Gönderen Konu: Klima az soğutuyor  (Okunma sayısı 17396 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Türkçemize sahip çıkalım....
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
Ynt: Klima az soğutuyor
« Yanıtla #40 : Temmuz 06, 2010, 14:02:15 »
Evet haklısın biraz zahmetli ama abartmamak lazım.
Terini filtreye damlatmazsan iyi soğutmaz.  :) Biraz çaba sarf etmek gerek.

Mehmet KAN, Kardeş (Kankardeş güzel uydu) çok güzel açıklama yapmış emek sarf edip fotoğraf çekerek anlatımı desteklemiş.  :alkis:

http://www.toyotaclubtr.com/mekanik-sohbet/polen-(klima)-filtresi-temizligi-degisimi-resimli-anlatim/
Türkçemiz, parmak izi gibidir. Bizimle büyür bizimle ölür. O'nu korumazsak, yıpranır, yozlaşır ve bir MİLLET yok olur.

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #40 : Temmuz 06, 2010, 14:02:15 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 257500
  • Model Yılı: '01
  • 395 kere teşekkür etti
  • 376 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #41 : Temmuz 06, 2010, 14:06:37 »
Evet haklısın biraz zahmetli ama abartmamak lazım.
Terini filtreye damlatmazsan iyi soğutmaz.  :) Biraz çaba sarf etmek gerek.

Mehmet KAN, Kardeş (Kankardeş güzel uydu) çok güzel açıklama yapmış emek sarf edip fotoğraf çekerek anlatımı desteklemiş.  :alkis:

http://www.toyotaclubtr.com/mekanik-sohbet/polen-(klima)-filtresi-temizligi-degisimi-resimli-anlatim/

Aaaahh aaaah keşke bizimkide orda olsaa :D torpidonun altına eğilmesem ahhh ahhh :D
Toyota Corolla 2001 1.6vvt-i sol special 110+ bilmem kaç tane hp  BENZİNLİYDİ  Artık Prins Technomaxlı :rofl:

Simota Short Air İntake, 1.8 vvt-i İntake Manifold, 1.8 vvt-i Throttle Body, 1.8 vvt-i fuel injectors 51 mm straight pipe & sport muffler, Raizin Voltage Stabilizer, Greddy Oil Cacht Tank, Eibach pro kit 35 mm springs
Swimming coach :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Kan Grubu: AB+
« Yanıtla #42 : Temmuz 06, 2010, 20:19:22 »
Evet sorun filtrede imiş .150 tl lira istedi ..Bu kadar para çok olmaz diyerek blöf yaptım adam tınlamadı bile ,1 saat sonra gelip 150 lirayı bayıldım ..filtreyi değiştirdimi ,ya da temizledimi bilemem
.Ama 2 haftada bir söküp temizlemede abartı ötesi bişey abi ...yani bunu söküp takmasını bilen birisi bile 2 haftada bir temizlemez

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 257500
  • Model Yılı: '01
  • 395 kere teşekkür etti
  • 376 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #43 : Temmuz 06, 2010, 21:13:22 »
Evet sorun filtrede imiş .150 tl lira istedi ..Bu kadar para çok olmaz diyerek blöf yaptım adam tınlamadı bile ,1 saat sonra gelip 150 lirayı bayıldım ..filtreyi değiştirdimi ,ya da temizledimi bilemem
.Ama 2 haftada bir söküp temizlemede abartı ötesi bişey abi ...yani bunu söküp takmasını bilen birisi bile 2 haftada bir temizlemez

Abi naptın en pahalı flitre 20lıra sen 150 lırayla naptın  :O
Toyota Corolla 2001 1.6vvt-i sol special 110+ bilmem kaç tane hp  BENZİNLİYDİ  Artık Prins Technomaxlı :rofl:

Simota Short Air İntake, 1.8 vvt-i İntake Manifold, 1.8 vvt-i Throttle Body, 1.8 vvt-i fuel injectors 51 mm straight pipe & sport muffler, Raizin Voltage Stabilizer, Greddy Oil Cacht Tank, Eibach pro kit 35 mm springs
Swimming coach :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 317000
  • Model Yılı: '94
  • 14 kere teşekkür etti
  • 33 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #44 : Temmuz 08, 2010, 06:34:17 »
Nasil oldu bu konuyu daha once gormedim, ilk defa bugun rastladim konuya.
Neyse, yeni model bir arabada gaz eksikligi olmasi pek ihtimal dahilinde degil.
Ama gaz takviyesi gerekiyorsa siz de bunu tespit edip, eklemeyi yapabilirsiniz.
Herhalde bu konuyu actiginiz gunlerde ben de arabama klima gazi takviyesi yaptim.Tenek kutularda satilan klima gazindan aldim, basinc gostergesi de var hortumun basinda. Islem cok kolay.

Soru sormak icin actigim konu burada:

http://www.toyotaclubtr.com/mekanik-sohbet/klima-gazi-takviyesi/msg278657/#msg278657

Icerideki havanin sirkulasyonu ile klima calistirildiginda da disaridan hava gelmesi gerekiyor mu? Disaridan almadigina gore gerekmez, degil mi?
Dolayisiyla polen filtresiyle falan alakasi yok.
Fe... :-)