Gönderen Konu: kuş pisliği  (Okunma sayısı 20947 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • otomobil tarz işidir; toyota gönül işi...
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A-
kuş pisliği
« : Haziran 03, 2010, 00:25:22 »
 ;)

selam toyotacılar;

2010 corollamı ne kadar sakınsam o kadar çöp batıyor...

bi kaç gün önce gördüm, tavanda kocaman bir leke; malum kuş pisliği. ıslak bezle sildim ama çıkmadı, gaz yağı, sabunlu bez; hiç biri fayda etmedi. sonra bir iki foruma baktım ki maalesef. anladım ki arabamın boyasını yakmış mübarek. canım sıkkın anlayacağınız. bu vesile ile toyota club üyesi oldum. gördüğüm kadarı ile yapacak bişi yok, arabaya binerken bi gözümüzü kapayacaz artık. biraz teselli belki iyi gelir. teşekürler. aranıza katılmak hoş; keşke başka bi vesile ile olsaydı. neyse Allah beterinden saklasın, çok fazla büyütmek istemiyorum; sadece canım sıkıldı biraz... saygılar...

Toyota Club Türkiye

kuş pisliği
« : Haziran 03, 2010, 00:25:22 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '11
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
Ynt: kuş pisliği
« Yanıtla #1 : Haziran 03, 2010, 00:42:32 »
O nasıl bir kuşmuş nasıl bir pislikmiş.Nasıl.... çı varmış o kuşun.Neyse üzmeyin yapacak birşey yok.oluyo dedikleriniz ama suyu sabunu vurunca hemen çıkıyor.Gaz yagı veya başka bişey  boyaya zarar vermiş olmasın..hoş geldiniz allah kaza bela vermesin
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #2 : Haziran 03, 2010, 00:49:05 »

Sağolasın üstad; malum pisliğin kabası çıktı ama boyanın üstünde izi kaldı. 15 cm uzunluğunda akıntı şeklinde bide.  gördükçe içim cız ediyo. napalım olacak o kadar. dediğin gibi, Allah kaza bela vermesin. teşekürler...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Haziran 03, 2010, 00:52:29 »
abi araba beyazmı. bizim eski arabayada öle bi sı.mıştı sarımsı bi leke kalmıştı kı.ından asit akıodu sanki mübareğin :D
JA 8668

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '11
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Haziran 03, 2010, 00:54:51 »
Mert abicim mben mesajımda nokta nokta koymusum sen allah ne verdiyse yazmısın.Editle bira kırp bazı yerleri...kes ucundan  8-) 8-)
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Haziran 03, 2010, 00:57:58 »
sonrada mübarek dedim abi :D bişey olmaz heralde okadarcıktan ama yinede kusura kalmayın :d
JA 8668

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Hergün biraz daha fazla Toyota sevgisi... <3
    • JDM TÜRK
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Haziran 03, 2010, 01:00:08 »
kendinizi üzmeyin , O izler çıkıyor :)
boya koruma yaptıkları makinayla üzerine uygulama yapsınlar , eser kalmaz..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #7 : Haziran 03, 2010, 01:00:59 »
araba metalik gümüş ama mübarek bembeyaz bişi yapmış... bide kabızmıymış neyse artık, baya bi okkalı olmuş yani... renk farkı yokda asit boyanın metaliğini yakmış, soluk soluk olmuş... çok büyük yaa  15 cm uzamış...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Durum: Sakin
  • Araç: Verso
  • 22 kere teşekkür etti
  • 22 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Haziran 03, 2010, 08:24:25 »
hoş geldiniz. Erdemin dediği gibi boya koruma faydalı olabilir. Sonrası için daha faydalı olur. Birde erken müdehale edilmeli. Geçmiş olsun. Sakınmayın gözünüzü, hakikaten çöp batıyor.
397-393-389-385-381 yok dolacak gibi değil.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 99 Avensis 2.0 Manuel L/B idi...
    • 2011 1.6 comfort corolla...
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Haziran 03, 2010, 08:32:59 »
araba metalik gümüş ama mübarek bembeyaz bişi yapmış... bide kabızmıymış neyse artık, baya bi okkalı olmuş yani... renk farkı yokda asit boyanın metaliğini yakmış, soluk soluk olmuş... çok büyük yaa  15 cm uzamış...
geçmiş olsun, servise bi götürün derim ben, aslında servis de şart değil, iyi bi kaporta boyacı halleder, renk kaybı yoksa boya sağlamdır muhtemelen, koruyucu tabakayı almıştır asit. bir de aracınızı ağaç altına parketmeyin, bazı ağaçlardan reçine akar, komple boyaya sokmak zorunda kalabilirsiniz...
Eğer bir gün dünyaya ait çok büyük bir derdin olursa...
Rabbine dönüp "Benim büyük bir derdim var." deme.
Derdine dönüp "Benim çok büyük bir rabbim Var.' De....
Mevlâna                                                                                                                                                                                                        2011 1.6 comfort corolla...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Auris 1.6 132HP M/M
  • Araç: Auris
  • 54 kere teşekkür etti
  • 76 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Haziran 03, 2010, 22:02:11 »
Ben bugün boya koruma yaptırdım. Bu iş öyle kolay tek seferde at-geçiş bitti denilecek bir iş değildir.
Muhtemelen boya içine işlemiş gibi gözükmektedir. Kesinlikle tiner-mazot-alkol ve türevi maddeler ile müdahale etmeyin boyaya zarar verirsiniz.
Bugün yaptırdığım uygulamayı kısaca anlatıyım;
-Tüm kullanılan malzemeler M......s markadır. İsim vermek doğru olmadığı için böyle yazdım. Piyasada bilinen ve benim beğenimi toplamış bir malzemedir.
1-İlk olarak pasta atılıyor ve boyanın üzerinde ne kadar zift,katman,gözle görülen-görülmeyen tabakalar ayna gibi yapılıyor,
2-Cila atılıyor ve parlatılıyor,
3-Wax denilen boya koruma yapılır bekletilir ve parlatılır. Araç fabrikadan ilk günkü çıktığı gibidir.
Benim arabam 1 yaşında.Benim 2. koruma bu.
Şimdi sizin arabanın boyası daha yeni. Sadece o bölgeye pasta atılıp bu dediğim işlemler yapılırsa tertemiz olur. Boya durumuna göre isterseniz komple uygulama yaptırabilirsiniz ve ben kesinlikle tavsiye ederim. Farkı anlarsınız hemen.
Çok geçmiş olsun.
Kalitenin fiyatı VARDIR..!!!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #11 : Haziran 03, 2010, 22:32:16 »

ilginize teşekürler arkadaşlar;

Sinan kardeş, bu dediğin işlem ne kadar sürüyor. servistemi yaptırdın.
Birde bu pasta işine hiç girmeyin diyorlar. korumayı pastasız cila ile yapın gibisinden. haklılık payı varmı bunu diyen arkadaşların ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Auris 1.6 132HP M/M
  • 54 kere teşekkür etti
« Yanıtla #12 : Haziran 03, 2010, 22:39:58 »
Abi boya durumuna göre pasta yapılır. Girmeyin diyen neye göre diyor?? Bende çok teredütlüydüm yaptırmadan önce adamla 1.5 saat konuştum girdim atölyesine bütün malzemelerine tek tek baktım. Bu dediklerimin hepsini ciddi ciddi yaptım. Boya durumuna göre pasta seçilir abiciğim sana diyen boş keseden sallamış. Yukarda detaylı şekilde anlattım abi pasta yapılıp bu işlem yapılırsa güzel sonuç veriyor arabanın üzerinde gözle görmediğin neler çıkıyor ziftlermi dersin tozlarmı kuş pisliğimi neler neler. Bende kuş pisliği vardı ayna gibi şu an.
Emin ol abi benim kadar titiz adam az bulursun bu konularda. Sabah 10da başladı işlem saat 15.30a kadar filan sürdü. Serviste yaptırmadım, benim bugün yaptırdığım işçiliğide hiçbiyerde görmedim. Çok araştırdım güven verdi yoksa bende yaptırmazdım şuan yaptırdım inan çok beğenirsin.
Boya koruma aracın durumuna göre basamak basamak uygulanır. Eğer ihtiyacı varsa pasta-cila-üzerine koruma atılır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Auris 1.6 132HP M/M
  • 54 kere teşekkür etti
« Yanıtla #13 : Haziran 03, 2010, 22:43:45 »
Ve ben arabamı bu işlemeleri yaptırırkende gıcır gıcırdı ama pasta atılınca inanılmaz oldu. 6 ayda bir yaptırmaya çalışıyorum. Korumanın daha iyi sonuçlar vermesi için.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 66 kere teşekkür etti
  • 254 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Haziran 04, 2010, 10:28:48 »
Abi o kuşun içi çürümüş yaaa :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • pahalı zevklerim var, benzin gibi
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Haziran 04, 2010, 11:51:48 »
sadece cila yapışmış bile olsa (kaliteli bir cila) su tutunca akıp gidiyor kuş pislikleri, dün tunçla benim arabada denemiştik..tamponda cila yoktu, kaportada vardı, kaportadaki suyu tutunca aktı gitti, tampondaki suyla çıkmadı, şampuanlı süngerle de çıkmadı, biraz bastırarak çıkardım..şimdi dert etmeyin, bence boyayı kaldırmamıştır, hatta verniğe de zarar verdiğini düşünmüyorum, ince bir pasta ile o pisliği en acilinden temizleyin, pasta güzel iş görür, sonra kaliteli güzel bir cila ile boya koruma yapın..yukarıda bahsi geçen ürün sanırım meguiars..fazlasıyla öneririm (nxt 2.0 muazzam bir ciladır) 

not: memnun kaldığınız kalmadığınız, önereceğiniz, önermeyeceğiniz markaları paylaşabilirsiniz, forum bu yüzden var, paylaşmak için
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Haziran 04, 2010, 13:57:27 »
gecmis olsun. Ozellikle kus pisligi boya uzerinde gundes altinda kaldi ise ya da tam yumusamadan cikarilmaya calisildi ise boyaya zarar verebilir. Orjinalde boya uzeride var olan vernik korunmalidir. Pastada cok faydali birsey degildir. Arkadaslarinda soyledigi gibi kaliteli bir cila ya da uygun gaz, boyayi korumaya yardimci olur. Kuslar idrar ve kakalarini ayni anda ve ayni yoldan yaparlar, beslenmelerine gorede diskilarinin cok asitli olmasi dogaldir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Auris 1.6 132HP M/M
  • 54 kere teşekkür etti
« Yanıtla #17 : Haziran 04, 2010, 14:14:07 »
sadece cila yapışmış bile olsa (kaliteli bir cila) su tutunca akıp gidiyor kuş pislikleri, dün tunçla benim arabada denemiştik..tamponda cila yoktu, kaportada vardı, kaportadaki suyu tutunca aktı gitti, tampondaki suyla çıkmadı, şampuanlı süngerle de çıkmadı, biraz bastırarak çıkardım..şimdi dert etmeyin, bence boyayı kaldırmamıştır, hatta verniğe de zarar verdiğini düşünmüyorum, ince bir pasta ile o pisliği en acilinden temizleyin, pasta güzel iş görür, sonra kaliteli güzel bir cila ile boya koruma yapın..yukarıda bahsi geçen ürün sanırım meguiars..fazlasıyla öneririm (nxt 2.0 muazzam bir ciladır)

not: memnun kaldığınız kalmadığınız, önereceğiniz, önermeyeceğiniz markaları paylaşabilirsiniz, forum bu yüzden var, paylaşmak için

Evet Türkay Bey Meguiars marka kullanılan tüm malzemeler emin olamadığım için marka vermekten çekindim. Yeni üyeyim yanlış anlaşılmasın diye.
Artık yeni arabalar 3 kat oluyor. Boya-cila-mum.
Pasta ile mum tabakası temizleniyor,cila atılıyor,Mum işlevi görsün diye de boya koruma(wax) işlemi uygulanıyor. Eski arabalarda mum tabakası olmuyordu bildiğim kadarıyla.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Hergün biraz daha fazla Toyota sevgisi... <3
    • JDM TÜRK
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Haziran 04, 2010, 15:03:46 »
Araca Komple boya koruma yada pasta cila attırmayın , sadece o bölgeye boya koruma makinasıyla turtle wax (çizik giderici) uygulayın , sıfır arabaya komple pasta yada boya koruma yapmanızı tabiiki herkes gibi bende tavsiye etmiyorum...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Auris 1.6 132HP M/M
  • 54 kere teşekkür etti
« Yanıtla #19 : Haziran 04, 2010, 15:58:47 »
Firmalarda sizin aksinize sıfır arabayı alırken boya koruma öneriyor.