0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Valla daha üstlerine giderdimde araçta bayan arkadaşlarım vardı, olay büyümesin dedim.Sözde amaçları beni pısırıklaştırıp çorba parası almaktı. ama neyse söylemek istemiyorum şimdi.Gece,gece şimdi mühürlüleri takmakla uğraşıcam.
biri yada ikisi değil , hepsi öyle abi , hangi birini şikayet edeceğiz , hem zaten şikayet ettiğimiz mevki çokmu farklı?
Ben eğri oturup duğru konuşalım diyorum. Yasak olduğunu, cezası olduğunu bile bile bunu takıyoruz, bu nedenle ceza alınca "niye ceza yazdılar" diye yakınmaya gerek yok. Onlar görevini yapıyor.
Gecenın İkisinde çanakkale kordonunda turlarken birden polis karşıma çıktı ve benı sağa çektirdi daha ehliyet,ruhsat sormadan ne bu plakalar dedi bende dedim,Bende bir anda anlamadığım için ne plakası dedim mühürsüz plakalar L.. hangi plakalar olucak dedi bende birden bu cevabı alınca birden şaşırdım orjınaller bagajda bak istersen.dedim oda bana bagajdakınden banane muhursuz bunlar çalıntımı L... bu diye cevap verince sokerim yarın tamam dedım hala alttan almaya calıstım ama bana hala yuksek sesle bagırıp artız böyle hava yaptıklarını sanıyorlar falan diye söylenıyordru hala benımde bırden nevrım döndü arkadaki sılıkonla yapıstırdıgım plakayı elımle once ortadan kırdım sonra bıraz ugrasarak soktum.Oldumu sımdı dedıgımde oda sasırdı aferin böyle yap dedi ehliyet ve ruhsatı ısteedi (15 dk sonra) ve bana Görüş engelleyici cam fılmı(hıc ondan bahsetmemişti),muhursuz plaka suclarından (sözde)200 tl para cezası yazdı sonra ön plakayıda sök bakalım şimdide dedi.Gerek yok sagol dedim ve bınıp aracıma gittim hala sınırden ellerim titriyor ben trafik dairesinin verdıgı o silik uyduruk demır parcası sırf üstünde mühür adı altında verdıgım haracı belgelemek için, takmakmı zorundayım. Burdan çanakkale emniyetine saygılarımı sunmayı görevım bılıyorum anlayan anladı
Paşam, benim babam da emniyetten emekli. Zamanında bu gibi olaylar yüzünden ceza alanları çok gördüm (hatta meslekten ihraç edilenleri). Babam her zaman aynı şeyi söylerdi "Allahım ne benim ne de ailemin boğazından bir lokma haram geçmesi kısmet olmasın" Emniyetin içinde böyle düşünenlerin sayısı o kadar çok ki...Bu yazdıklarımda yanlış anlaşılmasın, bunları babam emniyetten emekli olduğu için yazmıyorum. APP plaka sahte plakadır, farzet ki birisi sahte (APP) plakalı ile (plakası tamamiyle farklı olan APP plaka ile) çok sevdiğin birisine (annene, babana veya kardeşine) çarptı ve kaçtı. Hesabını kimden soracaksın? O zaman polislere pek hoş olmayan, daha çok şey sayacaksın "niye APP plakalı araçların tamamını toplamıyorlar diye...Umarım ne demek istediğimi anlamışsındır; Doğru veya yanlış olduğunu tartışabiliriz ama kanunlar uymak içindir, çiğnenmek için değil.Not: Yukarda farzet ki diye başlayan cümleden sonrası bir arkadaşımın başına geldi. 6 yaşında ki küçücük kızı şu anda ayaklarından özürlü durumda, ortada hesabını soracak kimse yok, eminim çarpan şahıs vicdan azabı da çekmiyordur. İnşallah başka kimsenin başına bu gibi şeyler gelmez