Gönderen Konu: LCD/LED TV Konusu (tercih, öneri, şikayet, vs...)  (Okunma sayısı 100938 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Lazy Black Sheep
    • www.toyotaclubtr.com
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 55000
  • Model Yılı: '08
  • 96 kere teşekkür etti
  • 126 kere teşekkür edildi
Ynt: LCD/LED TV Konusu (tercih, öneri, şikayet, vs...)
« Yanıtla #100 : Mayıs 14, 2012, 13:53:41 »
Kemal Bey, bir kaynak gösterirseniz sevirim. Dediginiz LED TV'ler varsa bile ciktigini sanmiyorum. LED TV denilen sey LCD'nin CCFL (cold cathode fluorescent) aydinlatmalisi degil, LED aydinlatmali olani.

Bu arada Sony dediginiz dev firma gecen sene 6.5 milyar dolar zarar edip batma seviyesine geldi. Yani o bildiginiz Sony degil.
50 ekran LCD'de mevcut bir tanidigimizda. En yüksek serisini de aldi. Plazmanin tadi bence yok.

Alinmayin ama plazmada kontrast ve renk iyi degil diyorsaniz ya zevklerimiz uymuyor ya da gözlere baktirmanin zamani gelmis. Bir yakinimiz gecenlerde gözden ameliyat oldu. Kendi televizyonuna "Yahu bu televizyonun renkleri ne güzelmis" dedigini bilirim. ::)

Bu arada elektrik tüketiminde ben bir fark görmüyorum. Ne kadar tükettigini de ölctüm. Ortalama cok benzer.
Ey Türk Gencligi, birinci vazifeni hic bir zaman unutma!

"The hottest places in hell are reserved for those who in times of great moral crises maintain their neutrality" Dante

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #100 : Mayıs 14, 2012, 13:53:41 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Grafik Tasarımcı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: A+
  • 28 kere teşekkür etti
  • 35 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #101 : Mayıs 14, 2012, 13:58:11 »
Ben de Samsung Smart TV alacağım yakında en çok onlar hoşuma gidiyor. 120CM 100hz 1080p Full HD Philips'i yıllardır kullanıyoruz hiç bir eksiğini görmedik diyebilirim.
2011 Toyota Auris     1.4 D4-D Comfort Plus                      http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=43857.0
2004 Toyota Avensis 2.0 Elegant Executive Otm.                http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=37978.0
1999 Toyota Corolla  1.6 Luna                                           http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=42078.0         Satıldı :(

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Resim gençliğimden (42 yaşımdayken)
  • Kan Grubu: B+
  • 15 kere teşekkür etti
  • 84 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #102 : Mayıs 14, 2012, 14:19:17 »
Murat bey kaynağı bulmaya çalışacağım, ancak  üst komşum 28 000 tl yi yatırdı bekliyor
japonyadan siparişle getiriyorlarmış, epeycede başvuran yani parasını yatırmış bekleyen varmış
Gözlüksüz 3D üzerine çalışmalar yapıldığını biliyordum ama bu kadar çabuk çıkması beni de şaşırttı
en çok ta gözlüksüz o görüntüleri nasıl göreceğimizi merak ediyorum

Müzik sistemleri konusunda falan sony den daha iyi markalar var, mesela anfide marantz
5+1 lerde harman kardon; oto teyplerinde pioneer ve alphin  vs

ama Tv de Sony den iyisi yok, firma zarada etse batsada hala kaliteli Tv ler üretiyor

hatırlarsan hem sony hem de samsung un fotolarını koymuştum, şimdi tekrar yayımlamak istemiyorum
ama daha küçük ekranlı olmasına rağmen samsungun görüntüsü o kadar iyi değil
bi tanede 55 ekran LG  LCD var fena değil ama gerçekten hiç biri sony le kıyaslanamaz
Mahmutun  fotolarındada bahsettiğim özellikler var, gerçi sanırım fabika ayarlarıyla kullanıyor
ama ne yaparsa yapsın o görüntüler tam keksinleştirilemez, plazmanın özelliği bu

Plazmaya gelince bu güne kadar plazmanın daha iyi olduğunu söyleyen hiç kimseyle karşılaşmadım
sen ilk sin

düşünsene gerçekten iyi olsa neden bütün markalar şapır şapır dökülüp üretimini bırakıyorlar

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Artık O Bir Çinli
  • Araç: ---
  • Kilometre: 22000
  • Model Yılı: '23
  • 278 kere teşekkür etti
  • 474 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #103 : Mayıs 14, 2012, 14:31:37 »
yakında düğünüm var ve bende tv alacağım için ilgimi çekti bu konu ve google amcayla biraz haşır neşir olunca plazmaların daha iyi görüntü sağladığı yönünde bir çok yorum okudum. Ve Murat Beyin ifade ettiği gibi panasonic neoplazmalar oldukça revaçta görünüyorlar. Tayinim çıksın bende alacağım bir plazma :)
2002 E11 Corolla----2006 Corolla HB----2006 Focus Sedan----2004 Honda Accord----98'Palio--99'Astra----2016 Astra J----2017 Clio----2020 Corsa----2012 Honda ACCORD----2011 Honda CR-V----2020 Corolla son olarak 2023 Chery Omoda5

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
« Yanıtla #104 : Mayıs 14, 2012, 14:46:03 »
Teknoloji ürünlerinde maliyet yüksek diye üretimden vazgeçme gibi bir durumun söz konusu olacağını düşünmüyorum...
Bu firmalar en yüksek kaliteyi yakalamanın peşindeler ve binlerce mühendisi yüksek kaliteyi düşük maliyetle elde etmek için çalıştırıyorlar. Plazma gerçekten çok daha kaliteli olmuş olsaydı inanın o kalitenin maliyetini düşürecek çalışmalara yönelirlerdi... Yani aa bu maliyetli oluyor biz bundan vazgeçelim yolunu seçmezlerdi. Şu anda sony dahil pek çok marka 3 sene sonra piyasaya süreceği TV'yi yaptılar. Yani şimdiki plazma ile led tvyi karşılaştırarak üretimin durmasını yorumlayamazsınız. Anlaşılan o ki 3-5 sene sonra plazmanın geleceğinin ledin geleceğinden daha kötü olduğuna kanaat getirildi ki yavaş yavaş plazmanın sonu geliyor ve ledin önünü açıyorlar...
Kemal Beyin bahsettiği tvler ve hatta daha üst modelleri muhakkak ki daha önceden yapıldı ancak piyasaya sürülmüyor. Bu da teknoloji ürünlerinin pazarlama stratejisidir zaten. Önce herkesi gözlüklü 3D Tv sahibi yapacaklar, piyasanın parasını toplayacaklar, arkasından belki küçük gözlüklüsünü satacak, sonra da gözlüksüzü piyasaya sürecek. bu yolla her kattığı yeniliği tek tek satmış olacak...
Bunun en güzel örneği cep telefonlarında var. büyük antenli-küçük antenli-antensiz- foto makineli (VGA)- 1.3 megapikselli-2-3-8... - ıphonea kadar geldi... hepsini tek tek sattılar piyasadan parasını topladılar sonrasında bir üst modelini çıkardılar. ama inanın ki en baştan antensiz yapacak kapasiteleri vardı... Ne yazık ki teknoloji ürünlerinin pazarlama stratejisi bu  :wacko:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Resim gençliğimden (42 yaşımdayken)
  • 15 kere teşekkür etti
  • 84 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #105 : Mayıs 14, 2012, 15:11:06 »
Türkiye  ilk Tv ile tanıştığında biraz geç kalmış olduğumuz için siyah-beyaz yayın hemen hemen kalmamıştı
tüm dünya renkli yayına geçmişti, ama geri kalmışlığımızı burada da yaşadık, siyah-beyaz ile başladık
avrupanın , dünyanın çöplüğü olduk, bütün elde kalmış esi teknolojileri bize kakaldılar, yıllarca mahkum edildik
üstelik renkli tv almak bulundurmak suç sayılıyordu, kaçakçılığa giriyordu, yani çürümüş teknoloji satıcıları
resmi yasalarla korunuyordu, en büyük tv üreticisi de koç kurubu (arçelik) idi
o yıllarda yurt dışından kaçak bir renkli TV getirmiştim, gizli gizli yunan yayınlarını seyrediyordum
ne günlerdi bee, yaşatanlar utansın
allahtan artık bu kadar karanlıkları yaşatamıyorlar

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • E12 HB Corolla D-Sport 2.0 D4D (Tek Kapı)
  • Kilometre: 332000
  • Model Yılı: '02
  • 208 kere teşekkür etti
  • 421 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #106 : Mayıs 25, 2012, 18:26:56 »
Arkadaşlar bir soruda benden yeni konu açmayım dedim :) 
Yarın teknosada u cihaz 1800 civarı sanırım görüşleriniz neler?

http://www.vatanbilgisayar.com/lg-42lm615s-3d-led-tv-107-cm-full-hd,-200-hz,dlna,3xhdmi,usb,dual-play,hd-uydu,42lm615s/productdetails.aspx?I_ID=59758

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • Kilometre: 10300
  • Model Yılı: '23
  • 424 kere teşekkür etti
  • 983 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #107 : Mayıs 25, 2012, 18:30:30 »
Bu tür basit 3D'ler pilli gözlükler kadar iyi değil diyorlardı. 3D bakıyorsan bence LG dışındakilere bak.
İnsanlar 10'a ayrılır
Binary saymayı bilenler ve bilmeyenler   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 12000
  • Model Yılı: '15
  • 1041 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #108 : Mayıs 25, 2012, 18:57:33 »
Arkadaşlar bir soruda benden yeni konu açmayım dedim :) 
Yarın teknosada u cihaz 1800 civarı sanırım görüşleriniz neler?

http://www.vatanbilgisayar.com/lg-42lm615s-3d-led-tv-107-cm-full-hd,-200-hz,dlna,3xhdmi,usb,dual-play,hd-uydu,42lm615s/productdetails.aspx?I_ID=59758
Ahmet abi şimdiden hayırlı olsun .

600 hz olsa imiş daha iyi olurdu ama 200 hz de sıkıntı çıkaracağını sanmıyorum .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 208 kere teşekkür etti
« Yanıtla #109 : Mayıs 25, 2012, 20:06:00 »
Bu tür basit 3D'ler pilli gözlükler kadar iyi değil diyorlardı. 3D bakıyorsan bence LG dışındakilere bak.

Üstad sadece kampanya kovalıyoruz :)  Aslında 3d bana mantıklı gelmiyor şu zamanlarda belki 1-2 yıl sonra...

Ahmet abi şimdiden hayırlı olsun .

600 hz olsa imiş daha iyi olurdu ama 200 hz de sıkıntı çıkaracağını sanmıyorum .

Mahmutum sağol dediğim gibi sadece kampanya kovalıyoruz şimdilik :)  Gerçi çok ta indirim olmuyor bunlar kandırmaca ama işte insan psikolojisi :D

2ay sonra yeni eve geçicez nasipse... Bir salona birde kardeşimin odasına ps+en ucuzundan lcd lazım :D (82cm civarı)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
« Yanıtla #110 : Mayıs 25, 2012, 20:43:56 »
Üstad sadece kampanya kovalıyoruz :)  Aslında 3d bana mantıklı gelmiyor şu zamanlarda belki 1-2 yıl sonra...

Mahmutum sağol dediğim gibi sadece kampanya kovalıyoruz şimdilik :)  Gerçi çok ta indirim olmuyor bunlar kandırmaca ama işte insan psikolojisi :D

2ay sonra yeni eve geçicez nasipse... Bir salona birde kardeşimin odasına ps+en ucuzundan lcd lazım :D (82cm civarı)
Abi evinizde şimdiden hayırlı olsun .

LCD olarak benim yazlığa götürdüğüm tv yi öneririm pihlips 37 pfl 5405 ti galiba 32 liğide vardı gerçi ben aldığımda kampanyadaydı diye almıştım 100 hz tepki süresi 2ms kontrastı 100000:1 olan bir tv .

Dediğin gibi kampanya kovalamak daha mantıklı . Zaten bilindik markaların bir birinden üst derecede bir üstünlükleri yok 3 aşağı 5 yukarı hepsi aynı .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: B-
  • Kilometre: 80000
  • Model Yılı: '11
  • 110 kere teşekkür etti
  • 314 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #111 : Mayıs 25, 2012, 20:51:39 »
Samsung 32c650 LCD kullanıyorum. Şimdilik bu işimi görüyor ama bir daha alırsam yine samsung alırım. 7 ve 8 serileri dehşet.

http://www.istanbulbilisim.com.tr/samsung-ue-40es7080-led-tv-fiyati-en-ucuz-uygun-televizyon-modelleri-indirimli-taksitli-kampanyalari-fiyatlari-taksit-avantajlari-servis,34360.html#TabPanelStart
Paran varsa Japon, yoksa alman. :nija:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 208 kere teşekkür etti
« Yanıtla #112 : Mayıs 26, 2012, 09:25:09 »
Serkoooo bizde bi şahin var senin tv ile takas edelim maşallah maşallah :lol:

Sağolasın Mahmut bahsettiğin özellikler ps için yeterli dediğin gibi zaten eski sistem hdready lcdler baya ucuzladı artık hangi firma stok tüketmeye çalışırsa kapıcaz bitane :D Geçenlerde teknosada 589 liraya 82 vardı ama o zamanda ps muhabbet yoktu gitti :(

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
« Yanıtla #113 : Mayıs 26, 2012, 10:01:39 »
Serkoooo bizde bir şahin var senin tv ile takas edelim maşallah maşallah :lol:

Sağolasın Mahmut bahsettiğin özellikler ps için yeterli dediğin gibi zaten eski sistem hdready lcdler baya ucuzladı artık hangi firma stok tüketmeye çalışırsa kapıcaz bitane :D Geçenlerde teknosada 589 liraya 82 vardı ama o zamanda ps muhabbet yoktu gitti :(

Bulursun abi merak etme hatta full hd bile bulursun kampanyadan geçilmiyor biri bitiyor biri başlıyor . Hatta biri bitmeden diğeri başlıyor . :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • 24 kere teşekkür etti
  • 43 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #114 : Mayıs 30, 2012, 21:39:42 »
LG 32LW5500 led tv'yi teknosa'dan kampanyalı olarak 1099 tl'ye aldım,ben zaten 1499 tl'ye alacaktım ama ellerinde tek kalmış ve teşhir ürünüymüş o yüzden fiyatı bu kadar cazip hale getirmişler bende hemen kaptım tabi ki :D
kalite olarak beklediğim kadar iyiydi yaklaşık 3 haftadır sıkı takipteydim ve iyice incelemiştim,3D ve smart tv var 600 hz'e kadar destekliyor,mkv formatları destekliyor,2D --> 3D çeviriyor bu özellikler benim için yeterli.led - plazma arasında epey bir git gel yaşamıştım satın alırken diğer televizyonlara da baktım samsung D8000 serisine gözüm takıldı yanında da samsun plazma ve LG led vardı samsungları abartı renklerinden dolayı istemiyordum ama D8000 kesinlikle plazmadan daha güzel daha net ve daha gerçekçi görüntüsü var ama fiyat 6650 tl ;) şimdilik deli paralar veremem tv'ye o yüzden satın aldığım bu tv bana çok çok uyguna geldi.
2007 Manuel 1,3 cc Saten gümüş Yaris Terra
Dalga geçme,Tokatlanırsın

http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=32687.new#new

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Yurtda Sulh! Cihanda Sulh!
  • Kilometre: 21000
  • Model Yılı: '13
  • 51 kere teşekkür etti
  • 114 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #115 : Mayıs 31, 2012, 00:19:05 »
SAMSUNG 51D550 çok güzel görüntüsü var.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
« Yanıtla #116 : Mayıs 31, 2012, 06:09:08 »
LG 32LW5500 led tv'yi teknosa'dan kampanyalı olarak 1099 tl'ye aldım,ben zaten 1499 tl'ye alacaktım ama ellerinde tek kalmış ve teşhir ürünüymüş o yüzden fiyatı bu kadar cazip hale getirmişler bende hemen kaptım tabi ki :D
kalite olarak beklediğim kadar iyiydi yaklaşık 3 haftadır sıkı takipteydim ve iyice incelemiştim,3D ve smart tv var 600 hz'e kadar destekliyor,mkv formatları destekliyor,2D --> 3D çeviriyor bu özellikler benim için yeterli.led - plazma arasında epey bir git gel yaşamıştım satın alırken diğer televizyonlara da baktım samsung D8000 serisine gözüm takıldı yanında da samsun plazma ve LG led vardı samsungları abartı renklerinden dolayı istemiyordum ama D8000 kesinlikle plazmadan daha güzel daha net ve daha gerçekçi görüntüsü var ama fiyat 6650 tl ;) şimdilik deli paralar veremem tv'ye o yüzden satın aldığım bu tv bana çok çok uyguna geldi.

Hayırlı olsun güzel seçim yapmışsın Eyüp abi .

Zaten 3d tv ye şu an çok yüksek rakamlar vermek mantıksız çünkü gözlüksüz 3d tv ler gelecek diyorlar siz 2d led tv fiyatına almışsınız güle güle kullanın .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • 24 kere teşekkür etti
  • 43 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #117 : Mayıs 31, 2012, 08:55:59 »
sağol mahmut çok uygun fiyata geldi bana,şimdilik idare eder ileride yenisine bakabiliriz
2007 Manuel 1,3 cc Saten gümüş Yaris Terra
Dalga geçme,Tokatlanırsın

http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=32687.new#new

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: ---
  • 1 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #118 : Mayıs 31, 2012, 11:01:03 »
Büyüklerim küçüklerim bu konunun teknolojik tarafına çok takılmayın bence :) 3 yıl önceki tv ile şu anki tv ler teknoloji olarak aynı. hertz olayına takılmayın 3d yok ise 100 ün üstü gereksiz :) zaten ekstra işler hariç 60 hz üstünde bir görüntü izlemiyoruz. Geriye kalan herşey yazılımla yapılıyor zaten.

İnceltiyorlar süslüyorlar püslüyorlar sonra farklı bişeymiş gibi piyasaya sürüyorlar. En öndeki LCD panel değişmedikten sonra çok fazla bi fark yok floresanların yerine ledler geldi contrast arttı güç tüketimi düştü geriye kalan herşey aynı plasmalarda aynı şekilde inceldi.

Bu konuda Kemal abininde belirttiği gibi bende gözlüksüz kullanılabilen 3d leri bekliyorum.

Sorarsanız bende samsung 40d5000 kullanıyorum her türlü işimi görüyor.

Uzun lafın kısası göz zevkinize ve bütçenize hangisi uyuyorsa onu alın.

Tabi bu konuda herkezin düşüncesi farklı olabilir bende ilk alcağım zaman araştırmaktan kirişi kırmıştım ama sonra o kadar sıyırılcak bir mevzu olmadığına kanaat getirdim :)
Burak Tolga Erdoğan Kardeşimizi Saygıyla Anıyoruz.
Bir zamanlar Yaris i vardı :S

Artık Corolla sı var :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2009 Corolla 1.4 D4D Comfort
  • Kan Grubu: ---
  • 2 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #119 : Mayıs 31, 2012, 19:35:24 »
Japon markaları falan diyorsunuz ama o markalar bu tv'lerin bir kısmını başka ülkelerde o ülkelerin firmalarının tasarımlarını kullanarak ürettiriyor ( mesela Vestelin veya yeni ismiyle Arçelik'in), o tasarımları inceliyorlar bazı yerlerini değiştirtip kendi şasisi gibi kullanıp SONY MONY diye satıyorlar, yani doğan görünümlü şahin oluyor tv.. Bunu çokca yapıyorlar.

Şu holgram tv çıkınca rahat edeceğiz galiba. Gerçek 3 boyut orada.