0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Yanlış anlaşılmasın ben kafanızdan falan uydurdunuz demedim.Bendeki araçta farklı durum olabilir dedim.Bunun sebebi 1,6 XL modelin de hidrolik direksiyon ve normal direksiyon seçeneğinin olmuş olması "olabilir".[/quote]valla o kadarını bilmiyorum belki sizin araçla ilgili bişeydir ama tabloda görüldüğü üzere 1.3 ler hariç hepsi hıza duyarlıdır.Şahsen ben kendi aracımda bu farkı gördüm
Buda demek oluyorki benim araçta da hıza duyarlı direksiyon var. müsait bir zaman tekrar deneyeceğim.Bahane ile bir sürü kataloğa sahip olduk... [/quote]valla öyle zamanında bu katoloğu çok aramıştım şimdi 3-4 çeşit katalog toplandı sen bidaha bak ferdi kardeş olması lazım.
hidayet merhaba ya beni o konuda aydınlatırsan cok sevinirim ae101 lerde hıza duyarlı hidrolik direksiyonmu var eminmisin yazarsan cok sevinirim[/quote]Yukarıdaki tabloyu incele
Bendeki araç 93 1,6 xl japon üretimi (tr deki ilk ae 101 lerden biri) .Ülke farkından dolayı özellik farkı olmuş olabilir.Adım gibi eminim benim corolla da direksiyon hıza duyarlı değil.[/quote] senın araba katalogta yok ki ondan duyarlı olmayabılır yalnız bende emın degılım soyle bı 150 160a kadar sertlesıyor sonra cok hafıf oluyo gıbı [quote=gökhan şeker]senın araba katalogta yok ki ondan duyarlı olmayabılır yalnız bende emın degılım soyle bı 150 160a kadar sertlesıyor sonra cok hafıf oluyo gıbı [/quote]tam okumayınca dıger katologları gormedım tabı sımdı farkettım ozur neyse sonunda jıza duyarlı cıktı ya sevındım ama 150 a60 kmde hafıflıyor ısrarla soyluyorum sorun olsa bakımda solerlerdı herhalde buarada eklıyım bugun arka kapıda cocuk kılıdı varmıs ılk defa gordum cevırmelı
kısaca yorum yapayım motor hızına duyarlı dediği tamamen farklı bir olay hidrolik yağ ısındıkça yağ incelir ve bunun sonucunda direksiyon sertleşir olay bundan ibaret bendeki de aynı sistem aslında soğutucu var çoğu bu tip arabalarda ama toyota masraf olur diye koymamış[/quote]sonuçta bu anlattığınız sistem araç hızına bağlı olarak direksiyonun sertleşmesini sağlıyormu? sağlamıyormu?
sonuçta bu anlattığınız sistem araç hızına bağlı olarak direksiyonun sertleşmesini sağlıyormu? sağlamıyormu?[/quote]burada mantık biraz ters nasılmı soğuk iken hızlandığınız da ilk anda direksiyon yumuşaktır direkdiyon hidroliği incelene dek sonra sertleşir çoğu mekanik hidrolikler böyledir bazı firmalar ise bu sisteme birde soğutucu takarlarki sertleşme en az sevyede olsun genelde ticari araçlara ugulanır
97 xei corolla nın bir özelliği de hidrolik debriyaj olması[/quote] 94 lerindede aynı
ya bu dediginiz olay radyatörün icindemi yoksa dısarıdan bakıldıgında görülüyormu ben sadece klimalı modellerde gördüm ama oda klima radyatörüydü ama bende öle birsey duydum hic haralet göstegesi oynamıyor sanki calısmıyor gibi hep ortada[/quote]today tomorrow toyota
ya bu dediginiz olay radyatörün icindemi yoksa dısarıdan bakıldıgında görülüyormu ben sadece klimalı modellerde gördüm ama oda klima radyatörüydü ama bende öle birsey duydum hic haralet göstegesi oynamıyor sanki calısmıyor gibi hep ortada[/quote]Erdem Radyatörün önünde küçük radyatör var. Ben de klima radyatörü sanmıştım ama değil o yağ soğutucu.radyatörle tampon arasına doğru bak görürsün.