Gönderen Konu: Klima az soğutuyor  (Okunma sayısı 17398 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 500
  • Model Yılı: '19
  • 1 kere teşekkür edildi
Klima az soğutuyor
« : Haziran 22, 2010, 20:30:16 »
Arkadaşlar 2007 model aracımda daha önce kullandığım araçların klimalarından az soğutuyor gibi, sizce 2007 model aracın klima gazı azalmış olabilirmi yada nasıl ölçülebilir. birde klimayı ilk açtığımda kısa bir süre farklı bir koku geliyor bunun bir çözümü varmı şimdiden teşekkür ederim

Toyota Club Türkiye

Klima az soğutuyor
« : Haziran 22, 2010, 20:30:16 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • gülerek kaybettiklerini ağlayarak kazanamazsın..
  • Kan Grubu: A+
Ynt: Klima az soğutuyor
« Yanıtla #1 : Haziran 22, 2010, 20:35:25 »
Yunus bey burada işinize yarayacak bilgiler var.
http://www.uzmantv.com/konu/arac-klimalari
COROLLA 97 GLİ

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kişiselleştirmeyelim :)
  • Kilometre: 150
  • Model Yılı: '21
  • 119 kere teşekkür etti
  • 206 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Haziran 22, 2010, 20:41:38 »
Polen filitrenizi değiştirdiniz mi?
Bir gün dünyaya ait büyük bir derdin olursa Rabbine dönüp, "Benim büyük bir derdim var" deme, derdine dönüp "benim büyük bir Rabbim var" de.
"Ey Toprak ! Rabbim Ben'den Razı Olmadan Bana Sarılma.." "Sövene dilsiz, vurana elsiz olmak gerek"
“Bir kişi Allah'tan başka kimseye ihtiyacı olmadığına inanırsa, Allah'da O'nu, başkasına muhtaç etmez!"

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Haziran 22, 2010, 21:24:37 »
Ali bey polen filtresini 18000  km de değştirmiştim şuan 22000 kmde yani 4 bin km oluyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Shooting Star
« Yanıtla #4 : Haziran 22, 2010, 21:35:36 »
Polen filtresi tıkalı olabilir.18.000 km de değişti ama aracın kliması ne kadar zaman kullanıldı arac nerde bekliyor bunlar poleni  etkiler.Bunların dışında klima gazı yoğunluğu azalmış olabilir bunun nedeni ise bır kış boyunca klima sistemi çalışmıyor ve yoğunluğunu kaybediyor.Bunların dışında klima sisteminde kaçaklar olabilir.Klima kompresörü arızalı olabilir.Su an servislerde ücretsiz check-up var klima sistemi de bunu kapsıyor bence kontrol ettir.
ηєƒєѕ αℓмαк ∂єğιℓ∂ιя уαşαмαк !..
      5^ภ ๒เttเğเ אєг๔є 6 ๒คşlคг
              รђ๏๏tเภﻮ รtคг ©

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 52000
  • Model Yılı: '16
  • 36 kere teşekkür etti
  • 181 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Haziran 22, 2010, 22:07:38 »

klima gazının basıncı yetersiz olabilir filitreleri tıkanmış olabilir ve motordan destek aldığı kayış ve kompresöründe sorunlar olabilir bence bir yetkili servise götürmenizde fayda var...
İlla gitmek istiyorsan, hoşuma git mesela :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Haziran 22, 2010, 22:23:36 »
  Bununla ilgili sitemizde çok detaylı bilgiler mevcut.
 Öncelikle havalandırma kanallarını aero spreyler ile (kanalları temizlemek ve bir süre bakteri oluşumunu önlemek için) temizleyebilirsiniz. Bunları büyük yapı marketlerde bulabilirsiniz. Yine arkadaşların söylediği gibi kesinlikle kaliteli polen filtresi ile eskisini değiştirmelisiniz eğer gerekli ise.
 Aracınızın motor kaputunun içinde klima gaz basıncı yazıyor olması lazım. İyi bir klima servisi eğer gaz takviyesi gerekli ise bu işlemi, gaz komple değişmesi gerekiyorsada o işlemi yapar ve klimanızın olması gereken çalışma performansı geri gelir bence eğer sistemde ayrı bir sorun yoksa.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Türkçemize sahip çıkalım....
« Yanıtla #7 : Haziran 23, 2010, 11:48:58 »
Şu sıcak yaz günlerinde bazen ben de, acaba klimam az mı soğutuyor dediğim çok zamanlar oldu. Bu paranoyaktan kurtulmanın tek yolu kendinizin yapacağı basit bir test.

Öncelikle aracınız an az beş dakika çalışıyor olmalı,

1- klimanızı açın en yüksek fan hızına ayarlayın
2- hava yönlendirmeyi göğüse verin
3- göğüsteki, biri hariç tüm kanalları kapatın
4- açık olan kanaldan bir termometreyi kanat aralarından içeri sokun 
5- termometre yaklaşık üç-beş dakika içeride kalsın

Daha sonra termometreyi okuyun eğer 5 derece ila 7 derece arası bir değer okursanız klimanızda hiç bir problem yok demektir. Klimanızı güle güle kullanın paranızda cebinizde kalsın. 7 dereceden fazla bir ısı okursanız o zaman servisin yolunu tutun.

Öncelikle klimasında problem olduğunu düşünen tüm arkadaşlar bu testi yaparak problem olup olmadığına kanaat getirsin. Sonra çözüm yollarını arasınlar.

Türkçemiz, parmak izi gibidir. Bizimle büyür bizimle ölür. O'nu korumazsak, yıpranır, yozlaşır ve bir MİLLET yok olur.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Haziran 23, 2010, 12:43:47 »
süppper bilgiler.... çok teşekkürler...

klima için iki sorun olabilkir.... 1- gaz eksikliği
2- polen tıkanıklığı.... öncelikle bunlara bakın...

Şu sıcak yaz günlerinde bazen ben de, acaba klimam az mı soğutuyor dediğim çok zamanlar oldu. Bu paranoyaktan kurtulmanın tek yolu kendinizin yapacağı basit bir test.

Daha sonra termometreyi okuyun eğer 5 derece ila 7 derece arası bir değer okursanız klimanızda hiç bir problem yok demektir. Klimanızı güle güle kullanın paranızda cebinizde kalsın. 7 dereceden fazla bir ısı okursanız o zaman servisin yolunu tutun.

Öncelikle klimasında problem olduğunu düşünen tüm arkadaşlar bu testi yaparak problem olup olmadığına kanaat getirsin. Sonra çözüm yollarını arasınlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Haziran 23, 2010, 17:01:31 »
Bilgihan bey en kısa sürede bunu deniycem sonuçları burya yazarım bütün arkadaşlara teşekkür ederim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: A-
  • Kilometre: 36000
  • Model Yılı: '10
  • 15 kere teşekkür etti
  • 20 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Haziran 23, 2010, 18:11:16 »
2001 model corollama binenle bu klima ne biçim soğutuyo böyle diyolar. Bilmiyom beni gaza getirip kapamayım diye mi yapıyıolar dedim önce ama bende diğer araçlarla karşılaştırınca toyotanın üstüne göremedim.2. derece çok sıcaklarda bile yetiyor.
Toyota Corolla 2001 1.6 Terra Special
Toyota Corolla 2010 1.6 Elegant

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Temmuz 02, 2010, 00:03:56 »
klimamı 23 C sıcaklıkta 15dk kadar çalıştırdım.... bütün hava kanallarını kapatarak sadece birini açık bıraktım... dijital termometre ile yaptığım ölçümde en düşük sıcaklık 6,5 C yi gösterdi. bunun dışında derece genelde 7,5 C de daha uzun süre duruyordu.... 2006 corolla aracımın sizce kliması nasıl...?????

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #12 : Temmuz 02, 2010, 08:08:16 »
2009 model corollamı bakıma goturmeden oncede iyi sogottugunu dusunuyordum
Ama bakımdan sonra daha iyi sogutur oldu
buyuk ihtimalle polen filtresi degistigi icin

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2009 Corolla 1.4 D4D Comfort
  • 2 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Temmuz 03, 2010, 12:46:17 »
Polen filtresi tıkanmışsa bu hava debisini etkiler , dolayısıyla tıkalı polen filtresiyle belki 3-4 kademelerde  yeterli hava debisi sağlanacaktır , yani ızgara çıkışı hava soğuk fakat debi az gelip içeriyi soğutmuyorsa polen filtersi sorunlu olabilir bu durumda yapılacak  bir başka test bence şudur: 
Polen filtresini test amaçlı çıkartın , ve  en yüksek veya  bir alt fan hızlarında  ızgaralardan çıkan havayı kontrol edin , ölçebiliyorsanız Bilgihan Bey'in söylediği gibi ölçün.   Bu halde de ısı 7 derece üstüyse tatminkar bir soğutma istiyorsanız klimacı veya servisin yolu  gözüktü demektir.

Bir de benim gözlediğim bir iki benzinli araçta,  motor devrinin rölanti değil normal kullanım devirlerine yakın  olması gerekiyor etkili bir soğutma için , rölantide tam verim beklemek yanlış olabilir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 257500
  • Model Yılı: '01
  • 395 kere teşekkür etti
  • 376 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Temmuz 03, 2010, 14:04:43 »
İyide zaten toyotalarda ilk çalıştırma anlarında normal sürüş değerlerie yakın devirlerde calışıo klima açıldığı zamanda otomatik olarakta yükseltiliyor sonuçta klima 4.seviyesini 3000 rpm'dede 1250 rpm'dede aynısını yapıyor rölantidede bekletilebilir.(vvt-i'lar için konuştum diğer araçları bilmiyorum)
Toyota Corolla 2001 1.6vvt-i sol special 110+ bilmem kaç tane hp  BENZİNLİYDİ  Artık Prins Technomaxlı :rofl:

Simota Short Air İntake, 1.8 vvt-i İntake Manifold, 1.8 vvt-i Throttle Body, 1.8 vvt-i fuel injectors 51 mm straight pipe & sport muffler, Raizin Voltage Stabilizer, Greddy Oil Cacht Tank, Eibach pro kit 35 mm springs
Swimming coach :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #15 : Temmuz 03, 2010, 14:32:44 »
evet rölantide klima açıldığı zaman biraz devir yükselmesi oluyor.klimanın az soğutmasının nedeni gazdan kaynaklıyor yüksek ihtimalle
2007 corolla 1,6 sol sedan granit gri

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
« Yanıtla #16 : Temmuz 03, 2010, 14:43:24 »
  Eğer klima kompresörü ayrı bir elektrik motorundan değil de motordan kasnak ile güç alıyorsa her motor devrinde aynı performansı vermeyebilir bence.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #17 : Temmuz 03, 2010, 14:44:48 »
sonuç olarak 2002-2007 corollalarda aynı sonucu verirmi her devirde?
2007 corolla 1,6 sol sedan granit gri

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
« Yanıtla #18 : Temmuz 03, 2010, 14:46:55 »
  Onlarda klima kompresörü için ayrı elektrik motoru yok diye biliyorum ama emin değilim. Sadece belli seneden sonraki Corolla Versolarda bu sistem var, onu biliyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Model Yılı: '07
  • 2 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Temmuz 03, 2010, 14:47:48 »
Bunun için genel test merkezleri var. Ücretsiz klima gazı kontrolü ve polen filtresi v.s kontrol ediliyor. Speedy diye bir firma var. İsterseniz aracınızı götürüp ücretsiz kontrol ettirebilirsiniz... :)