Gönderen Konu: LCD/LED TV Konusu (tercih, öneri, şikayet, vs...)  (Okunma sayısı 98246 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: A+
  • 1 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
Ynt: LCD/LED TV Konusu (tercih, öneri, şikayet, vs...)
« Yanıtla #120 : Haziran 01, 2012, 08:38:40 »
Kemal abi orda bi yanlışın var bence Vestel TV grubunda büyük ölçekle kendi üretimi malzeme kullanıyor panelde dahil

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.186231874738303.49802.148464505181707

bu linkteki resimlerde panel üretim hattının resimleri var

Arçelik hakkında bir bilgim yok ama Sony ile ortak çalışlıyor olabilir
Burak Tolga Erdoğan Kardeşimizi Saygıyla Anıyoruz.
Bir zamanlar Yaris i vardı :S

Artık Corolla sı var :)

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #120 : Haziran 01, 2012, 08:38:40 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Resim gençliğimden (42 yaşımdayken)
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • 15 kere teşekkür etti
  • 84 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #121 : Haziran 01, 2012, 15:55:09 »
Vestel sadece TV de değil tüm beyaz eşyada dünyanın en adi markası
beko falan ondan kat kat üstün
arçelik sadece sony TV satıyor, üretimi yok

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #122 : Haziran 02, 2012, 10:32:00 »
LG LM960V  -  özellikleri gayet iyi+cinema screen, 1000 Mhz tarama hızı, dual play(bu özellik çok hoş), dahili hd uydu alıcısı vs vs..
fiyat olarak yüksek biraz, düşmesi beklenebilir. Birde kardeşi var LM860V galiba bu da fena değil.

LG, Samsung u tokatlamış beyler, daha önceleri Samsung dan vazgeçmem diyordum fakat Lg nin hızına yetişememiş.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 3. Sınıf Öğretmeni
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B-
  • Model Yılı: '14
  • 6 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #123 : Haziran 02, 2012, 14:05:35 »
Hd uydu alıcısı içinde 1 yıl lig tv+2 keyif paketi+ hd paket hediye dahil, hızlı al.com dan Vestel 42pf7014 modeli  42 inç LED TV yi  1434 TL ye aldım,12 taksit  bence çok kaliteli, zaten vestelin bir tek Tv sini tututyor ve tavsiye ediyorum, şu an fiyatı 1 529 TL, ben çok uygun aldım zira 2 ay önce aynı ürün 2 199 TL idi
2011 1.33 Corolla Comfort Gümüş Gri.30 bin km de 39500 e satıldı.07.08.2014

2011 1.6 Avensis Elegant Ekstra Beyaz.18 Binkmde-Düzcede
2014 1.4 Corolla Advence M/M İnci beyaz.0 km Bursada.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Resim gençliğimden (42 yaşımdayken)
  • Kan Grubu: B+
  • 15 kere teşekkür etti
  • 84 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #124 : Haziran 02, 2012, 14:14:25 »
LG iyi diyorsanız, hele hele samsungdan daha iyi diyorsanız kusura bakmayın ama tv den hiç anlamıyorsunuz

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 12000
  • Model Yılı: '15
  • 1041 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #125 : Haziran 02, 2012, 14:25:28 »
Hd uydu alıcısı içinde 1 yıl lig tv+2 keyif paketi+ hd paket hediye dahil, hızlı al.com dan Vestel 42pf7014 modeli  42 inç LED TV yi  1434 TL ye aldım,12 taksit  bence çok kaliteli, zaten vestelin bir tek Tv sini tututyor ve tavsiye ediyorum, şu an fiyatı 1 529 TL, ben çok uygun aldım zira 2 ay önce aynı ürün 2 199 TL idi

Hayırlı olsun güle güle kullanın .

Bende tv bağlandıktan sonra lig tv + giriş paketi + 3 keyif paketi + hd paketi aylık 42 tl ye bağlattım sırf maçlar için digitürke abone oldum engelli indirimiyle alıncada mecburen giriş ve yanında 3 keyif paketi almam lazımmış yani indirim falan hikaye sadece aynı fiyata daha fazla kanal alıyorsun . D-smartın maxi  paketinede aylık 27 tl ödüyorum 1 yıl sonra sadece kanald hd ve star hd için en düşük pakete geçip öyle devam edecem .

Biri 5-6 yıl önce tv izlemek için aylık 70 tl ödüyeceksin deseydi aklına gülerdim  bide bu %50 indirimli hali .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #126 : Haziran 04, 2012, 08:16:28 »
LG iyi diyorsanız, hele hele samsungdan daha iyi diyorsanız kusura bakmayın ama tv den hiç anlamıyorsunuz

Kemal abi, bende son zamana kadar samsung u tercih ediyordum lg ye, fakat biraz araştırma yaptım kendi çapımda,
lg ilerletmiş işi gördüğüm kadarıyla sen de bir araştır derim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2009 Corolla 1.4 D4D Comfort
  • 2 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #127 : Haziran 05, 2012, 20:05:40 »
Tam tersi
vestel veya arçelik bildiğimiz toshibayı üretip (Basit montaj) üzerine kendi markasını basıp satıyorlar
içini açınca her şeyin toshiba ve made in japan olduğunu görüyorsunuz
ne vestel de nede arçelikte bir sony i taklit edecek toto yok maalesef

Tasarımların hemen hepsi ve malzeme toplama yerli firmaların oluyor , yerli firmalardan  uygun buldukları bir tasarımını kendi standartları ölçüsünde modifiye ettirip kendi markalarını bastırtırlar. Genelde böyle olur. Beko , çook eskiden Toshiba Hitachi gibi firmalardan lisans altında onların tasarımını ve çok büyük oranda onların kit malzemelerini alıp burada dizgi/ montaj/ ayar v.b. üretim yapardı. 1990 ların sonlarına doğru yerli firmalarımız kendileri de tasarım yapıp malzeme toplamaya başladı. Burada biraz geliştikten sonra, Japon firmaları epeyce bir modelde bizlerin tasarımını kullandı. Kendi yaptıkları çok üst modeller de var tabii , öyleki Sony'nin tv için ürettiği kendi IC leri de vardır, zamanında trinitron CRT si olduğu gibi.

Bir ürünün kalitesi için tasarımına ve içinde kullanılan malzelerin kalitesine bakmak lazım. tasarımı ancak bu işin içinde olanlar anlar. Gerçi zamanınımızda ürün ömürleri çok kısaldı , cep telefonu değişir gibi tv değiştirilince uzun ömürlü ve kaliteli mala olan talep de azalıyor , teknoloji değişiyor kullanıcı ürün değiştiriyor, öyle evladiyelik tv dönemi çoktan kapandı , firmalar da buna göre davranıyor.

Ürün arka kapaklarına , made in ...  yazılarının dışında bir de ...fully designed... v.s. yazılarının konması ilginç olurdu doğrusu..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 29000
  • 36 kere teşekkür etti
  • 25 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #128 : Ağustos 01, 2013, 17:17:47 »
merhaba,
yarın bir Led tv alacağım ama çok kararsız kaldım.. Bir tanesi Panasonic 47E5E : 1599 tl
http://shop.panasonic.com/shop/model/TC-L47E5

Diğeri Sony EX430 : 1300 TL
http://www.sony.com.tr/product/tv-102-40-lcd/klv-40ex430

İkisi de çok iyi marka.Sony alırsam oturma odasına Pnasonic alırsam daha büyük olduğu için salona koyacağım..
Fikir verirseniz sevinirim..
Allah herkese önce sağlık versin..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • .: Toyota Eco-Driver :.
  • Kilometre: 11111
  • Model Yılı: '18
  • 66 kere teşekkür etti
  • 563 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #129 : Ağustos 01, 2013, 17:26:14 »
bahadır bey bizde panasonic var. gerçekten çok memnunuz. tahminimce paylaştığınız sony 50 ya da 100 hz'tir. motionflow 100 hz falan yazıyorsa bilin ki 50 hz o televizyon. panasonic en az 150 hz olmakla beraber sanırım 300 hz olabilir. sony'nin ucuz ürünleri gerçekten çok kötü. normal lcd televizyondan pek farkları yok. adamm gibi bir sony almak isterseniz de en az 3 bin tl ödemeniz gerekir. panasonic smart viera'da wi-fi dahili olan değilse wi-fi için aparat almanız gerekir. dahili varsa ne alâ. gözünüz kapalı panasonic alabilirsiniz. kutunun içinden çıkan kumanda pilleri bile panasonic.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 36 kere teşekkür etti
« Yanıtla #130 : Ağustos 01, 2013, 17:31:07 »
Teşekkür ederim..sanırım Panasonic alacağım zaten..Çok daha kaliteli duruyor diğerlerinden LG 'nin bazı modelleri vardı ama ne biliyim dandik gibi duruyor..Tabi üst segmenttekiler değil..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 8 kere teşekkür etti
  • 22 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #131 : Ağustos 01, 2013, 17:39:15 »
tv nin smart kısmını kullanırım diyorsanız lg tavsiye ederim. tv daha fazla izlerim diyorsanız samsung tavsiye ederim.
50 hz kısmına takılmayın fazla, tabiki yüksek hz olsun istiyor insan ama 5 bin ve yukarısı bir maliyet çıkıyor gerçek yüksek hz li tv lerde.
Yayınların çoğu 50 hz zaten, ancak 3D filmlerde, 3D oyunlarda ve çok hareketli sahnelerde ( örn. futbol maçı) bazen sıkıntı çıkarabilyor 50 hz. tv ler.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Verso
  • 1 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #132 : Ağustos 01, 2013, 17:43:42 »
Ben  Samsung yada  LG öneririm. Özellikle LG hem fiyat olarak hemde özellik olarak iyi

"LG 42LA620S 42' 200Hz WiFi-WiDi UsbMovie Uydu Alıcılı 3D SMART LED TV + 4 Adet 3D Gözlük" Şu model 1700 lira civarında.
Hem 3d  hem dahili uydu alıcılı mende medya playerli.
Dual player var yani iki kişi oyun oynarken ekran bölünmüyor iki kişide tam ekran oyun oynayabiliyor.
Tabi smart tv olması da iyi.

"Samsung UE-40F6100 40' 200Hz UsbMovie 3D FULL HD LED TV + 2 Gözlük Hediyeli" Bu modelde 1400 lira civarında.
Bu da mediya playerli ve smart tv.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 8 kere teşekkür etti
  • 22 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #133 : Ağustos 01, 2013, 17:47:42 »
Ben  Samsung yada  LG öneririm. Özellikle LG hem fiyat olarak hemde özellik olarak iyi

"LG 42LA620S 42' 200Hz WiFi-WiDi UsbMovie Uydu Alıcılı 3D SMART LED TV + 4 Adet 3D Gözlük" Şu model 1700 lira civarında.
Hem 3d  hem dahili uydu alıcılı mende medya playerli.
Dual player var yani iki kişi oyun oynarken ekran bölünmüyor iki kişide tam ekran oyun oynayabiliyor.
Tabi smart tv olması da iyi.

"Samsung UE-40F6100 40' 200Hz UsbMovie 3D FULL HD LED TV + 2 Gözlük Hediyeli" Bu modelde 1400 lira civarında.
Bu da mediya playerli ve smart tv.

Hocam bu 200 hz lere filan aldanmayın, yazılımla yükseltildikleri için bir önceki mesajımda yazdığım olaylarda sıkıntı çıkarıyorlar.
Geçen ay 47" LA660S lg aldım, 400hz yazıyor ama gerçekte 50 hz. memnunmuyum derseniz, LG mi Smsungmu derken LG aldığıma memnunum, çünkü daha çok smart özelliklerini kullanıyorum. Ayrıca şu sihirli kumandayıda çok iyi düşünmüşler.
Ayrıca LM serisindeki hatalarıda LA serisinde düzeltmişler.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Verso
  • 1 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #134 : Ağustos 01, 2013, 17:57:30 »
Hocam bu 200 hz lere filan aldanmayın, yazılımla yükseltildikleri için bir önceki mesajımda yazdığım olaylarda sıkıntı çıkarıyorlar.
Geçen ay 47" LA660S lg aldım, 400hz yazıyor ama gerçekte 50 hz. memnunmuyum derseniz, LG mi Smsungmu derken LG aldığıma memnunum, çünkü daha çok smart özelliklerini kullanıyorum. Ayrıca şu sihirli kumandayıda çok iyi düşünmüşler.
Ayrıca LM serisindeki hatalarıda LA serisinde düzeltmişler.
Arkadaşlar  konu ile ilgili faydalı olacak bir alıntı..

Yedi Kocalı Hürmüz'ün meşhur şarkısında olduğu gibi:

Üç de yetmez beş olsun
Beş de yetmez yedi olsun
Ver Allahım ver

şeklinde tvlerdeki hz değeri de her gün artıyor. Önce 100 hz çıktı, yetmedi 200 oldu , o da yetmedi şimdi 400 hz lcd tvler var.

Bu konudaki asıl düşünülmesi gereken konu neden tvlerin hz değeri artıyor olmasına rağmen yine de tvlerin hızlı sahnelerdeki başarısı artmıyor? Tv yayınları 50 hz iken neden 100 hzlık tvlerde , hızlı kamera sahnelerindeki bu sorunu çözmek yerine ticarı kandırmacaya yönelik sadece panelin hz değerini arttırmakla uğraşıyorlar. Burada bir aldatmaca olduğu açık değil mi?   

Tvlerin hz değeri ile ilgili olarak konuya yanlış bakış ve bu yanlış mantık üzerinden devam eden yorumlar oluyor.

1. Tvlerdeki hz değeri ile tüplü tvdeki ve tüplü monitördeki refresh rate aynı şey değildir. 100 hz , 50 hzlık yayında araya hesaplanan resim karelerini ekleyerek daha akıcı bir görüntü elde etmeye çalışan sistemin adı.

2. 100 hz veya 200hz yayın mı var ki tvnin hz değeri de aynı olsun demek yine yanlış mantık kurmaktır. Öncelikle tvlerin giriş sinyali 50-60 hz ile sınırlanmıştır. Bu sınırlamanın sebebi 50-60 hznin görüntü olarak gerekli herşeyi sunmaya yeterli olmasıdır. ( 3 boyut konusu hariç , o farklı ve her göze farkı görüntü veren bir sistem olduğu için mecburen 2x60 hz = 120 hz olmalıdır.)

Tvdeki panelin mevcut yayın sisteminden daha üst özellikte olması iyidir. Bunu tam olarak kullanıp kullanamaması ayrıdır.

3. İnsan gözünün algılaması ile yapılan yorumlar ya eksik ya da yanlıştır. İnsan gözü için görüntüyü akıcı bir şekilde algılaması için 24 kare/sn yeterlidir. En kaliteli ve akıcı görüntü sistemi olan sinema projeksiyon makinasında 24 kare/ saniyelik görüntü yeterli ve gayet sorunsuz olarak izlenebiliyor.

"Ben 100 hz tv ile 50 hz tv arasındaki farkı hissedebiliyorum" veya "Ben 100 tv hz kullandığım için 50 hz tvlerdeki görüntülerde takılma görüyorum" diyen arkadaşlarımız şunu unutuyorlar. İnsan gözü yanındaki hz değerinden ziyade görüntünün akıcılığı içindeki kusuru algıladığı için , değil 100 hz 1000 hz tv bile olsa ve görüntü akışında anlık bir takılma , yumuşak olmayan bir geçiş olsa farkeder. Bu tamamen ayrı düşünülmesi gereken bir konudur.

4. 100 hz tvlerdeki görüntü daha kalitelidir şeklindeki yorumlarda doğruluk payı vardır. Bunu sebebi 50 hz tvlerder girişi seviyesi daha düşük kalitedeki panelin (doğru adı modül , ekran) kullanılmasıdır.

Lcd tv , domates veya elma gibi olmadığı için birisi diğerine göre daha kırmızı , daha iri , daha sulu, daha lezzetli ve hoş kokulu olmak gibi fiziksel üstünlükler içermez. Lcd tvlerdeki farklar suni olarak oluşturulur. Bazı modellerde daha düşük kaliteli panel , daha düşük işlem gücüne sahip anakart işlemcisi ve satılan ürün seviyesine göre kısıtlı veya ek özellik içeren yazılım kullanılarak arada bu yapay farklar oluşturulur.

Tabiki 100 hz tvde daha kaliteli görüntü almak mümkündür çünkü giriş seviyesi 50 hzye göre daha kaliteli malzemeler kullanılmıştır.

Tv üreten firmaların kuruluş amaçları tv üretip satmak ve kar etmektir. Amaçları nasıl yapsak da sizlere en iyi tvyi üretip kullandırsak değildir. Kendi ticari gelirlerini arttırmak ve daha çok tv satabilmek için tekno- palavra ve ticari aldatmacaya kaçabilirler. Burada bizler uyanık olmalıyız ve üretici firmaların göz boyamak için koydukları ama sonuca yansımayan teknik özelliklere kanmamalıyız.

Tüketiciyi aldatmaya yönelik değerler , bilgiler , özellikler :

1. Tepki süreleri
2. Kontrast değerleri
3. İzleme açıları
4. Hz değeri
5. Çok süper özellikmiş gibi duran ama içi boş teknolojik sistem adlandırmaları
6. Led aydınlatmalı tvler hakkında söylenenler
7. Enerji sarfiyatları , plazmaların 2-3 kat fazla harcama yaptığı
8. Dış görünüş , incelik gibi tvnin cazibesini arttıran ama görüntü kalitesi ile ilgili olmayan özellikler
                                                                                                                                               Alıntıdır...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 100
  • Model Yılı: '10
  • 367 kere teşekkür etti
  • 316 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #135 : Ağustos 01, 2013, 18:08:37 »
Bahadir hocam hosgeldin. Sen sadece anketten ankete gorebiliyoruz. :)
Bence panasonic iyidir ama fiyat/preformans olarak en uygun marka sanirim LG.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 12000
  • 1041 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #136 : Ağustos 01, 2013, 18:19:11 »
Bahadır abi benim tavsiyem plazma panasonic . Plazma tv ler hem daha ucuz hem görüntü kalitesi olarak lcd ve led lere göre daha iyi . Panasonic plazma tavsiye ederim .Ben lg nin plazmasını ön yargılı almıştım ama özellikle sd yayınlarda plazma tv ler lcd ve led tv ye göre çok daha iyi . Panasonic ise plazma konusunda hemen hemen tüm diğer markalardan daha iyi plazmaya karar verirseniz bilginiz olsun . 

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 36 kere teşekkür etti
« Yanıtla #137 : Ağustos 01, 2013, 18:42:41 »
Bahadır abi benim tavsiyem plazma panasonic . Plazma tv ler hem daha ucuz hem görüntü kalitesi olarak lcd ve led lere göre daha iyi . Panasonic plazma tavsiye ederim .Ben lg nin plazmasını ön yargılı almıştım ama özellikle sd yayınlarda plazma tv ler lcd ve led tv ye göre çok daha iyi . Panasonic ise plazma konusunda hemen hemen tüm diğer markalardan daha iyi plazmaya karar verirseniz bilginiz olsun . 

Valla aslında plazmlara daha güzel görüntü veriyor ama çok elektrik harcar diyenler çoğunlukta..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 36 kere teşekkür etti
« Yanıtla #138 : Ağustos 01, 2013, 18:43:29 »
Bahadir hocam hosgeldin. Sen sadece anketten ankete gorebiliyoruz. :)
Bence panasonic iyidir ama fiyat/preformans olarak en uygun marka sanirim LG.
hoşbulduk..valla size çok güvendiğim için burada tavsiye istiyorum :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 100
  • Model Yılı: '10
  • 367 kere teşekkür etti
  • 316 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #139 : Ağustos 01, 2013, 18:44:18 »
Valla aslında plazmlara daha güzel görüntü veriyor ama çok elektrik harcar diyenler çoğunlukta..
eskiler cok elektirik harciyor ama yeni nesil neo-plazmalar fazla tuketmiyor.