Gönderen Konu: Ae101 'lerin Bilinmedik Yanları  (Okunma sayısı 55276 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: AB+
Ae101 'lerin Bilinmedik Yanları
« Yanıtla #40 : Ekim 30, 2007, 23:17:49 »
Alıntı yapılan: Ahmet Alegöz
Yaşasın Toyota! Kahrolsun İtalyan ve Fransız arabaları!
[/quote]

99 / T22 / 2.0 / SOL

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #40 : Ekim 30, 2007, 23:17:49 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #41 : Kasım 14, 2007, 11:31:16 »
Hava filtresinin içinde bir sensör var. Acaba kirlenince bir uyar mı veriyor ekranda?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #42 : Kasım 14, 2007, 12:39:26 »
Ön tamponun sol tarafının arkasında bir muhafaza içinde su deposu gibi bir depo var. Dikkat ettim radyatör suyunun deposu hemen onun yanında. Yani ne silecek suyu deposu ne de radyatör yedek deposu. O zaman bu depo ne işe yarıyor. Öyle bir gizli yerde ki çözemedim. Acaba far yıkama var mıydı AE 101 lerde.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 2007 YARİS SOL SPECİAL
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #43 : Kasım 18, 2007, 17:41:30 »
Alıntı yapılan: hidayet gök
Ön tamponun sol tarafının arkasında bir muhafaza içinde su deposu gibi bir depo var. Dikkat ettim radyatör suyunun deposu hemen onun yanında. Yani ne silecek suyu deposu ne de radyatör yedek deposu. O zaman bu depo ne işe yarıyor. Öyle bir gizli yerde ki çözemedim. Acaba far yıkama var mıydı AE 101 lerde.
[/quote]
evet o benimde dikkatimi çekti ne suyu anlamadım radyatorun üstünede boru geliyor ondan bayağıda altta sanki ellemeyin der gibi   bilen varsa söylesin yaa

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #44 : Kasım 19, 2007, 04:52:47 »
Radyatöre gelen borunun ucundaki su taliye bidonu. Belirli bir basınçta radyatör kapağı yayı valf görevi görür ve fazla suyu atar. Bildiğim kadarıyla taliye edilen antifirizli su çevreye zararlı. o yüzden de böyle bir kap yapmış olabilirler. Onun yanında bağımsız bir bidon daha var. O bion hava filtresine giden boruya bağlanmış. Peki ne işe yarıyor o bidon.Öyle gizlemişlerki görmek zor. Aküyü sökünce bağlantı noktası oradan belli oluyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Best of Techno Bass
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • 1 kere teşekkür edildi
Ynt: Ae101 'lerin Bilinmedik Yanları
« Yanıtla #45 : Mayıs 31, 2009, 00:01:47 »
Bu özellik ae 111 de ve  sonra ki modellerde mevcut.
ae101 lerde? benım dıreksıyon pompası arızalı ve 200 km ye kadar cıktım sertlesme mevcut degıldı aracım 93 1.6 xl corolla
short shift,jdm real tails,American Front Bumper,8000K Monza Xenon,,,,, MADE IN JAPAN

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 66 kere teşekkür etti
  • 254 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #46 : Mayıs 31, 2009, 21:48:36 »
Hidrolik direksiyonun serleşmesi hızla alakalı değil motorun devri ile alakalı olması lazım araç rölentide çalışırken direksiyonu çevirin ve gaza basın direksiyonun sertleştiğini hissedeceksiniz.Bu sistem bütün hidrolik direksiyonlu araçlarda uygulanmalı.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Best of Techno Bass
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #47 : Mayıs 31, 2009, 21:52:20 »
Hidrolik direksiyonun serleşmesi hızla alakalı değil motorun devri ile alakalı olması lazım araç rölentide çalışırken direksiyonu çevirin ve gaza basın direksiyonun sertleştiğini hissedeceksiniz.Bu sistem bütün hidrolik direksiyonlu araçlarda uygulanmalı.
1. vıtesde redlıne yapınca sertlesır ozaman hızımız 60 falan olur sertlesmesının bır esprısı kalmaz :S
short shift,jdm real tails,American Front Bumper,8000K Monza Xenon,,,,, MADE IN JAPAN

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: 0-
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #48 : Haziran 04, 2009, 11:50:38 »
ae101 ler de el frenini çektiğini zaman 4 tekere birden hükmettiğini biliyormuydunuz...normal araçlarda sadece arka tekerlere bağlıdır bu da bende olsun.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • pahalı zevklerim var, benzin gibi
  • Kan Grubu: A-
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #49 : Haziran 04, 2009, 12:07:33 »
katılmıyorum...arka tekerleklere hükmetmektedir, vidyolarla kanıtı geliyor yüklüyorum şu an

yüklendi, iki tane de eski koyduğm vidyo koyayım;

http://video.google.com/videoplay?docid=8437507711926319257&hl=en
http://video.google.com/videoplay?docid=-1229990338264831998&hl=en

youtube.com/watch?v=ypTUz5xcJbU
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: 0-
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #50 : Haziran 04, 2009, 12:20:31 »
ayrıca arka tekerlerde birbirinden bağımsız süspansiyon sistemi vardır virajlarada korkmadan girmenizin sebebi budur o seneler için düşünülecek olurca hakkaten farkını ortaya koyuyor

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2005 toyota corolla
  • Kan Grubu: B+
« Yanıtla #51 : Haziran 05, 2009, 15:11:17 »
arkadaşlar öcelikle ae101 lerin genelinde (benimki 98 xei) direksiyon hıza duyarlı değil. katalogdaki gibi bazı modellerde yada japon montaj da olabilir. buda istisnadır. benimki hızlandıkça direksiyon hafifliyor. aracın kontrolü zayıflıyor. zaten kortrolsüz hız, hız değildir. bunun içinde 180 üstüne hiç çıkmadım, arabama yazık. yeni corollalarda da usta direksiyonun hıza duyarlı ve elektrikli olduğunu söyledi. radyötörün önündeki küçük radyötör benimde dikkatimi çekti. ve araştırdım soruşturdum, yağ soğutma radyötörü olduğunu söylediler. onun içinki gelmiş geçmiş en iyi soğutma sistemi ae101 lerdedir. şartlar ne olursa olsun ısı göstergesi yerinden bile oynamaz.
olmaya devlet cihanda bir nefes sıhhat gibi...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2005 toyota corolla
« Yanıtla #52 : Haziran 05, 2009, 15:20:40 »
en güzel özelliklerinden biri de bagajın anahtar yada içerden başka açılışının olmaması.
olmaya devlet cihanda bir nefes sıhhat gibi...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • toyota sahibi olmak ve besyo ayrıcalıktır,,,
  • Kan Grubu: A+
« Yanıtla #53 : Haziran 05, 2009, 15:50:34 »
benim bu araçta gördüğüm en güzel şeylerden biriside vites düşürdüğünde birazda olsa turbo etkisi yapması, bu sıkıştığında sollamada işine yarıyor şöförün, birde 2. viteste dahi muhteşem patinaj çekişi unutulmamalı :)
toyota sahibi olmak ve besyo ayrıcalıktır,,,

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Shiro (beyaz) ve ben
  • Araç: Corona
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #54 : Haziran 05, 2009, 16:52:58 »
:) ha ha.. Çok hoş bir konu olmuş..
Neden efsane dendiğini şimdi anladım... :)
Yoksa birkaç şirin aksesuar için, ya da uymak için sürüye,...  Binmeli mi konserve kutusuna araba diye,
Veremem üç kuruş daha diyerek yedek parçaya,...  Boyun mu eğmeli her nissan ya da honda'ya..
İstemem eksik olsun..!  
    Corona de Bergerac

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
« Yanıtla #55 : Haziran 05, 2009, 17:31:55 »
Alıntı sahibi: hidayet gök

evet o benimde dikkatimi çekti ne suyu anlamadım radyatorun üstünede boru geliyor ondan bayağıda altta sanki ellemeyin der gibi   bilen varsa söylesin yaa

arkadaşlar hepinize merhabalar
geçen gün yağ değişimi için tamircime gitmiştim. arabayı yukarı kaldırınca o depoyu ben de gördüm, ustaya bu nedir usta diye sordum, bana tozluk demişti: motora giden havayı temizliyormuş, peki bu da temizleniyor mu diye sordum, hayır dedi. toyota sevisinden usta olarak ayrılmış, dedikleri doğrudur herhalde.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #56 : Haziran 06, 2009, 10:53:36 »
Arkadaşlar kafam çok karıştı 96 modellerde katalik konvertör varmı yokmu yani 105 bg mi 114 bg mi? 105 bg'in 114 bg'e göre torku aynımıdır dahamı fazladır ???

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #57 : Haziran 06, 2009, 15:27:43 »
vay be bizim arabalar neymişde haberimiz yokmuş güzel konu valla....
TOYOTA COROLLA 1998 1.6 XEİ 267.000 KM

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 2 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #58 : Haziran 06, 2009, 21:06:36 »
Diğer yorumları okuyunca aklıma arabanın şehir içi hantallığı geldi ama otobanda süzülüyordu. Yaklaşık 600 km kadar sürme fırsatım oldu doyamadım, ama geldim AE 101 e bindim sanki GTİ sürüyormuşum hissi uyandı :). O kasaya 1.6 yetmiyor doğru... Toyota alın rahat edin.... ;)
İnsanın en büyük hatası sevmek değil, Sevmeye layık olmayan birinden sevilmeyi beklemektir !
[paul auster]

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Her zaman kalbimizde yaşayacaksın...
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #59 : Temmuz 02, 2009, 09:24:54 »
96 üretimlerde konvertör yoktur 98 den itibaren kat konuldu ae101 lere.

yanlış 96'nın 2. yarısından itibaren motor güçleri 105 hp ye düşürüldü ve kat konuldu.arkadaşımda 97 xei var 105 hp kat'lı.98 yılındaki ae101'ler kat'lı 114 beygir.bizim xli 96 model 114 beygir kat yok
Ince Bir Zevk ve Çevikliğin Zekice Birleşimi > Toyota