Gönderen Konu: Hangisi Daha Çabuk Hızlanır ?  (Okunma sayısı 14971 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: ---
  • 2 kere teşekkür edildi
Ynt: Hangisi Daha Çabuk Hızlanır ?
« Yanıtla #100 : Mayıs 27, 2010, 14:23:36 »
Teşekkürler. Rolling için (aşağı veya yukarı eğimli, ya da düz yol farketmez) senin de belirttiğin gibi çok değişkenli bir durum sözkonusu. Aracın o anki sürati, hangi devirde olduğu, en yüksek tork aralığı, lastiklerin ölçüsü, hava sürtünme katsayısı, ağırlık vs.... gibi birçok değişken devreye girince bunu verilerle açıklamak zor. Bu nedenle seninde belirttiğin gibi denemek gerekir (yada çok karmaşık ve çok bilinmeyenli bir denklem gerekir ki; kafa karıştırmaya gerek yok).
Denizlerin deryaların benki taşkın delisi
Ehli gönül muhabbetin benki şaşkın delisi
Benki kelamın yolcusu benki aşkın delisi
Beni benden alan almış kula mihnet eylemem

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #100 : Mayıs 27, 2010, 14:23:36 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • pahalı zevklerim var, benzin gibi
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A-
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #101 : Mayıs 27, 2010, 14:26:23 »
e varsa ankarada 2.0 avensis (düz ya da otomatik) deneyelim rolling..
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #102 : Mayıs 27, 2010, 22:13:29 »
Ahmet EGESOY abi ve diğer coronacılara bakacak olursan onlar rollingtede, dragta da vs. hepsinde geçerler. Corolla neki türkayım yaa... Boşver, biz coroola ile ne haltlar yediğimizi biliyoruz. Anlatmaya gerek yok değilmi? Kötü örnek te olmayalım daha kardeşimizin kırkı bile çıkmadı ama tutamadım kendimi ve yazıyorum işte.. 2009 honda civic'e nal toplattım desem inanmazlar şimdi.. Hatta golf 1,4tsi arkamdan bakıp bu araba ne diye okumaya çalışıyordu desem ona da inanmazlar.. Yaa hatta 3.20 BMW yetişeniyordu desek kafa bulurlar türkayım. Sizin altınızda ne corolla varmış bee derler şimdi.. Onun için boşver türkayım, kötü örnek olmayalım..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Shiro (beyaz) ve ben
  • Araç: Corona
  • Kan Grubu: A+
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #103 : Mayıs 27, 2010, 23:59:58 »
Avensis'in iki numaralı ağır kasasından bahsediyorduk.
Corona bahsine hiç girmedik Ümitcim.. :)
BMW'yi geçmek mantıksız gelmiyor inanırım gerçekten ama aynı markanın aynı senenin  1.6 C segment arabası 2.0 D segment aracından hızlıdır gibi bir iddia ciddi kanıt gerektirir çünkü bu çok nadir bir durumdur. E12 hızlanma konusunda bir sürü arabayı geçer ama 2.0 Avensis onlardan biri değil hepsi bu...
Ayrıca AE101 kullanıcılarının sırf "corolla" etiketinden dolayı e12'ye yakınlık duymalarını da duygusallık olarak değerlendiriyorum. Bir ae101 bir e12 bir de benim arabayı yan yana koysak. Yoldan geçen küçük bir çocuğa sorsak hangisi farklı diye. Parmağıyla e12'yi işaret eder. Öyle değil mi? :)
Yoksa birkaç şirin aksesuar için, ya da uymak için sürüye,...  Binmeli mi konserve kutusuna araba diye,
Veremem üç kuruş daha diyerek yedek parçaya,...  Boyun mu eğmeli her nissan ya da honda'ya..
İstemem eksik olsun..!  
    Corona de Bergerac

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #104 : Mayıs 28, 2010, 00:40:24 »
valla e12 en en sevmediğim araba..gerçekten en kötü corolladır gözümde..artık kasa yenilensin diye dört gözle bekledim resmen (sedan için konuşuyorum, HB gayet güzel bir araç)

konu olarak ahmet abinin de dediği gibi konu corona carina veya avensis 1 değil, o arabalar haddinden fazla hızlı..ama avensis 2 çok çok fazla ağır..
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #105 : Mayıs 28, 2010, 08:53:43 »
valla e12 en en sevmediğim araba..gerçekten en kötü corolladır gözümde..artık kasa yenilensin diye dört gözle bekledim resmen (sedan için konuşuyorum, HB gayet güzel bir araç)

+1

konu olarak ahmet abinin de dediği gibi konu corona carina veya avensis 1 değil, o arabalar haddinden fazla hızlı..ama avensis 2 çok çok fazla ağır..

-1

Burada konu corona, carina, avensis fanatikliğine döndüğü için üstteki yazıyı yazdım. Ahmet abi, ben e12'leri savunmuyorum. Hiçte sürmedim ama yan koltuğa oturmuştum ve tahmin edebiliyorum ne kadar uçan(mayan) kaçan(mayan) bi tip olduğunu.

Türkay o arabalar haddinden fazla hızlı değil, sadece torku yüksek ve en yüksek viteslerde rahat rahat tırmanabiliyorlar yokuşları, fakat iş devir çevirmeye gelince, öyle bizimki gibi rahat rahat üst devirlere aniden tırmanamıyorlar. Umarım anlatabilmişimdir, ya TDİ gibi düşün işte, torkunu hissettiriyor ama bizimki gibi kudurarak devir çevirme olayı yok. 98 bakımlı bir carina denedim, birde uğur ağabeyimin coronası bir gece kalmıştı bende, Keyifli arabalar gerçekten.

Sonuç: D segmentinin yeri ayrı, C segmentinin yeri ayrı... D sınıfını daha bi başka severim orası ayrı..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Shiro (beyaz) ve ben
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #106 : Mayıs 28, 2010, 15:16:50 »
Burada konu corona, carina, avensis fanatikliğine döndüğü için üstteki yazıyı yazdım. Ahmet abi, ben e12'leri savunmuyorum.
Konu Corona-carina avensis fanatikliğine dönmedi. :)
Fanatikliği nasıl tanımlıyorsun bilmiyorum ama ben şöyle tanımlıyorum: bilimsel verileri göz ardı edecek kadar bir nesneyi veya fikri ön plana çıkarmak durumuna düşersen .. işte fanatiklik budur.
Açın interneti bakın demenin nesi fanatizm? Ben şimdi e=mc2 hmm o halde Corona supra'dan hızlıdır desem.. Bir supra kullanıcısı da bana  "Hesapla kitapla uğraşmaya gerek yok; aç kardeşim interneti  bak orada yazıyo 0-100 hızlanma değerleri" dese .. ben de oo bu tartışma celica,supra fanatizmine dönüştü desem..
Valla artık tartışmakta güçlük çekiyorum Ümitciğim.. "devir çeviremiyor" ne yaa?? :) Vitesi küçült bas gaza.. Otomatiklerde vitesin yanında bi küçük düğme vardır onu denedin mi? Üstünde ECT yazar. Ona bas sonra gazı kökle bak ne oluyo.. :)  Hem bu mikser mi araba motoru mu.. :) motor ne yaparsa yapsın bize ne.. araba hızlansın da.. (Velhasıl rakamlara göre hızlanıyor da..)
Anladığım kadarıyla sen D segmentini makam arabası gibi görüyorsun veya görmek istiyorsun ama o bi üst katta oturuyor..
Yoksa birkaç şirin aksesuar için, ya da uymak için sürüye,...  Binmeli mi konserve kutusuna araba diye,
Veremem üç kuruş daha diyerek yedek parçaya,...  Boyun mu eğmeli her nissan ya da honda'ya..
İstemem eksik olsun..!  
    Corona de Bergerac

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Carina
  • Kan Grubu: B+
« Yanıtla #107 : Mayıs 28, 2010, 15:59:26 »
ümit bey hızlı gitmeyle hızlı gittiğin fark edebilmeyi karıştırıyor.evet bir c segment arabayla hız yaparsan d segment arabaya göre daha hızlı hissi verir.ama daha hızlı gitmez.bir şahinlede 90 km hıza çıktığında 210 la gittiğin d segment arabanın hissini alırsın.objektif olmak lazım

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Durum: Sakin
  • Araç: Verso
  • 22 kere teşekkür etti
  • 22 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #108 : Mayıs 28, 2010, 16:09:43 »
Bir forumdaşımızdan rica ediyorum. Araçlardan birine nos takabilirse, konu netleşecektir :D.
397-393-389-385-381 yok dolacak gibi değil.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Shiro (beyaz) ve ben
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #109 : Mayıs 28, 2010, 16:32:30 »
Bir forumdaşımızdan rica ediyorum. Araçlardan birine nos takabilirse, konu netleşecektir :D.
:) :) :) Güzel bir açıdan yaklaştınız..
İstemem eksik olsun..!  
    Corona de Bergerac

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #110 : Mayıs 28, 2010, 17:22:30 »
Yakında turboluyacağım ama hiç çaktırmadan.. Ondan sonra yalvaracaklar bana kaputun altında ne var ne var diye... ( gülümse simley )

Ahmet abi, birgün izmire gelirsem buluşalım.
Birgün buluşursak paslaşalım.
Birgün paslaşırsak top bende kalır gol atarım ( kaleye en hızlı ben giderim, gülme simley )

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Shiro (beyaz) ve ben
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #111 : Mayıs 28, 2010, 21:43:28 »
Ne dediğini anlamadım ama Her zaman beklerim tabi.. :)
Misafirin başımızın üzerinde yeri var.
İstemem eksik olsun..!  
    Corona de Bergerac

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #112 : Mayıs 29, 2010, 01:15:59 »
Abi dedim ki, birgün izmire geleyim de seninle bi rolling yapalım şöyle trafiğe kapalı bir pistte. Gülme simley'den kastım bildiğimiz tebessüm işareti, fakat 33 gün daha kullanmayacağım hiçbir güşme işaretini. Bir nevi yas işte benimkide..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • 1 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #113 : Mayıs 29, 2010, 13:22:42 »
Makine mühendisliğimi konuşturayım :-[

Şimdi öncelikle o süratte giden aracın devri belirlenir,o devirde motorun ürettiği beygir gücü belirlenir(torkun hiçbir farkı yoktur,torkla beygir arasında belli bir çarpan var,kısaca devirxtorkx2xpi /60000 =aracın o esnada ürettiği kw'ı verir)bu hesapla diyelim gücüde bulduk,sonra aracın ağırlığıyla orantılanır,güç ağırlık oranı iyi olan geçer

Tabi hava sürtünme katsayısını filan hep eşit kabul ettik

Sonuç olarak Avensisin o esnada torku yüksek olduğu gibi beygirgücüde yüksek olduğundan Avensisin alması muhakkak

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #114 : Haziran 05, 2010, 16:50:48 »
Makine mühendisliğimi konuşturayım :-[

Şimdi öncelikle o süratte giden aracın devri belirlenir,o devirde motorun ürettiği beygir gücü belirlenir(torkun hiçbir farkı yoktur,torkla beygir arasında belli bir çarpan var,kısaca devirxtorkx2xpi /60000 =aracın o esnada ürettiği kw'ı verir)bu hesapla diyelim gücüde bulduk,sonra aracın ağırlığıyla orantılanır,güç ağırlık oranı iyi olan geçer

Tabi hava sürtünme katsayısını filan hep eşit kabul ettik

Sonuç olarak Avensisin o esnada torku yüksek olduğu gibi beygirgücüde yüksek olduğundan Avensisin alması muhakkak
daha önce de dedim teoride olduğu gibi olmuyor pratik

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • we'll wrench your heart out !
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • 12 kere teşekkür etti
  • 82 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #115 : Haziran 05, 2010, 16:54:16 »
daha önce de dedim teoride olduğu gibi olmuyor pratik
+35 :)
Bizde  kabul görmez cahilden  gelen afra tafra !