0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Tek çare üretici verilerine bakmak veya ölçmek.. Bence birincisi daha akıllıca
ben bizzat kullandım, ne uçuyor ne kaçıyor, çok sakin hızlanıyordu (elegant exclusive kullandım ben, otomatik vites)http://www.new-car-model.com/toyota/avensis/toyota_avensis_ii2.0_d-4(12466)/bu da teknik veriler, düz vites 9.4sn, otomatik vites 11.1 saniye.
Ayaklarımızı yere basalım arkadaşlar 2003-2006 arası 2.0 Avensis'lerin 0-100km/s hızlanma süresi 8.8 saniye. 2006-2009 arası olanların 9.1 saniye. İnternetten bakabileceğiniz bir şeyi neden tartışıyorsunuz, naif mühendislik modelleri çıkartıyorsunuz anlamıyorum. Corolla (2002-2007) için bu değer 9.9 saniyehttp://www.parkers.co.uk/cars/specs/Summary.aspx?model=887Sadece ağırlık ve maksimum torka bakarak sonuç çıkarmak mümkün değil. Motorlar maksimum torku her devirde üretemezler. Torkun devir spektrumu üzerinde dağılımı önemli. Örneğin iki dağın yüksekliklerini karşılaştırırsanız, "yakınmış birbirine" diyebilirsiniz, fakat hacimlerini karşılaştırırsanız daha büyük bir fark elde edersiniz. (Dağların biçimleri aynı bile olsa bu böyledir kaldı ki şunu belirteyim, 2 litrelik Avensis motorunun performans eğrisi, nisbeten daha basık, yayvan bir dağa karşılık gelir.) Burada da fonksiyonun zirve yaptığı nokta o kadar önemli değil. O fonksiyonun altında kalan integral önemli.. Bu verileri de dışarıya sızdırmazlar.Tek çare üretici verilerine bakmak veya ölçmek.. Bence birincisi daha akıllıca
Karşılaştırırken tüm verileri aynı kaynaktan almakta yarar var. O sitede e12 corolla için olan değer 11.8 sn. Yani otomatik avensisten bile daha yavaş.Kişisel deneyimlere ilişkin ise şunu da not etmek gerekir hız algısı gerçek hızı tam yansıtmayabilir. Yerden yükseklik, burnun uzunluğu, sarsıntı hatta çıkan ses hız algısını etkiler.Mesela şehirler arası otobüste giderken hızı fazla farketmez hatta uyuruz, fakat onun yarısı kadar sürati bir go cartla yaparken göz bebeklerimiz büyür ve bir yihuuu hissine kapılırız.
baktım şu anda e12 teknik verilerine, yakıt ve sürat değerleri otomatik vites olanınki verilmiş, manuel olanınkiler yazmıyor
"Mechanical, automatic" dediği bu iki seçenek var anlamında.. Otomatik için ayrı sayfa yok.Aşağıda tek bir sayı varsa, düz vites olanınki oluyor..
hayır işte öyle olduğunu ben de biliyorum ancak aşağıda verilen rakamlar otomatik vitesin rakamları, yakıt da, hızlanma da, son hız da..ayrıca o sitede bir çok hatalı bilgi de var..güncel model olsaydı bakılırdı kendi sitesinden
Türkaycım, o zaten senin gösterdiğin kaynaktı Bir sayfada hata varsa (?) diğer sayfalar da şüpheli hale gelir öyle değil mi? Parkers.co da gayet açık yazıyor zaten.. 1.6 E12 corollanın 0-100 (veya 0-60 mil) değerinin 2.0 avensis'ten iyi olduğunu yazan herhangi bir kaynak var mı? Zannetmem ama varsa değerlendirelim onu da...
Ayrıca şimdi biraz gerçekçi olalım. Adam paraya kıyacak, vergisini yakıt tüketimini önemsemeyecek gidip 2.0 avensis alacak. Sonra bi bakacak 1.6 e12 daha performanslı.. Bunu müşteriye nasıl anlatırsın. 1.6 avensis'e bişey denemez.. 1.8 eh onu kabul ettik diyelim ama 2.0 avensis alıyor adam, niyeti belli.. Böyle bir hayal kırıklığını göze almaz hiçbir üretici.. Git lexus al mı diyecekler..
Tamamen katılıyorum ama acele ettin Ahmet abi Ben bu cevabı verecek ilk genç arkadaşımıza (yaşı 25 ve altında olan) bir alkış vermeyi kafaya koymuştum ama onlara nasip değilmiş. Onlar bu verilere hiç değinmediler bile
tamam da bu her zaman böyle ki..c sınıfı daha hafif oluyor, daha düşük hacimle daha iyi gidiyor..1.6 astra, 2.0 vectradan daha hızlı değil mi? 1.6fsi jetta 2.0fsi passattan hızlı değil mi? kalkıştan bahsediyorum bu arada..esneklik olarak daha iyilerdir belki, o da düz yolda, yokuş yukarı yine C sınıfı olan daha avantajlı oluyor..baktım söylediğin siteden, 4 vites otomatik avensis için 0-100 hızlanması 9.6 demiş falan.. güvenilir mi sence bu kaynak ? ben kullandığımda kesinlikle öyle bir uçma kaçma durumu yoktu, 9.6 çok çok küçük bir rakam, bir de avensis otomatik vitesli olan 5 ileri değil mi?http://www.parkers.co.uk/cars/specs/Detail.aspx?deriv=24791
Ben ondan dolayı avensis konusunda bu kadar eminim , avensis benim bayadır kafamda olan bir soru işaretiydi , teknik veriler olarak bile aracın gücü belli ; hatta (torku bırakın) bir silindir hacmine , birde anlık tüketime bakılırsa bu aracda nasıl bir yürüyen olduğu apaçık ortada olacaktır.Bir kere avensisin önümde uzayışını gördüm (passatla yetişemedim) , o günden sonra bu araca kafayı takmıştım. Hatta Türkay abiye (ağvaya giderken) sormuştum 1.8 avensisde t-sport motorumu kullanılıyor diye.(VVTL-İ) Sonra o aracın 2.0 olduğunu düşündüm ve arkasınada bu konu açıldı. Bu nedenle ilk mesajım ''motoru ve vites aralıkları gereği avensis uzar gider , corolla arkasından bakakalır'' oldu. Ve Türkay abiye passatla corollayı deneyelim dememin sebebide , Corollanın ne kadar fark açacağını görmek istememdi.(avensisinkini görmüştüm)
hızı hissetmemen gayet normal çünkü arabanın özelliği bu. hızı hissettirmez anlayamazsın. corollada motor sesine alışkın olduğun için avensisin motor sessizliği yanıltmış seni kasada büyük segment farkıda var unutma. bu arada bizzat arkadaşımla deneme yapmiştık 1.8 passat ve 1.6 corolla ile düz yolda kafa kafaya gittik uzun bir süre sonra passat geçti tabi