Gönderen Konu: Lastik Fiyatları  (Okunma sayısı 142642 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
    • FlickR -FotoShare
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: 0+
  • 148 kere teşekkür etti
  • 105 kere teşekkür edildi
Ynt: Lastik Fiyatları
« Yanıtla #360 : Şubat 28, 2013, 22:22:06 »
bugün lastikleri   teslim aldım...yarın yada hafta sonu taktırıp tecrübelerimi paylaşacağım...bir de bu eski lastikleri lastikçiler alıyorlar mı? lastikçiye mi bırakayım? koyacak yer de yok ne yapmalıyım?

Saklayacak yer varsa saklayın derim. Ama yeriniz yoksa satın. Lastikçiler alıyor. Dördünü 1oo liraya satabilirseniz bence kârdır. Alırlarsa tabi.

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #360 : Şubat 28, 2013, 22:22:06 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: B-
  • Kilometre: 80000
  • Model Yılı: '11
  • 110 kere teşekkür etti
  • 314 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #361 : Mart 01, 2013, 08:54:34 »
Saklayacak yer varsa saklayın derim. Ama yeriniz yoksa satın. Lastikçiler alıyor. Dördünü 1oo liraya satabilirseniz bence kârdır. Alırlarsa tabi.

4 üne 100 değil 75 lira veren lastikci varsa bende vereyim :-)
Paran varsa Japon, yoksa alman. :nija:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • Model Yılı: -
  • 3 kere teşekkür etti
  • 11 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #362 : Mart 01, 2013, 20:22:26 »
bugün taktırdım lastikleri...ilk izlenimim; yumsaşaklığı hissediliyor, şehir içinde kullandım 2-3 km kadar...konforu gayet güzel...eskileri de annemlerin bodruma attım...ne olur ne olmaz...oluklarında çatlaklar oluşmuştu, teklifte etmedim lastikçiye...35 tl ye değiştirdim...
2009 HONDA ACCORD EXECUTİVE

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 110 kere teşekkür etti
« Yanıtla #363 : Mart 01, 2013, 20:28:01 »
bugün taktırdım lastikleri...ilk izlenimim; yumsaşaklığı hissediliyor, şehir içinde kullandım 2-3 km kadar...konforu gayet güzel...eskileri de annemlerin bodruma attım...ne olur ne olmaz...oluklarında çatlaklar oluşmuştu, teklifte etmedim lastikçiye...35 tl ye değiştirdim...

Hadi hayırlı olsun, detaylı inceleme bekliyoruz :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #364 : Mart 02, 2013, 21:41:40 »
bugün 25-30 km lik yol yaptım, lastiklerin yumuşaklığı gerçekten hissediliyor...yol sesi hemen hemen hiç yok...gayet başarılı primacy 3...
2009 HONDA ACCORD EXECUTİVE

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 110 kere teşekkür etti
« Yanıtla #365 : Mart 02, 2013, 21:55:54 »
bugün 25-30 km lik yol yaptım, lastiklerin yumuşaklığı gerçekten hissediliyor...yol sesi hemen hemen hiç yok...gayet başarılı primacy 3...

Bende taktırmak için sabırsızlanıyorum :) Gelecek ay taktıracağım inşallah. Bu arada hepsiburadadan lastikleri kaldırmışlar muhtemelen stok tükendi. Çok iyi bir alışveriş oldu :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 76000
  • 32 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #366 : Nisan 01, 2013, 22:12:04 »
merhabalar... ben de abime lastik araştırıyorum. bu işi bana attı. araç 2007 focus 1.6 ghia dizel. iyi bir lastik istiyor. zor durumdayım. kendim aracla birlikte fabrika takılan 205/55r16 bridgestone turanza er 300 kullanıyorum. memnunum şikayetim de yok. fakat abi iyiyi allah'tan kötüyü benden bilecek. :( korkum da bu... diline düşeceğine :wacko: lütfen tecrübelerinizi paylaşın.
2011 Toyota Auris Comfort Plus

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: AB+
  • 4 kere teşekkür etti
« Yanıtla #367 : Ekim 07, 2013, 09:23:38 »
arkadaşlar bende kış lastiği almayı yasa zorunlu hale getirdiği yada getireceği için almayı düşünüyorum.. öyle aman aman bi lastik olmasına gerek yok en fazla 2 ay kullanacağım bu yüzden petlas gibi ucuz olan lastikleri düşünüyorum.. petlas konusunda fikirleri olan varsa paylaşırsa seviniirm

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 70000
  • Model Yılı: '05
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #368 : Ekim 07, 2013, 09:33:14 »
Benimde kış lastiği almam gerekiyor. hangi marka alıcam karar veremedim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 12000
  • Model Yılı: '15
  • 1041 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #369 : Ekim 07, 2013, 09:47:46 »
arkadaşlar bende kış lastiği almayı yasa zorunlu hale getirdiği yada getireceği için almayı düşünüyorum.. öyle aman aman bi lastik olmasına gerek yok en fazla 2 ay kullanacağım bu yüzden petlas gibi ucuz olan lastikleri düşünüyorum.. petlas konusunda fikirleri olan varsa paylaşırsa seviniirm

Serhan bey öncelikle bunu yasa zorunlu kıldığı için almanız üzücü . Kış lastikleri kış şartlarında sizin veya trafikteki başka birinin hayatını kurtarabilir . Maliyet konusunda kış lastikleri kullanmak aslında daha avantıjlıdır . Kışın yaz lastiklerinizi kullanmayacağınız dan o lastikler size daha uzun km ler hizmet edecektir . Aynı şekilde kış lastiklerinizi de yazın kullanmayacağınızdan yine bu lastiklerde size daha uzun km ler hizmet edecektir .

Marka konusunda ise şöyle söyleyeyim kışın en kötü kış lastiği en iyi yaz lastiğinden daha iyi yol tutuş sağlayacaktır . Tavsiyem bir kampanya yakalayıp iyi lastiği ucuz lastik fiyatına almanız olur . Kış lastiklerinde goodyear iyi diye duydum ama Adana sıcak olduğundan bu lastiklerle ilgili hiç bir tecrübem yok ondan tavsiye veremeyeceğim .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 4 kere teşekkür etti
« Yanıtla #370 : Ekim 07, 2013, 10:03:22 »
Serhan bey öncelikle bunu yasa zorunlu kıldığı için almanız üzücü . Kış lastikleri kış şartlarında sizin veya trafikteki başka birinin hayatını kurtarabilir . Maliyet konusunda kış lastikleri kullanmak aslında daha avantıjlıdır . Kışın yaz lastiklerinizi kullanmayacağınız dan o lastikler size daha uzun km ler hizmet edecektir . Aynı şekilde kış lastiklerinizi de yazın kullanmayacağınızdan yine bu lastiklerde size daha uzun km ler hizmet edecektir .

Marka konusunda ise şöyle söyleyeyim kışın en kötü kış lastiği en iyi yaz lastiğinden daha iyi yol tutuş sağlayacaktır . Tavsiyem bir kampanya yakalayıp iyi lastiği ucuz lastik fiyatına almanız olur . Kış lastiklerinde goodyear iyi diye duydum ama Adana sıcak olduğundan bu lastiklerle ilgili hiç bir tecrübem yok ondan tavsiye veremeyeceğim .

şimdi mahmut bey tavsiyede bulunduğunuz şeylere bende katılıyorum fakat trafik bilincim, trafikte karşımdakini düşünmek ve karşımdakine saygı potansiyelim son derece yüksek..şöylede bi gerçek var kış lastiklerinin başkasının hayatını kurtaracağı konusu sürekli kar yağan veya sıfırın altındaki hava sıcaklığına sahip illerde söz konusu.. benim bulunduğum ilde kar kış mevsiminde 2 kere yağar ve yollarda tutmaz o yüzden bunu o saydığınız sebepler yüzünden değil yasal zorunluluk olduğu için alacağım.. yaz lastiğimin ömrününde uzun olmasına gerek yok zaten 40 bin km de bir değiştiriyorum bu da 2 yılda bire tekabül ediyor..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 288000
  • Model Yılı: '06
  • 19 kere teşekkür etti
  • 929 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #371 : Ekim 07, 2013, 10:15:50 »
Sakın petlas almayın ben geçen sene aldım kauçuk namına bir şey yok tam bir rezalet .Birde kış lastiği yapıı gergi normalde yaz lastiğinde daha yumuşak ve esnektir yol tutşu fazla olması gerektiği için kauçuk oranı çok yüksektir. Bu lastik bildiğin sert plastik abartmıyorum esneklik sıfır yol tutuş sıfır. arkadaş kış lastiğinin yanakları normalde hafif ısınınca yemyeşil olur kauçuk oranı yüksek olduğundan bunda belli belirsiz hatta olmuyor. Kardeşime Goodyear ultra grip 8 aldık lastiğin bence kralı kesinlikle süper deseni ve yol tutuşu esneklik tek kelime ile tartışılmaz. Benim tavsiyem u yönde olur kış lastiği alacak arkadaşlara
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

1996 GLİ  - COROLLA " EFSANE "

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 4 kere teşekkür etti
« Yanıtla #372 : Ekim 07, 2013, 10:24:24 »
Sakın petlas almayın ben geçen sene aldım kauçuk namına bir şey yok tam bir rezalet .Birde kış lastiği yapıı gergi normalde yaz lastiğinde daha yumuşak ve esnektir yol tutşu fazla olması gerektiği için kauçuk oranı çok yüksektir. Bu lastik bildiğin sert plastik abartmıyorum esneklik sıfır yol tutuş sıfır. arkadaş kış lastiğinin yanakları normalde hafif ısınınca yemyeşil olur kauçuk oranı yüksek olduğundan bunda belli belirsiz hatta olmuyor. Kardeşime Goodyear ultra grip 8 aldık lastiğin bence kralı kesinlikle süper deseni ve yol tutuşu esneklik tek kelime ile tartışılmaz. Benim tavsiyem u yönde olur kış lastiği alacak arkadaşlara

yücel bey aldığınız lastiğin ebatı ve fiyatı nedir.. benim ebatlar 205/55/16 sorduğum lastik markaları 1100 TL den aşağı fiyat vermediler

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • 2928 kere teşekkür etti
  • 2553 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #373 : Ekim 07, 2013, 10:25:31 »
Merhabalar, 215/55/R17 latik araştırması yaptım, AB işaretlerine göre araştırmalarımı yaptım.

Michelin C-A grubunda
birde fiyaı uygun olan Kumho marka var C-A olan.

KUMHO ilk arabamda üstünde vardı, memnundum ama uzun zaman oldu sonra michelinle değiştirmiştim. R17 olunca fiyat farkı çok fazla neredeyse 1 lastik Michelin =2 Lastik Kumho, ne dersiniz ne tavsiye edersiniz?
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: C-HR
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 10000
  • Model Yılı: '24
  • 15 kere teşekkür etti
  • 25 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #374 : Ekim 07, 2013, 10:48:14 »

Yasa ile zorunlu kış lastiği uygulaması sadece ticari araçlar için geçerli. Aracınız ticari değilse böyle bir zorunluluk yok, anti parantez belirteyim dedim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 4 kere teşekkür etti
« Yanıtla #375 : Ekim 07, 2013, 11:04:22 »
Yasa ile zorunlu kış lastiği uygulaması sadece ticari araçlar için geçerli. Aracınız ticari değilse böyle bir zorunluluk yok, anti parantez belirteyim dedim.

bu konuda kavram karmaşası var.. doğrudur yasal zorunluluk ama yolda kalma nedeniyle trafigin aksamasına neden olan araçlara eğer kış lastiği yok ise trafik cezası var cezasıda şimdilik 72 TL imiş.. konuyu fazla açmadan yasal zorunluk demek istemiştim..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Artık O Bir Çinli
  • Kilometre: 22000
  • Model Yılı: '23
  • 278 kere teşekkür etti
  • 474 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #376 : Ekim 07, 2013, 11:32:15 »
ben daha önceki aracımda Kumho kullanmıştım(Erzurum şartlarında) ve çok memnundum. Kaza yaptıktan sonra lastiklerim iptal oldu ve yeni lastik almam gerekti. Goodyearın yan ürünü olduğunu söyledikleri Debika lastik almıştım ama Kumho'nun yanından geçemezdi bana göre.

Kumho kar lastiğinde hem gayet iyi(ben ön lastiklerde kullanıyordum) hemde diğer markalara göre çok hesaplı tavsiye ederim. Ben yaklaşık 2 yıl önce Ankaradan almıştım. 185/65/14 ebatının tanesi 115 liraydı Michelin ise 180 liraydı.
2002 E11 Corolla----2006 Corolla HB----2006 Focus Sedan----2004 Honda Accord----98'Palio--99'Astra----2016 Astra J----2017 Clio----2020 Corsa----2012 Honda ACCORD----2011 Honda CR-V----2020 Corolla son olarak 2023 Chery Omoda5

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #377 : Ekim 07, 2013, 12:56:16 »
Kumho http://www.n11.com/kumho-21555-r17-94w-ku31-ecsta-spt-lastik-P15048631 bu lastiğe 225 TL fiyat verdiler. Valla diğer lastiklere göre ciddi fiyat farkı var. Bu lastik C-A grubu desibel olarak gürültülü sınıfta ama olsun muhtemelen bu lastikten taktıracağım. Kışlık olarak düşünmüyorum, çünkü buralarda kış zaten pek çetin geçmiyor. Geçsede arabasızda idare edilebiliyor.

Hani birisi varsa son dakka DUR SAKIN ALMA diyecek şimdi konuşsun :) :islik:
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 110 kere teşekkür etti
« Yanıtla #378 : Ekim 07, 2013, 13:51:15 »
Kumho http://www.n11.com/kumho-21555-r17-94w-ku31-ecsta-spt-lastik-P15048631 bu lastiğe 225 TL fiyat verdiler. Valla diğer lastiklere göre ciddi fiyat farkı var. Bu lastik C-A grubu desibel olarak gürültülü sınıfta ama olsun muhtemelen bu lastikten taktıracağım. Kışlık olarak düşünmüyorum, çünkü buralarda kış zaten pek çetin geçmiyor. Geçsede arabasızda idare edilebiliyor.

Hani birisi varsa son dakka DUR SAKIN ALMA diyecek şimdi konuşsun :) :islik:

Sizin ebatlardaki lastikler ciddi pahalı lastiklermiş. Hani parası önemli değil deseniz Michelin Primacy 3 diyeceğim ama aldığınız lastik ile arasında çok fazla fiyat farkı var.

Bende iyi bir kampanya yakalarsam kışlık lastik alacağım petlaslar 3 yılda pert oldu.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #379 : Ekim 07, 2013, 14:20:34 »
Aynen, dediğiniz lastik modeli 460 TL lerde, ben 225 e buldum. 2 katı fiyat var. Atıyorum Michelin 6 yıl gitse, kumho 3 yıl gtsede en azından 2 kere sıfır lastik kullanmış olur 3 yılda bir :)
THE END