Gönderen Konu: DVD+Navigasyon Cihazı, Gümrük İşlemleri ve Cihaz Değerlendirmesi  (Okunma sayısı 29099 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: ---
Ynt: DVD+Navigasyon Cihazı, Gümrük İşlemleri ve Cihaz Değerlendirmesi
« Yanıtla #80 : Haziran 18, 2011, 20:47:49 »
teşekkürler Mehmet Bey, tavsiyenize uydum bakalım :) kargom gümrüğe takılmış geçen hafta haber kağıdı geldi, pazartesi günü Ankara-KİM'den teslim alıp METE elektroniğe gidicem, kamera montajı dahil 120 tl işçilik istedi bir kuruş inmedi ama referansınıza binaen kabul ettim, pazartesi günü teslim alırsam gidicem montaja bakalım.....

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #80 : Haziran 18, 2011, 20:47:49 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 11 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #81 : Haziran 19, 2011, 18:07:45 »
gülegüle kullanın cok guzel  olmus.benim merak ettiğim bu gelen parca neakdar buyuklukte kutu seklindemi yoksa konsol kapak seklindemi?yerinden cıkan parca kapakmı yoksa buyuk bir kutumu?eskisini degerlendirme satma vb durum olabilirmi? toplam işcilik dahil tl olarak nekdar verdiniz?

birde bu naslıl sizce   http://urun.gittigidiyor.com/NECVOX-DVA9802HD-TOYOTA-COROLLA-NAVIGASYON-BT_W0QQidZZ35589073

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #82 : Haziran 19, 2011, 19:08:31 »
Teşekkürler... yarın teslim aldıktan sonra yazarım ürün detaylarını

ürün Mehmet Bey in ilk sayfada açıkladığı ürüne çok benziyo aslında... eski cd çalar mecburen sökülmek zorunda tırnakları vs tamamen uyumludur diye düşünüyorum..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • 64 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #83 : Haziran 19, 2011, 19:54:40 »
teşekkürler Mehmet Bey, tavsiyenize uydum bakalım :) kargom gümrüğe takılmış geçen hafta haber kağıdı geldi, pazartesi günü Ankara-KİM'den teslim alıp METE elektroniğe gidicem, kamera montajı dahil 120 tl işçilik istedi bir kuruş inmedi ama referansınıza binaen kabul ettim, pazartesi günü teslim alırsam gidicem montaja bakalım.....

Gümrüğe takılan pakedin barkodunun ilk iki harfini ve son harfleri nedir? Bir de pakedin ağırlı ne kadar biliyor musunuz?
Ford Focus 3 Titanium Smart TECHNO...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #84 : Haziran 20, 2011, 20:25:35 »
ağırlığı 3,7 kg dı Özer Bey...

117 lira gümrük vergisi ve sıkı durun!!!  215 euro bandrol vergisi koydular önüme.... neymiş tv özelliği varmış... oturup tv mi izlicem yolda ben tv için almadım bu ürünü navigasyonu için aldım dedimse de yok ...

hay TRT nizi de sizi de sizi de....!!

kısaca:

640 tl ürüne ödediğim para
607 tl gümrükteki bayana ödediğim vizite ücreti
120 tl montaj
90 tl kırşehir ankara yaktığım benzin
1460 TL

semeriyle seksene patlayan alışveriş....!!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
« Yanıtla #85 : Haziran 22, 2011, 21:12:54 »
ağırlığı 3,7 kg dı Özer Bey...

117 lira gümrük vergisi ve sıkı durun!!!  215 euro bandrol vergisi koydular önüme.... neymiş tv özelliği varmış... oturup tv mi izlicem yolda ben tv için almadım bu ürünü navigasyonu için aldım dedimse de yok ...

hay TRT nizi de sizi de sizi de....!!

kısaca:

640 tl ürüne ödediğim para
607 tl gümrükteki bayana ödediğim vizite ücreti
120 tl montaj
90 tl kırşehir ankara yaktığım benzin
1460 TL

semeriyle seksene patlayan alışveriş....!!

Hayırlı olsun Murat Bey. Gümrük işi tamamen şans işi. Oradaki memurun dikkatine, o günkü ruh haline bile göre değişebiliyor. Aynı ürünün gümrüğe takılmadan geçtiğini de biliyorum. Benden DVD oynatıcı var diye bir bandrol almışlardı. TV özelliği opsiyonel, kutunun üzerinde öyle yazdığına bakmayın diyerek zor ikna etmiştim. Sanırım gümrükteki bayan hala aynı bayan. Okuduğunu anlamakta bile problemi vardı.

Bence moralinizi bozmayın, eğer üründen memnun kaldıysanız çok da önemli değil.

Tekrar hayırlı olsun.
Corolla 2008 M/M Benzinli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 11 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #86 : Haziran 22, 2011, 21:50:34 »
cıhazda dvd vcd mp3 bluetooth gerı kamera baglanma dokunmatık ekran navıgasyon sd cart usb ıpod plaka kamerayla 1100 lıradan hemen al acabılırım
yazmıs ilk urun icin ...  flyaudioyu kamerası ile 1100 veriyor interneete...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 11 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #88 : Haziran 25, 2011, 21:08:25 »
Evet abi aynı bayan, ve sahiden sorunlu bi şahsiyet... Aslında sizin taktikten yola çıktım, opsiyonel dedim bi sürü anlatmaya çalıştım ama yemedi... maymun gözünü açmış yani...!! İlk ve son alışverişim oldu bu yani...

Tavsiyeniz doğrultusunda Me-te elektronikten de çok menmun kaldım.. Teşekkür ediyorum yeniden.

Hayırlı olsun Murat Bey. Gümrük işi tamamen şans işi. Oradaki memurun dikkatine, o günkü ruh haline bile göre değişebiliyor. Aynı ürünün gümrüğe takılmadan geçtiğini de biliyorum. Benden DVD oynatıcı var diye bir bandrol almışlardı. TV özelliği opsiyonel, kutunun üzerinde öyle yazdığına bakmayın diyerek zor ikna etmiştim. Sanırım gümrükteki bayan hala aynı bayan. Okuduğunu anlamakta bile problemi vardı.

Bence moralinizi bozmayın, eğer üründen memnun kaldıysanız çok da önemli değil.

Tekrar hayırlı olsun.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
    • TRfighters
  • Kan Grubu: 0-
  • 2 kere teşekkür etti
@Mehmet KARA verdiğin bilgilerden ötürü teşekkür ederim hocam. 1-2 haftadır bu cihazları en ince detaylarına kadar araştırdım ve bugün alibaba dan bulduğum bir ürünün ödemesini paypal ile yaparak sipariş verdim. İlk mesajdaki teknikleri ve daha fazlasını kullandım bakalım gümrükten sorunsuz geçirebilecek miyim...

Benim için montaj ta sıkıntı olacak gibi. Safranbolu da yaşıyorum burda bu işle uğraşan ufak tefek dükkanlar var ama arabamı emanet edebilir miyim emin değilim. Olmadı Ankara yolu görünüyor banada. Aslında konsolu zarar vermeden açabileceğimi bilsem kendim bile montajlayabilirim sanırım.

Bu arada aldığım fiyat: 8" Cihaz + geri vites kamerası + 4 gb micro sd kart + kargo ücreti 330 usd

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
Mustafa Bey, hayırlı olsun. Umarım gümrüğe takılmaz cihazınız. Montajı çok kolay, göğsü açarken bira dikkat etmek gerekiyor. Açtıktan sonra bağlantıları siz de yapabilirsiniz. Geri görüş kamerası taktıracaksanız bu biraz zaman alabilir.

Tekrar hayırlı olsun, selamlar..
Corolla 2008 M/M Benzinli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • tabiki toyota
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: B+
  • 3 kere teşekkür edildi
arkadaşlar naçizane önerim gümrük vs ile uğraşmayın. satış sitesindeki bu arkadaş her türlü ürünü getiriyor. gümrük derdi yok arıza derdi yok güncelleme derdi yok. bende çinden almayı düşünüyordum. çindeki bir türkle konuştuk adam o ürünler ağır olduğundan gümrükten geçmez. satıcı satana kadar güvence verir ama alma sakın dedi. haklı demekki.

http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-elektronik-arac-elektronigi-necvox-dva-8902hd-toyota-corolla-double-din-dvd-59493633/detay/

corolla için necvox 890 tl. daha ne olsun.
herkese uyan bir toyota modeli vardır.
diğer markalar alternatiftir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Verso
  • Kilometre: 33000
  • Model Yılı: '11
  • 93 kere teşekkür etti
  • 10 kere teşekkür edildi
Çok güzel olmuş. Güle güle kullanın.  Biraz geç gördüm konuyu ama paylaşım için teşekkür ederim.
0 'dan 100 km 'ye 10 saniyede çıkabilirsin belki, ama önemli olan kaç saniyede durabildiğindir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
    • TRfighters
  • Kan Grubu: 0-
  • 2 kere teşekkür etti
Çarşamba günü cihazımı teslim aldım.

Mehmet kardeşimin önerilerine uymakla beraber yaptığım eksta işlemler şöyle idi.

Ürüne oldukça düşük bir kargo ücreti ödedim. 56 dolar kadar. Fedex ile gönderildi. Ürünü orjinal kutusunda değil başka bir kutuda istedim. Cihazın arkasındaki tüm TV ve FM logolarını garanti bandı gibi bir bantla kapatmasını istedim. Fatura değerini 91 dolar olarak yazdırdım. Toplam ödemenin 91 dolarını kendime ait bir karttan kalan 200 doları diğer paypal hesabımdan yaptım. 91 dolarlık kredi kartı ekstresini yanımda götürdüm (bunun çok faydası dokundu) Gümrükte hiç şüphelenmeden kabul ettilir. Hatta bir ara belgeleri verirken vergiden muaf bile dediler. Daha sonra cihaz fiziksel muayeneye gitti. Orda radio özelliğinin olduğu anlaşıldı. 70 euro bandrol vergisi eklendi. Belgeleri ilk inceleyen orta yaşlı abla bu rakamları gördüğünce fiziksel muayeneye gönderdiği için biraz pişmanlık duymuş gibiydi. Hatta birkaç kelime bile söyledi özür mahiyetinde.  İlginçtir %20 lik gümrük vergisinide bundan sonra eklediler. TRT bandrolü sadece TV ve FM diye ayrılmıyormuş bunların 10 dan fazla çeşidi var. Memur kafasına göre birini seçip koyuyor fiyatın üzerine. Velhasıl toplamda 200 küsür gümrük vergisi ödedik.

Daha sonra MNG kargoya 110+29 tl muayene parası ödedik. Bu muayene parası nedir hiç anlamış değilim. Sırf bu para için onlarla biraz uğraşıcam.

Cihazı teslim aldım. İvedik sanayide MB tuning diye bir yere götürdüm siz götürmeyin diye söylüyorum.. Adamlar elimdeki cihazı bırakıp onlardan adi roadstar ı almam için ikna etmeye çalışıyorlar. Orjinal geri vites kamerasının onlardaki yuvarlak olan tampona takılan kameradan daha adi olduğunu idda ediyorlar. Herneyse montajı orda yaptırdım temkinli bir şekilde. TV anteni çıkmadığı için kutudan onlardan da almak istemedim. Zaten en az kullanacağım özellik olurdu sanırım. 125 TL de oraya verdik.

GPS verilerini internetten buldum kurdum hiçbir sorun olmadan çalıştırdım. Geri vites kamerası USB den resim müzik video oynatması herşeyini denedim. En çok bluetooth özelliğini sevdim. Arabam resmen sınıf atladı.

Safranbolu Ankara gaz parasını saymazsam 1000 tl ye tüm masraflar bitti. Emeğime ve verdiğim paraya değdi içim rahat. Tavsiye ederim. 8" ekran olan modeller standart olmaya başlıyor gibi. E-bay de de benim aldığım modellerden görmeye başladım.

Gümrükle ilgili şu bilgileri edindim. Ordino ve Ardiye masrafları tamamen özel kargo şirketlerine gidiyor. Bu yüzden cihaz ucuz birşey olsa bile kargo firmalarındaki elemanlar bir şekilde malın gümrüğe takılmasını istiyorlar ya da sağlıyorlar. Bu yüzden paketinizi yerel posta şirketiyle göndermelerini isteyin. Sizede PTT ile getirilsin. Kargo ücreti 100 dolar fazla bile olsa değer bence. Ürünün değerini 50 dolar olarak belirtin ve cihazı sadece monitör olarak gösterin. Tabi bu 50 dolarlık ödemeyi kredi kartı ekstresi ile ıspat etmeyi unutmayın. Bu şekilde büyük ihtimalle gümrüğe takılmayacaktır.

@Mustafa kardeşim 890 TL lik olan necvox biraz eski modelleri andırıyor. Yeni serilerden büyük sd kullanan pek göremedim. O kadar para vermişken bence daha iyisini almak lazım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
Merhabalar,

Bende 2008 Corolla icin yeni bir DVD/Navigasyon sistemi aldim. Istanbul anadolu yakasinda sistemi taktirabilecegim, kaliteli ve guvenilir bir yer varmi.

Tesekkurler.
2008 Toyota Corolla d4d

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
oncelikle herkese merhabalar.
arkadaslar yeni konu acmadan buradan sorayim dedim. dogubankta bu cihazin aynisindan buldum 950tl ye birakiyor markasi da NaviGO. kullanan yada bilen var mi acaba? tavsiye edermisiniz? bide sahibinden cok uygun fiyatta Necvox marka cihazlar var onlar nasil? tesekkurler simdiden

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 164 kere teşekkür etti
  • 115 kere teşekkür edildi
arkadaslar yeni konu acmadan buradan sorayim dedim. dogubankta bu cihazin aynisindan buldum 950tl ye birakiyor markasi da NaviGO. kullanan yada bilen var mi acaba? tavsiye edermisiniz? bide sahibinden cok uygun fiyatta Necvox marka cihazlar var onlar nasil? tesekkurler simdiden
Bu markayı hiç duymadım.
Cihazın özellikleri ve resmi varsa paylaşırmısınız, bakalım değer mi bu paraya.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **

resim cekemedim maalesef. sanirim ben yanlis gormusum ekranin altinda NavGo yaziyordu ben yanlis gormusumdur. nette baktim biraz bu NavGo cihazlari 1300-1400dan asagi yok. dogubanktaki farkli bisey mi acaba ya

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • tabiki toyota
  • Araç: Yaris
  • 3 kere teşekkür edildi
sahibinden de biri 830 diyor. ona bi bakın isterseniz.
herkese uyan bir toyota modeli vardır.
diğer markalar alternatiftir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
arkadaslar dun dogubankta gezinirken navimax diye bir cihaz gordum 8inch. 1000tl anten ve geri gorus kamerasini hediye edicek. duyaniniz var mi bu markayi ? nasil biseydir? alinir mi? yoksa navgo mi daha iyi?