Gönderen Konu: Hangisi Daha Çabuk Hızlanır ?  (Okunma sayısı 14974 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: 0+
  • 1 kere teşekkür etti
Ynt: Hangisi Daha Çabuk Hızlanır ?
« Yanıtla #60 : Mayıs 21, 2010, 17:30:40 »
avensis öyle hemen hızlanayım, patinaj çektireyim, ezip geçeyim diyecek bi araç değil ki. içine bineceksin, saltanat kayığı gibi götürecek seni. şehsen ben avensisle hız yapmak bile istemiyorum. ağır ağır sürüp arabanın tadını çıkarmak istiyorum :) 1,6 elegant 2005 avensisim var, daha önceki aracım 98 1,6 renault 19'du. valla ne yalan söyleyim, o eski renault 19'la yokuşları daha seri çıkıyordum, araç sollamak bile avensisten daha seriydi. ben avensisimin bazen yavaş yavaş gidelim, seyahatin tadını çıkaralım dediğini duyar gibi oluyorum. :)

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #60 : Mayıs 21, 2010, 17:30:40 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • "Bilgi Paylaşıldıkça Artar"
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 60000
  • Model Yılı: '14
  • 134 kere teşekkür etti
  • 434 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #61 : Mayıs 21, 2010, 17:32:45 »
sıfırdan başlar drag, başka farkı yok

Rolling belli bir devirin üstünde mi başlar ?
1998 Toyota Corolla 1.3 XL StationWagon 12V 2007-2020
2014 Nissan Qashqai 1.2 DıG-T   2020 -

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 134 kere teşekkür etti
« Yanıtla #62 : Mayıs 21, 2010, 17:34:08 »
avensis öyle hemen hızlanayım, patinaj çektireyim, ezip geçeyim diyecek bi araç değil ki. içine bineceksin, saltanat kayığı gibi götürecek seni. şehsen ben avensisle hız yapmak bile istemiyorum. ağır ağır sürüp arabanın tadını çıkarmak istiyorum :) 1,6 elegant 2005 avensisim var, daha önceki aracım 98 1,6 renault 19'du. valla ne yalan söyleyim, o eski renault 19'la yokuşları daha seri çıkıyordum, araç sollamak bile avensisten daha seriydi. ben avensisimin bazen yavaş yavaş gidelim, seyahatin tadını çıkaralım dediğini duyar gibi oluyorum. :)

Avensisin bakış açısı güzelmiş  ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Model Yılı: '02
« Yanıtla #63 : Mayıs 21, 2010, 17:38:52 »
Rolling belli bir devirin üstünde mi başlar ?
Belirlenen vites-hız eşliğinde genellikle taraflar karşılıklı 1er defa korna çalarlar, aynı anda 2.defa kornaya basınca gazlanır.

Dragların galibini biraz şoförler belirler, Roll'de motor gücü konuşur :)
SIU Corolla T-Sport

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #64 : Mayıs 22, 2010, 10:39:27 »
Geçen auris ile rolling yaptım. Aynakadan baktım artiz artiz makas alıyor tam arkama geldi, önünü kestim, kornalaştık uzadık vs...  sonra bitirmek için selamlaşacaktık ki bi baktım arkada kalmış :P

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • pahalı zevklerim var, benzin gibi
  • Kan Grubu: A-
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #65 : Mayıs 22, 2010, 11:37:45 »
Geçen auris ile rolling yaptım. Aynakadan baktım artiz artiz makas alıyor tam arkama geldi, önünü kestim, kornalaştık uzadık vs...  sonra bitirmek için selamlaşacaktık ki bi baktım arkada kalmış :P
dizeldir o ya, auris 124lük bile olsa çok güzel kaçıyor, teknik veriler bizim kasayla aynı (0-100 hızlanma, 197 son hız) ya şöför tırt ya da dizeldir o auris :) ama inan bana dizel bile süper gidiyor hızlandıktan sonra
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #66 : Mayıs 22, 2010, 12:29:10 »
H a c ı bilmiyorum ki yaa, arkamda kaldığı için okuyamadım dizelmidi neydi :P

Benim lastikler 195/50/15 olduğu için 175/65/14'e göre çapı az birşey küçük, belki ondan dolayı şanslı olabilirim. Birde kafayı çıkarır çıkarmaz makasa daldım onun için arkamda kalmıştı :)

Hafız varya her geçen gün efsaneye olan aşkım artıyor yaa, 14 yıl farkı olan yeni arabalara 14 kat fark atıyorum ya, nasıl dört köşe oluyorum görmen lazım :lol:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #67 : Mayıs 22, 2010, 12:36:15 »
H a c ı bilmiyorum ki yaa, arkamda kaldığı için okuyamadım dizelmidi neydi :P

Benim lastikler 195/50/15 olduğu için 175/65/14'e göre çapı az birşey küçük, belki ondan dolayı şanslı olabilirim. Birde kafayı çıkarır çıkarmaz makasa daldım onun için arkamda kalmıştı :)

Hafız varya her geçen gün efsaneye olan aşkım artıyor yaa, 14 yıl farkı olan yeni arabalara 14 kat fark atıyorum ya, nasıl dört köşe oluyorum görmen lazım :lol:
çoook iyi anlıyorum seni :D tanıdık duygular var bende de :) bir de gece rüyamda erdemle yarıştık, geçiyordu beni, bin tane bahane uyduruyorduum, yok bas var yok ağırlık var yok ben ağırım :D en son woofer, arka koltuk, stepne falan ne varsa çıkarıyordum uyandım :D
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Yan cehennem yan, geliyorum yan yan..
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 45 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #68 : Mayıs 22, 2010, 12:38:16 »
çoook iyi anlıyorum seni :D tanıdık duygular var bende de :) bir de gece rüyamda erdemle yarıştık, geçiyordu beni, bin tane bahane uyduruyorduum, yok bas var yok ağırlık var yok ben ağırım :D en son woofer, arka koltuk, stepne falan ne varsa çıkarıyordum uyandım :D
:o  :o  :o  :huh:  :huh:  :blink:  :blink:  :olu:  :olu:
2012 Auris - Beyaz- 06UZ 400- 1.4 D-4D- Dizel Comfort Plus
2013 Avensis - Füme - 06UZ 789 - 1.6 - Benzinli Elegant Ex.
2016 Auris - Açık Mavi  - 06 MBM 96 - 1.6 Benzinli Premium
2015 VW Passat Variant - Mavi - 06UZ 776 - 1.6 TDİ Comfortline

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #69 : Mayıs 22, 2010, 12:44:21 »
en son woofer, arka koltuk, stepne falan ne varsa çıkarıyordum uyandım :D

:D :lol: :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Hergün biraz daha fazla Toyota sevgisi... <3
    • JDM TÜRK
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #70 : Mayıs 22, 2010, 13:11:34 »
Cahilliğimi mazur  görün. Rolling  ne  demek. Drag  gibi  bir şey mi ? Drag= Düz bir  yolda belli bir mesafeyi en kısa sürede bitirmek, doğru biliyorumdur umarım.
Rolling giden bir aracın hızlanmasına , Drag duran bir aracın hızlanmasınu denir.
Aradaki fark , dragda patinaj vardır Rollingde yoktur dolayısıyla dragda yeteneğinde önemi vardır. Rollingde ise saniyeler o kadar fark ortaya koymaz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 134 kere teşekkür etti
« Yanıtla #71 : Mayıs 24, 2010, 09:30:39 »
Rolling giden bir aracın hızlanmasına , Drag duran bir aracın hızlanmasınu denir.
Aradaki fark , dragda patinaj vardır Rollingde yoktur dolayısıyla dragda yeteneğinde önemi vardır. Rollingde ise saniyeler o kadar fark ortaya koymaz.
İşte şimdi tam anladım. Sade ve öz bir  aydınlatma. Teşekkür ediyorum. Alkış....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • JDM TÜRK
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #72 : Mayıs 24, 2010, 21:17:26 »
Ahahaha :D Ancak rüyalarda geçerim zaten seni abi :D :D :D
ama oda güzel , hoşuma gitti yani :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • JDM TÜRK
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #73 : Mayıs 24, 2010, 21:20:11 »
Benim lastikler 195/50/15 olduğu için 175/65/14'e göre çapı az birşey küçük, belki ondan dolayı şanslı olabilirim.
Aha benim mantıkda buydu işte , yok abi karar verdim 13''jant 50 yanak lastik takacam :D (bulabilirsem)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1998 TOYOTA RAV4 2.0
    • atilla abinin araba ve toyota dostları
  • Araç: Rav 4
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 247500
  • Model Yılı: '98
  • 580 kere teşekkür etti
  • 958 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #74 : Mayıs 24, 2010, 21:35:05 »
çocuklar şu hız muhabbetini yapmanızı ailelerinizi düşünerek üzüntüyle izliyorum.evlatlar daha yeni bir sevgili kardeşimizi hız tutkusuna kurban verdik.acele giden ecele gider ,sizi sevenleri düşünün.
1998 TOYOTA RAV4 2.0 manuel ,http://www.toyotadostlari.com/

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #75 : Mayıs 25, 2010, 00:35:04 »
çocuklar şu hız muhabbetini yapmanızı ailelerinizi düşünerek üzüntüyle izliyorum.evlatlar daha yeni bir sevgili kardeşimizi hız tutkusuna kurban verdik.acele giden ecele gider ,sizi sevenleri düşünün.
o kadar haklısınız ki...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 100
« Yanıtla #76 : Mayıs 25, 2010, 05:54:20 »
o kadar haklısınız ki...

Çok haklısınız Özdemir bey bunu ciddi anlamda söylüyorum.Napıcaz bunları bilmiyorum valla artizzz bunlar yaaa  8-)  8-)  8-)  :D :D :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #77 : Mayıs 25, 2010, 09:13:27 »
Artık akıllandım...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Shiro (beyaz) ve ben
  • Araç: Corona
  • Kan Grubu: A+
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #78 : Mayıs 25, 2010, 09:23:31 »
Ayaklarımızı yere basalım arkadaşlar
2003-2006 arası 2.0 Avensis'lerin 0-100km/s hızlanma süresi 8.8 saniye. 2006-2009 arası olanların 9.1 saniye. İnternetten bakabileceğiniz bir şeyi neden tartışıyorsunuz, naif mühendislik modelleri çıkartıyorsunuz anlamıyorum. :)
Corolla (2002-2007) için bu değer 9.9 saniye
http://www.parkers.co.uk/cars/specs/Summary.aspx?model=887

Sadece ağırlık ve maksimum torka bakarak sonuç çıkarmak mümkün değil. Motorlar maksimum torku her devirde üretemezler. Torkun devir spektrumu üzerinde dağılımı önemli. Örneğin iki dağın yüksekliklerini karşılaştırırsanız, "yakınmış birbirine" diyebilirsiniz, fakat hacimlerini karşılaştırırsanız daha büyük bir fark elde edersiniz. (Dağların biçimleri aynı bile olsa bu böyledir kaldı ki şunu belirteyim, 2 litrelik Avensis motorunun performans eğrisi, nisbeten daha basık, yayvan bir dağa karşılık gelir.)  Burada da fonksiyonun zirve yaptığı nokta o kadar önemli değil. O fonksiyonun altında kalan integral önemli.. Bu verileri de dışarıya sızdırmazlar.

Tek çare üretici verilerine bakmak veya ölçmek.. Bence birincisi daha akıllıca :)
Yoksa birkaç şirin aksesuar için, ya da uymak için sürüye,...  Binmeli mi konserve kutusuna araba diye,
Veremem üç kuruş daha diyerek yedek parçaya,...  Boyun mu eğmeli her nissan ya da honda'ya..
İstemem eksik olsun..!  
    Corona de Bergerac

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Durum: Sakin
  • Araç: Verso
  • 22 kere teşekkür etti
  • 22 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #79 : Mayıs 25, 2010, 09:55:29 »
teşekkürler
397-393-389-385-381 yok dolacak gibi değil.