Gönderen Konu: Hangisi Daha Çabuk Hızlanır ?  (Okunma sayısı 14978 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • pahalı zevklerim var, benzin gibi
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A-
  • 10 kere teşekkür edildi
Ynt: Hangisi Daha Çabuk Hızlanır ?
« Yanıtla #20 : Mayıs 16, 2010, 00:11:56 »
osman abi 99-2006 arası corollaları estetik olarak ben de beğenmiyorum, o aralıktaki civicler ise daha hoş..sorunun cevabı hem de daha ekonomik olarak civic abi..hem tüp de takılıyor, ooh
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Mayıs 16, 2010, 00:11:56 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • we'll wrench your heart out !
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • 12 kere teşekkür etti
  • 82 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Mayıs 16, 2010, 00:23:09 »
Şimdi  kafam  karışık ama  efsane'me tanışmadan  önce  VTİ istiyordum. nerde bi  VTi  görsem  içim  kıpır kıpır  oluyor. corolla(Toyota) da  bağımlılık yaptı ama :) Honda 'ya  geçersem  aldatıcakmışım gibi :D , T-Sport'da  fena  değilmiş. Sırada  T-sport ;)   arrivederci VTi :)
Bizde  kabul görmez cahilden  gelen afra tafra !

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • "Bilgi Paylaşıldıkça Artar"
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 60000
  • Model Yılı: '14
  • 134 kere teşekkür etti
  • 434 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Mayıs 16, 2010, 00:30:29 »
osman abi 99-2006 arası corollaları estetik olarak ben de beğenmiyorum, o aralıktaki civicler ise daha hoş..sorunun cevabı hem de daha ekonomik olarak civic abi..hem tüp de takılıyor, ooh

Benim derdimden bi sen anlarsın  arkadaş  :)   İnşallah  be Türkay. Ama  dediğim gibi  biraz  uzun bir  plan  nasip  bakalım.
1998 Toyota Corolla 1.3 XL StationWagon 12V 2007-2020
2014 Nissan Qashqai 1.2 DıG-T   2020 -

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #23 : Mayıs 16, 2010, 00:53:57 »
Benim derdimden bi sen anlarsın  arkadaş  :)   İnşallah  be Türkay. Ama  dediğim gibi  biraz  uzun bir  plan  nasip  bakalım.
nasipte varsa olur be osman abi :)
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 100
« Yanıtla #24 : Mayıs 16, 2010, 04:15:48 »
arkadaşımın 2009 1.6 elegant corollasınla. benim 2010 1.4 d4d corollamla yokuş yukarı kalktığımızda önce kalkan o gecen ben oluyorum :D :D 120 km/s sürat ile yokuşlarda 6. vites ile cıkarım hep daha 5.vitese düşmedim ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Durum: Sakin
  • Araç: Verso
  • 22 kere teşekkür etti
  • 22 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #25 : Mayıs 16, 2010, 10:02:07 »
Ben iki sene önce araba alacağım sırada, 1.8 avensis düşünüyordum. Ustam dediki "çok temiz bir toyota var ama avensis mi corolla mı hatırlamıyorm" :D.
Neyse aradık sorduk 2005 corollaymış. Bu kasaların sedanları bana  çok kaba geliyordu ama bir görelim dedim. Corolla geldi, dış görünüşü hala kaba geliyordu. İÇeri geçtim, araçta yok yoktu bir corollaya göre. Sol modeli dedi tabi o zamanlar sol ne bilmiyorum :D. Hız sabitleyici, yağmur sensörü, dört cam otomatik, kararan dikiz aynası("dikiz aynası" çok komik geldi yazınca :)). Araba full yani. Makul bir seçim diye düşünüdm. Sonuçta dışı başkasını yakar belki ama beni daha çok içi ve donanımı ilgilendiriyordu ve aldım. Aldığıma da çok memnunum. Ha olsaydı bir 1.8 avensis uzun yolda başka bir araç aratmaz oda ayrı bir konu.

Osman Abicim bence siz öncelikle donanımına bakın. aynı özellikler bulunursa ve ivmelenme sizin için çok önemliyse, şehir dışı seyahatte yapmıyorsanız corollayı tercih edin bence. Hondanın aynı model kasasını kullandım. Bana zayıf geliyor ne biliyim belkide corollanın bu kasasına alıştım diye olabilir.
397-393-389-385-381 yok dolacak gibi değil.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • !!! YERDEN GİDEN TOYOTACI !!!
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 163000
  • Model Yılı: '98
  • 31 kere teşekkür etti
  • 82 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #26 : Mayıs 16, 2010, 10:12:53 »
8 sene corolla kullandık iki sene önce birde Avensis aldık :) Avensisdeki konforu-gücü-yol tutuşu bize eşekten inip ata biner gibi oldu .(corollayı kötülemiyorum oda çok güzel araba Ama Avensis gibi gelmedi hiç bir zaman bana ).

Bende Avensis SW olduğu Halde(ekstra ağırlık) corollaya arka plakadan başka bir şey göremiyor (yanı arabanın yanını göremiyor bile  )

Yakıt konusunda lpg var 1 km=230 krş yakıyor ortalama, uzun yolda dahada düşüyor :)

1993 Corolla XL        1600cc
1998 Avensis SW      2000cc 128 hp
2000 Corolla Terra.... 1300 cc

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1.6 Elegant
  • Kan Grubu: A+
« Yanıtla #27 : Mayıs 17, 2010, 17:01:02 »
tabikide corolla.. ama toparladıktan sonra avensis diyorum.
Bi AwEnSiS GördÜm SanKİ!!!  :o  

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 99 Avensis 2.0 Manuel L/B idi...
    • 2011 1.6 comfort corolla...
  • Kan Grubu: 0+
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #28 : Mayıs 19, 2010, 01:23:09 »
arkadaşlar şunu unutmayın 2000 motor olup da atik olan bir araç ben hiç görmedim. nedeni şu: bu araçlar ağır araçlardır. uzun yolda size hızı konfor olarak sunmak için yapılmıştır. avensis'in farkını şehiriçi yollarda hissedemezsiniz şehirler arası yollarda gittiğiniz hızı size hissettirmeden konfor sağlamasıyla farkı hissedersiniz.
+1.000.000
sonuna kadar katılıyorum.
ben somut bir örnek vereyim, 2002 model 3.18 cabrio, (2002 model 3.18in motoru 1995cc 143hp) ile ben yokuş yukarı çok kalktık, rolling de yaptık sıfırdan da kalktık her türlü benim arkamda kalıyor (98 corolla, 1.6 114hp) düz yolda da arkamda kalıyor, ama iş çok çok yüksek hızlara gelince değişiyor..2.0 avensis bir kere kullandım, exclusive donanımlıydı, otomatik vitesti, corolla çok daha rahat ivmeleniyor diyebilirim...
zaten türkayda verdiğiörnekte doğrulamış bunu. d segmenti araçla öyle zıplayım, havamı basıyım, pire gibi geziyim hayalleri kurarsanız, hayal kırıklığı kaçınılmazdır. avensisi otobüse benzetiyorum ben, devrini alınca gittiğini bile anlamazsın, yoldaki bozuklukları çok fazla hissettirmez (bir de havalı amortisör olsaymış tamam), mesela otobanda ibreyi 120 ye sabitleyince tam bir keyf arabası. bir de arada bir çay veren olsa...
Eğer bir gün dünyaya ait çok büyük bir derdin olursa...
Rabbine dönüp "Benim büyük bir derdim var." deme.
Derdine dönüp "Benim çok büyük bir rabbim Var.' De....
Mevlâna                                                                                                                                                                                                        2011 1.6 comfort corolla...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #29 : Mayıs 19, 2010, 02:53:31 »
Küçük sınıflar her zaman daha seri ;) zamnında bizim ailede 2005 model chevrolet spark vardı 1000 cc motor olmasına karşın acayip seri ve ataktı,Sonrasında çalıştıgım iş yerinde 2007 800 cc spark kullandım oda en az 1000 cc kadar seriydi işiklarda kalkarken 1 tur patınaj çekipte kalkmayı alıskanlık edınmıstım :) büyük sınıf araçlar kendını topalarlayamıyor kasaları büyük olduğu için üstünde 2000 cc motor olsa bıle avensis kalkısta bır corollayı gecemez

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 180
  • 175 kere teşekkür etti
  • 129 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #30 : Mayıs 19, 2010, 11:22:42 »
Rampayı çıkarken de, düzde giderken de motorun torku, dişli oranları, toplam ağırlık gibi faktörler etkilidir hızlanmada. Sadece motor 2.000 cm³ ise güçlüdür demek yeterli değildir.
İYİ şoför, herhangi bir durumda, iki şoförden birinin durması, ya da yavaşlaması gerekiyorsa, 'Hak, kural' falan demeden, ilk davranan, arabasının kaderini başkasına bırakmayandır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Her zaman kalbimizde yaşayacaksın...
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #31 : Mayıs 20, 2010, 16:09:08 »
e12'ler 110 beygir bu arada belirtelim :P
Ince Bir Zevk ve Çevikliğin Zekice Birleşimi > Toyota

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Her zaman kalbimizde yaşayacaksın...
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #32 : Mayıs 20, 2010, 16:10:55 »
arkadaşlar şunu unutmayın 2000 motor olup da atik olan bir araç ben hiç görmedim. nedeni şu: bu araçlar ağır araçlardır. uzun yolda size hızı konfor olarak sunmak için yapılmıştır. avensis'in farkını şehiriçi yollarda hissedemezsiniz şehirler arası yollarda gittiğiniz hızı size hissettirmeden konfor sağlamasıyla farkı hissedersiniz.

siz hiç 2.0L motor clio rs veya 2.0L pejo 306 gti honda civic type r, honda s2k sürdünüz mü 2.0L ? :) normal binek otolarda 2.0L hızlanmaları yavaştır ama sizin bu lafınız bütün 2.0L kapsadığı için tamamiyle yanlış bir düşünce
Ince Bir Zevk ve Çevikliğin Zekice Birleşimi > Toyota

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Hergün biraz daha fazla Toyota sevgisi... <3
    • JDM TÜRK
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #33 : Mayıs 20, 2010, 16:52:47 »
motoru ve vites aralıkları gereği avensis uzar gider , corolla arkasından bakakalır :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #34 : Mayıs 20, 2010, 17:17:07 »
motoru ve vites aralıkları gereği avensis uzar gider , corolla arkasından bakakalır :D
seninki kalabilir de düz vites arkada kalmaz :) :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2009 avensis 1.6 valvematic elegant m/t
  • Kilometre: 150
  • Model Yılı: '09
  • 5 kere teşekkür etti
  • 47 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #35 : Mayıs 20, 2010, 20:08:43 »
1994 1.6 corolla xli ve 2009 1.6 avensis sahibi olarak tabiki corolla daha seri :) corollanın ruhsatında 985 kg, avensisin ruhasatında ise 1405 kg yazıyor :) sonuçta arada 420 kilo fark var :) eski avensislerde ise en az 320 kg fark var. yeni corolla içinse ortalama olarak 1250 kg.

avensiste 1. viteste hızlanma vasat ama deviri çevirdiğinizde özellikle 4000dd-6000dd arası yeni corollaya tozunu atacaktır :) avensisteki motor kendini 4000dd den sonra gösyeriyor. 132 hp bu devirden sonra hissediliyor. yeni corolla kalkış anında avensisi geçer ama avensis devrini ve torkunu yakaladığında corollayı çok rahat geçecektir. rampalardada uygun deviri ve torku yakalandığında corollayı yine geçeceğinden eminim. buda sürücüye endeksli..

avensiste bence performanstan çok konfora ve güvenliğe önem verilmiş.

sonuçta avensise 2000cc dizel motor çok yakışır ama fiyat ve vergisi cepleri iyice yakar :)  

AvensiStyle

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #36 : Mayıs 20, 2010, 20:16:38 »

Hayatta kalmaz hemde ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Carina
  • Kan Grubu: ---
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #37 : Mayıs 20, 2010, 22:18:41 »
93-94 corona veya 97-98 carinaları incelemenizi öneririm,
114 hp corolla ile bu modelleri karşılaştırmak daha adil olur;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Hergün biraz daha fazla Toyota sevgisi... <3
    • JDM TÜRK
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #38 : Mayıs 21, 2010, 01:48:27 »
ben 97 corollada kullandım abi , ama avensis kullanmadım , avensisi passat gibi düşünüyormda , corollanın 90 kmden sonra yetişebileceğine inanmıyorum doğrusu.
bir ara passatla geleyimde 90+ rolling yapalım olmazsa , aracın içindeyken hız yanıltıyor olabilir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #39 : Mayıs 21, 2010, 13:17:22 »
ben 97 corollada kullandım abi , ama avensis kullanmadım , avensisi passat gibi düşünüyormda , corollanın 90 kmden sonra yetişebileceğine inanmıyorum doğrusu.
bir ara passatla geleyimde 90+ rolling yapalım olmazsa , aracın içindeyken hız yanıltıyor olabilir.
tamamdır erdemim,  90+ bilemiyorum ama sıfırdan kalkışta şansın yok eğer 1.8T değilse :D bir de yokuş yukarı falan denemeli.passatın motoru ne sizdeki?