Peki, artık 90'la gittiğim zaman en sağ şeritten gideceğim.
Aslında otobana çıkınca 110-120 arasında gidiyorum, bir tek rampa çıkışlarında benim Yaris anca 90'la çıkabiliyor rampaları, bir kamyonun peşine takılıp öyle çıkıyorum ben de. Sol şeritten vızır vızır geçiyor arabalar ben tıngır mıngır araba bağıra bağıra tırmanıyorum.
Aslında çok fazla otobana çıktığım yok, en fazla İstanbul Tekirdağ arası giderken otobanı kullanıyorum onda da zaten otoban bomboş oluyor çoğunlukla, yani sol şerit boşken, arkadan hızlı gelen rahatça sollayabilecekken de en sağ şeritten gitmeme gerek var mı?
Bir de otoyollar dışındaki yollarda hız sınırı 90, sağ şeritte de çok yavaş giden kamyon, traktör vb. araçlar oluyor sağ şeritler de benim gittiğim yollarda hep çukurlu, mecburen 90'la sol şeritte gidiyorum, arkadan hızlı gelen arabayı aynadan görünce sağ şeride geçip yol veriyorum ama sağ şerit doluysa, çok yavaş giden kamyon falan varsa yol vericem diye hızımı kesmiyorum, zaten hız sınırında gidiyorum, arkamdan gelen yasalara aykırı bir şekilde deli gibi hızla geliyorken bırak biraz yavaşlasın, zaten yol müsait olduğunda hemen yol veriyorum ama hız sınırında giderken de arkadan gelip selektör yapanlara basıyorum küfürü. Keşke yolların her noktasında radar olsa, ehliyetlerde bir chip olsa, kural ihlal edildiği an bassa cezayı.

Geçen hafta İstanbul'da şehiriçinde ışıklarda beklerken karşı şeritte bir polis aracı arabanın tekine çok komik bir anons yaptı, duyunca gülmekten öldük. "Sana öyle bir ceza yazarım ki arabayı satsan anca ödersin, kaldır arabayı oradan" demişti.
Geçen yaz İstanbul'dan Çanakkale üzerinden Ayvalık'a giderken Çanakkaleden sonra kaz dağları tırmanışında önümde peşpeşe 3 tane araba taşıyan tırlardan vardı. Onlarda nasıl motor varsa ben sağ şeritte 90'la gidiyorum ve onlara zar zor yetişiyordum, sollamayı aklıma bile getirmedim çünkü yol gidişli gelişli, karşıdan gelen olsa aralarına giremem kesin çarparım dedim.
Benim araba kesinlikle şehiriçinde gitmek için yapılmış, uzun yola hiç uygun değil, 90'ı geçince kaymak gibi otobanda bile acayip rüzgar sesi oluyor, şehiriçinde 60-70'le gitmek için yapılmış bu araba. Zaten senede en fazla 2 gün uzun yol yaptığım için beni bozmaz ama sürekli uzun yol yapan biri olsaydım 1.33 motorlu olan Yaris alırdım.