Gönderen Konu: kuş pisliği  (Okunma sayısı 20950 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • E12 SPORT 3ZZ-FE (Auris - Yaris D4D MMT) Civic EK9
    • Model araçlar, uçaklar, helikopterler
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: A-
  • Model Yılı: -
  • 482 kere teşekkür etti
  • 760 kere teşekkür edildi
Ynt: kuş pisliği
« Yanıtla #20 : Haziran 04, 2010, 16:15:28 »
Firmalarda sizin aksinize sıfır arabayı alırken boya koruma öneriyor.

Tabi aksini söyliyecekler ne olda para kazanıyorlar bu işten çatır çatır ;) siz gelen ekmek paranızın kesilmesini istermiydiniz, kim ekmek parasının önünü kendi keserki ?

boya koruma aslında aracın orjinal verniğini incelmektedir aklınızda bulunsun

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Haziran 04, 2010, 16:15:28 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Durum: Sakin
  • Araç: Verso
  • 22 kere teşekkür etti
  • 22 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Haziran 04, 2010, 16:20:09 »
Zamanın birinde sabah arabanın yanına geldim. Tepesine kuş şet miş. Biraz ıslattım, siliyim dedim anam o da ne. Kuş taş yemiş sanırım. Böle irili ufaklı taşlar var şeen içinde :D. Özenle sildim çok korkmuştum :D.
397-393-389-385-381 yok dolacak gibi değil.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: B+
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Haziran 04, 2010, 16:20:45 »
yücel abi öncelik aramıza hoş geldin bi ara bizim arabayada olmuştu o olay ve kaputu kompile boyattık boyanın ustundeki vernigi sokmuş ama ondan sonra teçrübeli olduk o şekil bi leke olursa abi sıcak suyu üstüne dok sonra yumuşatıyor zaten ondan sonra kolay cıkıyor
HONDA CİVİC EXECUTİVE PLUS 182HP

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Auris 1.6 132HP M/M
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: 0+
  • 54 kere teşekkür etti
  • 76 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #23 : Haziran 04, 2010, 16:46:45 »
Tabi aksini söyliyecekler ne olda para kazanıyorlar bu işten çatır çatır ;) siz gelen ekmek paranızın kesilmesini istermiydiniz, kim ekmek parasının önünü kendi keserki ?

Mesut Bey sizin mantıkla sonax,ziebart,autoking gibi mağazaların bomboş olması lazım. Benim aracım bir yıllık şu an 2.korumayı yaptırdım inanın düzenli kullanımlarda güzel sonuçlar veriyor.
Evet dediğiniz doğru mumu inceltiyorlar fakat yine mum işlemini gören wax işlemi uygulanıyor. Sonuçta koruma olayı artık kendini ispatlamış durumdadırlar. Belki bana enayiye bak hala savunuyor filan diyenler vardır ama sonucu ben kullanarak test ediyorum. Ve bence gerekli çünkü arabanın verniğine bir süre sonra neler neler işliyor işlemi yaptırırken herşey çıkıyor ortaya zift,kuş pisliği,toz parçacıkları...
Kalitenin fiyatı VARDIR..!!!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Auris 1.6 132HP M/M
  • 54 kere teşekkür etti
« Yanıtla #24 : Haziran 04, 2010, 16:51:24 »
Ayrıca vernik altına işlemi bir kirin üzerine sadece koruma yapılması pastasız bu kiri kalıcı hale getirebiliyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Auris 1.6 132HP M/M
  • 54 kere teşekkür etti
« Yanıtla #25 : Haziran 04, 2010, 16:56:48 »
Linkler açılmadı silemedim..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Resim gençliğimden (42 yaşımdayken)
  • Araç: Başka Marka
  • 15 kere teşekkür etti
  • 84 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #26 : Haziran 04, 2010, 17:11:09 »
@Sinan UYSAL kendini boşuna savunma, haybeye para harcıyorsun

@Vedat Nurkan GÜLEN geç te olsa kuş "şeeyi" ile tanışmışsın sonunda, ne yazıkki kuruyunca öyle taşlaşıyor o meret :olu:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Hergün biraz daha fazla Toyota sevgisi... <3
    • JDM TÜRK
  • Araç: Corolla
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #27 : Haziran 04, 2010, 17:14:01 »
Firmalarda sizin aksinize sıfır arabayı alırken boya koruma öneriyor.
Ben ilk iki - dört  yıl içinde boyaya hiçbir kimyasal ile uygulama yapılmaması gerektiğinin daha doğru olduğunu düşünüyorum , sonrasında iki yılda bir boya koruma yapılmasının avantajı vardır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Auris 1.6 132HP M/M
  • 54 kere teşekkür etti
« Yanıtla #28 : Haziran 04, 2010, 17:20:07 »
Ben ilk iki - dört  yıl içinde boyaya hiçbir kimyasal ile uygulama yapılmaması gerektiğinin daha doğru olduğunu düşünüyorum , sonrasında iki yılda bir boya koruma yapılmasının avantajı vardır.

2-4 yıl çokuzun bir süre dostum iş işten geçmiş olur.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Hergün biraz daha fazla Toyota sevgisi... <3
    • JDM TÜRK
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #29 : Haziran 04, 2010, 17:46:32 »
2-4 yıl çokuzun bir süre dostum iş işten geçmiş olur.
Sinan ağabeyim,
Arkadaşlarında dediği gibi Bu tür işlemlerin çoğu boyanın üstündeki cila tabakasını inceltir.
ama Şöyle bir durum var ki , yeni araçların boyası ve cilası daha çok taze olur. Yeni bir araca yapılan işlem , Beş yaşında bir araca yaptığınız işlemin iki katı kadar cilayı yumuşatabilir.

Boya koruma işlemi yapılmamış bir aracın boyası , On yıl sonrasında kurumaya başlar ve sonrasında çatlama>soyulma görülür.(Güneş yanığı dediğimiz olay) Önemli olan bunu engellemektir.

Bu nedenle ben kendi aracım olsa beş yaşına gelip üzerindeki boya pişmeden boya koruma bile yaptırmam. ama beş yaşına gelen bir aracın boyasının ilerde çatlama yapmaması için boya koruma yapılması iyidir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 15 kere teşekkür etti
« Yanıtla #30 : Haziran 04, 2010, 17:54:53 »
Yepyeni arabanın cilasını kazıtıp, ne olduğu bilinmeyen koruma cilası attırmak bana göre akıl karı değil, hem orijinal cila-vernik gidiyor, hemde üstüne para veriyorlar..allah akıl fikir versin

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Auris 1.6 132HP M/M
  • 54 kere teşekkür etti
« Yanıtla #31 : Haziran 04, 2010, 17:56:48 »
Sinan ağabeyim,
Arkadaşlarında dediği gibi Bu tür işlemlerin çoğu boyanın üstündeki cila tabakasını inceltir.
ama Şöyle bir durum var ki , yeni araçların boyası ve cilası daha çok taze olur. Yeni bir araca yapılan işlem , Beş yaşında bir araca yaptığınız işlemin iki katı kadar cilayı yumuşatabilir.

Boya koruma işlemi yapılmamış bir aracın boyası , On yıl sonrasında kurumaya başlar ve sonrasında çatlama>soyulma görülür.(Güneş yanığı dediğimiz olay) Önemli olan bunu engellemektir.

Bu nedenle ben kendi aracım olsa beş yaşına gelip üzerindeki boya pişmeden boya koruma bile yaptırmam. ama beş yaşına gelen bir aracın boyasının ilerde çatlama yapmaması için boya koruma yapılması iyidir.

Yanlış biliyorsun dostum bu işi profosyenel yapan yerler senin arabanın yaşına uygun malzemeleri kullanırlar.
Örnek olarak SONAX aracın yaşına göre sonax-1,sonax-2,sonax-3 isimli pasta veya pasta özellikli cilalar kullanırlar. Aracın 5 yaşına kadar kendi boyasını koruması diye bir olayda yoktur. Hiçbir zaman bir istanbul arabası ile iç anadoluda bir şehirin arabası bir olmaz biliyorsun. Kimi 1 senede verniği eskidir kimi 2-3 senede.
Yeni arabalarda dediğim şekilde 3 katman bulunur;
Boya,üstünde cila,bunun üstünde mum. Zamanla kirler mum kısmın içine işler ve gerçekten sadece cilayla veya yıkamayla gitmez. Yıkarsın kendini kandırırsın, koruma yaptırırsın kirler altında kalır ve zamanla boyaya kadar işler.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • pahalı zevklerim var, benzin gibi
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #32 : Haziran 04, 2010, 18:06:08 »

ben arabayı alırken önerdiler, nerede yaptırayım diye sordum; sonax, ziebart, meguiars gibi markaları tercih edin dediler...sizce bu tavsiyeyi verirken ekmek mi yediler??

boya koruma ASLA aracın orjinal verniğini inceltmez mesut abi, aklında bulunsun ;)

yorumlara bakıyorum da koskoca boya koruma sektörünü yerin dibine batırmışsınız..o boya koruma denen karın ağrısı hiç bir şey inceltmiyor, pasta ile karıştırdınız sanırım, aksine yeni bir katman yeni bir tabaka çekiyor araç üzerine, BOYA KORUMA bu BOYA İNCELTME  değil :) sinan uysal pasta diyor, vernik çıkarılıyor, mum çıkarılıyor diyor, o da yanlış, tabii ki öyle bir işlem yok, clay bar denen bir ürün var, o ve o tarz ürünlerle yüzey temizliği sağlanıyor, VERNİK ÜZERİNDEKİ kir, toz, zift, b*k, püsür ne varsa temizleniyor, pürüzsüz temiz bir kaporta elde ediliyor, ondan sonra hare giderici -GEREKİYORSA- kullanılıyor ve boya koruma işlemine geçiliyor..boya koruma işlemi de yeni bir katman oluşturuyor, eğer çizilirse bu katman çiziliyor, eğer kuş pislerse bu katman zarar görüyor, güneş bu katmanı yakıyor, reçine bu katmana zarar veriyor vs vs...HİÇ Mİ DUYMADINIZ SONAX NANO BİLMEMNE BOYA KORUMANIN BOYA ÖLÇÜM CİHAZLARINDA HATRI SAYILIR BİR ARTIŞ GÖSTERDİĞİNİ? ? ?

boya korumanın en makbülü SIFIR ARACA yapılandır.. çünkü amacı BOYAYI ESKİ HALİNE GETİRMEK DEĞİL, BOYAYI KORUMAKTIR. ziebart ve sonax gibi firmaların boya korumaları 1 YIL süreyle yenilenir, sektörün en iyisi, XZİLON markası 5 yıl garanti vermektedir...

her türlü soruya ve polemiğe de açığım :P
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 15 kere teşekkür etti
« Yanıtla #33 : Haziran 04, 2010, 18:10:05 »
arabamı 3 yıldır fırçayla yıkıyorum senede 2-3 kere cila yapıyorum, bir tek çizik bulamazsın, ilk günki gibi duruyor, eğer boya koruma yaptırsaydım boşuna para vermiş olacaktım, boya korumanın zararı yoksa bile faydası olduğunada inamıyorum

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • pahalı zevklerim var, benzin gibi
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #34 : Haziran 04, 2010, 18:15:02 »
kemal abi fırçayla yıkıyorsan hare hare çiziklerle doludur araban bir dahaki buluşmada göstereyim ama beni fırçayla kovalamak "bu mu lan çizik, de get" diye kızmak yok :) yani biz (en azından ben) boya konusunda biraz sapık olduğumuzdan o incecik, kıl kadar harelenmeleri bile çizikten sayıyoruz (en azından ben öyleyim) boya korumanın faydası uzun vadede var..boya koruması yapan bir aracın kaportasında sürekli güneş altında kalsa bile güneş yanığı olmaz..sürekli ağaç altında kalsa bile reçine zarar vermez, kuş kaportayı delecek kadar asitli pislese de su tutarak çıkarılır, hep ilk günkü kadar parlak olur vs.
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Kan Grubu: A+
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #35 : Haziran 04, 2010, 18:36:12 »
arkadaslar bu poldmige cok acik bir konu. Turkay bahsettigin nano cilay senel once mercedes uygulamaya koydu yanlis hatirlamiyorsam. Aracin fabrika cikisi uzerinde bulunan gaz boyayi zaten korur ve besler. Ancak kimyasal yikayicilar ile bu koruma bertaraf edilebiliyor malesef. Daha oncede soyledigim gibi pasta iyi birsey degildir ve sadece zorunlu hallerde, gerektigi kadar ve munkunse ince partikullu olani kullanilmalidir. Ayrica iyi kalitede ve amaca yonelik bir oto cilasi bir kac yuz euro dan asagi degildir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Auris 1.6 132HP M/M
  • 54 kere teşekkür etti
« Yanıtla #36 : Haziran 04, 2010, 19:03:45 »
Evet yanlış olmuş Türkay arkadaşım.  Benim dediğim işlemde tüm olay mum tabakasında gerçekleşiyor.
Ben bu uygulamayı daha dün yaptırdım gözlerimin önünde inan çok hassasımdır boya konusunda. Kullanılan bütün malzemeler dönen motora takılanlar dahil meguiars'tı. Ayrıca tüm işlemler sırasında bir gram boya geçmedi bezlerin üzerine buda bilgi olsun, boyayı yıpratıyor diyen arkadaşlara. Mum tabakada olay bitiyor yeni arabada zaten hiçbir firma derine inmez(Boya kısmına). Sürekli yapılan uygulamalar genelde 6 ay derler ki ben öyle yaptırmaya çalışıyorum muhteşem sonuçlar veriyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Model Yılı: '09
  • 2 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #37 : Haziran 04, 2010, 19:25:00 »
Erdem kardeş senin arabanın aynı rengi bende de var. o sinyal lambaları orjinal mi? Nereden aldın? Ben sonradan yaptırdım çatma olduğu anlaşılıyor.. Senin farlar ızgaraya monteli mi?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #38 : Haziran 04, 2010, 20:02:51 »
öncelikle merhabalar..bu konudan çok müzdarip olduğum için ilk buraya yazmayı tercih ettim..akşam arabayı tertemiz parkediyorum sabah yine sağolsun hayvancağızlar desen çalışmalarına devam etmiş oluyorlar ... işin kötü tarafı yıkatmaya götürdüğümde yada kendim temizlemeye çalıştığımda boyayı söktüğüm bile oldu takdir edersiniz ki siyah araçta bu manzara hiç hoş değil...zaman zaman günah olmasın kuşlara dinamit sallamayı bile düşünmedim değil  :lol: arabamda ziebart boya koruması vardı faydasını ne ölçüde gördüm tartışılır..  meguiars nxt ürünleri kullanan arkadaşlar varsa deneyimlerini paylaşırlarsa sevinirim... :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Durum: Sakin
  • Araç: Verso
  • 22 kere teşekkür etti
  • 22 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #39 : Haziran 04, 2010, 20:16:45 »
@Sinan UYSAL kendini boşuna savunma, haybeye para harcıyorsun

@Vedat Nurkan GÜLEN geç te olsa kuş "şeeyi" ile tanışmışsın sonunda, ne yazıkki kuruyunca öyle taşlaşıyor o meret :olu:
:)
397-393-389-385-381 yok dolacak gibi değil.