neyse en iyisi bizde aracı rölantide pek zorlamayalım
Eğer klima kompresörü ayrı bir elektrik motorundan değil de motordan kasnak ile güç alıyorsa her motor devrinde aynı performansı vermeyebilir bence.
okadar ayrıntıyı bilmiyorum ama sonuçta devir yükseliyor ve motor karşılıyordur aynı oranı
Rölantide zorlanması derken?
Zaten klima çalıştırıldığında, eğer klima motordan direk güç alıyorsa Ecu motor devrini buna göre yüksletecektir otomatik olarak, yani rölantide klima çalışmasında sorun olmaz. Sadece kontağı kapatmadan önce klimayı kapamış olmak ve aracı çalıştırdıktan bir süre sonra klimayı çalıştırmak iyi olur.
bizim 2000 model bi accent vardı.onda babam araca binmiş ve çalıştırdığı gibi klimayı açmış. bir anda motordan dumanlar yükselmiş
bizim 2000 model bi accent vardı.onda babam araca binmiş ve çalıştırdığı gibi klimayı açmış. bir anda motordan dumanlar yükselmiş 
yookkk artıııkkkkk!!! :S:S:S:S
zaten araç 1.5 motordu ve klimadan dolayı çok zorlanıyordu.örneğin;rölantide klimayı açtığımızda tak tak diye ses geliyordu
sonra kaputu açmışlar bi şey yok motorda sadece aşırı ısınma varmış.sonra doğru servise ordaki ustalar bi şey yok bi anlık aşırı yüklenme olmuş demişler
o araçla tatile gidiyorduk yazları.hava zaten sıcak 5 kişi var bagaj dolu klima açık bide yokuşlarda gaza yüklenince hemen hararet kaldırıyordu bizde 10 dakikada bir durmak zorunda kalıyorduk
o araçla tatile gidiyorduk yazları.hava zaten sıcak 5 kişi var bagaj dolu klima açık bide yokuşlarda gaza yüklenince hemen hararet kaldırıyordu bizde 10 dakikada bir durmak zorunda kalıyorduk 
hey yarabbi

toyota da yüklen iner ama çıkmaz hararet
toyotanın hakkatten maşallahı var bu konuda hyundai den sonra bir çağ atlamış olduk
toyotanın hakkatten maşallahı var bu konuda hyundai den sonra bir çağ atlamış olduk 
öyle yaa toyota kalitrsi ve farkı
arada bayağı bir fark var.her yokuş çıkanda babam diyor;yeni bir araba alırsam yine toyota alırım
benim klimada 6,5 C ölçüm yaptım... değer nasıl... tek kanaldan 5 dk içinde aldığım ölçüm...
Model 1995 toyota corolla ..Sorun Klima
Başlık az soğutuyor diye açılmış ama benimkisi hiç soğutmuyor ..Ustaya götürdüm tam 4 saat arabadan tüpe tüpten arabaya gaz aktardı (kanallarda tıkanma var açılırmış böyle olunca )
Sonuç hüsran ,filtre temiz,klima çalışıyor ..
Sonunda radyoterin önüne soğuk su sıkmaya başladı klimadan biraz serinlik gelmeye başladı..
Een son dediği başka bir zaman gelin arabanın içindeki ön paneli sökelim buzdolabında tıkanıklık var ...Benim kafam yatmadı dediğine ama sebebinide anlayabilmiş değilim bu arızanın.. Tabi hiç bir para ödemediğim gibi ,senelerdir gittiğim bu tamirciyide sildim kafamda
5 ile 7 derece arası normal.
Bizim araçlarda problem, soğutmakta değil soğutulmuş olan kabindeki kaçak yani ısı kaybı. Kova dolusu su düşünün altında küçük bir delik var su kaçıyor, eğer kaçan su kadar üstten takviye olmazsa kovadaki su gittikçe azalacak bir müddet sonra bitecek. Araç içindeki soğutulmuş ortamdaki ısı kaybını peteklerden takviye etmezseniz bir müddet sonra ortam ısınmaya başlar.
Esas ölçü kanallardan içeri verilen hava debisi ve ısısıdır. Yani tek başına 5 derece bir şey ifade etmez. İkinci ve en önemli kriter içeri verilen havanın debisi, işte bu debiye etkileyen en önemli unsur temiz bir filtredir. Eğer filteniz temiz değilse misal içeri verilen hava miktarı ve ısısı 2M3/dak da (metreküp) 5-7 derece olması gerekirken kirli bir filtreyle 1M3 havayla 5-7 derece almanız pek bir şey ifade etmez. Çünkü içerideki kayıpları kovadaki su kaybı gibi telafi edemez ve ortam ısınmaya başlar. Dikkat ettiyseniz soğutmada bir problem yok ama kayıpları telafi edecek hava miktarı yok. İşde bu yüzden mutlaka ama mutlaka temiz bir filtre kullanmak gerekir.
Ben genelde iki haftada bir filtreyi sökerek basınçlı havayla tersten temizleyip tekrar kullanıyorum. Size de önerim bu doğrultuda olacak. Fakat peteklerdeki ısı 5-7 derece olması gerekir bunu test edin.
5 ile 7 derece arası normal.
Bizim araçlarda problem, soğutmakta değil soğutulmuş olan kabindeki kaçak yani ısı kaybı. Kova dolusu su düşünün altında küçük bir delik var su kaçıyor, eğer kaçan su kadar üstten takviye olmazsa kovadaki su gittikçe azalacak bir müddet sonra bitecek. Araç içindeki soğutulmuş ortamdaki ısı kaybını peteklerden takviye etmezseniz bir müddet sonra ortam ısınmaya başlar.
Esas ölçü kanallardan içeri verilen hava debisi ve ısısıdır. Yani tek başına 5 derece bir şey ifade etmez. İkinci ve en önemli kriter içeri verilen havanın debisi, işte bu debiye etkileyen en önemli unsur temiz bir filtredir. Eğer filteniz temiz değilse misal içeri verilen hava miktarı ve ısısı 2M3/dak da (metreküp) 5-7 derece olması gerekirken kirli bir filtreyle 1M3 havayla 5-7 derece almanız pek bir şey ifade etmez. Çünkü içerideki kayıpları kovadaki su kaybı gibi telafi edemez ve ortam ısınmaya başlar. Dikkat ettiyseniz soğutmada bir problem yok ama kayıpları telafi edecek hava miktarı yok. İşde bu yüzden mutlaka ama mutlaka temiz bir filtre kullanmak gerekir.
Ben genelde iki haftada bir filtreyi sökerek basınçlı havayla tersten temizleyip tekrar kullanıyorum. Size de önerim bu doğrultuda olacak. Fakat peteklerdeki ısı 5-7 derece olması gerekir bunu test edin.
Valla doğru söylüyorsunuzda bizim arabalarda filitre olayı ölüm dün hatta 2001 vvt-i 1.6 polen filitresi temizliği diye konu açtım çıkartması bi dert çıkarttık diyelim sokması bi dert açıkçası vee bizim filite paramparça doğru dügün biçimde nasıl takılacagınıda 2 sene içinde çözemedim açıkçası.