0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Firmalarda sizin aksinize sıfır arabayı alırken boya koruma öneriyor.
Tabi aksini söyliyecekler ne olda para kazanıyorlar bu işten çatır çatır siz gelen ekmek paranızın kesilmesini istermiydiniz, kim ekmek parasının önünü kendi keserki ?boya koruma aslında aracın orjinal verniğini incelmektedir aklınızda bulunsun
Ben ilk iki - dört yıl içinde boyaya hiçbir kimyasal ile uygulama yapılmaması gerektiğinin daha doğru olduğunu düşünüyorum , sonrasında iki yılda bir boya koruma yapılmasının avantajı vardır.
2-4 yıl çokuzun bir süre dostum iş işten geçmiş olur.
Sinan ağabeyim,Arkadaşlarında dediği gibi Bu tür işlemlerin çoğu boyanın üstündeki cila tabakasını inceltir.ama Şöyle bir durum var ki , yeni araçların boyası ve cilası daha çok taze olur. Yeni bir araca yapılan işlem , Beş yaşında bir araca yaptığınız işlemin iki katı kadar cilayı yumuşatabilir. Boya koruma işlemi yapılmamış bir aracın boyası , On yıl sonrasında kurumaya başlar ve sonrasında çatlama>soyulma görülür.(Güneş yanığı dediğimiz olay) Önemli olan bunu engellemektir.Bu nedenle ben kendi aracım olsa beş yaşına gelip üzerindeki boya pişmeden boya koruma bile yaptırmam. ama beş yaşına gelen bir aracın boyasının ilerde çatlama yapmaması için boya koruma yapılması iyidir.
@Sinan UYSAL kendini boşuna savunma, haybeye para harcıyorsun@Vedat Nurkan GÜLEN geç te olsa kuş "şeeyi" ile tanışmışsın sonunda, ne yazıkki kuruyunca öyle taşlaşıyor o meret