Gönderen Konu: Bölünmüş Yollarda Hız Sınırı Arttırıldı  (Okunma sayısı 16805 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • pahalı zevklerim var, benzin gibi
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A-
  • 10 kere teşekkür edildi
Ynt: Bölünmüş Yollarda Hız Sınırı Arttırıldı
« Yanıtla #140 : Temmuz 16, 2010, 11:01:24 »
limitlerin yükselmesi neyi değiştirecek ki?
geçenlerde senin de sitem ettiğin bir şeyi değiştirecek özcan abi..88le yol bitmiyor, bizim de yükseltsinler dediğin hız sınırı bu..sen minibüsün(pardon otobüs) hız limiti artsın istiyorsun, aracında 19 kişi falan taşıdığın, bilmemkaç tonluk aracın limiti artsın istiyorsun, biz binek araçlarımızın limiti arttı diye seviniyoruz..110km yüksek bir hız değil.

ayrıca konu hız limitleri olduğu için üyeler esnek bir şekilde hız hakkında yorum yapıyorlar, moderatörler de her an her konuyu göremiyor, gördükleri zaman anında uyarıyı yapıştırıyorlar altına..hakkı reis affetmez..görmedikleri bir durumda mesajın altındaki "moderatöre bildir" tuşunu kullanabilirsin özcan abi
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #140 : Temmuz 16, 2010, 11:01:24 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Seni unutmayacağız Burak TOLGA
    • www.IMAN ILE TOYOTA'NIN KIMDE OLDUGU BELLI OLMAZ.com.tr
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 109000
  • Model Yılı: '12
  • 536 kere teşekkür etti
  • 508 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #141 : Temmuz 16, 2010, 11:38:07 »
geçenlerde senin de sitem ettiğin bir şeyi değiştirecek özcan abi..88le yol bitmiyor, bizim de yükseltsinler dediğin hız sınırı bu..sen minibüsün(pardon otobüs) hız limiti artsın istiyorsun, aracında 19 kişi falan taşıdığın, bilmemkaç tonluk aracın limiti artsın istiyorsun, biz binek araçlarımızın limiti arttı diye seviniyoruz..110km yüksek bir hız değil.
ayrıca konu hız limitleri olduğu için üyeler esnek bir şekilde hız hakkında yorum yapıyorlar, moderatörler de her an her konuyu göremiyor, gördükleri zaman anında uyarıyı yapıştırıyorlar altına..hakkı reis affetmez..görmedikleri bir durumda mesajın altındaki "moderatöre bildir" tuşunu kullanabilirsin özcan abi
   Benim oradaki sitemim otobüslerin takografları AB standartlarına göre ayarlı olduğu için 96 km ile gitmeleri.Ama ben 89 ile radara girdiğim taktirde gelsin ceza.Radarın başındaki memur onların ne hız yaptıklarına bakmıyor bile.Küçük araba ne hız yapıyor ona bkıyorlar.Otogara her girişte tako Cd'sini polise onaylatıyorlar.Ve orada yaptıkları hız belli oluyor.Benim sitemim bundan yanaydı.Evet 88 km/h ile yol gerçekten bitmiyor.Bu minibüsler içinde otomobiller içinde geçerli.Hele Crafter'da hiç bitmiyor.120'lede gitsen sanki 80 km ile gidiyor gibi görünüyor :D :D
    Diğer bir şikayetim yolların iyi olmadığından,otobanda bile sol ya da orta şeritten 90 km/h ile gitmeyi normal gören dengesizler bile varken.nokta nokta sıralanır gider kişilikler....
Yalan doğrudan, karanlık aydınlıktan kaçar
Güneş yalnızdır ama, etrafına ışık saçar
Üzülme, doğruların kaderidir bu yalnızlık
KARGALAR SÜRÜYLE,KARTALLAR YALNIZ UÇAR

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #142 : Temmuz 16, 2010, 12:37:15 »
abi biz demirden korksaydık trene binmezdik..yolda 2 tane dengesiz var diye hız limitleri değişmesin mi ? yıllar öncesinin maddeleriyle mi devam edelim yola ? bırak o dengesizler bir şekilde elenir zaten..doğal seleksiyon...
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 536 kere teşekkür etti
« Yanıtla #143 : Temmuz 16, 2010, 12:38:56 »
bırak o dengesizler bir şekilde elenir zaten..doğal seleksiyon...
   elenir derken? doğal seleksiyon derken ? :rofl: :rofl: ilahi Türkay hiç gülesim yoktu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: B+
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #144 : Temmuz 16, 2010, 13:38:36 »
Bence hız limitleri artmasa da olur ama otobanda 3 şeritli yolda orta şeritte 90'la gitmek serbest olsun, en azından 90'la gidince kimse rahatsız etmesin, daha hızlı giden sol şeritten gitsin. En sağ şeritte kamyonlar vb. gittiği için yol çok bozuk oluyor, yavaş yavaş gidiyorum diye orada tangur tungur gitmek istemiyorum.
All I ask is a tall ship and a star to steer her by...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 536 kere teşekkür etti
« Yanıtla #145 : Temmuz 16, 2010, 15:23:33 »
   Timuçin bey bozuk olan yerden gitmeyin ama orta şerittede 90 km ile gitmeyin lütfen.Düz olan yerler fazlası ile var.Kamyonların bozdukları yerler genelde rampa olan kısımlar oluyor.Düz yolda bozuk değil(tecrübe ile sabit).Sol şerit ve orta şerit müdavimiyken bir anda sağ şerit abonesi oldum. :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Resim gençliğimden (42 yaşımdayken)
  • 15 kere teşekkür etti
  • 84 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #146 : Temmuz 16, 2010, 16:59:39 »
Ben.. doğuştan sol şerit abonesi :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #147 : Temmuz 16, 2010, 18:06:32 »
ben 120 ve altında gidiyorsam hep sağ şeritteyim..orta da değil en sağ şerit (otobandan bahsediyorum)  ne yalan söyleyim 120 üstüne çıktığım oluyor, o zaman da sol şerit benimdir heyooo tarzında gitmiyorum..sürekli orta şeritte oluyorum, bir araba sollayacağım zaman sol şeride çıkıp sollama işlemi bitince yine orta şeride dönüyorum..sol şerit devamlı gitmek için değildir, ehliyet alırken hepimiz bunu böyle öğrendik, sol şerit sollama şerididir, kaç şerit olursa olsun yol, mümkün olan en sağ şeritten gitmemiz bir KURAL..siz dağınık sürdükçe, ya da sol ve orta şeridi ihlal ettikçe makas atanlar olacaktır..onlara sövmeye de hiç hakkınız yok olmuyor, onlar kadar siz de kural ihlal etmiş oluyorsunuz çünkü

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #148 : Temmuz 16, 2010, 20:59:26 »
Peki, artık 90'la gittiğim zaman en sağ şeritten gideceğim.
Aslında otobana çıkınca 110-120 arasında gidiyorum, bir tek rampa çıkışlarında benim Yaris anca 90'la çıkabiliyor rampaları, bir kamyonun peşine takılıp öyle çıkıyorum ben de. Sol şeritten vızır vızır geçiyor arabalar ben tıngır mıngır araba bağıra bağıra tırmanıyorum.

Aslında çok fazla otobana çıktığım yok, en fazla İstanbul Tekirdağ arası giderken otobanı kullanıyorum onda da zaten otoban bomboş oluyor çoğunlukla, yani sol şerit boşken, arkadan hızlı gelen rahatça sollayabilecekken de en sağ şeritten gitmeme gerek var mı?

Bir de otoyollar dışındaki yollarda hız sınırı 90, sağ şeritte de çok yavaş giden kamyon, traktör vb. araçlar oluyor sağ şeritler de benim gittiğim yollarda hep çukurlu, mecburen 90'la sol şeritte gidiyorum, arkadan hızlı gelen arabayı aynadan görünce sağ şeride geçip yol veriyorum ama sağ şerit doluysa, çok yavaş giden kamyon falan varsa yol vericem diye hızımı kesmiyorum, zaten hız sınırında gidiyorum, arkamdan gelen yasalara aykırı bir şekilde deli gibi hızla geliyorken bırak biraz yavaşlasın, zaten yol müsait olduğunda hemen yol veriyorum ama hız sınırında giderken de arkadan gelip selektör yapanlara basıyorum küfürü. Keşke yolların her noktasında radar olsa, ehliyetlerde bir chip olsa, kural ihlal edildiği an bassa cezayı. :)

Geçen hafta İstanbul'da şehiriçinde ışıklarda beklerken karşı şeritte bir polis aracı arabanın tekine çok komik bir anons yaptı, duyunca gülmekten öldük. "Sana öyle bir ceza yazarım ki arabayı satsan anca ödersin, kaldır arabayı oradan" demişti.

Geçen yaz İstanbul'dan Çanakkale üzerinden Ayvalık'a giderken Çanakkaleden sonra kaz dağları tırmanışında önümde peşpeşe 3 tane araba taşıyan tırlardan vardı. Onlarda nasıl motor varsa ben sağ şeritte 90'la gidiyorum ve onlara zar zor yetişiyordum, sollamayı aklıma bile getirmedim çünkü yol gidişli gelişli, karşıdan gelen olsa aralarına giremem kesin çarparım dedim.

Benim araba kesinlikle şehiriçinde gitmek için yapılmış, uzun yola hiç uygun değil, 90'ı geçince kaymak gibi otobanda bile acayip rüzgar sesi oluyor, şehiriçinde 60-70'le gitmek için yapılmış bu araba. Zaten senede en fazla 2 gün uzun yol yaptığım için beni bozmaz ama sürekli uzun yol yapan biri olsaydım 1.33 motorlu olan Yaris alırdım.
All I ask is a tall ship and a star to steer her by...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 536 kere teşekkür etti
« Yanıtla #149 : Temmuz 16, 2010, 22:21:56 »
   Aslında mesele nedir biliyormusunuz Timuçin bey.Öyla sağda ya da solda gitmek değil.Esas mesele hangi şeritten gidersen git arkanıda kontrol et kuralının çiğnenmesidir.Hani yol boşken,diğer araçların güvenliğini tehlikeye sokmayacak şekilde gitmenin hiç kimseye zararı olamaz değil mi? Esas değinmek istediğim sürücü tipleri "yol benim istediğim gibi giderim" zihniyetinde olanlar.Sollama yapacaksınız,selektör üstüne selektör yaparsınız,yaklaşır korna çalarsınız ama o sürücünün umurunda değildir.İşte problem bu insanlardan kaynaklanıyor.Yol boşken en ideal şerit orta şerittir.Ne sollayanı engeller nede Timuçin beyinde belirtiği kamyon engebelerinden rahatsız olursunuz.Ama bir şartla! Diğer insanların güvenliğini tehlikeye düşürmeden.
   Mayıs ayında başımdan geçen olayı yazmıştım konunun birinde.Sapanca mevkiinde uyuyan bir tır sürücüsü tarafından çok zor durumda kalmış,ben,bütün yolcularım ve beni sollamakta olan özel araç sürücüsü çok zor durumda kalmıştık.O sürücüden binlerce defa Allah razı olsun,tehlikeyi fark etti,hemen hızlandı ve beni geçti.Bende böylelikle sol serite geçerek o tır'dan kurtulabildim.Yoksa akşam haberlerine ciddi ciddi konu olacaktık.Sürücü dediğiniz böyle olmalı.Kendi güvenlliği ile başkalarınında güvenliğine dikkat etmeli....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 317000
  • Model Yılı: '94
  • 14 kere teşekkür etti
  • 33 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #150 : Temmuz 16, 2010, 22:59:59 »
Yol bosken sol seritte gidiyordum bir gun, aynayi da surekli kontrol ederek.Birden bir kamyonet belirdi aynada, hizla yaklasti, otoyola giris rampasina yakasiyordum, 20 saniye falan surer o giris rampasini gecmek, bekleyeyim diye dusundum.Arkadaki kamyonet soforu sabirsiz cikti, ben de sinirlenip frene bastim, mecburen sag serite gecti. Otoyola giris yerlerine gelirken mumkun oldugu kadar sol seride geciyorum, yol acmak icin.
Fe... :-)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 14 kere teşekkür etti
« Yanıtla #151 : Temmuz 16, 2010, 23:03:09 »
120-130 km hızda 2500 devir, bunu yapan da ae101. bi yanlışlık olmasın...

Yok bir yanlislik Murat, benim arabada da 120-130 arasi 2500 devirde oluyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 257500
  • Model Yılı: '01
  • 395 kere teşekkür etti
  • 376 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #152 : Temmuz 17, 2010, 00:33:11 »
Yok bir yanlislik Murat, benim arabada da 120-130 arasi 2500 devirde oluyor.

ciddimisiniz nasıl oluyor o araba otomatik falanmı?
Toyota Corolla 2001 1.6vvt-i sol special 110+ bilmem kaç tane hp  BENZİNLİYDİ  Artık Prins Technomaxlı :rofl:

Simota Short Air İntake, 1.8 vvt-i İntake Manifold, 1.8 vvt-i Throttle Body, 1.8 vvt-i fuel injectors 51 mm straight pipe & sport muffler, Raizin Voltage Stabilizer, Greddy Oil Cacht Tank, Eibach pro kit 35 mm springs
Swimming coach :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2011 Auris Sport
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 54000
  • Model Yılı: '11
  • 120 kere teşekkür etti
  • 222 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #153 : Temmuz 17, 2010, 13:41:28 »
otomatik olduğundan dolayı ercüment.
2011 Auris Sport
Atiker Nanofast, Eibach Pro-kit, Philips LumiLeds 5000k(farlar), Photon Xenon Effect 5000k(sisler), Cree Led 6000k (uzunlar), Amerikan Park(ayna ve sinyaller), Ayna Altı Kartalgöz Led, Ayakaltı Aydınlatma

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #154 : Temmuz 17, 2010, 13:52:10 »
otomatik olduğundan dolayı ercüment.
bende tam yuhhh diyecektim yani :D çünkü ben 100 km hıza 3050 devirde ulaşıyorum...
Ev Alma... Toyota Al...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 257500
  • Model Yılı: '01
  • 395 kere teşekkür etti
  • 376 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #155 : Temmuz 17, 2010, 14:02:03 »
bende tam yuhhh diyecektim yani :D çünkü ben 100 km hıza 3050 devirde ulaşıyorum...

Bizdede 100de 2700 falan oluyor 120 130 anca 3100 3200 falan otomatikler uçar ozaman yani 2500 devirle 120 130 görüyorsa :D
Toyota Corolla 2001 1.6vvt-i sol special 110+ bilmem kaç tane hp  BENZİNLİYDİ  Artık Prins Technomaxlı :rofl:

Simota Short Air İntake, 1.8 vvt-i İntake Manifold, 1.8 vvt-i Throttle Body, 1.8 vvt-i fuel injectors 51 mm straight pipe & sport muffler, Raizin Voltage Stabilizer, Greddy Oil Cacht Tank, Eibach pro kit 35 mm springs
Swimming coach :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • ....
« Yanıtla #156 : Temmuz 17, 2010, 14:47:06 »
Bizdede 100de 2700 falan oluyor 120 130 anca 3100 3200 falan otomatikler uçar ozaman yani 2500 devirle 120 130 görüyorsa :D
düşük motor devrinde yüksek hızla gitmesi o aracın max. hızının çok yüksek olacağı anlamına gelmez.. şirkette focus marka araç var 3000devir de 120km. hızla gidiyor.(5.vites) ancak hiçbir zaman 5. viteste 6500-7000 gibi devirlere çıkaramıyorsun. zaten o devirlere çıksa 250-280 gibi hızlara ulaşması gerekirdi bu da mümkün değil.
1998-1.3-xe

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 14 kere teşekkür etti
« Yanıtla #157 : Temmuz 17, 2010, 19:10:49 »
ciddimisiniz nasıl oluyor o araba otomatik falanmı?

Otomatik vitesli arabalar hep boyle, Ercument Enes.
düşük motor devrinde yüksek hızla gitmesi o aracın max. hızının çok yüksek olacağı anlamına gelmez.. şirkette focus marka araç var 3000devir de 120km. hızla gidiyor.(5.vites) ancak hiçbir zaman 5. viteste 6500-7000 gibi devirlere çıkaramıyorsun. zaten o devirlere çıksa 250-280 gibi hızlara ulaşması gerekirdi bu da mümkün değil.

Orasi dogru.4bin uzerini hic gormedim.Demek ki hiz sinirlari dahilinde 4000'i kesinlikle gecmiyor.
Ama baska bir dogru daha var:Otomatik vitesli arabalarin duz vitesli arabalara gore asiri yuksek bir yakit tuketimi yok, neredeyse ayni.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #158 : Temmuz 17, 2010, 22:49:15 »
Otomatik vitesli arabalar hep boyle, Ercument Enes.
Orasi dogru.4bin uzerini hic gormedim.Demek ki hiz sinirlari dahilinde 4000'i kesinlikle gecmiyor.
Ama baska bir dogru daha var:Otomatik vitesli arabalarin duz vitesli arabalara gore asiri yuksek bir yakit tuketimi yok, neredeyse ayni.
uzun yolda aynı olmasını beklerim ben de ancak şehir içinde sabit hızda gitmeyince değişir bence, vites oranları, vites sayısı, değişme devrini kendisinin belirlemesi falan

bir de imzandaki yazıyı merak ettim, yağ konusunda sorayım onu bi..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2011 Auris Sport
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 54000
  • Model Yılı: '11
  • 120 kere teşekkür etti
  • 222 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #159 : Temmuz 18, 2010, 13:10:24 »
bugün ankaraya yolculuk var çok zevkli geçecek gibi gözüküyor :D
2011 Auris Sport
Atiker Nanofast, Eibach Pro-kit, Philips LumiLeds 5000k(farlar), Photon Xenon Effect 5000k(sisler), Cree Led 6000k (uzunlar), Amerikan Park(ayna ve sinyaller), Ayna Altı Kartalgöz Led, Ayakaltı Aydınlatma