Gönderen Konu: Bölünmüş Yollarda Hız Sınırı Arttırıldı  (Okunma sayısı 16423 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • pahalı zevklerim var, benzin gibi
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A-
  • 10 kere teşekkür edildi
Ynt: Bölünmüş Yollarda Hız Sınırı Arttırıldı
« Yanıtla #120 : Temmuz 13, 2010, 18:32:11 »
hadi gözümüz aydın ya..bu yıl ankara yolu daha kısa olcak..
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #120 : Temmuz 13, 2010, 18:32:11 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: ---
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #121 : Temmuz 13, 2010, 18:45:58 »
valla acele etmeyin arkadaşın birine hız sınırları değişti dedim, 105 le radara girmiş. herhalde artık görüşmeyiz :D :D

(Gizli Üye)

• Ziyaretçi
« Yanıtla #122 : Temmuz 13, 2010, 18:51:02 »
HIz sınırlamasının yeniden düzenlenmesine ben katılıyorum.Bu hız yapacağım anlamına gelmez.Ancak araçaların yakıt tüketiminde etkili olur.Ayrıca 120-130 km hızda aracım 2500 devirde seyrediyor.AE 101 AT AC model aracımla.160 kr yakıyorum.Mantıklı bir düzenleme.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 99 Avensis 2.0 Manuel L/B idi...
    • 2011 1.6 comfort corolla...
  • Kan Grubu: 0+
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #123 : Temmuz 14, 2010, 08:35:00 »
120-130 km hızda 2500 devir, bunu yapan da ae101. bi yanlışlık olmasın...
Eğer bir gün dünyaya ait çok büyük bir derdin olursa...
Rabbine dönüp "Benim büyük bir derdim var." deme.
Derdine dönüp "Benim çok büyük bir rabbim Var.' De....
Mevlâna                                                                                                                                                                                                        2011 1.6 comfort corolla...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • ....
  • Kan Grubu: A+
« Yanıtla #124 : Temmuz 14, 2010, 10:55:42 »
düz viteslerde en az 4000 deviri buluyorda otomatiklerde farklı sanırım ama o hızlar için 2500 devir gerçekten çok düşük.
1998-1.3-xe

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #125 : Temmuz 14, 2010, 11:01:23 »
kim bilir kaç model..belli bir yıla kadar 3 ileri, sonra 4 ileri oldu o arabalar..3 ileri olma ihtimali bile var yani..
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Durum: Sakin
  • Araç: Verso
  • 22 kere teşekkür etti
  • 22 kere teşekkür edildi
Ynt: Bölünmüş yollarda hız sınırı
« Yanıtla #126 : Temmuz 15, 2010, 12:49:41 »
Vectranın cdx 2.5 V6 sına binmiştim yedi yıl önce. Opel bayisi vardı adamın. Şıppadanak ibredeki  sayılar bitti :D.
397-393-389-385-381 yok dolacak gibi değil.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: B+
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #127 : Temmuz 15, 2010, 13:07:01 »
Bugün ben de benim Yaris'le hız sınırını aştım, hatta ışık hızında gittim sandım kendimi.
Sabah havaalanına yetişmek için evden çıktım, Saat 5 gibi E5 yolu bomboştu, yolda tek tük kamyonetler arabalar falan vardı ama hepsi son sürat gidiyordu, ben de gaza gelip bastım, normalde yol boş bile olsa 90'ı geçmezdim, bu sabah o yolda bir ara göstergede 140 gördüm, vay be bu araba da 140 yapabiliyormuş dedim. Fatih - Havalimanı arasını 15 dakikada gitmiş oldum. Dönüşte yavaşladım yine sakin sakin 90'ı geçmeden devam ettim. Yaris 90'ı geçince rüzgar sesi çok aşırı olmaya başlıyor, zaten içeri çok yol sesi alıyor, o kadar gürültüyle gidemem, 90 yeter bana.
Gidişte ve dönüşte yakıt tüketim göstergesine dikkat ettim, giderken tüketime hiç dikkat etmeyip gaza bastığım halde 6.8 olmuştu, dönüşte 90'ı geçmeden sabit hızda sakin sakin gittim yine 6.8. Benim araba boş yolda bu kadar yaktığına göre kesin bir sorunu var ya da ben kullanmayı bilmiyorum.

All I ask is a tall ship and a star to steer her by...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • E12 SPORT 3ZZ-FE (Auris - Yaris D4D MMT) Civic EK9
    • Model araçlar, uçaklar, helikopterler
  • Model Yılı: -
  • 482 kere teşekkür etti
  • 760 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #128 : Temmuz 15, 2010, 13:37:44 »
Timuçin bey yola her çıktığınızda yol bilgisayarını sıfırlamalısınız, eski verilerle yeni verilerin ortalamasını alır yoksa devamlı, buda en son nezaman sıfırladığınza bağlı diyelimki 1 yıl hiç dokunmadınız bir yılda yaptığınız ortalama yakıtı gösterir herzaman, yola çıkmadan sıfırlarsanız eğer sadece o sürüşte nekadar tükettiğinizi görürsünüz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #129 : Temmuz 15, 2010, 13:55:52 »
Timuçin bey yola her çıktığınızda yol bilgisayarını sıfırlamalısınız, eski verilerle yeni verilerin ortalamasını alır yoksa devamlı, buda en son nezaman sıfırladığınza bağlı diyelimki 1 yıl hiç dokunmadınız bir yılda yaptığınız ortalama yakıtı gösterir herzaman, yola çıkmadan sıfırlarsanız eğer sadece o sürüşte nekadar tükettiğinizi görürsünüz.

Zaten öyle yaptım. Yola çıkarken hep sıfırlarım, bu sabah da evden çıkınca sıfırladım, sonra dönüş yolunda tekrar sıfırladım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Resim gençliğimden (42 yaşımdayken)
  • Araç: Başka Marka
  • 15 kere teşekkür etti
  • 84 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #130 : Temmuz 15, 2010, 14:15:24 »
atrık onlarda 5 ileri

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Araç: ---
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #131 : Temmuz 15, 2010, 14:17:27 »
Zaten öyle yaptım. Yola çıkarken hep sıfırlarım, bu sabah da evden çıkınca sıfırladım, sonra dönüş yolunda tekrar sıfırladım.

Timuçin Bey, son bir nokta var dikkat etmemiz gereken. Fatih ile havalimanı arasında yolun eğimi nasıl, yükseklik farkı var mı? 50 mt.lik fark bile sizin 1.0 gibi küçük hacimli bir araçta tüketim rakamlarını etkileyebilir.
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #132 : Temmuz 15, 2010, 14:27:15 »
Timuçin Bey, son bir nokta var dikkat etmemiz gereken. Fatih ile havalimanı arasında yolun eğimi nasıl, yükseklik farkı var mı? 50 mt.lik fark bile sizin 1.0 gibi küçük hacimli bir araçta tüketim rakamlarını etkileyebilir.
iki yer arasında yükseklik farkı yok ama arada inişler çıkışlar var.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • toyota sahibi olmak ve besyo ayrıcalıktır,,,
« Yanıtla #133 : Temmuz 15, 2010, 14:54:17 »
konu başlığından baya ileri yerlere gitmiş gibi ama bende bilgi eklemek isterim çift şeritli yollarımızda bizim tabirimizle bölünmüş yollarda hız sınırımız 120 km/s çıkmıştır çevremdeki trafikçi arkdaşlar bunu uygulamaya başladı bile bir arkadaşımda radar görevlisidir tabi siz yinede dikkatli olun derim ideali 100 km bence, dediğim yer (muğla) arkadaşlar
toyota sahibi olmak ve besyo ayrıcalıktır,,,

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2011 Auris Sport
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 54000
  • Model Yılı: '11
  • 120 kere teşekkür etti
  • 222 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #134 : Temmuz 15, 2010, 18:21:28 »
otomatik corollada 3000 devirde 116 yapıyodu avensis 103. otomatikle düz arasında fark oluyor.
2011 Auris Sport
Atiker Nanofast, Eibach Pro-kit, Philips LumiLeds 5000k(farlar), Photon Xenon Effect 5000k(sisler), Cree Led 6000k (uzunlar), Amerikan Park(ayna ve sinyaller), Ayna Altı Kartalgöz Led, Ayakaltı Aydınlatma

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #135 : Temmuz 15, 2010, 23:24:08 »
konular birlestirilmistir. Mehmet arkadasimizinda soyledigi gibi ana koudan sapmamakta ve detaylarida net bir sekilde ogrenmekte fayda var.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 211000
  • Model Yılı: '96
  • 1 kere teşekkür etti
  • 13 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #136 : Temmuz 16, 2010, 00:50:57 »
ya herkes çok güzel söylüyorda biz zaten kötü yollarda hızlı gidelim demiyoruzki...vesselam arabasına kendisine acıyan insan kötü veya tehlikeli yollarda zaten basmaz.anıl arkadaşımız demiş yolda dalgını var acemisi var bayan şoförü var içkilisi var vs... e kardeşim sarhoşun direksiyonda ne işi var,araç kullanmaktan aciz bazı bayanların ellerinde ehliyetleri neden var???bir çok kurs hiç bir şey öğretmeden parala ehliyet veriyor(satıyor)bence ceza yağdıracaklarına bunları denetlesinler birde ortadan bilgi kirliliğini ortadan kaldırsınlar.her yerde hız sınırı arttı diyor polis artmadı diyor kimden öğreneceğiz bunları???yok kasaba geçisi bilmem ne geçişi çok saçma şeyler bunlar Türkay'ında dediği gibi yıl 2010...
Sadece Huzur...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #137 : Temmuz 16, 2010, 01:18:21 »
ya herkes çok güzel söylüyorda biz zaten kötü yollarda hızlı gidelim demiyoruzki...vesselam arabasına kendisine acıyan insan kötü veya tehlikeli yollarda zaten basmaz.anıl arkadaşımız demiş yolda dalgını var acemisi var bayan şoförü var içkilisi var vs... e kardeşim sarhoşun direksiyonda ne işi var,araç kullanmaktan aciz bazı bayanların ellerinde ehliyetleri neden var???bir çok kurs hiç bir şey öğretmeden parala ehliyet veriyor(satıyor)bence ceza yağdıracaklarına bunları denetlesinler birde ortadan bilgi kirliliğini ortadan kaldırsınlar.her yerde hız sınırı arttı diyor polis artmadı diyor kimden öğreneceğiz bunları???yok kasaba geçisi bilmem ne geçişi çok saçma şeyler bunlar Türkay'ında dediği gibi yıl 2010...
oh be sonunda beni anlayan biri :alkis: :alkis: ver elini öpeyim abi :P

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Best of Techno Bass
  • Kan Grubu: 0+
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #138 : Temmuz 16, 2010, 01:35:00 »
Hız sınırı artınca yolların durumu dışardan etkenlerin kalkması lazım( hayvan köpek v.s olmaması lazım) Yollarda çukur kasis v.s olmayacak. Yol kenarlarında park yerleri olacak. Başka bir araç arıza verdiğinde yolun akışına engel olmadan kenarda parkta durabilecek.Gerekli tedbirler alınacak. Ben Niğde ye giderken Bor un orda sabah 6 kimse yok bastım gidiyorum hızım 150 civarı idi bi baktım yolda rahat 4 tane köpek sürü resmen. Allah tan bir kaza olmadı ama o olaydan sonra hızdan korktum resmen. Neyin ne olacağı belli olmuyor.Kazada zaten nasıl olduğunu anlayamadığımız durumlarda meydana geliyor malesef. Uzun yolda 90 km ile gitmek bana çok sıkıcı geliyor. radar olabilecek yerlerde hızımı kesiyorum sonra 120 km civarı gidiyorum hep ben. ehliyeti aldığımın 2. günü aracı muayene götürürken 90 km lik hız sınırı olan yolda 155 ile radara düşmüştüm 265 tl para cezası kesilmişti :( sonra pişman oldum o günden sonra hız yapmıyorum.
short shift,jdm real tails,American Front Bumper,8000K Monza Xenon,,,,, MADE IN JAPAN

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Seni unutmayacağız Burak TOLGA
    • www.IMAN ILE TOYOTA'NIN KIMDE OLDUGU BELLI OLMAZ.com.tr
  • Kilometre: 109000
  • Model Yılı: '12
  • 536 kere teşekkür etti
  • 508 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #139 : Temmuz 16, 2010, 10:49:24 »
   Önceleri toyotaclubtr forum sitemizde yasal hızların dışındaki hızlarda gidildiği belirtilseydi Hakkı amirim ve bir çok arkadaş o kişiye uyarıda bulunur,hatta o rakamlar silinir kırmızı renkte "çok yüksek hızda" diye düzeltme yapılır ve akabinde o yorumun altına birde hatırlatma yazısı yazılırdı.Artık görüyorum ki isteyen gittiği hızı açıkça yazabiliyor.Sitede bir esneklikmi sağlanıyor yoksa uyarı yapmaktan vazmı geçildi?
  A kişisi geçen 195 ile radar girdim,B kişisi bende 160 ile girdim gibisinden türlü türlü muhabbetler dönüyor.Ve buna yönetim hiç bir müdahalede de bulunmuyor ki en ilginç olanı da bu zaten.Daha geçen aylarda bir arkadaşımızı kaybetmedik mi? Nedir bu hız merakı anlamış değilim doğrusu.Limitler 120 olsa ne olacak 180 olsa ne olacak? Eğitimsiz sürücüler,başı boş ve kontrolsüz hayavanlar,harala gürele yapılmış mükemmel ötesi yollar,önceki yol çalışmasından kalan ve 3-5 yıl geçmesine rağmen hala silinmeyen ve yerine yenisi çizilmeyen şerit çizgileri gibi unsurlar hala ön plandayken limitlerin yükselmesi neyi değiştirecek ki?
Yalan doğrudan, karanlık aydınlıktan kaçar
Güneş yalnızdır ama, etrafına ışık saçar
Üzülme, doğruların kaderidir bu yalnızlık
KARGALAR SÜRÜYLE,KARTALLAR YALNIZ UÇAR