Gönderen Konu: Araç temizliği nasıl yapılmalıdır?  (Okunma sayısı 19272 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Resim gençliğimden (42 yaşımdayken)
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • 15 kere teşekkür etti
  • 84 kere teşekkür edildi
Ynt: Araç temizliği nasıl yapılmalıdır?
« Yanıtla #80 : Temmuz 03, 2010, 15:22:48 »
ancak belirtmem gerek ilk ilandaki 49 tl olan ayrıca 5 tl kargo parası istiyor, ikincisi kargoyuda ödüyor

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #80 : Temmuz 03, 2010, 15:22:48 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2011 Auris Sport
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 54000
  • Model Yılı: '11
  • 120 kere teşekkür etti
  • 222 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #81 : Temmuz 03, 2010, 15:24:30 »
Sağolasın seçkin, ben ordan sipariş verdim, satıcıda çok centilmen,
alet gelsin parasını sonra vereyim dedim kabul etti, yollamış, mesaj geldi, heralde akşama doğru elime geçer
kullanıp yorumlarımı yazarım; yanlız ilanda 2 günlük indirim diye bi not vardı, acaba pahalanacakmı
yorumlarınızı bekliyoruz kemal abi. 50 tl ye mi aldın?
2011 Auris Sport
Atiker Nanofast, Eibach Pro-kit, Philips LumiLeds 5000k(farlar), Photon Xenon Effect 5000k(sisler), Cree Led 6000k (uzunlar), Amerikan Park(ayna ve sinyaller), Ayna Altı Kartalgöz Led, Ayakaltı Aydınlatma

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2011 Auris Sport
  • 120 kere teşekkür etti
« Yanıtla #82 : Temmuz 03, 2010, 15:26:39 »
mayısta ilan vermiş 2 günlük indirim diye yazmış bence müşteri çekmek için yapmış. ilk ilanda da kargo bedava yazıyor.
2011 Auris Sport
Atiker Nanofast, Eibach Pro-kit, Philips LumiLeds 5000k(farlar), Photon Xenon Effect 5000k(sisler), Cree Led 6000k (uzunlar), Amerikan Park(ayna ve sinyaller), Ayna Altı Kartalgöz Led, Ayakaltı Aydınlatma

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
« Yanıtla #83 : Temmuz 03, 2010, 15:27:09 »
yorumları bekliyoruz...
2007 corolla 1,6 sol sedan granit gri

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 15 kere teşekkür etti
« Yanıtla #84 : Temmuz 03, 2010, 15:29:56 »
ikisinide aradım, 49 a satan kargo parası istedi; 50 lik istemedi, ve iyi bir adam
hiç tanımadığı halde güvenip yollamış, akşam elime geçer herhalde, parasınıda artık mecburen pazartesi günü bankalar açılınca yollarım, kullanışlı ve pratik bir şey olacağından eminim, elektrik gerekmediği için her yerde kullanılabilir, ses de yapmaz, ufacık bir hortum başlığıyla bile basınçlı su elde edebiliyoruz, bununla çok güçlü bir tazyik olacağını sanıyorum, artık yarın anlatırım izlenimlerimi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2011 Auris Sport
  • 120 kere teşekkür etti
« Yanıtla #85 : Temmuz 04, 2010, 21:19:27 »
kemal abi senin alet daha gelmedi mi?
bugün babama gösterdim bu aleti pahalı olduğunu söyledi ve şöyle birşey alabileceğimizi söyledi.
http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-bahce-yapi-market-bahce-sulama-ekipmanlari-4-fonksiyon-tabancali-tayzikli-oto-yikama-hortum-3/detay?
http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-bahce-yapi-market-bahce-sulama-ekipmanlari-bahce-hortum-seti/detay
daha uygunları da bulunabilir.
2011 Auris Sport

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Avensis
« Yanıtla #86 : Temmuz 04, 2010, 23:06:26 »
bir önceki sayfada kılcal çiziklerden bahsedilmiş.geçtiğimiz cuma günü sıvı pasta aradım ve tansaşta buldum.metal bir kutu içinde kırmızı kapaklı ismini hatırlamıyorum.aracıma kendim uyguladım pamuk ile.biraz yorucu vakti olanlar yapabilir zevkli bir iş aslında.bez ile falan uygulamayı denedim ama pastanın çogunu bez emiyor.pamuk da uyguladıkça küçülüyor ama bezden daha faydalı.belki bu iş için özel bezler vardır ama araştırmadım.son olarak pasta işini bitirdim ve aracı yıkadım oldukça farketti.arabaya renk geldi parladı(cila bile atmadım).küçük ince çizikler kayboldu.herkese tavsiye ederim.ama gerçekten yorucu bir iş.o günün akşamından itibaren ve ertesi gün heryerim ağrıdı.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 15 kere teşekkür etti
« Yanıtla #87 : Temmuz 05, 2010, 04:54:01 »
kemal abi senin alet daha gelmedi mi?
bugün babama gösterdim bu aleti pahalı olduğunu söyledi ve şöyle birşey alabileceğimizi söyledi.
http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-bahce-yapi-market-bahce-sulama-ekipmanlari-4-fonksiyon-tabancali-tayzikli-oto-yikama-hortum-3/detay?
http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-bahce-yapi-market-bahce-sulama-ekipmanlari-bahce-hortum-seti/detay
daha uygunları da bulunabilir.

Hortum ve hortum başlıklarını zaten kullanıyorum, ama onlar basınç veremiyor, hortumun ucuna parmağını bastırarakta aynı sonucu alabiliyorsun, oysaki bu boru olan bayaa basınçlı, baksana 20 metreye püskürtüyormuş, bir ara almanyada birinde görüp çok merak etmiştim,cumartesi kargodan bir mesaj aldım ama o yola çıktığı mesajıymış,  heralde yarın gelir, bende merakla bekliyorum

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 15 kere teşekkür etti
« Yanıtla #88 : Temmuz 05, 2010, 16:34:56 »
Arkadaşlar "waterjet" bu gün geldi, hemen denedim ve hemen iade ettim
ilanda belirtilenlerin tamamı yalanmış, suyu 20 metreye, 3 kata püskürtür falan diyorya..5 metreye bile atamıyor, basınç diye birşey yok, bildiğiniz düz boru, hortum ucuna takılan basit ve ucuz aparatlar bundan çok daha fazla basınç üretiyor, hatta parmağınızı hortumun ucuna basın bundan 4- 5 kat fazla tazyikli su alırsınız, aman ha sakın almayın, hepten fiyasko, internetten pek birşey almazdım, şimdi iyice tırstım, bir dahamı.. asla..
ancak belirtmem gerek satıcı son derece centilmen bir insan, çok kibar ve anlayışlı

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #89 : Temmuz 05, 2010, 16:39:29 »
bilgilendirdiğiniz için teşekkürler.....
en azından bizde bu fikri aklımızdan sildik sayenizde...

Arkadaşlar "waterjet" bu gün geldi, hemen denedim ve hemen iade ettim
ilanda belirtilenlerin tamamı yalanmış, suyu 20 metreye, 3 kata püskürtür falan diyorya..5 metreye bile atamıyor, basınç diye birşey yok, bildiğiniz düz boru, hortum ucuna takılan basit ve ucuz aparatlar bundan çok daha fazla basınç üretiyor, hatta parmağınızı hortumun ucuna basın bundan 4- 5 kat fazla tazyikli su alırsınız, aman ha sakın almayın, hepten fiyasko, internetten pek birşey almazdım, şimdi iyice tırstım, bir dahamı.. asla..
ancak belirtmem gerek satıcı son derece centilmen bir insan, çok kibar ve anlayışlı

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • pahalı zevklerim var, benzin gibi
  • Kan Grubu: A-
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #90 : Temmuz 06, 2010, 01:36:47 »
ben de yukarda seçkin kardeşimin bahsettiği başlıklardan kullanıyorum, hozelock marka hatta tam olarak ürün şu ;
http://www.hozelock.com/watering/spray-guns/spray-guns-2/ultra-12-gun.html

ben şahsen çok çok memnunum, tazyik olarak baya başarılı, neredeyse her seçeneğini de kullanıyorum farklı şeylerde..
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 100
  • Model Yılı: '14
« Yanıtla #91 : Temmuz 06, 2010, 01:42:39 »
Sen benım cızıgı gecırecek alet söle bana :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #92 : Temmuz 06, 2010, 01:46:35 »
Sen benım cızıgı gecırecek alet söle bana :D
abiçizik verniği aşmış, boyayı kaldırmış, kaportaya inmişse rötuş dışında bir şey geçirir diyen yalan söyler :(
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #93 : Temmuz 06, 2010, 01:52:18 »
abiçizik verniği aşmış, boyayı kaldırmış, kaportaya inmişse rötuş dışında bir şey geçirir diyen yalan söyler :(

yok yaa kılcal gıbı boya kalkmamıs
ama sulu cıla cıkarmaz bılıyorum senın 2009 'da da vardır ille tozmu cızıyor ne :( aradım senı bır türlü anlaşamadık :P :P

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #94 : Temmuz 06, 2010, 01:55:19 »
haydaa telefonda ses gidip geliyordu, biri çizdi şeklinde anladım ben..bayaa çizikse strachX diye bi meguiars ürünü var, yok harelenmeyse swirlX var..yok abi onlara para vermem dersen al bi pasta vur gitsin, üstüne mutlaka cila at ama ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #95 : Temmuz 06, 2010, 02:00:20 »
haydaa telefonda ses gidip geliyordu, biri çizdi şeklinde anladım ben..bayaa çizikse strachX diye bi meguiars ürünü var, yok harelenmeyse swirlX var..yok abi onlara para vermem dersen al bi pasta vur gitsin, üstüne mutlaka cila at ama ;)

yok yok ben bırı cızdı dedım ama baktım sonra deılmıs yaa yuzelsel ama ustuste hanı kalemle karalarsın ya öyle aynen :(

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #96 : Temmuz 07, 2010, 12:34:59 »
tebrikler güle güle kullan... ilk fırsatta bende aracıma uygulayacağım....

bir önceki sayfada kılcal çiziklerden bahsedilmiş.geçtiğimiz cuma günü sıvı pasta aradım ve tansaşta buldum.metal bir kutu içinde kırmızı kapaklı ismini hatırlamıyorum.aracıma kendim uyguladım pamuk ile.biraz yorucu vakti olanlar yapabilir zevkli bir iş aslında.bez ile falan uygulamayı denedim ama pastanın çogunu bez emiyor.pamuk da uyguladıkça küçülüyor ama bezden daha faydalı.belki bu iş için özel bezler vardır ama araştırmadım.son olarak pasta işini bitirdim ve aracı yıkadım oldukça farketti.arabaya renk geldi parladı(cila bile atmadım).küçük ince çizikler kayboldu.herkese tavsiye ederim.ama gerçekten yorucu bir iş.o günün akşamından itibaren ve ertesi gün heryerim ağrıdı.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #97 : Temmuz 08, 2010, 21:06:54 »
turkay sonaxın sıvı pastasını dendım sadece ön kpauta cızıge uyguladım mıkrofıber bezle sonuc mukemmel eser kalmadı denılecek birşey oldu azıcık bellı oluyor ama azıcık

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #98 : Temmuz 08, 2010, 22:57:47 »
tamamdır abi geçmiş olsun, derin değilmiş demek ki :) vur üstüne cilayı şimdi, orayı cilasız bırakma inceltme verniğini :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #99 : Temmuz 08, 2010, 22:59:47 »
yarın vurcam oo su kaydırıcı cılayı vursam olurmu ??