Gönderen Konu: Hyundai ix35  (Okunma sayısı 13281 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: ---
  • 2 kere teşekkür edildi
Hyundai ix35
« : Mayıs 08, 2010, 14:44:42 »

Hyundai ix35 2.0 R 4x4 6AT Style Plus: ''ix35 fiyatını hak ediyor!''13 Nisan 2010 12:30:00Güney Koreli üretici Hyundai, SUV piyasasındaki rekabeti kızıştıracak modeli ix35’i satışa sundu. Firmanın 2004 yılından beri ürettiği Tucson modelinin yerini alan ix35, çok daha farklı bir araç olduğunu hemen belli ediyor. Bu proje için 225 milyon $ para ve 36 ay zaman harcayan firma, ix35’ten çok şey bekliyor.

Tasarım

ix35 tamamen Avrupalı tüketicilerin beklentileri doğrultusunda tasarlanmış. Yeni model Hyundai’nin Rüsselsheim-Almanya’daki tasarım stüdyolarında, eski BMW tasarımcısı  Thomas Buerkle ve ekibi tarafından şekillendirilmiş. Akıcı tasarım çizgilerinin keskin hatlarla harmanlandığı araç sportif görünüyor. Kaslı kaputu ve altıgen havalandırma ızgarası aracın güçlü kimliğini vurgulayan detaylar olarak göze çarpıyor. Ön ve arka çamurluk üstlerinden kapı içlerine kadar uzanan çizgiler ix35’e farklı bir hava katmış. Çift renkli stop grubunun yer aldığı arka kısım derli toplu hissettiriyor.

İç tasarım

Koyu bordo ve bej renklerin kombine edilmiş şekilde kullanıldığı iç mekan şık görünüyor. Led destekli göstergeler ve mavi tonlu aydınlatmalar iç mekana hoş bir hava katmış. Direksiyonun sol alt tarafında ESP, DBC(yokuş iniş destek sistemi) ve diferansiyel kilidinin kontrol butonları bulunuyor. Geri vitese geçildiğinde aracın arka kısmını gösteren ekran dikiz aynasında beliriyor ve manevra yapmayı kolaylaştırıyor. Şık görünen orta konsolda kullanılan malzeme kalitesi ise hayal kırıklığı yaratabilir. Bu kadar hoş görünen iç mekanda biraz daha kaliteli malzeme kullanılsaydı keşke diye düşünüyoruz. Sert malzemeler yüzünden bozuk zeminde tıkırtı sesleri gelebiliyor. Deri koltukların yan destekleri ve kalitesi ise iyi. Ayrıca test aracımızda tüm yolcular için koltuk ısıtma sistemi bulunuyordu. Arka diz mesafesi ve bagaj hacmi bu sınıf için yeterli düzeyde.

Motor

Hyundai, ix35 için tamamen yeni 2.0 litrelik turbo dizel motor geliştirmiş. Yeni motor 4000 d/d’de 184hp güç ve 1800-2500 d/d aralığında 392 Nm tork üretiyor. 2.0 litrelik dizel motorların en güçlülerinden biri olan bu ünite yaklaşık 1800 kg’lık ağırlığa sahip aracı 10.1 saniyede 0’dan 100 km/s hıza ulaştırabiliyor. Maksimum 195 km/s hıza ulaşabilen ix35’in yakıt tüketim değerleri ise etkileyici. Şehir dışında 7.5 litreye kadar düşen tüketim değerleri testimiz süresince 9 litre civarında seyretti. 6 ileri otomatik şanzıman motorla uyumlu şekilde ve sarsıntısız çalışıyor.

Konfor ve yol tutuş

ix35 sert süspansiyonları nedeniyle konforlu yolculuklar vaat etmiyor. Az miktarda yol sesi alan otomobil yoldan gelene darbeleri iç mekanda hissettiriyor. ix35, ağabeyi ix55’le karşılaştırıldığında daha sert bir sürüş karakterine sahip. Tabi bu sertliğin avantaja dönüştüğü nokta yol tutuşu oluyor. Kolay kolay çizgisinden ayrılmayan ix35, özellikle peş peşe girilen virajlarda önden kayma eğilimi gösteriyor. ESP’nin standart sunulduğu araç herhangi bir terslikte ESP’nin etkili dokunuşlarıyla tekrar yolunu bulabiliyor. Orta diferansiyel kilidine sahip ix35’in sırasıyla yaklaşma, ayrılma ve tepe açıları 24.2, 26.9 ve 17 derece. Maksimum 50 cm sudan geçebilen aracın arazi performansı, bu sınıfta araç alan kişilerin çoğunun araziye hiç girmeyeceği düşünülürse oldukça iyi. Özellikle orta diferansiyel kilidi ix35’i çok zorlamadığınız sürece yolda bırakmıyor.

Güvenlik

Hyundai ix35 henüz EuroNcap çarpışma testine girmedi.

Teknik veriler
Motor:      1995 cc, sıralı 4 silindirli
Maksimum güç:      184 HP-4000 d/d
Maksimum tork:      392 Nm/1800-2500 d/d
Maksimum hız:      195 km/s
0-100 km/s hızlanma:      10.1 sn
Boyutlar (u/g/y):      4410/1820/1670 mm
Ağırlık:     1787 kg
Aktarma:     4x4
Şanzıman:     6 kademeli Shiftronic yarı otomatik şanzıman
Lastikler    225/60 R17-225/60 R18
Frenler (ön/arka):     Disk/Disk
Depo hacmi:      58 litre

Bagaj hacmi:     591-1436 litre
Yakıt tüketimi
Şehiriçi:        9.1 lt
Şehirdışı:     6.0 lt
Ortalama:    7.1 lt

Fiyatlar (22.04.2010)
ix35 2.0 R 4x4 6AT STYLE    81.000 TL
ix35 2.0 R 4x4 6AT STYLE PLUS    88.000 TL

Yakıt Türü Ve Emisyon Değerleri
Yakıt Türü    Motorin (Euro Dizel)
CO2 emisyonu   187 gr/km

Alıntı: http://www.arabam.com/TestDetay.aspx?id=289165&baslik=Hyundai%20ix35%202.0%20R%204x4%206AT%20Style%20Plus

Daha önce konu paylaşıldı mı bilmiyorum (forum içersinde bulamadım) ama aracı gördükten sonra ilgimi çekti. Gerçekten çok hoş hatları harika bir motorla birleştirmişler gibi görünüyor. Sanırım Toyota'nın şu anki konumunun gelecekte varisi :)
Denizlerin deryaların benki taşkın delisi
Ehli gönül muhabbetin benki şaşkın delisi
Benki kelamın yolcusu benki aşkın delisi
Beni benden alan almış kula mihnet eylemem

Toyota Club Türkiye

Hyundai ix35
« : Mayıs 08, 2010, 14:44:42 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Camry
  • Kan Grubu: B+
Ynt: Hyundai ix35
« Yanıtla #1 : Mayıs 08, 2010, 16:31:32 »
güzel araç.hyundaı baya güçlü geliyor.yeni çıkacak olan sonata da camry e ciddi bir rakip olacak heralde.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Mayıs 08, 2010, 17:06:23 »
güzel araç.hyundaı baya güçlü geliyor.yeni çıkacak olan sonata da camry e ciddi bir rakip olacak heralde.

Genesis ile üst sınıf içinde de ne kadar iddialı olduğunu kanıtladı. Belki gelecekteki sonota modelleri için camry'yi rakip olarak bile tanımayabilirler ;) Ancak sonota gövre olarak camry ile aynı sınıfta olsada motor olarak bu sınıfın içinde değil

Düzenleme: Grandeur bu sınıfına hitap ettiği için sanırım daha gerçekçi bir kıyaslama olur

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 317000
  • Model Yılı: '94
  • 14 kere teşekkür etti
  • 33 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Mayıs 08, 2010, 19:15:55 »
Birazcik pahali ama cok hos :D
Fe... :-)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Two Brother One Fate (Babo'Leee And Toyota)
    • Otomobil'den Detay
  • Kan Grubu: A+
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Mayıs 08, 2010, 21:04:05 »
neyi hoş anlayamadım.ne suv ne mcw ne hatcback nedir bu??
Bana saygı nutuğu atanlar.Önce kendi yaşınıza fiziki olarak değil,Beyin olarak gelin.....
http://fc04.deviantart.net/fs12/i/2006/301/c/5/Toyota_Trueno_AE86__by_AEvsFD.gif

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Mayıs 08, 2010, 22:17:30 »
orta konsol iyi olmamıs bence, asagı kadar devam etmesi gerekirdi.
Saygılar, Yaman.
2010 Captiva  Beyaz 2.0 CDTI Auto
Daha eski: Corsa, Corolla, Mini cooper, Twingo, Uno, Justy

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Avensis
« Yanıtla #6 : Mayıs 08, 2010, 22:33:19 »
orta konsol bencede pek hoş olmamış..  şöför koltuğuna oturduğumda bir bütün gibi olsun isterim arabanın iç dizaynı.. konsolun lduğu yer el freni vs nin olduğu yere inip birleşip bir bütün oluşturmalı bence :)

tabi bu benim görüşüm, adı üstünde "bence" :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: ---
  • Model Yılı: -
« Yanıtla #7 : Mayıs 08, 2010, 22:41:55 »
Lütfen kimse yanlış anlamasın ama benim Hyundai marka araçlara karşı bir ön yargım var. O nedenle Hyundai ne yaparsa yapsın benim ilgimi çekemez.  :islik:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #8 : Mayıs 08, 2010, 22:57:20 »
Lütfen kimse yanlış anlamasın ama benim Hyundai marka araçlara karşı bir ön yargım var. O nedenle Hyundai ne yaparsa yapsın benim ilgimi çekemez.  :islik:
ilginçtir bende de var o önyargı. niye bilmiyorum ama sanki çokta sağlam değilmiş gibi bir his veriyor bana.. hyunda nin sadece 2 modelini kullandım ancak yinede sevemedim. belki bi Genesis kullanırsam severim bilemem :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 317000
  • Model Yılı: '94
  • 14 kere teşekkür etti
  • 33 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Mayıs 08, 2010, 23:26:48 »
neyi hoş anlayamadım.ne suv ne mcw ne hatcback nedir bu??

Stili hos, neyi olacak.
Rav4, CR-V ayarinda bir araba. Rav4 ne kadar SUVyse bu da o kadar.

youtube.com/watch?v=TDf6UOcPuVE

Fe... :-)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Mayıs 09, 2010, 00:45:43 »
  Büyük gelişmelere devam ediyorlar bence. Bunun ardından Sorento'yu da merak ediyorum.
 Güzel paylaşım Mehmet.

Bu arada konu ile alakası yok ama ''Kan'' 'ın Japonca'da (bildiğimden değil) ne anlama geldiğini biliyormusun Mehmet? :) Sanırım şu anda öğrenmeye çalıştığın dilin ülkesine Kan deniyor. Kanji'de ki gibi.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • "Başkalarının kusurunu örtmekte gece gibi ol"
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Mayıs 09, 2010, 09:44:37 »
Hyundai gerçekten güzel iş çıkarmış. Aracı showroom da inceledim. Her yönüyle kaliteli hissi veriyor. Tasarıma zaten kimsenin sözü olamaz. Motor deseniz resmen şaheser. Showroom çalışanlarının verdiği bilgiye göre araç yok satıyor. 84 bin tl ya full donanım veriyorlar. Firma gerçekten yaptığı yatırımların meyvelerini İ serisi araçlarla toplamaya başladı.
“Ne söyleyeyim?” diye düşünmek, “Niçin söyledim?” diye düşünmekten hayırlıdır.
Sadi Şirazi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • !!! YERDEN GİDEN TOYOTACI !!!
  • Kilometre: 163000
  • Model Yılı: '98
  • 31 kere teşekkür etti
  • 82 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Mayıs 09, 2010, 13:38:13 »
Paylaşım için sağol :)

O parayı kesinlikle ona vermem

Giderim ikinci el Bmw suv alırım daha iyi ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 10500
  • Model Yılı: '19
  • 132 kere teşekkür etti
  • 354 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Mayıs 09, 2010, 13:46:33 »
Güzel araç.Uzakdoğulular araba işinden anlıyor.Ama araba işinden anlayan en iyi uzak doğulular Japonlar.O kadar para verilecek bir araç değil.O paralara ne araçlar alınır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Mayıs 09, 2010, 16:33:42 »
Arkadaşlar önyargılı olmaya gerek yok ;) Sonuçta ben kendi şahsıma ne Toyota'ya ne de Hyundai'a hissedarım bu nedenle benim için en önemli olan nokta ne kadar kaliteli aracı ne kadar fiyata veriyorlar. Aynı zamanda aracı satın aldıktan sonraki servis durumu nasıl. Bu önemli noktalar benim seçtiğim araçta öncelikli unsunlar. Adını hiç duymadığım bir araç bile kalitesini kanıtladıktan sonra benim için üzerinde düşünülebilecek araçlar sınıfına girer. Hyundai (neredeyse tüm kore firmaları) şu anda gerçekten çok iyi bir çıkış yakaladı ve bunu daha da geliştiriyor.

RAV4 (2.4 vvt-i, 5 ileri otomatik, 4x4) alalı daha bir sene olmadı. Araçtan (çok fazla kullanmasamda) çok memnunuz. eğer RAV4 aldığımızda bu araç olsaydı, seçim yapmakta gerçekten zorlanırdık :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Mayıs 09, 2010, 16:39:48 »
Bu arada konu ile alakası yok ama ''Kan'' 'ın Japonca'da (bildiğimden değil) ne anlama geldiğini biliyormusun Mehmet? :) Sanırım şu anda öğrenmeye çalıştığın dilin ülkesine Kan deniyor. Kanji'de ki gibi.

Hakan hocam Türkçedeki "KAN" ın Japonca karşılığını mı soruyorsun. Yoksa okunuş olarak aynı sese sahip Japonca kelimeyi soruyorsun. Şu anda Tayvanda iki lisan var; birincisi Çince (geleneksel/eski/öz Çince) diğeri ise Tayvanca. Her ikiside gerçekten zor; zorluğu her sese ait birkaç farklı ton var her tonda kullanılışı farklı anlamlara geliyor (Bizde sesleri farklı tonlarda söylemek duyguları ifade etmek içindir ama bunlarda her biri farklı anlama geliyor (Mesela anne "ma" sesiyle söyleniyor, at ise yine aynı "ma" sesiyle söyleniyor ama farklı tonda; yani anneyi çağırırken at diye hitab edebilme durumu ortaya çıkıyor :D )

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Mayıs 09, 2010, 16:41:38 »
O parayı kesinlikle ona vermem
Giderim ikinci el Bmw suv alırım daha iyi ;)

Paşam bu konuyu kendi paranı kazanmaya başlayıp araba masrafları iler gerçekten tanışınca görüşelim ;) Tecrübeyle sabittir; sütten ağzım çok yandı :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Mayıs 09, 2010, 19:36:14 »
  Kullanılan bir Japonca olan (Kanji, Hiragana, Katakana) Kanji de ki Kan, Japonca'da Çin anlamına geliyor. Zaten Kanji, Japonca'da Çin Harfi anlamına geliyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
« Yanıtla #18 : Mayıs 09, 2010, 21:47:27 »
selamlar 2010 toyota corollam var acaba yeni ksaya lpg takdıran varmı eğer varsa uyum ve verim açısından nasıl sonuç aldınız

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • "Başkalarının kusurunu örtmekte gece gibi ol"
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Mayıs 09, 2010, 22:02:34 »
selamlar 2010 toyota corollam var acaba yeni ksaya lpg takdıran varmı eğer varsa uyum ve verim açısından nasıl sonuç aldınız
konuyu ilgili bölüme açarsanız daha iyi olacak.
“Ne söyleyeyim?” diye düşünmek, “Niçin söyledim?” diye düşünmekten hayırlıdır.
Sadi Şirazi