Gönderen Konu: Benzinde gazı kökleyince silkeleniyor...  (Okunma sayısı 10821 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 257500
  • Model Yılı: '01
  • 395 kere teşekkür etti
  • 376 kere teşekkür edildi
Ynt: Benzinde gazı kökleyince silkeleniyor...
« Yanıtla #20 : Eylül 18, 2010, 11:09:58 »
yok abi aynı problem var ama benzinde pek kullanmıyorum... ayrıca geçen gün aynı şeyi tüpte yaptı şaşırdım kaldım...sonra tekrar düzeldi...arada bi bana sürpriz yapıyor balkızım...böyle giderse üzebilirim onu :D

:kötü: üzmek yok :D o bir balkız kız olduğu için naza çeker kendini normaldir :D kız evi naz evi :D  bide karbüratörlü araçlarda hava akış metresi yok diye biliyorum daha eski mesajlarda yazılmış sanırsam :)
Toyota Corolla 2001 1.6vvt-i sol special 110+ bilmem kaç tane hp  BENZİNLİYDİ  Artık Prins Technomaxlı :rofl:

Simota Short Air İntake, 1.8 vvt-i İntake Manifold, 1.8 vvt-i Throttle Body, 1.8 vvt-i fuel injectors 51 mm straight pipe & sport muffler, Raizin Voltage Stabilizer, Greddy Oil Cacht Tank, Eibach pro kit 35 mm springs
Swimming coach :)

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Eylül 18, 2010, 11:09:58 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Eylül 18, 2010, 11:14:55 »
:kötü: üzmek yok :D o bir balkız kız olduğu için naza çeker kendini normaldir :D kız evi naz evi :D  bide karbüratörlü araçlarda hava akış metresi yok diye biliyorum daha eski mesajlarda yazılmış sanırsam :)

yok be ercü en fazala üzeceğim hava filtresini takmamak olur :D zira kendide çok istiyor takmamı :D
Ev Alma... Toyota Al...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 257500
  • Model Yılı: '01
  • 395 kere teşekkür etti
  • 376 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Eylül 18, 2010, 11:32:30 »
yok be ercü en fazala üzeceğim hava filtresini takmamak olur :D zira kendide çok istiyor takmamı :D

ozaman bayılma bayılma kalmaz hep ayık :D
Toyota Corolla 2001 1.6vvt-i sol special 110+ bilmem kaç tane hp  BENZİNLİYDİ  Artık Prins Technomaxlı :rofl:

Simota Short Air İntake, 1.8 vvt-i İntake Manifold, 1.8 vvt-i Throttle Body, 1.8 vvt-i fuel injectors 51 mm straight pipe & sport muffler, Raizin Voltage Stabilizer, Greddy Oil Cacht Tank, Eibach pro kit 35 mm springs
Swimming coach :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 140000
  • Model Yılı: '10
  • 4 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #23 : Eylül 18, 2010, 12:50:58 »
Muhtemelen yakıy filtresi tıkanmıştır

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • (Toyota Corolla 1996-Volkswagen Jetta 2008)
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 131000
  • Model Yılı: '08
  • 6 kere teşekkür etti
« Yanıtla #24 : Eylül 18, 2010, 16:43:59 »
96 1.3 ae101 aracım var.
Sizin aracınız ae101 değil :D
Volkswagen Jetta
2008 Primeline Man
102 Hp / 148 Nm
Derin Siyah

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Free Life..., ;-))
  • 4 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #25 : Eylül 18, 2010, 21:04:07 »
Muhtemelen yakıy filtresi tıkanmıştır

Babamın başına gelmişti benzin filtresi değişti düzeldi
amaaaaa
nerdeyse bazı ustalar motor yapıyorlardı bu yüzden...
Kesinlikle emin olmadan iş yaptırmayın....

Geçmiş olsun
Toyota Corolla 1.3 Terra AT/AC
^^>> T.O.S.U.N.U.M <<^^

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #26 : Eylül 20, 2010, 09:14:14 »
Sizin aracınız ae101 değil :D

onuda sonradan öğrendik :D bu konuyu siteye ilk üye olduğum zamanlarda yazmıştım...o zaman bitek arabamın adını biliyordum...ama şimdi bu site sayesinde hemen hemen her modelin  farkını motorunu felan öğrendim :D
Ev Alma... Toyota Al...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • always toyota!!!(corolla t-sport)
    • Seyyah Otomotiv
  • Model Yılı: '11
  • 1 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #27 : Eylül 20, 2010, 09:20:01 »
hmm bu işin açıklaması şu eşek yemediği otu yiyince başı ağrırmış garibim araba uzun süre kaliteli yakıtı almadı alıncada kafa karıştı tabi :)
arabamın turbosunu havalandıran rüzgar, gir içeri usul usul beni atmosferikten kurtar....!!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • "Bilgi Paylaşıldıkça Artar"
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 60000
  • Model Yılı: '14
  • 134 kere teşekkür etti
  • 434 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #28 : Eylül 20, 2010, 10:28:31 »
Bu olaya %80 ihtimalle  karbüratörün hava giriş  borusuna yapılan bantla kapatma işleminin sebep olduğunu bir tamirci akrabamdan öğrenmiş bulunmaktayım. Ama  henüz  kendim deneme fırsatım olmadı.

Aslına  bakarsanız  mantıklı da. Araç fabrikadan çıkarken hava  akışı benzine  göre ayarlanıp  hava giriş borusu  yapılıyor. Yani oradan giren havanın benzinle karışarak en performanslı yakma  sağlanıyor. Ama bizler tüpü taktırınca  ustalarımız  hemen oradaki hava girişini  bantlayarak %50 oranında  havanın girişini azaltıyorlar. Buda benzinle  giderken özellikle ani yüksek devirlere çıkılmak istendiğinde hava yetersiz  geliyor ve  araç yığılıyor. Ama oradaki bantı çıkartarak bir  deneme yapacağım kısa  zamanda.

Karbüratörün altındaki mikserin darlığı  ise, lpg kitleri  genelde  universal  olduğundan her araca uymayabileceğini, A aracı  için bu mikserin  genişliği  yeterliyken, B aracı  için dar olabileceğini, bununda yine benzinli kullanımlarda  aynı sorunlara yol açabileceğini öğrendim.

Yukarıda da belirttiğim gibi ilk aşamada hava akışı önündeki bantı çıkartarak ilk denememi yapacağım. Düzelirse  lpg  için  başka  bir  ayar alternatifi düşünmek gerekecek.

1998 Toyota Corolla 1.3 XL StationWagon 12V 2007-2020
2014 Nissan Qashqai 1.2 DıG-T   2020 -

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #29 : Eylül 20, 2010, 10:42:06 »
Bu olaya %80 ihtimalle  karbüratörün hava giriş  borusuna yapılan bantla kapatma işleminin sebep olduğunu bir tamirci akrabamdan öğrenmiş bulunmaktayım. Ama  henüz  kendim deneme fırsatım olmadı.

Aslına  bakarsanız  mantıklı da. Araç fabrikadan çıkarken hava  akışı benzine  göre ayarlanıp  hava giriş borusu  yapılıyor. Yani oradan giren havanın benzinle karışarak en performanslı yakma  sağlanıyor. Ama bizler tüpü taktırınca  ustalarımız  hemen oradaki hava girişini  bantlayarak %50 oranında  havanın girişini azaltıyorlar. Buda benzinle  giderken özellikle ani yüksek devirlere çıkılmak istendiğinde hava yetersiz  geliyor ve  araç yığılıyor. Ama oradaki bantı çıkartarak bir  deneme yapacağım kısa  zamanda.

Karbüratörün altındaki mikserin darlığı  ise, lpg kitleri  genelde  universal  olduğundan her araca uymayabileceğini, A aracı  için bu mikserin  genişliği  yeterliyken, B aracı  için dar olabileceğini, bununda yine benzinli kullanımlarda  aynı sorunlara yol açabileceğini öğrendim.

Yukarıda da belirttiğim gibi ilk aşamada hava akışı önündeki bantı çıkartarak ilk denememi yapacağım. Düzelirse  lpg  için  başka  bir  ayar alternatifi düşünmek gerekecek.

abi bende bişey anlamadımki bi gaz ayarlatmaya götürüyorum usta hemen orayı bantla kapatıyor sonra başka bi ustaya gidiyorum bura kapanırmı yaaa diyor hemen bantı söküyor açıyor orayı... şuan açık durumda ama benzinde hiç denemedim...tüp bitince bi deneme yapıyım ama bu araçtada tüp bitmiyor bi türlü motosiklet gibi yakıt harcıyor mübarek :D
Ev Alma... Toyota Al...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 134 kere teşekkür etti
« Yanıtla #30 : Eylül 20, 2010, 11:54:21 »
abi bende bişey anlamadımki bi gaz ayarlatmaya götürüyorum usta hemen orayı bantla kapatıyor sonra başka bi ustaya gidiyorum bura kapanırmı yaaa diyor hemen bantı söküyor açıyor orayı... şuan açık durumda ama benzinde hiç denemedim...tüp bitince bi deneme yapıyım ama bu araçtada tüp bitmiyor bi türlü motosiklet gibi yakıt harcıyor mübarek :D

Peki Osman, şu an açık durumda iken aracının yakıtı  nasıl. Benim hava akışının yarısı  kapalı şu an, 40 LT gaz ile  yaklaşık uzun yolda 450-470 km arası yol yapabiliyordum sakin kullanımda. Ama en son sızdırmazlık raporu alırken mühendis bir iki burktu gaz  vanasını, şu an deneyemedim ama sanki  bu aralar   400 km yi zor geçecek gibi duruyor bir depo lpgde. Dediğin gibi önüne  gelen dürtüyor  şu gaz  vanasını, ondan sonra ayarlattırana  kadar anamız  ağlıyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #31 : Eylül 20, 2010, 12:15:29 »
Peki Osman, şu an açık durumda iken aracının yakıtı  nasıl. Benim hava akışının yarısı  kapalı şu an, 40 LT gaz ile  yaklaşık uzun yolda 450-470 km arası yol yapabiliyordum sakin kullanımda. Ama en son sızdırmazlık raporu alırken mühendis bir iki burktu gaz  vanasını, şu an deneyemedim ama sanki  bu aralar   400 km yi zor geçecek gibi duruyor bir depo lpgde. Dediğin gibi önüne  gelen dürtüyor  şu gaz  vanasını, ondan sonra ayarlattırana  kadar anamız  ağlıyor.

osman abi en sağlıklısı bilgisayarlı ayar yaptırmak... senin hesabına göre aracın uzun yolda 17,3 krş felan yakıyor...çok iyi değil ama iyi sayılır abi.benimki uzun yolda sakin kullanımda 11,8 krş yakıyor ama motor 1.3    . sivas-istanbula 107 TL gaz yakıyor abi...yakıtı çok iyi yani
Ev Alma... Toyota Al...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: A-
« Yanıtla #32 : Eylül 20, 2010, 12:45:30 »
benim eski corollamdada ayni sorun vardi benzinde yuruyemiyodum o yuzden hep lpg ile drag yapiyodum :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 134 kere teşekkür etti
« Yanıtla #33 : Eylül 20, 2010, 13:38:21 »
osman abi en sağlıklısı bilgisayarlı ayar yaptırmak... senin hesabına göre aracın uzun yolda 17,3 krş felan yakıyor...çok iyi değil ama iyi sayılır abi.benimki uzun yolda sakin kullanımda 11,8 krş yakıyor ama motor 1.3    . sivas-istanbula 107 TL gaz yakıyor abi...yakıtı çok iyi yani

Ya Osman bir  gariplik olmasın, benim aracımda 1.3 motor. Bahsettiğin değerleri ben lpg 1,70 TL iken bile  yakalayamadım, şimdi ise 2.02 TL. O zaman senin araç hakkatten motosiklet gibi yakıyor. Peki ölçümü nasıl yapıyorsun ?

Ben kendim örnek vereyim;

Aracım stop edene kadar lpg de kullanıyorum. Sonra benzine geçip istasyona gidiyorum. Depoyu lpg ile fulluyorum. Bazen 40, bazen 41, bazen de 39 LT gaz ile doluyor. Sonra aracımın kmsni sıfırlıyorum. Tekrar yolda kalana  kadar biniyorum ve yapmış olduğum km den hesabımı yapıyorum. Şu ana  kadar en iyi derecem :)  bir depo ile 510 km idi uzun yolda.  En son aracımın hava filtresini değiştirdikten sonra ne yapsam, kime ayarlatsam (ayarların tamamı bilgisayar ile ayarlandı, bujiler değişti) o değeri tutturamadım. Ondan sonraki en iyi  değerimse  dediğim gibi 450 bilemedin bazen 470 km uzun yolda.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 4 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #34 : Eylül 20, 2010, 13:43:47 »
LPG havayı sevmediği için hava girişini bantlıyorlar ve yakıt tüketimine etkisi fark ediliyor ama performansı etkilemiyor şayet hava girişi kapalıyken benzine alırsanız o zaman sıkıntı işte...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 134 kere teşekkür etti
« Yanıtla #35 : Eylül 20, 2010, 13:52:08 »
LPG havayı sevmediği için hava girişini bantlıyorlar ve yakıt tüketimine etkisi fark ediliyor ama performansı etkilemiyor şayet hava girişi kapalıyken benzine alırsanız o zaman sıkıntı işte...

Arda o zaman hava girişine içeriden kumanda edilebilen bir kapak takacağız o zaman :)    Bu lpg kit üreticileri bunu  neden hiç düşünmezler ki.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #36 : Eylül 20, 2010, 14:00:32 »
Ya Osman bir  gariplik olmasın, benim aracımda 1.3 motor. Bahsettiğin değerleri ben lpg 1,70 TL iken bile  yakalayamadım, şimdi ise 2.02 TL. O zaman senin araç hakkatten motosiklet gibi yakıyor. Peki ölçümü nasıl yapıyorsun ?

Ben kendim örnek vereyim;

Aracım stop edene kadar lpg de kullanıyorum. Sonra benzine geçip istasyona gidiyorum. Depoyu lpg ile fulluyorum. Bazen 40, bazen 41, bazen de 39 LT gaz ile doluyor. Sonra aracımın kmsni sıfırlıyorum. Tekrar yolda kalana  kadar biniyorum ve yapmış olduğum km den hesabımı yapıyorum. Şu ana  kadar en iyi derecem :)  bir depo ile 510 km idi uzun yolda.  En son aracımın hava filtresini değiştirdikten sonra ne yapsam, kime ayarlatsam (ayarların tamamı bilgisayar ile ayarlandı, bujiler değişti) o değeri tutturamadım. Ondan sonraki en iyi  değerimse  dediğim gibi 450 bilemedin bazen 470 km uzun yolda.

ölçüm yapacağım zaman 10 yada 20 TL lik gaz alıyorum arabaya ...km yi sıfırlıyorum bitene kadar biniyorm abi...fakat dediğim değerleri abim geçen ay istanbula gidince elde etti... sivas çıkışında depoyu fullemiş ankaraya kadar gitmiş orda tekrar fullemiş 48 TL lik gaz almış...hayret ettim diyor :D sonra istanbula girince tekrar fullemiş ordada 58 TL lik gaz almış...dönüşte yine aynı değerleri sağlamış...fakat dediğim gibi sakin kullanımda...yani 90-100 km/h civarı...

hava filtresi konusuna gelince... bende hava filtresinin değiştirdiğimde çok sıkıntı çekmiştim...değerler değişti,ayar tutmadı,rolanti sapıttı...çoğu usta tüplü arabada hava filtresini değiştirmenin iyi olmadığını hava tutup tekrar takılması gerektiğini söylüyor...ama belli bi süre kullanıp hava filtresi kirlenmeye başldığında tekrar düzelir eski haline döner...
Ev Alma... Toyota Al...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 4 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #37 : Eylül 20, 2010, 14:08:00 »
Arda o zaman hava girişine içeriden kumanda edilebilen bir kapak takacağız o zaman :)    Bu lpg kit üreticileri bunu  neden hiç düşünmezler ki.

Valla abim ben ustanın yalancısıyım ama lpg de denemenin canlı şahidiyim ekonomiye katkısı oluyor.. :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 134 kere teşekkür etti
« Yanıtla #38 : Eylül 20, 2010, 14:30:55 »
ölçüm yapacağım zaman 10 yada 20 TL lik gaz alıyorum arabaya ...km yi sıfırlıyorum bitene kadar biniyorm abi...fakat dediğim değerleri abim geçen ay istanbula gidince elde etti... sivas çıkışında depoyu fullemiş ankaraya kadar gitmiş orda tekrar fullemiş 48 TL lik gaz almış...hayret ettim diyor :D sonra istanbula girince tekrar fullemiş ordada 58 TL lik gaz almış...dönüşte yine aynı değerleri sağlamış...fakat dediğim gibi sakin kullanımda...yani 90-100 km/h civarı...

hava filtresi konusuna gelince... bende hava filtresinin değiştirdiğimde çok sıkıntı çekmiştim...değerler değişti,ayar tutmadı,rolanti sapıttı...çoğu usta tüplü arabada hava filtresini değiştirmenin iyi olmadığını hava tutup tekrar takılması gerektiğini söylüyor...ama belli bi süre kullanıp hava filtresi kirlenmeye başldığında tekrar düzelir eski haline döner...

Osman ara ara gaz  almak ile ve senin dediğin gibi 10, 20 TL lik gaz  almakla tam ölçüm yapılamıyor. Gerçi 10, 20 Tl aldığında depo tam boşsa bilemiyorum  ama, birde  benim denediğim gibi  dene  bakalım. Çünkü km de 11 kr gibi  rakamlar imkansız gibi  birşey. Uzun yolda genelini  araştırdığımda 1 lt lpg ile 10-14 km yol gidiyor. En iyi 14 km gitse   bile 144 kr/km  yapar. (lpg litre fiyatı 2,02)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #39 : Eylül 20, 2010, 14:35:58 »
Osman ara ara gaz  almak ile ve senin dediğin gibi 10, 20 TL lik gaz  almakla tam ölçüm yapılamıyor. Gerçi 10, 20 Tl aldığında depo tam boşsa bilemiyorum  ama, birde  benim denediğim gibi  dene  bakalım. Çünkü km de 11 kr gibi  rakamlar imkansız gibi  birşey. Uzun yolda genelini  araştırdığımda 100km de 10-14 litre civarı yakıyor. En iyi 14 litre  yaksa  bile 144 kr/km  yapar. (lpg litre fiyatı 2,02)

osman abi ben 10-20 TL lik gaz aldığımda depo tam boş oluyor...ama 11.8 kuruş yaktığında o şekilde ölçüm yapılmadı....depo sivasta fullendi ankara kadr gidildi orda tekrar fullendi sonra istanbula gidildi orda tekrar fullendi...

uzun yolda nasıl 100 km de 10-14 lt yakıyor...böyle bişey mümkünmü...benim aracın 100 km deki yakıt tüketimi 5.3 lt... sen bunun tam iki katını hatta daha fazlasını söylüyon abi...bi yanlışlık olmalı...
Ev Alma... Toyota Al...