0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
yokuş aşağı inerken, depodaki benzin artar, yukarı çıkarken düşer insanın hep yokuş aşağı inesi gelir. özellikle uzun yolda rampa aşağı giderken benzin ışığınız sönmüyorsa 50 km falan kalmış demektir.bu da özellikten sayılmaz zaten başka bi şey bilmiyorum ben de aklıma gelirse yazarım.[/quote]evet onu bende farkettim hatta hemen bizim aşağıda benzinlik var arabayı ilk aldığım zamanlar benzin azdı gittim oradan 20ytl veya 30ytl miydi ne benzin aldım yokuşu çıkıyom birazda basıyom tabii bi baktım bi lamba yanıyo.tırstım ya harbi harbi çok yakıyo yada deposu 60lt falan heralde demiştim.ayrıca aracı stop etsende benzin göstergesi düşmüyo hep gösteriyo
Arkadaşlar bizim araçlarımızda da bildiğiniz değişik özellikler var mı hep merak etmişimdir.Mesela bazı arabalarda direksiyon sola çevirili iken aracı stop ettiğinizde farlar sönüyo ve parklara geçiyorya (ae101 de yok) sadece sol park lambaları yanıyormuş(bizzat bi araba gördüm sanırım 307 idi araç). birde eski kasa vectraların bazılarında torpidonun içinde alt kısımda buzdolabı varmış(ben görmedim hiç) böyle bildiğiniz farklı özellikler varsa paylaşalım lütfen bence bu tasarım harikası ae101 lerinde vardır kendine göre özellikleri ben sadece 1 tanesini biliyorum o da ön fren balataları bitmeye yakınsa el freni lambası hep yanık kalıyormuş.[/quote]Ercan Bey, yazdıklarınızı okuyunca aklıma sürpriz yumurta (easter egg) olayı geldi Hani yazılımların ve hatta bazen donanımların içine gizlenmiş özellikler koyarlar ya. Otomobil üreticileri de mi böyle uygulamalar yapıyorlar? Bana biraz şehir efsanesi gibi geliyor
Belki biliyorsunuzdur, hıza duyarlı olarak hidrolik direksiyon otomatik sertleşiyor.[/quote]Bu özellik ae 111 de ve sonra ki modellerde mevcut.
1993 Ae 101 ve 2000 Ae 111 ikiside mevcut ikisinide hergün kullanıyorum.101 de direksiyon kuş gibi hızlandıkça daha da hafifleşiyor 111 de diğerine göre daha ağır hızlandıkça daha da ağırlaşıyor.Bu özellik corollalar da Ae101 den sonra basladı diye biliyorum.[/quote]Arkadaşım ae101lerinde direksiyonu hıza duyarlıdır demekki kullanırken sana öyle gelmiş yada sizin aracınızda bi problem var.İnanmayanlar için buyurun bakın
Bu verilerde Corolla 105Hp diyor 115Hp değil mi klimalılar ben mi yanlış biliyorum.[/quote]105 hp olanlar katalitik konvantorü olanlardır. mesela benim 96 gli 105 hp ruhsatında da yazıyor zaten.
Bendeki araç 93 1,6 xl japon üretimi (tr deki ilk ae 101 lerden biri) .Ülke farkından dolayı özellik farkı olmuş olabilir.Adım gibi eminim benim corolla da direksiyon hıza duyarlı değil.[/quote]Ferdi bey bu tabloyu kafamdan çizmedim bende toyotanın o dönemde çıkarttığı ae101lerin teknik özellik tablosudur.Ozaman toyota ya mail atın sorun bende size burada yalan söyleyecek değilim.Buyurun buradan da bakın.altında kocaman Toyotasa amblemide var