Gönderen Konu: Ae101 'lerin Bilinmedik Yanları  (Okunma sayısı 55282 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 2007 YARİS SOL SPECİAL
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 1 kere teşekkür edildi
Ae101 'lerin Bilinmedik Yanları
« Yanıtla #20 : Eylül 21, 2007, 23:08:03 »
Alıntı yapılan: Ferdi Çetinbaş
Yanlış anlaşılmasın ben kafanızdan falan uydurdunuz demedim.Bendeki araçta farklı durum olabilir dedim.
Bunun sebebi 1,6 XL modelin de hidrolik direksiyon ve normal direksiyon seçeneğinin olmuş olması "olabilir".

[/quote]
valla o kadarını bilmiyorum belki sizin araçla ilgili bişeydir ama tabloda görüldüğü üzere 1.3 ler hariç hepsi hıza duyarlıdır.Şahsen ben kendi aracımda bu farkı gördüm

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Eylül 21, 2007, 23:08:03 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #21 : Eylül 22, 2007, 10:43:50 »
bende kullandım 1990 japan modelini XL sini hidrolik direksiyondu bu modellerin direksiyonu çok daha yumuşak sabancını yaptığı arabalarda o özellik var gali ba benim 98 XEİ de de ben fark ettim onu  özellikle elektironik jikle açık ken direksiyonu hafifçe oynattıgınızca 1.2 mm devir saatinin yükseldiğini güreceksiniz ve daha sert geliyor bana dıreksiyonu japan kasadan adamlar öyle bir direksiyon koymuşlar sanki elinde kalacakmış gibi duruyo  

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Bu dünya bana bilem kalmamış ki!
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Eylül 22, 2007, 10:55:22 »

93 model katoloğu 1,6 xl den 2 tane var.birisinde dikkat edilirse Ps yazıyor onda hidrolik direksiyon var.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • cibili cibili şak şak şak...
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A-
  • Kilometre: 102110
  • Model Yılı: '00
  • 41 kere teşekkür etti
  • 78 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #23 : Eylül 24, 2007, 00:46:50 »
Buda demek oluyorki benim araçta da hıza duyarlı direksiyon var. müsait bir zaman tekrar deneyeceğim.Bahane ile bir sürü kataloğa sahip olduk...
NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE_____ ATAM
İŞİNE BAK__________________BABAM
OĞLUM BAĞA BAK BAĞA______ DEDEM

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 2007 YARİS SOL SPECİAL
  • Araç: ---
  • Model Yılı: -
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #24 : Eylül 24, 2007, 20:21:50 »
Buda demek oluyorki benim araçta da hıza duyarlı direksiyon var. müsait bir zaman tekrar deneyeceğim.Bahane ile bir sürü kataloğa sahip olduk...
[/quote]
valla öyle  zamanında bu katoloğu çok aramıştım şimdi 3-4 çeşit katalog toplandı   sen bidaha bak ferdi kardeş olması lazım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #25 : Eylül 27, 2007, 01:05:58 »
Alıntı yapılan: erdem yılmaz
hidayet merhaba ya beni o konuda aydınlatırsan cok sevinirim ae101 lerde hıza duyarlı hidrolik direksiyonmu var eminmisin yazarsan cok sevinirim
[/quote]

Yukarıdaki tabloyu incele

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #26 : Ekim 01, 2007, 15:45:09 »
Ben kataloğu bilmem ama bendeki 95 corolla da yok hıza duyarlı direksiyon hatta hızlandıkça daha da yumuşuyor normal olarak .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '06
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #27 : Ekim 01, 2007, 19:49:30 »
aslında araç hızına duyarlı demiyor. motor hızına duyarlı diyor, başka bişey kasdediyor olmasın
Bodrum

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Bir Toyota Aşığı...
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #28 : Ekim 12, 2007, 21:33:57 »
Bendeki araç 93 1,6 xl japon üretimi (tr deki ilk ae 101 lerden biri) .Ülke farkından dolayı özellik farkı olmuş olabilir.Adım gibi eminim benim corolla da direksiyon hıza duyarlı değil.
[/quote]
 senın araba  katalogta yok ki ondan duyarlı olmayabılır yalnız bende emın degılım soyle bı 150 160a kadar sertlesıyor sonra cok hafıf oluyo gıbı

[quote=gökhan şeker]
senın araba  katalogta yok ki ondan duyarlı olmayabılır yalnız bende emın degılım soyle bı 150 160a kadar sertlesıyor sonra cok hafıf oluyo gıbı
[/quote]

tam okumayınca dıger katologları gormedım tabı sımdı farkettım ozur neyse sonunda jıza duyarlı cıktı ya sevındım ama 150 a60 kmde hafıflıyor ısrarla soyluyorum sorun olsa bakımda solerlerdı herhalde buarada eklıyım bugun arka kapıda cocuk kılıdı varmıs ılk defa gordum cevırmelı
All For You COROLLA!!!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #29 : Ekim 19, 2007, 00:55:06 »
97 xei corolla nın bir özelliği de hidrolik debriyaj olması

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
    • teknikoto.forumup.com
  • Araç: Hilux
  • Kan Grubu: 0+
« Yanıtla #30 : Ekim 19, 2007, 01:13:10 »
kısaca yorum yapayım motor hızına duyarlı dediği tamamen farklı bir olay hidrolik yağ ısındıkça yağ incelir ve bunun sonucunda direksiyon sertleşir olay bundan ibaret bendeki de aynı sistem aslında soğutucu var çoğu bu tip arabalarda ama toyota masraf olur diye koymamış

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Model Yılı: '06
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #31 : Ekim 19, 2007, 09:46:54 »
Alıntı yapılan: Mustafa  Aktaş
kısaca yorum yapayım motor hızına duyarlı dediği tamamen farklı bir olay hidrolik yağ ısındıkça yağ incelir ve bunun sonucunda direksiyon sertleşir olay bundan ibaret bendeki de aynı sistem aslında soğutucu var çoğu bu tip arabalarda ama toyota masraf olur diye koymamış
[/quote]

sonuçta bu anlattığınız sistem araç hızına bağlı olarak direksiyonun sertleşmesini sağlıyormu? sağlamıyormu?
Bodrum

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
    • teknikoto.forumup.com
« Yanıtla #32 : Ekim 19, 2007, 19:40:51 »
Alıntı yapılan: Utku Çay
sonuçta bu anlattığınız sistem araç hızına bağlı olarak direksiyonun sertleşmesini sağlıyormu? sağlamıyormu?
[/quote]
burada mantık biraz ters nasılmı soğuk iken hızlandığınız da ilk anda direksiyon yumuşaktır direkdiyon hidroliği incelene dek sonra sertleşir çoğu mekanik hidrolikler böyledir bazı firmalar ise bu sisteme birde soğutucu takarlarki sertleşme en az sevyede olsun genelde ticari araçlara ugulanır

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 99270
  • Model Yılı: '97
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #33 : Ekim 21, 2007, 21:01:19 »
Alıntı yapılan: mehmet ayyılmaz
97 xei corolla nın bir özelliği de hidrolik debriyaj olması
[/quote]

94 lerindede aynı

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #34 : Ekim 22, 2007, 22:27:06 »
Bir özelliği de su radyatörünün önünde küçük bir yağ soğutma radyatörü var. Böylelikle aracın hararet yapması önlenmiş oluyor. Siz hiç harareti aşırı yükselmiş bir AE101 gördünüz mü? Ben görmedim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 99270
  • Model Yılı: '97
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #35 : Ekim 22, 2007, 22:30:52 »
ya bu dediginiz olay radyatörün icindemi yoksa dısarıdan bakıldıgında görülüyormu ben sadece klimalı modellerde gördüm ama oda klima radyatörüydü ama bende öle birsey duydum hic haralet göstegesi oynamıyor sanki calısmıyor gibi hep ortada

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
    • teknikoto.forumup.com
« Yanıtla #36 : Ekim 22, 2007, 23:02:36 »
ya bu dediginiz olay radyatörün icindemi yoksa dısarıdan bakıldıgında görülüyormu ben sadece klimalı modellerde gördüm ama oda klima radyatörüydü ama bende öle birsey duydum hic haralet göstegesi oynamıyor sanki calısmıyor gibi hep ortada
[/quote]
today tomorrow toyota  

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 188000
  • Model Yılı: '05
  • 29 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #37 : Ekim 25, 2007, 18:49:02 »
ae111`lerde de varmı bu özellik.Kullanıcı el kitabına baktım ama bulamadım.
Edepte kusur varsa ben yokum !!!
2001 - 2014 1999 COROLLA 1,3 TERRA
2014 - 2017 2001 AVENSİS  2.0 SOL
2017 - 2005 COROLLA HB

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #38 : Ekim 30, 2007, 15:53:30 »
[/quote]

Erdem Radyatörün önünde küçük radyatör var. Ben de klima radyatörü sanmıştım ama değil o yağ soğutucu.
radyatörle tampon arasına doğru bak görürsün.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 270000
  • Model Yılı: '09
  • 25 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #39 : Ekim 30, 2007, 22:43:06 »
Arkadaşlar eskileri bilemiyeceğim ama benim kullandığım 99 Corolla Terra'nın 1nci viteste 65 KM/H'ye kadar çıktığını biliyorum. Eski kasa Porsche'lerin bu hıza ulaşamadığını düşünürseniz aslında gayet süper bi özellik. Ama denemenizi tavsiye etmem tabi. Boşuna sıkıştırmayın arabayı. Bir de hararet konusuna gelince; hakkaten Toyota'yı bu konuda tebrik etmek isterim. Zira arabayı yeni aldığımda (2. el aldım), radyatörden motor bloğuna gelen hortumun bağlandığı aliminyum giriş parçasının çatlak olduğundan tüm radyatör suyunun buradan akıp gittiğini sonradan fark etmiş, ve kup kuru bi motorla tamirciye kadar gitmiştim (ki İzmir'i bilenler için söyliyeyim; Gaziemir'den Alsancak'taki Toyo Mühendislik'e kadar, yaklaşık 25 KM.). Tamirci oraya kadar gelmeme şaşırmıştı. Motorda hiç su kalmadığını orada öğrenmiştim. Daha evvel Fiat Brava HGT'si olan bir arkadaşım kaloriferdeki bir arıza yüzünden radyatör suyu buharlaşmak sureti ile eksilince motoru resmen cayır cayır yanmış, arabayı adam edebilmek için de 2 milyar lira civarı bi masraf yapmak zorunda kalmıştı. Aynı şekilde bir akrabamız Doğan SLX'in inde motorunu aynı şekilde yakmıştı. Benimkinde ise sadece hararet göstergesi o güne kadar görmediğim bir şekilde, yarımın biraz üstüne çıkmıştı.

Yaşasın Toyota! Kahrolsun İtalyan ve Fransız arabaları!
Fransız arabası sevmem, seveni de sevmem. Kahrolsun Fransız arabaları!