Gönderen Konu: Benzinde gazı kökleyince silkeleniyor...  (Okunma sayısı 10824 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • 1 kere teşekkür edildi
Benzinde gazı kökleyince silkeleniyor...
« : Haziran 09, 2010, 10:04:16 »
96 1.3 ae101 aracım var.dün ilk defa benzine aldım denemek için.güzel bir kalkışın ardından gaza sonuna kadar yüklendim hızlandı sonra kendini geri çekmeye başladı sonra tekrar hızlandı.normal devirlerde bi sıkıntı yok tam bakmadım ama heralde 4000 deviri felan geçince yapıyor.yani vites değiştirmeyip gazı kökleyerek devam edince silkelenerek gidiyor.sebebini bilen arkadaşlar varsa yardımcı olabilirler mi?
Ev Alma... Toyota Al...

Toyota Club Türkiye

Benzinde gazı kökleyince silkeleniyor...
« : Haziran 09, 2010, 10:04:16 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Hergün biraz daha fazla Toyota sevgisi... <3
    • JDM TÜRK
  • Kan Grubu: 0+
  • 6 kere teşekkür edildi
Ynt: Benzinde gazı kökleyince silkeleniyor...
« Yanıtla #1 : Haziran 09, 2010, 10:26:13 »
Bu sırada benzin ışığı yanıyormuydu,
Acaba benzin pompasına yada motora pislikmi kaçtı ki? :(

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Best of Techno Bass
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Haziran 09, 2010, 10:54:16 »
araç 1.3 karbüratörlü. ilk benzine alınca mikserden döndüğü için benzin hava yapabiliyor o yüzden böyle tepki verebilir. ilk baştamı yaptı yoksa devam ettimi? daha evel benzinde kullandığınızda böyle sorun olmuşmuydu?
short shift,jdm real tails,American Front Bumper,8000K Monza Xenon,,,,, MADE IN JAPAN

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Haziran 09, 2010, 11:10:37 »
Bu sırada benzin ışığı yanıyormuydu,
Acaba benzin pompasına yada motora pislikmi kaçtı ki? :(
araçta benzin vardı... ama pislik meselesi olabilir...
araç 1.3 karbüratörlü. ilk benzine alınca mikserden döndüğü için benzin hava yapabiliyor o yüzden böyle tepki verebilir. ilk baştamı yaptı yoksa devam ettimi? daha evel benzinde kullandığınızda böyle sorun olmuşmuydu?
ilk defa benzinde kullanıyorum bu sorunlada ilk defa karşılaştım.araç böyle tepki verince uzun süre kullanmadım geri tüpe geçtim bende.ama söylediğiniz şey bana mantıklı geliyor.birde uzun süreli denemem lazım...
Ev Alma... Toyota Al...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Best of Techno Bass
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Haziran 09, 2010, 12:44:13 »
araçta benzin vardı... ama pislik meselesi olabilir...ilk defa benzinde kullanıyorum bu sorunlada ilk defa karşılaştım.araç böyle tepki verince uzun süre kullanmadım geri tüpe geçtim bende.ama söylediğiniz şey bana mantıklı geliyor.birde uzun süreli denemem lazım...
filtreyi kontrol edin şeffaf zaten görülür pislik.  yeri ise fren servosunun altında solda :) bu arada karbüratörün boğaza geçen mikser dar olabilir.benimkine dar taktılar 2. boğazı açtıgında gazdan ayağını çekip geri basmış gibi oluyordu :)
short shift,jdm real tails,American Front Bumper,8000K Monza Xenon,,,,, MADE IN JAPAN

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Hergün biraz daha fazla Toyota sevgisi... <3
    • JDM TÜRK
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Haziran 09, 2010, 12:50:19 »
Accentlerde ve Focuslarda çok sık görülen bir problem var ; Lpg takıldığında benzin pompası bozuluyor. Şimdi küçük bir cihaz takıyorlar lpgden benzine geçirdiğinizde benzin pompasının çalışmasını durduruyor. Ama corollaya uydururlarmı bilmiyorum...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • fastest 3zzf(t)e in turkey :)
« Yanıtla #6 : Haziran 09, 2010, 13:03:21 »
benzin pompası uzun süre benzin konulmadığı için bozulmuş olabilir enjektör tıkanmış olabilir uzun süre kullanılmadığı için...karbüratörde sorun olsa gazdada çalışmaz ya enjektöründe yada pompasında bi sıkıntı olabilir
3sgte swaped rolla?awd?

skyrolla01@yahoo.com.tr
ufuk L. yalçın

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: B+
  • Model Yılı: -
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Haziran 09, 2010, 13:10:34 »
Bizde vardı 93 model corolla gazdan benzine alınca oda serkelenmeye  yapıyordu ama az bi süre sonra normale donuyordu.
HONDA CİVİC EXECUTİVE PLUS 182HP

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • pahalı zevklerim var, benzin gibi
  • Kan Grubu: A-
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Haziran 09, 2010, 14:46:34 »
benim başıma gelmişti o olay(hiç taktırmadım lpg) bendeki olay bujiyle çözülmüştü sanki..hatırlamıyorum nasıl çözüldü..böyle gazı köklediğimde bi kafa uzatıyordu sonra birazgeri çekip birden koltuğa yapıştırıyordu..oksijen sensörü, buji, filtreler, yağ değiştirdiğim o ara..onlardan biri çözmüştü sorunu..ama ya nuji ya oksijen sensörü çözdü diye hatırlıyorum
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
« Yanıtla #9 : Haziran 09, 2010, 17:35:28 »
Bujiden yada ateşleme aksamından yapacağını sanmıyorum çünkü bildiğim kadarıyla gaz benzine göre daha zor ateşlenen bi madde dolayısı ile ateşleme ile ilgili sorunlar benzinde farkedilmese bile gazda çok çabuk farkedilebiliyor. bence benzin filitresini ve benzin pompasını bir kontrol edin, araçta çeyrek depodan fazla benzin olmasına dikkat edin (ışık yanmasa bile gaza yüklendiğinizde benzinde arkaya doğru yığılma olduğundan sorun yaşatabilir özellikle yokuş çıkarken) birde gaz kelebeği, ile maf sensörünü (hava akışmetresini) kontrol ettirin, aklıma gelen en son ihtimalse benzinde pislik olması.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • No pain no gain...
  • Araç: Başka Marka
  • Model Yılı: -
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Haziran 09, 2010, 17:53:34 »
Kardeşim neden köklüyorsunuz gazı, sakin sakin sürsenize:))))))))))))))))

(Şaka şaka...)
1982 Land Rover Series III 88 inch SWB hobi aracı
2009 Peugeot 207 1.4 Trendy 90 hp hanımın aracı
2011 Citröen C4 1.6 e-Hdi 112 hp şirket aracı

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Haziran 09, 2010, 18:52:23 »
Kardeşim neden köklüyorsunuz gazı, sakin sakin sürsenize:))))))))))))))))

(Şaka şaka...)
deneme amaçlı hocam :D yoksa hız meraklısı değilim yani :D:D
Ev Alma... Toyota Al...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Haziran 09, 2010, 19:06:06 »
Belki aracınızda hiçbir problem olmayabilirde. eğer çok uzun süre sürekli olarak LPG'de kullandıysanız ve depoya benzin takviyesi yapmadıysanız; benzin zaman içersinde bir miktar bozulmuş olabilir.

Eğer LPG'de aynı problem olmuyorsa yukarda arkadaşların da yazdığı gibi sadece benzin ekipmanları üzerine yoğunlaşmak gerekir
Denizlerin deryaların benki taşkın delisi
Ehli gönül muhabbetin benki şaşkın delisi
Benki kelamın yolcusu benki aşkın delisi
Beni benden alan almış kula mihnet eylemem

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #13 : Haziran 09, 2010, 19:16:39 »
karbiratörü ayarlattırın ve temizletin uzun zaman gazda kullnamışsınız aracınız benzine susamış ama zaman geç değil en azından benzinde çalışıyor yani motor içi kurumlanma söz konusu karbiratörü temizletmeniz gerekecek benzindeki pislikten pek zarar gelmez zaten benzinli araçlar bu pisliğide yakıp atar biraz koku verir hepsi bu bide benzin filtresi kimbilir ne zaman değişti :) araç zaten 1,3 uzun seyehatlerinizde benzinle yolculuğu tavsiye ederim  kolay gelsin !

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Best of Techno Bass
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Haziran 09, 2010, 22:51:28 »
ya Erdem aşk olsun :D accentmiş focusmuş diri vırı efsaneden bahsediyoruz neresi bozulcak corollanın :D yapmayın hepimiz kullanıyoruz :D

benzin pompası uzun süre benzin konulmadığı için bozulmuş olabilir enjektör tıkanmış olabilir uzun süre kullanılmadığı için...karbüratörde sorun olsa gazdada çalışmaz ya enjektöründe yada pompasında bi sıkıntı olabilir
tıkanıklığı anlarım ama pompada sorun olacağını hiç sanmıyorum :) inş efsane beni yanıltmaz :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • "Bilgi Paylaşıldıkça Artar"
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 60000
  • Model Yılı: '14
  • 134 kere teşekkür etti
  • 434 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Eylül 17, 2010, 23:15:03 »
Osman arkadaşım, adaşım,  sorununda bir düzelme  varmı ?  Benim 98 1,3 karbüratörlüde de  aynı  sorun  var. Depomda yarım depoya  yakın benzin genelde  bulunur. Her bir gaz  tankı boşaldıktan  sonra 5-10 km benzinle  giderim. Aynen bende de özellikle rampalarda 3000 devrin üzerine çıkmaya çalışırsam gaz  yemiyor. ( yüksek vitesle aracı zorlayarak bayma  değil, düşük vites yüksek devirle rampayı kolay çıkmak istememle) Bir ara bir  usta hava filtresini değiştirirken Mustafa Timuçin'in dediği gibi karbüratörün altındaki mikser  dar  demişti. Bende o mikseri tüp takarken mi takıyorlar yoksa orjinalindemi var  dedim, orjinalinde  var  demişti yada ben öyle hatırlıyorum tam bilemiyorum şimdi. Eğer sonradan takılmışsa lpg de o mikserin aralığından geçmiyor mu ?  Çünkü lpg de  hiç bir  şekilde  sorunum yok.
1998 Toyota Corolla 1.3 XL StationWagon 12V 2007-2020
2014 Nissan Qashqai 1.2 DıG-T   2020 -

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Eylül 18, 2010, 00:31:41 »
Sankı benzın fıltresı kısmen tıkalıda gazı kokledıgınde o an ıstenılen yakıtı hemen gonderemıyor gıbı bır hal var...? En ucuzdan baslamak faydalı olur dıye dusunuyorum. 1.fılıtre,2.karburator temızlıgı
Bu arada lpglı araclarda lpg kullanımı sırasında benzın pompasının calısmasını basıt bır role ıle halledebılıyorlar. Lpg taktırırken sormustum 100 tl fark ıstemıslerdı benım arac ae101 taktırmadım ama oto elektrıkcım 50 tl ye takacaktı hala fırsat bulamadım...
Pruva Neta

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1994 xli extra japan
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Eylül 18, 2010, 09:20:54 »
fırsat bu fırsat selcuk abi hadi bugün taktır tatilken efsaneyi kızdırma
Gidene yol vermek saygımızdandır Gitmeyenden yol istemekde acil işimiz olduğundandır

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Eylül 18, 2010, 09:30:35 »
Metınım kızımın uyanmasını beklıyorum 10 dakika. Sonra yola cıkıyorum. Istıkamet adapazarı...;)
Pruva Neta

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Eylül 18, 2010, 09:37:09 »
Osman arkadaşım, adaşım,  sorununda bir düzelme  varmı ?  Benim 98 1,3 karbüratörlüde de  aynı  sorun  var. Depomda yarım depoya  yakın benzin genelde  bulunur. Her bir gaz  tankı boşaldıktan  sonra 5-10 km benzinle  giderim. Aynen bende de özellikle rampalarda 3000 devrin üzerine çıkmaya çalışırsam gaz  yemiyor. ( yüksek vitesle aracı zorlayarak bayma  değil, düşük vites yüksek devirle rampayı kolay çıkmak istememle) Bir ara bir  usta hava filtresini değiştirirken Mustafa Timuçin'in dediği gibi karbüratörün altındaki mikser  dar  demişti. Bende o mikseri tüp takarken mi takıyorlar yoksa orjinalindemi var  dedim, orjinalinde  var  demişti yada ben öyle hatırlıyorum tam bilemiyorum şimdi. Eğer sonradan takılmışsa lpg de o mikserin aralığından geçmiyor mu ?  Çünkü lpg de  hiç bir  şekilde  sorunum yok.

yok abi aynı problem var ama benzinde pek kullanmıyorum... ayrıca geçen gün aynı şeyi tüpte yaptı şaşırdım kaldım...sonra tekrar düzeldi...arada bi bana sürpriz yapıyor balkızım...böyle giderse üzebilirim onu :D
Ev Alma... Toyota Al...