Gönderen Konu: App'den Ceza 200 tl  (Okunma sayısı 6673 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 100
  • Model Yılı: '14
App'den Ceza 200 tl
« : Haziran 23, 2010, 03:01:00 »
Gecenın İkisinde çanakkale kordonunda turlarken birden polis karşıma çıktı ve benı sağa çektirdi daha ehliyet,ruhsat sormadan ne bu plakalar dedi bende dedim,Bende bir anda anlamadığım için ne plakası dedim mühürsüz plakalar L.. hangi plakalar olucak dedi bende birden bu cevabı alınca birden şaşırdım orjınaller bagajda bak istersen.dedim oda bana bagajdakınden banane muhursuz bunlar çalıntımı L... bu diye cevap verince sokerim yarın tamam dedım hala alttan almaya calıstım ama bana hala yuksek sesle bagırıp artız böyle hava yaptıklarını sanıyorlar falan diye söylenıyordru hala benımde bırden nevrım döndü arkadaki sılıkonla yapıstırdıgım plakayı elımle once ortadan kırdım sonra bıraz ugrasarak soktum.Oldumu sımdı dedıgımde oda sasırdı aferin böyle yap dedi ehliyet ve ruhsatı ısteedi (15 dk sonra) ve bana Görüş engelleyici cam fılmı(hıc ondan bahsetmemişti),muhursuz plaka suclarından (sözde)
200 tl para cezası yazdı sonra ön plakayıda sök bakalım şimdide dedi.Gerek yok sagol dedim ve bınıp aracıma gittim hala sınırden ellerim titriyor ben trafik dairesinin verdıgı o silik uyduruk demır parcası sırf üstünde mühür adı altında verdıgım haracı belgelemek için, takmakmı zorundayım. Burdan çanakkale emniyetine saygılarımı sunmayı görevım bılıyorum anlayan anladı

Toyota Club Türkiye

App'den Ceza 200 tl
« : Haziran 23, 2010, 03:01:00 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: '02
Ynt: App'den Ceza 200 tl
« Yanıtla #1 : Haziran 23, 2010, 03:06:43 »
Geçmiş olsun, ay sonlarında fazla trafikte dolaşmamak gerek Taylan Abi.

Zaten ayarsız farlar, yanmayan stoplar hiç dikkat çekmez..

Yazıklar olsun..
SIU Corolla T-Sport

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #2 : Haziran 23, 2010, 03:18:46 »
Aynen kardeşim onların amacı başkaydı malum ay sonu oldu ıcın ama ben terslerine giderek ceza yemeyi tercih ettim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Hergün biraz daha fazla Toyota sevgisi... <3
    • JDM TÜRK
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Haziran 23, 2010, 03:25:58 »
Çok korktum , bendemi çıkarsam ki? :(
Üstüme geldiklerinde ters birşey söyleme konusunda bende kendime hakim olamıyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #4 : Haziran 23, 2010, 03:37:47 »
Valla daha üstlerine giderdimde araçta bayan arkadaşlarım vardı, olay büyümesin dedim.Sözde amaçları beni pısırıklaştırıp çorba parası almaktı. ama neyse söylemek istemiyorum şimdi.Gece,gece şimdi mühürlüleri takmakla uğraşıcam.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: ---
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Haziran 23, 2010, 07:08:27 »
Öncelikle geçmiş olsun Taylancığım.

Ben eğri oturup duğru konuşalım diyorum. Yasak olduğunu, cezası olduğunu bile bile bunu takıyoruz, bu nedenle ceza alınca "niye ceza yazdılar" diye yakınmaya gerek yok. Onlar görevini yapıyor.

Polis'in durumu farklı, konuşmasını bilmiyorsa ya da uygun olan biçimde davranmıyorsa, her polisin resmi kıyafetinde sicil numaraları olur; Adını falan sormaya gerek yok, direk sicil numarasını okuyup not alın, olayın olduğu emniyet yerin emniyet müdürlüğüne bir dilekçe yazın; şikayetçi olduğunuzu belirtin. İşin gerçekten daha ciddi boyutlarda olmasını istiyorsanız yazdığınız dilekçenin bir kopyasını da savcılığa iletin, hatta elden teslim edin evrak kayıt numarasının size bildirilmesini isteyin ;)
Denizlerin deryaların benki taşkın delisi
Ehli gönül muhabbetin benki şaşkın delisi
Benki kelamın yolcusu benki aşkın delisi
Beni benden alan almış kula mihnet eylemem

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Hergün biraz daha fazla Toyota sevgisi... <3
    • JDM TÜRK
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Haziran 23, 2010, 07:11:49 »
Valla daha üstlerine giderdimde araçta bayan arkadaşlarım vardı, olay büyümesin dedim.Sözde amaçları beni pısırıklaştırıp çorba parası almaktı. ama neyse söylemek istemiyorum şimdi.Gece,gece şimdi mühürlüleri takmakla uğraşıcam.
biri yada ikisi değil , hepsi öyle abi , hangi birini şikayet edeceğiz , hem zaten şikayet ettiğimiz mevki çokmu farklı?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: B+
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Haziran 23, 2010, 08:55:41 »
Geçmiş olsun Taylan, bu devirde APP çok riskli, ilk göze batan o oluyor.
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Haziran 23, 2010, 10:02:10 »
biri yada ikisi değil , hepsi öyle abi , hangi birini şikayet edeceğiz , hem zaten şikayet ettiğimiz mevki çokmu farklı?

Paşam, benim babam da emniyetten emekli. Zamanında bu gibi olaylar yüzünden ceza alanları çok gördüm (hatta meslekten ihraç edilenleri). Babam her zaman aynı şeyi söylerdi "Allahım ne benim ne de ailemin boğazından bir lokma haram geçmesi kısmet olmasın" Emniyetin içinde böyle düşünenlerin sayısı o kadar çok ki...

Bu yazdıklarımda yanlış anlaşılmasın, bunları babam emniyetten emekli olduğu için yazmıyorum. APP plaka sahte plakadır, farzet ki birisi sahte (APP) plakalı ile (plakası tamamiyle farklı olan APP plaka ile) çok sevdiğin birisine (annene, babana veya kardeşine) çarptı ve kaçtı. Hesabını kimden soracaksın? O zaman polislere pek hoş olmayan, daha çok şey sayacaksın "niye APP plakalı araçların tamamını toplamıyorlar diye...

Umarım ne demek istediğimi anlamışsındır; Doğru veya yanlış olduğunu tartışabiliriz ama kanunlar uymak içindir, çiğnenmek için değil.

Not: Yukarda farzet ki diye başlayan cümleden sonrası bir arkadaşımın başına geldi. 6 yaşında ki küçücük kızı şu anda ayaklarından özürlü durumda, ortada hesabını soracak kimse yok, eminim çarpan şahıs vicdan azabı da çekmiyordur. İnşallah başka kimsenin başına bu gibi şeyler gelmez
Denizlerin deryaların benki taşkın delisi
Ehli gönül muhabbetin benki şaşkın delisi
Benki kelamın yolcusu benki aşkın delisi
Beni benden alan almış kula mihnet eylemem

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Auris
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Haziran 23, 2010, 10:11:31 »

Ben eğri oturup duğru konuşalım diyorum. Yasak olduğunu, cezası olduğunu bile bile bunu takıyoruz, bu nedenle ceza alınca "niye ceza yazdılar" diye yakınmaya gerek yok. Onlar görevini yapıyor.

+1

Taylan geçmiş olsun. plaka konusunda cam filmindeki gibi tereddüt yok kanun açık ve net. tabi herkese uygulanıp uygulanmaması veya bu işin ticaretini yapanlara herhangi bir yaptırım olmaması ayrı konu.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2005 corolla hb sol A/T "CC" lü :D
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Haziran 23, 2010, 10:13:39 »
ah be taylanım üzüldüm..ama uyarmıştım..keşke..neyse olan olmuş.. böyle işte bunlar ellerine koz geçtimi kullanırlar..anlayış yok derhal söküyosun yarın kontrol edicem dese.. anlamaz ki.. hemen yazar ..hemen..geçmiş olsun kardeş..
Benim pekmezim oldukça.. sineği bağdattan gelir..;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 10500
  • Model Yılı: '19
  • 132 kere teşekkür etti
  • 354 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Haziran 23, 2010, 10:15:31 »
Gecenın İkisinde çanakkale kordonunda turlarken birden polis karşıma çıktı ve benı sağa çektirdi daha ehliyet,ruhsat sormadan ne bu plakalar dedi bende dedim,Bende bir anda anlamadığım için ne plakası dedim mühürsüz plakalar L.. hangi plakalar olucak dedi bende birden bu cevabı alınca birden şaşırdım orjınaller bagajda bak istersen.dedim oda bana bagajdakınden banane muhursuz bunlar çalıntımı L... bu diye cevap verince sokerim yarın tamam dedım hala alttan almaya calıstım ama bana hala yuksek sesle bagırıp artız böyle hava yaptıklarını sanıyorlar falan diye söylenıyordru hala benımde bırden nevrım döndü arkadaki sılıkonla yapıstırdıgım plakayı elımle once ortadan kırdım sonra bıraz ugrasarak soktum.Oldumu sımdı dedıgımde oda sasırdı aferin böyle yap dedi ehliyet ve ruhsatı ısteedi (15 dk sonra) ve bana Görüş engelleyici cam fılmı(hıc ondan bahsetmemişti),muhursuz plaka suclarından (sözde)
200 tl para cezası yazdı sonra ön plakayıda sök bakalım şimdide dedi.Gerek yok sagol dedim ve bınıp aracıma gittim hala sınırden ellerim titriyor ben trafik dairesinin verdıgı o silik uyduruk demır parcası sırf üstünde mühür adı altında verdıgım haracı belgelemek için, takmakmı zorundayım. Burdan çanakkale emniyetine saygılarımı sunmayı görevım bılıyorum anlayan anladı
Polis bu uslupla hitap edemez.Yazıklar olsun.Şerefli polisimizin içinde de böyle insanlar olabilir.Suç ve ceza konusu ayrı.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • AE101
« Yanıtla #12 : Haziran 23, 2010, 10:19:44 »
geçmiş olsun taylan
By OuZ

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • If it is not Boeing, I am not going... ;)
    • ToyotaClubTr Facebook Sayfası
  • Araç: Prius
  • Kilometre: 135000
  • Model Yılı: '10
  • 2 kere teşekkür etti
  • 18 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Haziran 23, 2010, 10:20:54 »
 Taylan kardeşim,
 Öncelikle geçmiş olsun, sıkıcı bir durum.

APP plakada gerçekten taviz yok. Bir de seninkiler acayip sırıtıyordu, direk sahte plaka havası vardı.
 APP plaka takılı aracını polis isterse sahte plaka diye evinin bahçesinden çekiciyle kaldırır götürür. Sonuçta araç her ne kadar senin olsa da trafik belge ve evraklarının sorumlulukları da emniyete ait. Benim aracımı park ettiğim yer pek öyle müsait değil. Çekici falan gelip çekemez arabamı. Ancak bir yere gidip park ettiğim yerde geldiğimde arabamı kim nereye götürdü diye aramamak için app plaka yaptırmadım.
 İnsanlar hayattan her zaman ders alır. Yeter ki bedelleri büyük olmasın. Bu da sana ve app plaka isteyen diğer arkadaşlara ders olmuştur. Umarım daha kötülerini yaşamayız hiçbirimiz.
Toyota Prius 1.8 Premium Hybrid

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #14 : Haziran 23, 2010, 11:39:04 »
Arkadaşım geçmiş olsun öncelikle ama şunu söliyim sana sen APP plakadan 200 tl ceza yemedin,film+app den 200 tl ceza yedin çünkü yaklaşık olarak filmin cezası 138 app nin cezası 62 tldir.Benim merak ettiğim plakanın tarzı resim varsa koyarmısın?İstanbulda araçlar bayii den mühürsüz plakayla çıkıyor ama tek mühürlü oluyor yani trafiğin bastıgı belirlenmiş standartlarda oluyor ve orjlar bagajda duruyor kimse kolay kolay laf etmiyor ama gidipte alman,fransız,abidik gubudik sahibinden.com app lerine taviz yok.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • TRAFİĞE SAYGI = İNSANA SAYGI
    • www.mildan.net
  • Model Yılı: '12
  • 45 kere teşekkür etti
  • 36 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Haziran 23, 2010, 12:11:17 »
Paşam, benim babam da emniyetten emekli. Zamanında bu gibi olaylar yüzünden ceza alanları çok gördüm (hatta meslekten ihraç edilenleri). Babam her zaman aynı şeyi söylerdi "Allahım ne benim ne de ailemin boğazından bir lokma haram geçmesi kısmet olmasın" Emniyetin içinde böyle düşünenlerin sayısı o kadar çok ki...

Bu yazdıklarımda yanlış anlaşılmasın, bunları babam emniyetten emekli olduğu için yazmıyorum. APP plaka sahte plakadır, farzet ki birisi sahte (APP) plakalı ile (plakası tamamiyle farklı olan APP plaka ile) çok sevdiğin birisine (annene, babana veya kardeşine) çarptı ve kaçtı. Hesabını kimden soracaksın? O zaman polislere pek hoş olmayan, daha çok şey sayacaksın "niye APP plakalı araçların tamamını toplamıyorlar diye...

Umarım ne demek istediğimi anlamışsındır; Doğru veya yanlış olduğunu tartışabiliriz ama kanunlar uymak içindir, çiğnenmek için değil.

Not: Yukarda farzet ki diye başlayan cümleden sonrası bir arkadaşımın başına geldi. 6 yaşında ki küçücük kızı şu anda ayaklarından özürlü durumda, ortada hesabını soracak kimse yok, eminim çarpan şahıs vicdan azabı da çekmiyordur. İnşallah başka kimsenin başına bu gibi şeyler gelmez
+1000000000
Çok çok geçmiş olsun Taylan. Kanunen yasak olan şeyleri bile bile yaparak polislerin eline koz vermiş oluyoruz. Adamlar görevini yapıp ceza kesince de tu-kaka oluyorlar. Keşke polislerimizde herkese eşit davranabilse. Lüks araçlara da cam filmi, sis lambası vs. den dolayı ceza kesebilse. Trafikte farları ayarsız, yanmayan, palkalıkları iptal edip plakayı cama takmış, plaka ışıkları iptal edilmiş bir sürü araç var. Şimdi bunlar ceza yediği zaman polis mi suçlu? Biraz da çuvaldızı kendimize batıralım. Modifiye demek araçta olması gereken plakalıkları iptal etmek yada değiştirmek değil. App plaka sahte plakadır. Gerçeğinin bagajda olması ona resmiyet kazandırmaz. Görünen plaka aracı üzerindekidir.
Tekrar geçmiş olsun. Polisin eline koz vermemek lazım.
Trafik kuralları ve tabelalar İNSANLAR içindir, HAYVANLAR zaten ne tabeladan anlar ne de kuraldan...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #16 : Haziran 23, 2010, 12:31:19 »

Aynen katılıyorum.Unutmayalım ki her meslekte görevini doğru yapmaya çalışanlar da vardır.Ancak burada üslup çok önemli her iki taraf içinde.
 Bu APP plaka konusu çok garip resmen resmi onayı olmayan bir objeyi araç üzerine takmakta ısrar etmek anlamsız geliyor.Hangi amaç uğruna bu yapılıyor ona bakmak lazım.
 Cam filmi konusu da ülkemizdeki başka bir öykü . Madem bu yasak niye ithalatı veya üretimi serbest o zaman . Birde camın orjinalinden renkli olarak üretilmesi halinde kanunlara uygun olduğu söylenir . Bu yolu tercih etmek daha mantıklı gibi . Pahalı olduğunu falan iddia etmeyin saçma sapan şeylere para harcanacağına buna öncelik verirsin kafan rahat rahat arabana biner gezersin.
Toyota aşk gibidir , yaşamayan bilemez.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Haziran 23, 2010, 12:41:41 »
taylan geçmiş olsun.. app açılımı ne??? affınıza sığınarak...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 94000
  • Model Yılı: '08
  • 46 kere teşekkür etti
  • 44 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Haziran 23, 2010, 12:44:18 »
Mehmet KAN arkadaşımın söylediklerine kesinlikle katılıyorum..Ama her ne olursa olsun suçun ne olursa olsun polisin böyle lanlı lunlu konuşması hiç mi hiç doğru değil... Yukarıda bir arkadaşımızın da bahsettiği gibi bir milletvekili veya yakınına da aynı şefkat ve ilgiyi göstersinler de ben de o polislere (o lan lun diyen polislere) Şerefli diyeyim...
Her şey suretin suretinin sureti...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Haziran 23, 2010, 13:37:32 »
Geçmiş olsun taylanım yaa, çok üzüldüm :(

ALLAH kimseye vermesin, evlat acısı gibi koyuyor. Radardan biliyorum da :D