Gönderen Konu: Hangisi Daha Çabuk Hızlanır ?  (Okunma sayısı 14976 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • pahalı zevklerim var, benzin gibi
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A-
  • 10 kere teşekkür edildi
Ynt: Hangisi Daha Çabuk Hızlanır ?
« Yanıtla #80 : Mayıs 25, 2010, 11:02:17 »
Tek çare üretici verilerine bakmak veya ölçmek.. Bence birincisi daha akıllıca :)
ben bizzat kullandım, ne uçuyor ne kaçıyor, çok sakin hızlanıyordu (elegant exclusive kullandım ben, otomatik vites)
http://www.new-car-model.com/toyota/avensis/toyota_avensis_ii2.0_d-4(12466)/
bu da teknik veriler, düz vites 9.4sn, otomatik vites 11.1 saniye.
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #80 : Mayıs 25, 2010, 11:02:17 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Carina
  • Kan Grubu: B+
« Yanıtla #81 : Mayıs 25, 2010, 14:41:22 »
corolla güzel arkadaşlar bunu inkar etmiyorum.ama şunuda eklemeliyim "kirpi yavrusunu pamuğum diye severmiş."sürücüsü yaşayan 2000 cc avensisin corolla yalnızca arka tamponunda gezer.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Shiro (beyaz) ve ben
  • Araç: Corona
  • Kan Grubu: A+
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #82 : Mayıs 25, 2010, 14:52:18 »
ben bizzat kullandım, ne uçuyor ne kaçıyor, çok sakin hızlanıyordu (elegant exclusive kullandım ben, otomatik vites)
http://www.new-car-model.com/toyota/avensis/toyota_avensis_ii2.0_d-4(12466)/
bu da teknik veriler, düz vites 9.4sn, otomatik vites 11.1 saniye.
Karşılaştırırken tüm verileri aynı kaynaktan almakta yarar var. O sitede e12 corolla için olan değer 11.8 sn. Yani otomatik avensisten bile daha yavaş.
Kişisel deneyimlere ilişkin ise şunu da not etmek gerekir hız algısı gerçek hızı tam yansıtmayabilir. Yerden yükseklik, burnun uzunluğu, sarsıntı hatta çıkan ses hız algısını etkiler.
Mesela şehirler arası otobüste giderken hızı fazla farketmez hatta uyuruz, fakat onun yarısı kadar sürati bir go cartla yaparken göz bebeklerimiz büyür ve bir yihuuu hissine kapılırız.
Yoksa birkaç şirin aksesuar için, ya da uymak için sürüye,...  Binmeli mi konserve kutusuna araba diye,
Veremem üç kuruş daha diyerek yedek parçaya,...  Boyun mu eğmeli her nissan ya da honda'ya..
İstemem eksik olsun..!  
    Corona de Bergerac

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Carina
  • Kan Grubu: B+
« Yanıtla #83 : Mayıs 25, 2010, 15:08:40 »
ahmet egesoy arkadaşımıza kesinlikle katılıyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: ---
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #84 : Mayıs 25, 2010, 19:01:51 »
Ayaklarımızı yere basalım arkadaşlar
2003-2006 arası 2.0 Avensis'lerin 0-100km/s hızlanma süresi 8.8 saniye. 2006-2009 arası olanların 9.1 saniye. İnternetten bakabileceğiniz bir şeyi neden tartışıyorsunuz, naif mühendislik modelleri çıkartıyorsunuz anlamıyorum. :)
Corolla (2002-2007) için bu değer 9.9 saniye
http://www.parkers.co.uk/cars/specs/Summary.aspx?model=887

Sadece ağırlık ve maksimum torka bakarak sonuç çıkarmak mümkün değil. Motorlar maksimum torku her devirde üretemezler. Torkun devir spektrumu üzerinde dağılımı önemli. Örneğin iki dağın yüksekliklerini karşılaştırırsanız, "yakınmış birbirine" diyebilirsiniz, fakat hacimlerini karşılaştırırsanız daha büyük bir fark elde edersiniz. (Dağların biçimleri aynı bile olsa bu böyledir kaldı ki şunu belirteyim, 2 litrelik Avensis motorunun performans eğrisi, nisbeten daha basık, yayvan bir dağa karşılık gelir.)  Burada da fonksiyonun zirve yaptığı nokta o kadar önemli değil. O fonksiyonun altında kalan integral önemli.. Bu verileri de dışarıya sızdırmazlar.

Tek çare üretici verilerine bakmak veya ölçmek.. Bence birincisi daha akıllıca :)

Tamamen katılıyorum ama acele ettin Ahmet abi ;) Ben bu cevabı verecek ilk genç arkadaşımıza (yaşı 25 ve altında olan) bir alkış vermeyi kafaya koymuştum ama onlara nasip değilmiş. Onlar bu verilere hiç değinmediler bile :)

:alkis:
Denizlerin deryaların benki taşkın delisi
Ehli gönül muhabbetin benki şaşkın delisi
Benki kelamın yolcusu benki aşkın delisi
Beni benden alan almış kula mihnet eylemem

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #85 : Mayıs 26, 2010, 08:38:35 »
Nişanlım ve annelerim ( kayınvalide+öz anne ) çok hızlı kullandığımı iddia ediyorlar. Bursa'da şehir içi aslında gayet yavaş ve sakin kullanıyorum. Arabaları vızır vızır geçmiyorum makas atmıyorum ama onlar yinede korkuyorlar. Kayınbabam benden daha hızlı gidiyor bursa şehir içinde, onlara yavaş geliyormuş. Benim corollacığıma binince ürküyorlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #86 : Mayıs 26, 2010, 09:02:16 »
Karşılaştırırken tüm verileri aynı kaynaktan almakta yarar var. O sitede e12 corolla için olan değer 11.8 sn. Yani otomatik avensisten bile daha yavaş.
Kişisel deneyimlere ilişkin ise şunu da not etmek gerekir hız algısı gerçek hızı tam yansıtmayabilir. Yerden yükseklik, burnun uzunluğu, sarsıntı hatta çıkan ses hız algısını etkiler.
Mesela şehirler arası otobüste giderken hızı fazla farketmez hatta uyuruz, fakat onun yarısı kadar sürati bir go cartla yaparken göz bebeklerimiz büyür ve bir yihuuu hissine kapılırız.
baktım şu anda e12 teknik verilerine, yakıt ve sürat değerleri otomatik vites olanınki verilmiş, manuel olanınkiler yazmıyor
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Shiro (beyaz) ve ben
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #87 : Mayıs 26, 2010, 14:03:20 »
baktım şu anda e12 teknik verilerine, yakıt ve sürat değerleri otomatik vites olanınki verilmiş, manuel olanınkiler yazmıyor
"Mechanical, automatic" dediği bu iki seçenek var anlamında.. Otomatik için ayrı sayfa yok.
Aşağıda tek bir sayı varsa, düz vites olanınki oluyor..
Yoksa birkaç şirin aksesuar için, ya da uymak için sürüye,...  Binmeli mi konserve kutusuna araba diye,
Veremem üç kuruş daha diyerek yedek parçaya,...  Boyun mu eğmeli her nissan ya da honda'ya..
İstemem eksik olsun..!  
    Corona de Bergerac

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #88 : Mayıs 26, 2010, 20:12:08 »
"Mechanical, automatic" dediği bu iki seçenek var anlamında.. Otomatik için ayrı sayfa yok.
Aşağıda tek bir sayı varsa, düz vites olanınki oluyor..
hayır işte öyle olduğunu ben de biliyorum ancak aşağıda verilen rakamlar otomatik vitesin rakamları, yakıt da, hızlanma da, son hız da..ayrıca o sitede bir çok hatalı bilgi de var..güncel model olsaydı bakılırdı kendi sitesinden

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Shiro (beyaz) ve ben
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #89 : Mayıs 27, 2010, 09:25:12 »
hayır işte öyle olduğunu ben de biliyorum ancak aşağıda verilen rakamlar otomatik vitesin rakamları, yakıt da, hızlanma da, son hız da..ayrıca o sitede bir çok hatalı bilgi de var..güncel model olsaydı bakılırdı kendi sitesinden
Türkaycım, o zaten senin gösterdiğin kaynaktı :)
Bir sayfada hata varsa (?) diğer sayfalar da şüpheli hale gelir öyle değil mi? Parkers.co da gayet açık yazıyor zaten.. 1.6 E12 corollanın 0-100 (veya 0-60 mil) değerinin 2.0 avensis'ten iyi olduğunu yazan herhangi bir kaynak var mı? Zannetmem ama varsa değerlendirelim onu da...
İstemem eksik olsun..!  
    Corona de Bergerac

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #90 : Mayıs 27, 2010, 10:12:24 »
Türkaycım, o zaten senin gösterdiğin kaynaktı :)
Bir sayfada hata varsa (?) diğer sayfalar da şüpheli hale gelir öyle değil mi? Parkers.co da gayet açık yazıyor zaten.. 1.6 E12 corollanın 0-100 (veya 0-60 mil) değerinin 2.0 avensis'ten iyi olduğunu yazan herhangi bir kaynak var mı? Zannetmem ama varsa değerlendirelim onu da...
http://www.otomobilnet.com/toyota/2468-toyota-corolla-1-6-sol-arac-n-genel-ozellikleri.html

bilmem biliyor musun ama avrupadaki e12 corolla ile amerikan ve japon e12 corolla aynı değil..motor da aynı değil, karoser de aynı değil, tasarım da..new.cars ve muadili sitelerde -genelde- amerikan versiyonun specleri yer alıyor, avrupa versiyon hakkında bulabildiğim kaynak bir bu var, bu da 10.5 demiş 0-100 hızlanmasına

not: aynı site otomatik corolla için 12.5 diyor, avensis için 0-100 vermemiş..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Shiro (beyaz) ve ben
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #91 : Mayıs 27, 2010, 10:39:04 »
Aynı kaynaktan iki değeri de almadıkça çok anlamlı değil ki..
Genelde amerikan verileri oluyor doğru çünkü amerikan siteleri onlar. Parker's co ise bir ingiliz sitesi ve İngiltere'de malum Toyota'nın fabrikası var. Yani hata yapacaklarını sanmam. Parkers.co.uk sitesine bak sen..
Ayrıca şimdi biraz gerçekçi olalım. :) Adam paraya kıyacak, vergisini yakıt tüketimini önemsemeyecek gidip 2.0 avensis alacak. Sonra bi bakacak 1.6 e12 daha performanslı.. Bunu müşteriye nasıl anlatırsın. 1.6 avensis'e bişey denemez.. 1.8 eh onu kabul ettik diyelim ama 2.0 avensis alıyor adam, niyeti belli.. Böyle bir hayal kırıklığını göze almaz hiçbir üretici.. Git lexus al mı diyecekler..
İstemem eksik olsun..!  
    Corona de Bergerac

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #92 : Mayıs 27, 2010, 10:59:24 »
Ayrıca şimdi biraz gerçekçi olalım. :) Adam paraya kıyacak, vergisini yakıt tüketimini önemsemeyecek gidip 2.0 avensis alacak. Sonra bi bakacak 1.6 e12 daha performanslı.. Bunu müşteriye nasıl anlatırsın. 1.6 avensis'e bişey denemez.. 1.8 eh onu kabul ettik diyelim ama 2.0 avensis alıyor adam, niyeti belli.. Böyle bir hayal kırıklığını göze almaz hiçbir üretici.. Git lexus al mı diyecekler..

tamam da bu her zaman böyle ki..c sınıfı daha hafif oluyor, daha düşük hacimle daha iyi gidiyor..1.6 astra, 2.0 vectradan daha hızlı değil mi? 1.6fsi jetta 2.0fsi passattan hızlı değil mi? kalkıştan bahsediyorum bu arada..esneklik olarak daha iyilerdir belki, o da düz yolda, yokuş yukarı yine C sınıfı olan daha avantajlı oluyor..baktım söylediğin siteden, 4 vites otomatik avensis için 0-100 hızlanması 9.6 demiş falan.. güvenilir mi sence bu kaynak ? ben kullandığımda kesinlikle öyle bir uçma kaçma durumu yoktu, 9.6 çok çok küçük bir rakam, bir de avensis otomatik vitesli olan 5 ileri değil mi?
http://www.parkers.co.uk/cars/specs/Detail.aspx?deriv=24791

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Hergün biraz daha fazla Toyota sevgisi... <3
    • JDM TÜRK
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #93 : Mayıs 27, 2010, 11:15:35 »
Tamamen katılıyorum ama acele ettin Ahmet abi ;) Ben bu cevabı verecek ilk genç arkadaşımıza (yaşı 25 ve altında olan) bir alkış vermeyi kafaya koymuştum ama onlara nasip değilmiş. Onlar bu verilere hiç değinmediler bile :)

Ben ondan dolayı avensis konusunda bu kadar eminim , avensis benim bayadır kafamda olan bir soru işaretiydi  , teknik veriler olarak bile aracın gücü belli  ; hatta (torku bırakın) bir silindir hacmine , birde anlık tüketime bakılırsa bu aracda nasıl bir yürüyen olduğu apaçık ortada olacaktır.
Bir kere avensisin önümde uzayışını gördüm (passatla yetişemedim) , o günden sonra bu araca kafayı takmıştım. Hatta Türkay abiye (ağvaya giderken) sormuştum 1.8 avensisde t-sport motorumu kullanılıyor diye.(VVTL-İ) Sonra o aracın 2.0 olduğunu düşündüm ve arkasınada bu konu açıldı. Bu nedenle ilk mesajım ''motoru ve vites aralıkları gereği avensis uzar gider , corolla arkasından bakakalır'' oldu. Ve Türkay abiye passatla corollayı deneyelim dememin sebebide , Corollanın ne kadar fark açacağını görmek istememdi.(avensisinkini görmüştüm)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2009 avensis 1.6 valvematic elegant m/t
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 150
  • Model Yılı: '09
  • 5 kere teşekkür etti
  • 47 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #94 : Mayıs 27, 2010, 13:17:29 »
tamam da bu her zaman böyle ki..c sınıfı daha hafif oluyor, daha düşük hacimle daha iyi gidiyor..1.6 astra, 2.0 vectradan daha hızlı değil mi? 1.6fsi jetta 2.0fsi passattan hızlı değil mi? kalkıştan bahsediyorum bu arada..esneklik olarak daha iyilerdir belki, o da düz yolda, yokuş yukarı yine C sınıfı olan daha avantajlı oluyor..baktım söylediğin siteden, 4 vites otomatik avensis için 0-100 hızlanması 9.6 demiş falan.. güvenilir mi sence bu kaynak ? ben kullandığımda kesinlikle öyle bir uçma kaçma durumu yoktu, 9.6 çok çok küçük bir rakam, bir de avensis otomatik vitesli olan 5 ileri değil mi?
http://www.parkers.co.uk/cars/specs/Detail.aspx?deriv=24791

hızı hissetmemen gayet normal çünkü arabanın özelliği bu. hızı hissettirmez anlayamazsın. corollada motor sesine alışkın olduğun için avensisin motor sessizliği yanıltmış seni kasada büyük segment farkıda var unutma.

bu arada bizzat arkadaşımla deneme yapmiştık 1.8 passat ve 1.6 corolla ile :)

düz yolda kafa kafaya gittik uzun bir süre sonra passat geçti tabi :) 
AvensiStyle

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #95 : Mayıs 27, 2010, 13:24:09 »
Ben ondan dolayı avensis konusunda bu kadar eminim , avensis benim bayadır kafamda olan bir soru işaretiydi  , teknik veriler olarak bile aracın gücü belli  ; hatta (torku bırakın) bir silindir hacmine , birde anlık tüketime bakılırsa bu aracda nasıl bir yürüyen olduğu apaçık ortada olacaktır.
Bir kere avensisin önümde uzayışını gördüm (passatla yetişemedim) , o günden sonra bu araca kafayı takmıştım. Hatta Türkay abiye (ağvaya giderken) sormuştum 1.8 avensisde t-sport motorumu kullanılıyor diye.(VVTL-İ) Sonra o aracın 2.0 olduğunu düşündüm ve arkasınada bu konu açıldı. Bu nedenle ilk mesajım ''motoru ve vites aralıkları gereği avensis uzar gider , corolla arkasından bakakalır'' oldu. Ve Türkay abiye passatla corollayı deneyelim dememin sebebide , Corollanın ne kadar fark açacağını görmek istememdi.(avensisinkini görmüştüm)
bugün passatla gelceksen deneyelim valla
hızı hissetmemen gayet normal çünkü arabanın özelliği bu. hızı hissettirmez anlayamazsın. corollada motor sesine alışkın olduğun için avensisin motor sessizliği yanıltmış seni kasada büyük segment farkıda var unutma.

bu arada bizzat arkadaşımla deneme yapmiştık 1.8 passat ve 1.6 corolla ile :)

düz yolda kafa kafaya gittik uzun bir süre sonra passat geçti tabi :) 
kesinlikle öyle ama sıfırdan bir kalkış söz konusu, ben gerçi hep kendi arabamla kıyaslıyorum, 1000 kilo 145nm tork, 114hp güç (egsoz, hava filtresi, performans buji ne kattı bilemiyorum)..hızı hissettirmeyeceği tabii ki aşikar ancak araçta koltuğa gömülmüyorsun, böyle çekmiyor seni o ivme yok neredeyse..2.0 mondeo dizel 9.9 saniyede 100 diyor, buram buram hissediyorsun ivmelenmeyi, koltuğa gömülüyorsun...avensiste öyle değil

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #96 : Mayıs 27, 2010, 14:00:39 »
"Acceleration from standstill to 100 km/h" bu veriler için parantez içindeki değerler otomatik vitesli modele aittir

Submodel Corolla (E12)
Modification 1.6 i 16V (110 Hp)
Doors 4
Power 110 hp
Maximum speed 190 (175) km/h
Acceleration from standstill to 100 km/h 10.2 (11.8) sec
Fuel tank volume 55 l
Year of putting into production 2001 year
Year of stopping production 2006 year
Coupe type Sedan
Seats 5
Length 4375 mm.
width 1710 mm.
height 1470 mm.
Wheelbase 2600 mm.
front track 1490 mm.
Back track 1470 mm.
Minimum volume of trunk 473 l
Position of engine Front, transversely
Volume of engine 1598 ccm
Max power in 6000rpm.
Torque 150/4800 N * m
Fuel System Multi-point injection
gas distribution mechanism DOHC
Position of cylinders Inline
Number of cylinders 4
diameter cylinders 79 mm.
Stroke in the cylinder 81.5 mm.
compression ratio 10.5
Number of valves per cylinder 4
Fuel Type A-95
Drive Front
Number of Gear (automatic Gearbox) 4
Number of Gear (mechanical Gearbox) 5
front suspension The depreciated rack
Rear suspension Helical spring
Front brakes Ventilated discs
Rear brakes Disc
ABS yes
steering type Cremaillere
Fuel consumption (in town) 9 (10.5) l./100 km.
Fuel consumption (outside city) 5.9 (6.3) l./100 km.
Fuel consumption (combined) 7 (7.8) l./100 km.
Weight 1115 kg.
Max weight 1655 kg.
Tire size 195/60 R15

Submodel Avensis II
Modification 2.0 D-4 (147 Hp)
Doors 4
Power 147 hp
Maximum speed 205 (195) km/h
Acceleration from standstill to 100 km/h 9.4 (11.1) sec Fuel tank volume 60 l
Year of putting into production 2002 year
Year of stopping production 2008 year
Coupe type Sedan
Seats 5
Length 4630 mm.
width 1760 mm.
height 1480 mm.
Wheelbase 2700 mm.
front track 1505 mm.
Back track 1510 mm.
Minimum volume of trunk 520 l
Position of engine Front, transversely
Volume of engine 1998 ccm
Max power in 5700rpm.
Torque 196/4000 N * m
Fuel System Direct injection
gas distribution mechanism DOHC
Position of cylinders Inline
Number of cylinders 4
diameter cylinders 86 mm.
Stroke in the cylinder 86 mm.
compression ratio 11
Number of valves per cylinder 4
Fuel Type A-95
Drive Front
Number of Gear (automatic Gearbox) 4
Number of Gear (mechanical Gearbox) 5
front suspension Helical spring
Rear suspension Helical spring
Front brakes Ventilated discs
Rear brakes Disc
ABS yes
steering type Cremaillere
Fuel consumption (in town) 10.7 l./100 km.
Fuel consumption (outside city) 6.6 l./100 km.
Fuel consumption (combined) 8.1 (9.2) l./100 km.
Weight 1330 kg.
Max weight 1895 kg.
Tire size 205/55 R16

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #97 : Mayıs 27, 2010, 14:07:31 »
Yukarıda verilen değerler fabrika verileridir (en azından öyle olduğunu tahmin ediyorum :) ). Ayrıca drag'ta daha önce bazı arkadaşlarımızın bahsettiği gibi "ne kadar iyi şöför olduğunuz" çok önemlidir. İyi bir şöför ile kötü bir şöför arasında 10sn'den bile fazla fark olması normaldir.

Yukardaki verilerin allındığı adres: http://auto-catalog.net/?lang=en

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #98 : Mayıs 27, 2010, 14:12:12 »
mehmet abi gördüğüm en doğru veriler bunlar..hangi siteden alındı ?? derken yazdın sen +alkış.. söylencek pek bir şey kalmadı, yokuş yukarı esneklik konusu da deneyerek bulunacak bir şey..sonuç olarak, bu teknik veriler de göz önünde bulundurarak, düz vites corolla, otomatik vites avensisten daha hızlıdır diyebilirim ben..yokuş yukarı esneklik konusu da teknik verilere bakarak söylenecek bir şey değil bence..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Auris
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #99 : Mayıs 27, 2010, 14:17:23 »
amma e12 imiş be! :D

kilo başına düşen beygir güçlerine bakın
avensis 0.11
corolla 0.098
arada da 50Nm tork farkı var.