinay abi teşekkürler .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Lazy Black Sheep
    • www.toyotaclubtr.com
  • 96 kere teşekkür etti
« Yanıtla #87 : Mayıs 10, 2012, 08:55:36 »
Aklima gelmisken, Plazma veya LCD olsun kesinlikle cam suyu (Camsil) tarzi ürünlerle temizlemeyin. Bu ürünlerin cogunda amonyak vardir ve televizyonlarin panelin önündeki polikarbonat tabakayi matlastirabilir. Televizyonu temizlemek icin özel solüsyonlar satiliyor. Eger bulamiyorsaniz, temiz kirecsiz suyun icinde cok az bebek sampuani katarak bir solüsyon hazirlayabilirsiniz.

Televizyonun yaninda gelen veya marketlerde de bulabileceginiz iyi kalite mikro-fiber bir bez kullanin. Ve kirlendiklerinde camasir makinasinda yikayabilirsiniz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #88 : Mayıs 10, 2012, 09:10:45 »
Çetinay abi teşekkürler .

Rica ederim yardımcı olabildiysek ne mutlu ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
« Yanıtla #89 : Mayıs 10, 2012, 09:25:13 »
Aklima gelmisken, Plazma veya LCD olsun kesinlikle cam suyu (Camsil) tarzi ürünlerle temizlemeyin. Bu ürünlerin cogunda amonyak vardir ve televizyonlarin panelin önündeki polikarbonat tabakayi matlastirabilir. Televizyonu temizlemek icin özel solüsyonlar satiliyor. Eger bulamiyorsaniz, temiz kirecsiz suyun icinde cok az bebek sampuani katarak bir solüsyon hazirlayabilirsiniz.

Televizyonun yaninda gelen veya marketlerde de bulabileceginiz iyi kalite mikro-fiber bir bez kullanin. Ve kirlendiklerinde camasir makinasinda yikayabilirsiniz.

Tamam Murat abi bende zaten özel bir sprey var migrostan almıştım tüm lcd ekranları onla siliyorum laptop olsun , tv olsun , monitör olsun .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
« Yanıtla #90 : Mayıs 11, 2012, 16:59:08 »
Arkadaşlar bugün tv kuruldu .

Görüntü kalitesi olarak lcd tv me göre 106 cm olmasına rağmen çok daha iyi ve doğal eski lcd televizyonum 94 cm idi özellikle sd yayınlarda eski televizyonuma göre baya bir iğleşme oldu .

Ses olarak lcd televizyonumda sesi 30-40 seviyesinde açardım ve en son 60 seviyesi vardı . Bunda ise ses seviyesi 100 e kadar çıkıyor ve izlerken daha 13 ü geçmedim son seste tv canavar gibi oluyor ve ne tizlerde ne baslarda hiç bir bozulma olmuyor sesinin bukadar fazla olacağını hiç tahmin etmemiştim .

Tasarım olarakta lcd televizyonuma göre daha ince ve arkası komple metal bu televizyonu biraz ağırlaştırıyor eğer almayı düşünen olursa tv sehpası alırken taşıyabileceği maksimum ağırlığa bakmalarında fayda var .

Bu arada eski televizyonumda 37 pfl 5405 philips lcd özellikleri 2 ms tepki süresi - 100hz - 100000:1 kontrast bilginiz olsun .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • 24 kere teşekkür etti
  • 43 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #91 : Mayıs 12, 2012, 00:17:39 »
mahmut yeni televizyonun hayırlı olsun güle güle kullan,
bu konuda bende karar verme aşamasındayım led - plazma arasında kararsızım
gönlüm plazmadan yana,bu yüzden deneyimlerini paylaşmanı isteyeceğim senden en çok kafama takılansa farklı açılardan bakılınca siyah/beyaz dengesi bozuluyor mu? mağazalardaki plazma tv'lerde yandan bakınca siyah/beyaz renkler tersine dönüyordu,birde elektrik sarfiyatı ne durumda? kaç kw yazıyor kutusunda ?
benim düşündüğüm tv
http://www.istanbulbilisim.com.tr/samsung-ue-40d6100-led-tv-fiyati-en-ucuz-uygun-televizyon-modelleri-indirimli-taksitli-kampanyalari-fiyatlari-taksit-avantajlari-servis,22648.html

yorumlarını yazarsan sevinirim
2007 Manuel 1,3 cc Saten gümüş Yaris Terra
Dalga geçme,Tokatlanırsın

http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=32687.new#new

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
« Yanıtla #92 : Mayıs 12, 2012, 05:27:26 »
Eyüp abi teşekkürler sanada şimdiden hayırlı olsun umarım istediğin gibi bir tv alırsın .

Abi siyah beyaz renkler yandan baktığınızdada karşıdan baktığınızdada aynı hiç bir fark yok ben çok memnunum özelikle sd kanallar eski lcd me göre çok daha iyi sizin baktığınız tv de güzel ama bence panosoniclerede bakın plazmada en çok tercih edilen panasoniclermiş ben bütçemden dolayı lg aldım lg de güzel çıktı şuan bütçe sorunum olmasa yine gider plazma alırdım led tvlere 2500-3000 tl vermeye hiç gerek yok .

Elektrik tüketimi konusunu bende çok merak ediyorum fakat ne kutusunda ne kitapçığında nede verdikleri cdnin içindeki pdf dökümanında bununla ilgili bir bilgiye rastlamadım ama çok aşırı yakacağını sanmıyorum aylık en fazla 10 tl gibi bir farkı olur heralde .

Aşağıya karşıdan , dar açıdan , sd kanaldan ve hd kanaldan çekilmiş bir kaç resim ekliyorum gerçi resim biraz yanıltır ama yinede olsun .

Burada görüntü bulanık çıkmış fakat normalde öğle değil telefon hareketli görüntüleri bulanık çekiyor .

Bu resim sd bir yayından
Alttaki kayan bantın bulanık olma sebebi yine telefon yoksa çok net gözüküyor .

Bu da sd bir yayın

Hd bir yayın

Hd bir yayın
Resimdeki parlama Flaştan veya güneşten değil yayının kendisi öyle idi . :)

Bide şunu söyleyeyim ilk 200 saat ayarları ksık kullanıyorum yani kontrast parlaklık gibi ayarlar 35-45 arası seviyelerde bilginiz olsun .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • 24 kere teşekkür etti
  • 43 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #93 : Mayıs 12, 2012, 07:30:32 »
sağol mahmut fotoğrafları yüklediğin iyi oldu,
linkini verdiğim 102 ekran samsun led tv 1799 tl
daha vaktim var araştırmaya devam edeceğim ama sanırım plazmaya yöneleceğim ;)
2007 Manuel 1,3 cc Saten gümüş Yaris Terra
Dalga geçme,Tokatlanırsın

http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=32687.new#new

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
« Yanıtla #94 : Mayıs 12, 2012, 11:03:31 »
sağol mahmut fotoğrafları yüklediğin iyi oldu,
linkini verdiğim 102 ekran samsun led tv 1799 tl
daha vaktim var araştırmaya devam edeceğim ama sanırım plazmaya yöneleceğim ;)

Sende Sağol abi .

Eğer plazma almaya karar verirseniz tavsiyem panasonicleri inceleyin plazma konusunda panasonicler çok övülüyor . Samsung ve LG de çok güzel panasonicleri incelemenizi tavsiye etmemin sebebi bende tv yi almadan önce forumlarda araştırdım her forumda panasoniclerin plazma tv si övülmüş .

Alacağınız tv şimdiden hayırlı olsun umarım istediğiniz gibi bir tv alırsınız .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: '14
  • 48 kere teşekkür etti
  • 146 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #95 : Mayıs 12, 2012, 11:24:53 »
Lcd ve Led konusunda Samsung derim. Samsung 40 C653 kullanıyorum mükemmel bir tv Usb'den tüm ses ve video formatlarını açıyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Resim gençliğimden (42 yaşımdayken)
  • 15 kere teşekkür etti
  • 84 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #96 : Mayıs 12, 2012, 14:57:03 »
ileride iyi bir led tv almayı düşünüyorsanız panasonic viera serisini öneririm. biz kullanıyoruz darty'den kampanyalı %27 indirimle almıştık 200 hz gerçekten hd yayınlar müthiş. bu tip televizyonları alırken frekansında çeşitli düzenbazlıklar yapılıyor. örneğin samsung, philips gibi televizyonların üstünde 200-400 hz yazıyor fakat açıklamanın bir köşesinde de cmr-pmr desteği ile notu bulunuyor. sonra öğreniyorsunuz ki aslında 100 hz.  bu arada sony sakın almayın. sony'nin panellerini artık arçelik üretiyor. televizyonların çoğu macaristan ya da çek cumhuriyeti'nde montajlanıyor. illa japon almak istiyorsanız sharp alabilirsiniz.

Burada ilginç bir yanılgıya düşmüsünüz
aslı şu: arçelik "sony" satıyor, anlaşması var, ayrıca üzerinde arçelik arması olan TV lerinide eskiden toshibaya yaptırıyordu
şimdi sony'e yaptırıyor; gerek yaptırdıkları , gerekse direk sony olarak sattıkaları;  markanın en dandik modelleri
televizyondan çok az anlayan birinin alıpta evine , hatta mutfağına falan bile sokmayacağı türden Tv ler
zaten genellikle beyaz eşya satarken müşterilerine promosyonlu ucuz verdikleri, bazan hediye ettikleri bir materyal olarak kullanıyorlar

Arçelik buzdolabında falan idare eder ama TV konusunda bir hiç, zaten iddiası da yok, orada burada uyduruk kıytırık şeyler yaptırıyor
dükkana gelen müşteriler isterse yok denilmesin diye ... ne yazıkki bırak panel üretmeyi , tv nin en basit kablosunu bile üretmiyor
bir tek vidasını bile üretmiyor, kaldıki panel üretecek

Pioneer ve panasonic dışında pek plazma üreten marka kalmadı artık, kim ne derse desin, görüntüsü ne kadar doğal olursa olsun plazmanın devri kapandı, hatta LCD de ayvayı yiyor,  hatta ve hatta çok tan yedi bile
artık devir LED tv devri, onlarında kenardan aydınlarmalı değil, tüm paneli led kaplı olanı makbul

pek çok marka dünyanın değişik ülkelerinde çeşitli TV parçaları üretiyor, ki bunların içinde en popüler olanı da çin dir
ucuz iş gücü nedeniyle uzak doğu ve Macaristan falan gibi ülkelerde üretilmesi gayet doğal ama kullanılan malzeme ve teknoloji aynıdır

Plazma LCD ve LED panellere gelince en revaçta olan ülke Kore
hem iş gücü ucuz, hem kaliteli yapıyorlar, hemde japonya ya yakın, bazı parçalar hala japonyada üretildiği için ulaşımı kolay oluyor
işte burada dananın kuyruğu kopuyor
her kes sony panellerini korede samsung üretiyor diye bir yanlış bilgiye kapılmış
tamam samsung kore malı ve paneli korede üretiliyor
Sony japon malı ama panelini korede ürettiriyor.., mesele bu; yoksa samsung sony paneli üretmiyor(arçelik hiç üretmiyor :P)

hyundayi ile Toyotayı kıyaslayabilirmisiniz
Kia ile honda kıyaslanabilirmi hiç

eğer cevabınız hayır ise samsung ile sony i de kıyaslayamazsınız
bende hem sony hem samsung var , samsung fena değil ama sony muhteşem :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #97 : Mayıs 14, 2012, 07:23:37 »
Burada ilginç bir yanılgıya düşmüsünüz
aslı şu: arçelik "sony" satıyor, anlaşması var, ayrıca üzerinde arçelik arması olan TV lerinide eskiden toshibaya yaptırıyordu
şimdi sony'e yaptırıyor; gerek yaptırdıkları , gerekse direk sony olarak sattıkaları;  markanın en dandik modelleri
televizyondan çok az anlayan birinin alıpta evine , hatta mutfağına falan bile sokmayacağı türden Tv ler
zaten genellikle beyaz eşya satarken müşterilerine promosyonlu ucuz verdikleri, bazan hediye ettikleri bir materyal olarak kullanıyorlar

Arçelik buzdolabında falan idare eder ama TV konusunda bir hiç, zaten iddiası da yok, orada burada uyduruk kıytırık şeyler yaptırıyor
dükkana gelen müşteriler isterse yok denilmesin diye ... ne yazıkki bırak panel üretmeyi , tv nin en basit kablosunu bile üretmiyor
bir tek vidasını bile üretmiyor, kaldıki panel üretecek

Pioneer ve panasonic dışında pek plazma üreten marka kalmadı artık, kim ne derse desin, görüntüsü ne kadar doğal olursa olsun plazmanın devri kapandı, hatta LCD de ayvayı yiyor,  hatta ve hatta çok tan yedi bile
artık devir LED tv devri, onlarında kenardan aydınlarmalı değil, tüm paneli led kaplı olanı makbul

pek çok marka dünyanın değişik ülkelerinde çeşitli TV parçaları üretiyor, ki bunların içinde en popüler olanı da çin dir
ucuz iş gücü nedeniyle uzak doğu ve Macaristan falan gibi ülkelerde üretilmesi gayet doğal ama kullanılan malzeme ve teknoloji aynıdır

Plazma LCD ve LED panellere gelince en revaçta olan ülke Kore
hem iş gücü ucuz, hem kaliteli yapıyorlar, hemde japonya ya yakın, bazı parçalar hala japonyada üretildiği için ulaşımı kolay oluyor
işte burada dananın kuyruğu kopuyor
her kes sony panellerini korede samsung üretiyor diye bir yanlış bilgiye kapılmış
tamam samsung kore malı ve paneli korede üretiliyor
Sony japon malı ama panelini korede ürettiriyor.., mesele bu; yoksa samsung sony paneli üretmiyor(arçelik hiç üretmiyor :P)

hyundayi ile Toyotayı kıyaslayabilirmisiniz
Kia ile honda kıyaslanabilirmi hiç

eğer cevabınız hayır ise samsung ile sony i de kıyaslayamazsınız
bende hem sony hem samsung var , samsung fena değil ama sony muhteşem :D

Durumu çok güzel açıklamışsınız.
Ayrıca samsung-sony karşılaştırmasına da (durumları araba karşılaştırmaları kadar orantısız olmasa da  :)) katılıyorum. samsung mu sony mi sorusu ancak şu açıdan sorulabilir diye düşünüyorum; malum ki sony fiyatları oldukça yüksek. samsung ile arasındaki kalite farkı bu kadar paraya değecek mi!!! Ben bu soruyu sordum ve seçimimi samsungdan yana kullandım. Evet sony gerçekten daha kaliteli bir tv ancak o kadar fiyat farkını koyacak kadar da üstün değil bence  :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Lazy Black Sheep
    • www.toyotaclubtr.com
  • 96 kere teşekkür etti
« Yanıtla #98 : Mayıs 14, 2012, 08:58:09 »
Kemal bey, su an piyasada 2 tip panel kullaniliyor; biri plazma ve digeri LCD.

LED TV dediginiz sey zaten LCD panel ama arka aydinlatmasi LED'li. Normal LCD TV'lerden farki arka aydinlatmasinin yandan ufak ampüller yerine arkadan LED seklinde yapilmasindan kaynaklaniyor. LED arka aydinlatmanin daha iyi sonuc vermesinin sebebi ise normal ampüllü versiyonlarda isik homojen dagilmaz ve cok güclü degildir. Isigin bazi yerlerde cok oldugunu da rahatca görebilirsiniz. Buna "backlight bleeding" denir. LCD'de siyahlarin siyah olmamasinin sebebi de bu ampüllü arka aydinlamadir. LED aydinlatmada bölge bölge LED'ler kapatilabildigi icin renkler gercege daha yakin gösterilebilir (Samsung haric). 

LCD nedir?
Cok basitce LCD iki camin arasina konulmus likit kristallerin verilen elektrik akimina göre sekil degistirerek isigi farkli sekillerde kirmasi prensibi ile calisir. O yüzden illa arkadan aydinlatma sistemine gerek duyar.

Plazmanin calisma prensibi ise bir kapali pikselin icinde elektrik arki ile bir isik yaratir ve biz bu isigi görürüz. Her pikselde 3 ayri kücük RGB (Kirmizi Yesil Mavi) alt-kutucuk vardir. Plazma'nin ömrü bitmesinin sebebi bu kutucuklar icinedeki madde'nin zamanla bitmesinden kaynaklanir.

Aslinda teknoloji olarak Plazma LCD'nin ötesinde ama üretimi daha maliyetli. O yüzden endüstri pazarlama oyunlari ile LCD'ye kayiyor. Sony LED LCD TV'lerinde RGB  denilen 3 renkli arka aydinlatma kullanirken Samsung beyaz ledlerle isi daha ucuza cözmeye calisiyor. Samsung LCD'deki renk ayarlarini cok agresif yaparak kullaniciya sanki cok daha canli bir televizyon oldugu izlenimi veriyor. Ama renklerin asiri canli ve kontrastin cok yüksek olmasi resimde detay kaybina yol aciyor. Ve gözleri cok yorar. Cok izlenen bir TV ise daha renklerin ve konstrasin daha yumusak ayarlanmasi iyi olur.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Resim gençliğimden (42 yaşımdayken)
  • 15 kere teşekkür etti
  • 84 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #99 : Mayıs 14, 2012, 13:47:00 »
LCD ie LED aynı derken bir çelişki var
Zaten belirtmişsin LCD panellerde ekranın içinde sıvı kristal
LED lerde ise kristal falan yok iki tür arka led aydınlarma var
birisi çepeçevre kenarlardan aydınlarmalı olanı ki  bu artık eskimiş led teknolojisi sayılıyor
Diğeri ise bütün ekran yüzeyine yayılmış led ler .. işte bu ledler sayesinde koyu renkli bölgelerde
led ampuller yakılmayarak veya düşük ışık verecek şekilde yakarak güçlü kontrast sağlanır

Artık her kes ince oluşu, düşük enerji tüketimi ve tabi gelişmiş özellikleri dolayısıyla Led  tercih ettiği için
piyasadaki markaların çoğusu led üretimini arttırıp diğerlerini kısıyor, hatta artık üretmiyorlar bile
led teknolojisi ise gittikçe gelişiyor, şu anda çok yeni olmakla eraber (Benimde sabırsızlıkla beklediğim) gözlüksüz 3D
led ler revaçta, çüzünülürlükleri normal bir HD den çok çok daha yüksek ve ne yazıkki anormal pahalı
40" bir gözlüksüz 28 bin Tl .. gel da al... ama nasıl olsa ucuzlayacak, bu fiyatlara alan aklı evveller de çok var o yüzden
ucuzlaması biraz zaman alır ama kaçınılmazdır

Plazmaya gelince..; görüntüsü ve renkleri doğal olabilir ama silik ve düşük kontrastlı gibi
sanki buğulu cam arkasından izler gibi; yüksek rakımlı yerlerde bir uğultu yapılıyor
elektrik tüketimi çok fazla .. bana sorarsan devri geçti artık; son çırpınışları , ucuz fiyat falan derken
yakında nostalji olur; hatta oldu bile sanırım
benim gibi pek çok kişi tv de doğallıktan ziyade canlı parlak renkler,
güçlü kontrast, dinamizim arar,
plazmalarda bunlar yok ne yazıkki, SONY gibi dev bir marka artık
üretmiyorsa boşuna değildir...Yani sen elindeki plazmayı satmaya bak Muratçıım

Sonunda TV satışınada başladık çok şükür :rofl: