0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
bugün lastikleri teslim aldım...yarın yada hafta sonu taktırıp tecrübelerimi paylaşacağım...bir de bu eski lastikleri lastikçiler alıyorlar mı? lastikçiye mi bırakayım? koyacak yer de yok ne yapmalıyım?
Saklayacak yer varsa saklayın derim. Ama yeriniz yoksa satın. Lastikçiler alıyor. Dördünü 1oo liraya satabilirseniz bence kârdır. Alırlarsa tabi.
bugün taktırdım lastikleri...ilk izlenimim; yumsaşaklığı hissediliyor, şehir içinde kullandım 2-3 km kadar...konforu gayet güzel...eskileri de annemlerin bodruma attım...ne olur ne olmaz...oluklarında çatlaklar oluşmuştu, teklifte etmedim lastikçiye...35 tl ye değiştirdim...
bugün 25-30 km lik yol yaptım, lastiklerin yumuşaklığı gerçekten hissediliyor...yol sesi hemen hemen hiç yok...gayet başarılı primacy 3...
arkadaşlar bende kış lastiği almayı yasa zorunlu hale getirdiği yada getireceği için almayı düşünüyorum.. öyle aman aman bi lastik olmasına gerek yok en fazla 2 ay kullanacağım bu yüzden petlas gibi ucuz olan lastikleri düşünüyorum.. petlas konusunda fikirleri olan varsa paylaşırsa seviniirm
Serhan bey öncelikle bunu yasa zorunlu kıldığı için almanız üzücü . Kış lastikleri kış şartlarında sizin veya trafikteki başka birinin hayatını kurtarabilir . Maliyet konusunda kış lastikleri kullanmak aslında daha avantıjlıdır . Kışın yaz lastiklerinizi kullanmayacağınız dan o lastikler size daha uzun km ler hizmet edecektir . Aynı şekilde kış lastiklerinizi de yazın kullanmayacağınızdan yine bu lastiklerde size daha uzun km ler hizmet edecektir . Marka konusunda ise şöyle söyleyeyim kışın en kötü kış lastiği en iyi yaz lastiğinden daha iyi yol tutuş sağlayacaktır . Tavsiyem bir kampanya yakalayıp iyi lastiği ucuz lastik fiyatına almanız olur . Kış lastiklerinde goodyear iyi diye duydum ama Adana sıcak olduğundan bu lastiklerle ilgili hiç bir tecrübem yok ondan tavsiye veremeyeceğim .
Sakın petlas almayın ben geçen sene aldım kauçuk namına bir şey yok tam bir rezalet .Birde kış lastiği yapıı gergi normalde yaz lastiğinde daha yumuşak ve esnektir yol tutşu fazla olması gerektiği için kauçuk oranı çok yüksektir. Bu lastik bildiğin sert plastik abartmıyorum esneklik sıfır yol tutuş sıfır. arkadaş kış lastiğinin yanakları normalde hafif ısınınca yemyeşil olur kauçuk oranı yüksek olduğundan bunda belli belirsiz hatta olmuyor. Kardeşime Goodyear ultra grip 8 aldık lastiğin bence kralı kesinlikle süper deseni ve yol tutuşu esneklik tek kelime ile tartışılmaz. Benim tavsiyem u yönde olur kış lastiği alacak arkadaşlara
Yasa ile zorunlu kış lastiği uygulaması sadece ticari araçlar için geçerli. Aracınız ticari değilse böyle bir zorunluluk yok, anti parantez belirteyim dedim.
Kumho http://www.n11.com/kumho-21555-r17-94w-ku31-ecsta-spt-lastik-P15048631 bu lastiğe 225 TL fiyat verdiler. Valla diğer lastiklere göre ciddi fiyat farkı var. Bu lastik C-A grubu desibel olarak gürültülü sınıfta ama olsun muhtemelen bu lastikten taktıracağım. Kışlık olarak düşünmüyorum, çünkü buralarda kış zaten pek çetin geçmiyor. Geçsede arabasızda idare edilebiliyor.Hani birisi varsa son dakka DUR SAKIN ALMA diyecek şimdi konuşsun