Gönderen Konu: Araç temizliği nasıl yapılmalıdır?  (Okunma sayısı 19271 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0-
Ynt: Araç temizliği nasıl yapılmalıdır?
« Yanıtla #40 : Haziran 27, 2010, 02:27:10 »
neyle yıkayacaz o zaman ne tavsiye edersin
===========                ===========
  ========== 16  J 3816 ==========

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #40 : Haziran 27, 2010, 02:27:10 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 100
  • Model Yılı: '14
« Yanıtla #41 : Haziran 27, 2010, 02:27:43 »
burda köpüğü övdüm övdüm ama sanırım gerçekten de güzel bir icad değil..ama benim serzenişim içerdiği ağır kimyasallardan boyaya zararından değil..benim serzenişim aracı temizleyemeyişinden..gerçi köpük kullanmadan yıkayanlarda da aynı sorun oluyordu..araba anca kendine geldi, ankarada böyle kaymak gibi olmadı hiç..harş hurş ses geliyordu elimi gezdirince, burda kendim yıkıyorum cam gibi oldu yüzey..

yaaa O kadar övüyordun Kemal kılıçdaroğlu gibi belgeler sunuyordun noldu haa noldu :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • pahalı zevklerim var, benzin gibi
  • Kan Grubu: A-
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #42 : Haziran 27, 2010, 19:52:16 »
neyle yıkayacaz o zaman ne tavsiye edersin
bana soruyorsan ben bir kova, iyi bir marka şampuan, sünger (ama tercihen yıkama eldiveni, varsa koyun postu eldiven, yoksa mikrofiber), kurulamak için güderi, su lekeleri için mikrofiber bezler..yani yıkatma değil kendin yıkamanı öneririm

yaaa O kadar övüyordun Kemal kılıçdaroğlu gibi belgeler sunuyordun noldu haa noldu :D
yine arkasındayım oğlum söylediklerimin :D kötü demiyorum yine :D sadece iyi değilmiş diyorum :) yani kötü yapmıyor boyayı vs ama bir işe de yaramıyor, reçineydi, bilmemneydi, kaportaya yapışan kirler kalıyor, tozu çamuru atıyor sadece..ya da beni yaptırdıklarım güçlü değildi yeterince ;) araba kendine geldi ya burda :P
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #43 : Haziran 27, 2010, 21:33:51 »
eyvallah sağ olasın...
  ========== 16  J 3816 ==========

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #44 : Haziran 28, 2010, 01:49:36 »
bu arada bir arkadaşım araç koltuklarına Fakir marka halı yıka şampunını bol köpürterek, sadece köpüğü koltuklara yaymışşş.... 10-15 saat öyle bıraktım diyorr.... sabah baktığımda ne köpükten iz nede lekeler kalmıştı...deneyebilirsiniz...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #45 : Haziran 28, 2010, 02:09:29 »
ilginç..ben iç temizlik olayını 2 yılda bir yapıyorum, halı yıkama makinesiyle dalıyorum araca, bu son yaptığımda koltukları falan söküp taban halısını komple temizledim, koltuklar vs her yer cillop gibi oluyor, resmen sıfır oluyor aracın döşemesi..bir kaç kutu da döşeme temizleyici kullanıyorum, çünkü halı yıkama şampuanları çok kabartmıyor kiri..koku giderme olarak turtle wax(sarı renkler hakim kutusunda), leke kabartma olarak sonax(yeşil bir tüp) çok güzel..ne zaman ne olacağı belli olmuyor araçta hep 3-5 kutu bulunduruyorum döşeme temizleyici, küçük bir kız çocuğu kusmuştu bir keresinde mesela, hiç beklenmeyen bir an, hiç beklenmeyen bir şey olabiliyor
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #46 : Haziran 28, 2010, 02:12:31 »
turtle wax sprey etkili bir uygulamamı?..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #47 : Haziran 28, 2010, 02:30:40 »
turtle wax sprey etkili bir uygulamamı?..
bu tür spreylerde ürünü sıktıktan sonra elektrikli süpürgeyle çekmek gerekiyor, benim öyle bir imkanım yoktu yurtta kalıyordum, aracıma şarap dökülmüştü, araba sattıracak bir koku vardı arabada, leke de cabası :( bu ürünü ilk o zaman alıp kullandım, gerçekten de mükkemel işe yaradı, elektrikli süpürgeyle çekmememe rağmen ne koku kaldı ne leke

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #48 : Haziran 28, 2010, 03:11:29 »
bana soruyorsan ben bir kova, iyi bir marka şampuan, sünger (ama tercihen yıkama eldiveni, varsa koyun postu eldiven, yoksa mikrofiber), kurulamak için güderi, su lekeleri için mikrofiber bezler..yani yıkatma değil kendin yıkamanı öneririm

yine arkasındayım oğlum söylediklerimin :D kötü demiyorum yine :D sadece iyi değilmiş diyorum :) yani kötü yapmıyor boyayı vs ama bir işe de yaramıyor, reçineydi, bilmemneydi, kaportaya yapışan kirler kalıyor, tozu çamuru atıyor sadece..ya da beni yaptırdıklarım güçlü değildi yeterince ;) araba kendine geldi ya burda :P

yaa ben bugun turtle wax sıvı cıla attım kendım ama söl yaptım sampuanla yıkadım kuruttum sonra falan nemlı beze cılayı sürdüm sıldım mıkrofıber bezle sonra kuru bezle sıldım ama çok toz topladı gıbı geldı bana araba :S normalmı bu parladı amatız tuttu kumlu yolda falan gittikten sonra :S

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • we'll wrench your heart out !
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • 12 kere teşekkür etti
  • 82 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #49 : Haziran 28, 2010, 03:28:58 »
yaa ben bugun turtle wax sıvı cıla attım kendım ama söl yaptım sampuanla yıkadım kuruttum sonra falan nemlı beze cılayı sürdüm sıldım mıkrofıber bezle sonra kuru bezle sıldım ama çok toz topladı gıbı geldı bana araba :S normalmı bu parladı amatız tuttu kumlu yolda falan gittikten sonra :S

olur  öylee :)  bende  Türkayın  kapı onunde  yapmıştım  kardeşimle , toz  tutuyor  vur  suyu  gitsin  korkma :)
Bizde  kabul görmez cahilden  gelen afra tafra !

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #50 : Haziran 28, 2010, 03:50:34 »
yok vurmam artık korkuyorum su damlası ızınden :) Zaten yıne ıslak mıkrobezle sılıp garaja kapattım Kulkedısını ege buluşmasına kadar bınmem temız temız hava atıcam size :P :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #51 : Haziran 28, 2010, 11:23:10 »
toplaar, ama bir kaç kattan sonra toplamıyor..feci statik elektrik oluyor abi, sürerken bile kıllarını çekiyor çat çat :D ciladan sonra bir kere yıkayınca bile artık toz tutmamaya başlıyor :D yani bende öyle durum :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • CCCXXXXVIII-RollaFx Usdm
    • Rc Garage & Fotoğraf Albümü
  • Kilometre: 999
  • Model Yılı: '95
  • 171 kere teşekkür etti
  • 352 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #52 : Haziran 28, 2010, 11:55:29 »
:) Güzel bilgiler tesekkürler Ben bazen güneşin altında yıkamak zorunda kalıyorum aceleden :(  Malesef :)
http://etna81.blogspot.com/ AE101TR Eibach Pro-Kit <--> FX Ön Tampon ,Usdm Arka Tampon ve Arka Stop Reflektör(Kırmızı Beyaz) <--> Parlak Siyah Panjur <--> Kristal Kara Far(Mercek Bi-Xenon) <--> Anatomik Spoiler <-->  Japan Pioneer Müzik Sistemi <--> 15” Darwin Racing GTX Jant <--> Eibach ProKit Yay <--> https://goo.gl/JM6Hqh

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • değişmeyen tek şey değişimdir
  • Kan Grubu: AB+
« Yanıtla #53 : Haziran 28, 2010, 11:58:42 »
benim aracımın koltukları leke ve toz içinde yıkamacıya götürdüm 85 tl para istediler bende vazgeçtim sizce ben yıkarsam nasıl ve neyle yıkamalıyım ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 51000
  • Model Yılı: '08
  • 277 kere teşekkür etti
  • 67 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #54 : Haziran 28, 2010, 12:07:33 »
benim aracımın koltukları leke ve toz içinde yıkamacıya götürdüm 85 tl para istediler bende vazgeçtim sizce ben yıkarsam nasıl ve neyle yıkamalıyım ?

üşenmem dersen 2 saatini vereceksin, elektrikli süpürge ile tozu çek kosla ile al eline güzelce bir sil tekrar çektir... yada aynı işlemi koltuğu temizledikden sonra döşeme temizleyicileri kullanarak yapabilirsiniz...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #55 : Haziran 28, 2010, 12:56:13 »
üşenmem dersen 2 saatini vereceksin, elektrikli süpürge ile tozu çek kosla ile al eline güzelce bir sil tekrar çektir... yada aynı işlemi koltuğu temizledikden sonra döşeme temizleyicileri kullanarak yapabilirsiniz...
+1..katılıyorum kesinlikle..ben de geçen yaz o şekilde temizlemiştim ancak tam istediğim gibi olmadı, bu yaz başında halı yıkama makinesiyle uğraştım, malesef 2 saatten daha fazlasını aldı :( ama sonuç çok çok güzel :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 51000
  • Model Yılı: '08
  • 277 kere teşekkür etti
  • 67 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #56 : Haziran 28, 2010, 13:08:38 »
+1..katılıyorum kesinlikle..ben de geçen yaz o şekilde temizlemiştim ancak tam istediğim gibi olmadı, bu yaz başında halı yıkama makinesiyle uğraştım, malesef 2 saatten daha fazlasını aldı :( ama sonuç çok çok güzel :)

tozu çekmeden bu işlemi yapınca ufak bir ıslanmada koltukda leke kalıyor... halı yıkama makinesi iyi fikir olabilir ama çok zahmet gerektiriyor yani gözü karartmak gerek :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #57 : Haziran 28, 2010, 14:44:20 »
kesinlikle gözü karartmalı..ciddi anlamda yoruyor ve zaman alıyor :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • CCCXXXXVIII-RollaFx Usdm
    • Rc Garage & Fotoğraf Albümü
  • Kilometre: 999
  • Model Yılı: '95
  • 171 kere teşekkür etti
  • 352 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #58 : Haziran 28, 2010, 14:54:49 »
zaman yorgunluk oluyor evet:) birde kenara köşeye girmiyor iyice insanı bunaltıyor...

yapacak arkadaşlar artık vazgeçer bu yorumlardan sonra :D
http://etna81.blogspot.com/ AE101TR Eibach Pro-Kit <--> FX Ön Tampon ,Usdm Arka Tampon ve Arka Stop Reflektör(Kırmızı Beyaz) <--> Parlak Siyah Panjur <--> Kristal Kara Far(Mercek Bi-Xenon) <--> Anatomik Spoiler <-->  Japan Pioneer Müzik Sistemi <--> 15” Darwin Racing GTX Jant <--> Eibach ProKit Yay <--> https://goo.gl/JM6Hqh

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #59 : Haziran 28, 2010, 14:59:43 »
yok be giriyor her yere, yani püskürt suyu sonra çıkar başlığını direk boruyla dal sağa sola, çekilmicek yer yok :D baktın olmuyor, sök koltuğunu devam :D