0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
valla e12 en en sevmediğim araba..gerçekten en kötü corolladır gözümde..artık kasa yenilensin diye dört gözle bekledim resmen (sedan için konuşuyorum, HB gayet güzel bir araç)
konu olarak ahmet abinin de dediği gibi konu corona carina veya avensis 1 değil, o arabalar haddinden fazla hızlı..ama avensis 2 çok çok fazla ağır..
Burada konu corona, carina, avensis fanatikliğine döndüğü için üstteki yazıyı yazdım. Ahmet abi, ben e12'leri savunmuyorum.
Bir forumdaşımızdan rica ediyorum. Araçlardan birine nos takabilirse, konu netleşecektir .
Makine mühendisliğimi konuşturayım Şimdi öncelikle o süratte giden aracın devri belirlenir,o devirde motorun ürettiği beygir gücü belirlenir(torkun hiçbir farkı yoktur,torkla beygir arasında belli bir çarpan var,kısaca devirxtorkx2xpi /60000 =aracın o esnada ürettiği kw'ı verir)bu hesapla diyelim gücüde bulduk,sonra aracın ağırlığıyla orantılanır,güç ağırlık oranı iyi olan geçerTabi hava sürtünme katsayısını filan hep eşit kabul ettikSonuç olarak Avensisin o esnada torku yüksek olduğu gibi beygirgücüde yüksek olduğundan Avensisin alması muhakkak
daha önce de dedim teoride olduğu gibi olmuyor pratik