0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
osman abi ben 10-20 TL lik gaz aldığımda depo tam boş oluyor...ama 11.8 kuruş yaktığında o şekilde ölçüm yapılmadı....depo sivasta fullendi ankara kadr gidildi orda tekrar fullendi sonra istanbula gidildi orda tekrar fullendi... uzun yolda nasıl 100 km de 10-14 lt yakıyor...böyle bişey mümkünmü...benim aracın 100 km deki yakıt tüketimi 5.3 lt... sen bunun tam iki katını hatta daha fazlasını söylüyon abi...bi yanlışlık olmalı...
5,3lt benzinli verisidir, gazlı değil, gazda herzaman arabalar litre hesabında benzine göre daha çok yakar
Pardon öncelikle yanlışlığımı düzelteyim. 1 lt gazla 10-14 km gidiyor diyecektim. Osman mesutun dediği gibi 100 km de 5.3 lt benzin verisidir. Lpg mümkün değil.
iyide istanbula tüpte gidilip gelindi ve ortaya çıkan sonuç bu
bu hafta sonu otobanda 120-160 km arası seyirde, şekerpınarda çok trafik vardı. km de 0,17 tl yaktım. buda 1 lt lpg ile 11,7 km yol yaptığımı gösteriyor. araç 16. gli 97 model
Şimdi yolda nasıl ve ne şekilde lpg alındı bilemiyorum. Yani ışık kırmızıya düşünce sıkıntıya düşmeyeyim diyerek tekrar fullenmiş olabilir. Ama benim düşünceme göre en sağlıklı ölçüm benim anlattığım şekilde. Birde depoyu fulleyip 100 km sonra tekrar fulleyerek 100 km de ne yakmış diye hesaplayanlar var, buda çok yanlış. Çünkü tankın içindeki basınçtan dolayı fazla almıyor o zamanda.
Ne diyeyim Bol sürüşlü günler. Benim aracım o kadar yaksa hiç üstünden inmem.