Gönderen Konu: Araç temizliği nasıl yapılmalıdır?  (Okunma sayısı 19273 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • 1 kere teşekkür edildi
Ynt: Araç temizliği nasıl yapılmalıdır?
« Yanıtla #120 : Eylül 02, 2010, 22:12:16 »
Arkadaşlarson kasa Corolla'nın torpidosunda,ön konsoolunda anahtarın ya da diğer sert birşeyin değmesinden kaynaklanan hafif beyaz çizikler oluşuyor.Bunlardan kurtulmanın yolu var mı?
aynı dertten bende yakınıyorum... yardımcı olabilecek arkadaşların tavsiyelerini bekliyoruz...

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #120 : Eylül 02, 2010, 22:12:16 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Model Yılı: '07
  • 2 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #121 : Eylül 02, 2010, 22:16:37 »
aynı dertten bende yakınıyorum... yardımcı olabilecek arkadaşların tavsiyelerini bekliyoruz...

bende...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #122 : Eylül 08, 2010, 01:23:29 »
çok canım sıkılıyor iki çocuk var ve o kadar berbatki araba binesim gelimyor.ziebartı aradım iç temizliğe 300 lira dediler adanada fiyat biraz uçuk ama şöyle detaylı temizletip kılıf geçireyim diyorum.sizce bu paraya değer mi?pişman olmak istemiyorum... :( :(

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
« Yanıtla #123 : Eylül 08, 2010, 01:48:46 »
çok canım sıkılıyor iki çocuk var ve o kadar berbatki araba binesim gelimyor.ziebartı aradım iç temizliğe 300 lira dediler adanada fiyat biraz uçuk ama şöyle detaylı temizletip kılıf geçireyim diyorum.sizce bu paraya değer mi?pişman olmak istemiyorum... :( :(
Halı temizleyici spreylerle bir deneyin.önceki aracımda sağolsun eski sahibi kahvehane gibi sigara içmiş tavan resmen is olmuştu halı yıkama makinası ile koltuklarıda söküp komple arabanın içini temizledim pırıl pırıl olmuştu gerçi çok uğraştırıyor haftasonumu yemişti ama olsun 300 tl kolay kazanılmıyor hemde ben yaptım demek var sonunda allah bağışlasın benim de bir kızım var çocuk koltuğu zorunlu olduğundan sürücü arkasına bağladım oturduğunda koltuğumun arkasında hep ayak izleri gerçi şimdi çıkartıyorum ayakkabılarını ama kışın uğraşılmaz  kışa girmeden uygun tonda bir kumaştan bulup üzerine cırt cırt yapıştırıp koltuğa sabitliycem pislendimi yıka gitsin koltuk temizlemekten iyidir.tşört tarzı bişey diktiriyim dedim airbagler var olmaz en mantıklısı bu olucak herhalde
TOPRAĞIMIZIN ÜZERİNDE ŞEREFSİZ YAŞAMAKTANSA,TOPRAĞIN ALTINDA YATMAYI ŞEREF SAYARIZ....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #124 : Eylül 08, 2010, 11:45:13 »
teşekkürler  yardımcı olduğunuz için önclik kendim temizlemeye çalışayım :alkis:o kadar kir işlemiş ki insan yapamam diye düşünüyor,peki ne kullanabilirim marka var mı kirleri çıkartacak malzemelerden::

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Avensis
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: AB+
  • 1 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #125 : Eylül 08, 2010, 14:18:55 »
Döşemeler için diyorsanız Şerafettin bey sonax ın ürünleri var adana pratikerde fiyatıda uygun bence 7-8 lira civarında...bunu bir deneyin ben kullanıyorum.adana ziebartta fiyat indirimi yapılmıyor zaten liste fiyatını  uyguluyorlar.kolay gelsin
Avensis  2005  1.6 Elegant    Düz  Benzin (Tüpsüz)
Corolla   1996  1.6 GLİ           Düz  Benzin(Tüpsüz)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
« Yanıtla #126 : Eylül 09, 2010, 00:21:12 »
konsoldaki beyaz çiziklerden bende şikayetçiyim yok mu bi çaresi?
2007 corolla 1,6 sol sedan granit gri

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #127 : Eylül 09, 2010, 22:28:15 »
Döşemeler için diyorsanız Şerafettin bey sonax ın ürünleri var adana pratikerde fiyatıda uygun bence 7-8 lira civarında...bunu bir deneyin ben kullanıyorum.adana ziebartta fiyat indirimi yapılmıyor zaten liste fiyatını  uyguluyorlar.kolay gelsin

çok sağolun kardeş tafsiyeniz için bu hafta inş.gidip alacağım malum iş ve ilçede olunca zor oluyor.en çok şikayet ettiğim döşemelerin içine kadar işlemiş pislik kir vb. zararlı şeylerden kurtulmak...adanada vakumla ziebartın dışında uygun fiyata temizlik yapan var mı?bilgilendirirseniz sevinirim...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #128 : Eylül 09, 2010, 22:36:00 »
teşekkürler  yardımcı olduğunuz için önclik kendim temizlemeye çalışayım :alkis:o kadar kir işlemiş ki insan yapamam diye düşünüyor,peki ne kullanabilirim marka var mı kirleri çıkartacak malzemelerden::
ben normal halı yıkama şampuanı kullanmıştım ismini hatırlamıyorum evde ne varsa bir bildiğim kosla mı ne var heralde o da işe yarar.ilk yıkamada bişey belli olmuyor belki ama ard arda 3 kova suyla yıkayınca ki kovadaki su temiz çıkanakadar yıkadım pırıl pırıl oluyor inanmazsınız temizlerken kovalardaki suya sanki çamur atmışsın gibi çıkıyordu.dikkat etmeniz gereken koltuklarda su bırakmamaya çalışın ve arabanın içini iyi havalandırın güneşli bir günde yaparsanız daha rahat olur.en önemli ayrıntı ise sizin bu temizliğinizi gören eşiniz evdeki halılarıda size kaptırabilir.:)
TOPRAĞIMIZIN ÜZERİNDE ŞEREFSİZ YAŞAMAKTANSA,TOPRAĞIN ALTINDA YATMAYI ŞEREF SAYARIZ....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Avensis
  • Kan Grubu: AB+
  • 1 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #129 : Eylül 10, 2010, 15:52:24 »
çok sağolun kardeş tafsiyeniz için bu hafta inş.gidip alacağım malum iş ve ilçede olunca zor oluyor.en çok şikayet ettiğim döşemelerin içine kadar işlemiş pislik kir vb. zararlı şeylerden kurtulmak...adanada vakumla ziebartın dışında uygun fiyata temizlik yapan var mı?bilgilendirirseniz sevinirim...
Şerafettin bey adanada sonax,3m gibi (Kurttepe Ruh sağlığı Karşısında) bu işlerle uğraşan ziebart tarzında firmalar var yüzyüze görüşüp fikir alabilir fiyat indirimini  yapabilirsiniz (zieabart liste fiyatı uyguluyor cam filmlerimi,su iticilerini ziebartta yaptırdım bana söyledikleri bu)diye düşünüyorum.Naçizane tavsiyem aracınıza iç temizlik vb.uygulama yaptırırken  aracınızın başından ayrılmamanız.çünkü çalışanlar maalesef gerekli özeni göstermiyor olabiliyorlar gözünüz her zaman aracınızın üstünde olsun.Ziebartta cam filmlerini yaptırırken arabanın ön tamponunu  yere sürttüler arabayı içeriye alırlarken,sonaxta ise boya koruma yaptırırken tavana boyu yetişmeyen çalışan avensis yazan marşbiyel kısmına ayakkabısı ile basarak çıktı mesela.
Avensis  2005  1.6 Elegant    Düz  Benzin (Tüpsüz)
Corolla   1996  1.6 GLİ           Düz  Benzin(Tüpsüz)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #130 : Eylül 11, 2010, 04:25:11 »
Şerafettin bey adanada sonax,3m gibi (Kurttepe Ruh sağlığı Karşısında) bu işlerle uğraşan ziebart tarzında firmalar var yüzyüze görüşüp fikir alabilir fiyat indirimini  yapabilirsiniz (zieabart liste fiyatı uyguluyor cam filmlerimi,su iticilerini ziebartta yaptırdım bana söyledikleri bu)diye düşünüyorum.Naçizane tavsiyem aracınıza iç temizlik vb.uygulama yaptırırken  aracınızın başından ayrılmamanız.çünkü çalışanlar maalesef gerekli özeni göstermiyor olabiliyorlar gözünüz her zaman aracınızın üstünde olsun.Ziebartta cam filmlerini yaptırırken arabanın ön tamponunu  yere sürttüler arabayı içeriye alırlarken,sonaxta ise boya koruma yaptırırken tavana boyu yetişmeyen çalışan avensis yazan marşbiyel kısmına ayakkabısı ile basarak çıktı mesela.
ben normal halı yıkama şampuanı kullanmıştım ismini hatırlamıyorum evde ne varsa bir bildiğim kosla mı ne var heralde o da işe yarar.ilk yıkamada bişey belli olmuyor belki ama ard arda 3 kova suyla yıkayınca ki kovadaki su temiz çıkanakadar yıkadım pırıl pırıl oluyor inanmazsınız temizlerken kovalardaki suya sanki çamur atmışsın gibi çıkıyordu.dikkat etmeniz gereken koltuklarda su bırakmamaya çalışın ve arabanın içini iyi havalandırın güneşli bir günde yaparsanız daha rahat olur.en önemli ayrıntı ise sizin bu temizliğinizi gören eşiniz evdeki halılarıda size kaptırabilir.:)

tafsiyeniz için sağolun bu arada dediğiniz gibi halı yıkama şampuanıyla yıkadım 3-4 defa görünürde bişeycik kalmadı ve dediğiniz gibi çamur gibi suyu çıktı...ve bu arada halıları maalesef ben yıkıyorum:((

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #131 : Eylül 11, 2010, 04:26:47 »

kesinlikle katılıyorum normal yıkamacılar bile baştansalma yaparken bu gibi durumlarda takipcisi olacağım.yönlendirmeniz için çok sağolun

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Resim gençliğimden (42 yaşımdayken)
  • Araç: Başka Marka
  • 15 kere teşekkür etti
  • 84 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #132 : Eylül 12, 2010, 19:03:16 »
ya tamam ya bırak kirli kalsın

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #133 : Eylül 12, 2010, 19:07:38 »
kapını iç kısmındaki camları kontrol eden yerlerde de beyaz çizikler oluşuyor. Belki anahtar çiziyor ama kötü gözüküyor.
2011 Corolla Elegant, d4d, Kar Beyazı, İçi Bej

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1.6 Elegant
  • Kan Grubu: A+
« Yanıtla #134 : Eylül 21, 2010, 22:41:25 »
Bilmem yanlışmı yapıyorum:) motor üzerinde bulunan platik kaplamayı iç göğüs parlatıcı spreylerle siliyorum parıl parıl...:) kesinlikle tavsiyemdir.
Bi AwEnSiS GördÜm SanKİ!!!  :o  

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 15 kere teşekkür etti
« Yanıtla #135 : Eylül 22, 2010, 19:45:10 »
sıkıldım artık, temizlik falan yapmıycam :zombi:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 100
  • Model Yılı: '14
« Yanıtla #136 : Eylül 22, 2010, 19:50:51 »
sıkıldım artık, temizlik falan yapmıycam :zombi:

+1 zaten bir haftadır yıkamıyorum ha bugun ha yarın yağmur yagıcak dıye yaza kadar yıkamıycam :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 15 kere teşekkür etti
« Yanıtla #137 : Eylül 22, 2010, 20:00:03 »
+1 zaten bir haftadır yıkamıyorum ha bugun ha yarın yağmur yagıcak dıye yaza kadar yıkamıycam :D

+1
nereye kadar ya, yıka yıka  gene kirleniyor, sonu yok

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 100
  • Model Yılı: '14
« Yanıtla #138 : Eylül 22, 2010, 20:06:58 »
ahh Kemal abi senınkı krem rengi gene kir göstermıyor benımkı füme heleki sabah kırağı yağıyor ya arabanın kaputu bembeyaz oluyor .her sabah yorgun argın işten donerken görüp moralım bozuluyordu hiç işim yokmus gibi kapının onunde mıkrofıber bez ve bır kova suyla yıkıyordum.artık takmıyorum yaa banane ben onu kirlide seviyorum :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 15 kere teşekkür etti
« Yanıtla #139 : Eylül 22, 2010, 20:08:19 »
boşver taylan, kirlininde ayrı güzellği var, nostaljik