0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Bu sırada benzin ışığı yanıyormuydu,Acaba benzin pompasına yada motora pislikmi kaçtı ki?
araç 1.3 karbüratörlü. ilk benzine alınca mikserden döndüğü için benzin hava yapabiliyor o yüzden böyle tepki verebilir. ilk baştamı yaptı yoksa devam ettimi? daha evel benzinde kullandığınızda böyle sorun olmuşmuydu?
araçta benzin vardı... ama pislik meselesi olabilir...ilk defa benzinde kullanıyorum bu sorunlada ilk defa karşılaştım.araç böyle tepki verince uzun süre kullanmadım geri tüpe geçtim bende.ama söylediğiniz şey bana mantıklı geliyor.birde uzun süreli denemem lazım...
Kardeşim neden köklüyorsunuz gazı, sakin sakin sürsenize:))))))))))))))))(Şaka şaka...)
benzin pompası uzun süre benzin konulmadığı için bozulmuş olabilir enjektör tıkanmış olabilir uzun süre kullanılmadığı için...karbüratörde sorun olsa gazdada çalışmaz ya enjektöründe yada pompasında bi sıkıntı olabilir
Osman arkadaşım, adaşım, sorununda bir düzelme varmı ? Benim 98 1,3 karbüratörlüde de aynı sorun var. Depomda yarım depoya yakın benzin genelde bulunur. Her bir gaz tankı boşaldıktan sonra 5-10 km benzinle giderim. Aynen bende de özellikle rampalarda 3000 devrin üzerine çıkmaya çalışırsam gaz yemiyor. ( yüksek vitesle aracı zorlayarak bayma değil, düşük vites yüksek devirle rampayı kolay çıkmak istememle) Bir ara bir usta hava filtresini değiştirirken Mustafa Timuçin'in dediği gibi karbüratörün altındaki mikser dar demişti. Bende o mikseri tüp takarken mi takıyorlar yoksa orjinalindemi var dedim, orjinalinde var demişti yada ben öyle hatırlıyorum tam bilemiyorum şimdi. Eğer sonradan takılmışsa lpg de o mikserin aralığından geçmiyor mu ? Çünkü lpg de hiç bir şekilde sorunum yok.