Gönderen Konu: Hyundai ix35  (Okunma sayısı 13282 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: ---
  • 2 kere teşekkür edildi
Ynt: Hyundai ix35
« Yanıtla #20 : Mayıs 10, 2010, 05:40:52 »
Kullanılan bir Japonca olan (Kanji, Hiragana, Katakana) Kanji de ki Kan, Japonca'da Çin anlamına geliyor. Zaten Kanji, Japonca'da Çin Harfi anlamına geliyor.

Japonca'da Çin "cugoku" (tam emin değilim) olarak söyleniyor. Çince de ise "Conguo" olarak söyleniyor. Çince'de "kan" sesinin anlamlarının bazıları (benim bildiklerim) "görmek, bakmak, okumak, izlemek/seyretmek"
Denizlerin deryaların benki taşkın delisi
Ehli gönül muhabbetin benki şaşkın delisi
Benki kelamın yolcusu benki aşkın delisi
Beni benden alan almış kula mihnet eylemem

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Mayıs 10, 2010, 05:40:52 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Mayıs 10, 2010, 08:01:55 »
  Zaten Japonca'da Avrupa kökenli kelimelerde var. Özellikle otomobil parçalarında. Birde örneğin: chainataun- Çin mahallesi demek. :)
 Kan'da yine japonların Çin için kullandığı kelimelerden birisi. Senin dediğinde Chuugoku olabilir sanırım. Yani dediğin gibi değişik şekillerde söylenebiliyor.

Chi Mi Chi Shi-TCTR :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 317000
  • Model Yılı: '94
  • 14 kere teşekkür etti
  • 33 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Mayıs 10, 2010, 20:59:53 »
Paşam bu konuyu kendi paranı kazanmaya başlayıp araba masrafları iler gerçekten tanışınca görüşelim ;) Tecrübeyle sabittir; sütten ağzım çok yandı :)

+1 :D BMW yedek parca ve servis fiyatlarini sorup ogrenmek de faydali olabilir su asamada :D
Fe... :-)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: 0+
« Yanıtla #23 : Mayıs 14, 2010, 21:45:08 »
Hyundai çalışmaya devam ediyor . Araç görünüm olarak güzel , motor 184 HP ilan edildi ama o ne olduğunu anlamadığım şanzımanla 0-100 : 10.2 saniye . O motora yazık valla barı bir sedanda kullansalar da potansiyelini görsek . Ayrıca bu araca istenen rakam biraz fazla değil resmen uçuk geldi bana . Ayrıca Toyota yatmaya devam etsin , bu sınıfta bu kadar tecrübesi varken hala hiçbir şey yapmasın rav4 satsın diye bekleyeceğine ya 2 çekere çevir küçük hacimli dizel koy fiyatı düşsün yada küçük boyutlu yeni bir crossover üret. Toyota ne bekliyor anlamak mümkün değil. Nissan Quasqai yok satıyor araç hem güzel hem boyutları çekici hemde fiyatı süper. Toyota corollaya dua etsin yoksa batar.
Toyota aşk gibidir , yaşamayan bilemez.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: ---
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #24 : Mayıs 19, 2010, 20:47:01 »
bence gayet güzel bir araç olmuş
392 nm torku 1800 devirden itibaren veriyor.yaklaşık 1800 kg olan bir araç için 10.1 sn gayet iyi bir değer.ayrıca ortalama yakıt tüketimi 7.1 lt.duyduğuma göre de hyundai kullanıdığı şanzımanını kendi üretiyormuş(shiftronic).
2010 toyota avensis 1.6 elegant

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Bmw 318i /Suzuki Jimny 4x4
  • Model Yılı: -
  • 4 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #25 : Mayıs 19, 2010, 21:01:38 »
+1 :D BMW yedek parca ve servis fiyatlarini sorup ogrenmek de faydali olabilir su asamada :D

teknik serviste iyi kitliyolar diye biliyorum ben :D
Her sürücü, arabasının kıçınada en az kendininki kadar sahip çıkmalıdır...
http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=24775.0

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 14 kere teşekkür etti
« Yanıtla #26 : Mayıs 20, 2010, 02:48:01 »
2010 Super Bowl TV Ads: Kia, How You Like Them Now?

youtube.com/watch?v=NBh3r2mVFR8 2010 Kia Sorento'nun Super Bowl reklami.

Car Tech 2011 Kia Sorento

youtube.com/watch?v=RdQq5bWoxN0 2011 Kia Sorento

2011 Kia Sorento

youtube.com/watch?v=Yy6ZGsT786s 2011 Kia Sorento

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #27 : Mayıs 20, 2010, 06:38:19 »
Yanlış hatırlamıyorsam Hyundai'nin hedefi Kia'yı sadece lüks sıfına hitap ettirmek. Kia markasının Toyota'nın Lexus'u gibi olmasını istiyorlar :)

Fiyat konusunda yorum yapan arkadaşlar; bugün aynı sınıftaki, diğer SUV'lerin Türkiyede ki satış fiyatlarına baktım. RAV4 neredeyse 98.000 TL, donanımsal olarak da kıyaslarda IX35'in fiyatı bence pahalı değil, ucuz bile sayılır (dengi araçlarla kıyaslarsak).

Shiftronik şanzıman, tam otomatik şanzımanın elle müdahaleye izin veren çeşidi. Bazı markalar tiptronik diye adlandırılan şanzıman ile aynı çalışma yapısı vardır

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #28 : Mayıs 29, 2010, 16:49:20 »
 Ben karşılaştırmayı her zaman sınıfın o alanda lideriyle yaparım. X3 ün 177 hp lik motoruyla 9.2 sn. olduğu resmi veridir. 184 hp ile 7 hp önde iken 1 sn geriden geliyorsan bi yerde eksiksin demektir. ayrıca 2010 yılındayız ortalık yeni şanzımanlarla sürekli gelişirken ( dsg türevleri , mercedes 'in 7 ileri ve bmw 'nin 8 ileri otomatiği ) ve klasiklerden zf 'in 6 ileri otomatiği hala mükemmele yakınken ve yarı otomatikler geri planda kalmışken ( toyota bile mmt nin yanına tam otomatik getirmek ihtiyacı hissetti) shiftronik i sanki yeni ve iyi imiş gibi kullanmayı tercih etmek dikkatli gözlerden kaçmamalıdır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #29 : Mayıs 29, 2010, 16:55:30 »
bu arada rav-4 ün fiyatı 2.2 hacminde olduğu için yüksek olabilir mi acaba ? o farkı düşünce görmek isterdim gerçek yorumları.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
« Yanıtla #30 : Mayıs 29, 2010, 17:08:30 »
Güzel kardeşim hyundai son süreçte çok güzel araçlar üretmeye başladı.ben 5 yıl kullandım gerçekten sorunsuz.ancak nedense insanlarda bir handikap olmuş önce bir soru işareti ile yaklaşıyorlar.ve haklı olarak ikinci elde ve işçilik kalitesi olarak bir toyota kadar iyi değil.ve fiyat olarak o paraya toyotanın rav4 ü alınabilir.buda türkiyede en azından benim gözümde bitiriyor aracı.ama gerçekten genel olarak sorunsuz araba hyundailer.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #31 : Mayıs 29, 2010, 17:14:16 »
Ben karşılaştırmayı her zaman sınıfın o alanda lideriyle yaparım. X3 ün 177 hp lik motoruyla 9.2 sn. olduğu resmi veridir. 184 hp ile 7 hp önde iken 1 sn geriden geliyorsan bi yerde eksiksin demektir. ayrıca 2010 yılındayız ortalık yeni şanzımanlarla sürekli gelişirken ( dsg türevleri , mercedes 'in 7 ileri ve bmw 'nin 8 ileri otomatiği ) ve klasiklerden zf 'in 6 ileri otomatiği hala mükemmele yakınken ve yarı otomatikler geri planda kalmışken ( toyota bile mmt nin yanına tam otomatik getirmek ihtiyacı hissetti) shiftronik i sanki yeni ve iyi imiş gibi kullanmayı tercih etmek dikkatli gözlerden kaçmamalıdır.

Bence bu kıyaslama tam olarak doğru değil. Kıyaslamayı orta sınıf ve üst sınıf arabalar arasında yapınca çok farklı değerler elde edebilirsin. Senin bahsettiğin eksikliği ben sana söyleyeyim;  yaklaşık 20.000 TL'lik bi eksiklik var :D

Bir de tam olarak emin değilim ama shiftronic şanzıman tam otomatik bir şanzıman türü, tiptronik şanzımanlar gibi. Ama MMT tamamen farklı bir sistem, ben MMT'yi otomatikleştirilmiş manuel şanzıman diye biliyorum. Eğer kesin biliyorsanız, burayı biraz açıklayabilir misiniz?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #32 : Mayıs 29, 2010, 17:18:45 »
bu arada rav-4 ün fiyatı 2.2 hacminde olduğu için yüksek olabilir mi acaba ? o farkı düşünce görmek isterdim gerçek yorumları.

Bu ufal bir fark yaratır ama 200cc için 10.000 liralık fark olması mümkün değil :) Motor farkı ise manuel ve otomatik vites farklına denk gelir dersek sonuçta yine 10.000 liralık bir fark var ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
« Yanıtla #33 : Mayıs 29, 2010, 17:31:31 »
Arkadaşlar birşey sormak istiyorum.toyota corolla'da benzinli araçlarda neden mmt şanzımanı kaldırdı.şu an sadece dizel araçlarda mmt var.benzinlilerde ise tam otomatik 4 ileri bir şanzıman var.ben ve diğer arkadaşlarımda düz mmt ve tam oto.şanzımanlı araçlardan var mmt şanzımanlı araçlar diğerlerinden az yakıyor.evet toyotanın multimode şanzımanı otomatikleştirilmiş düz vites.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 14 kere teşekkür etti
« Yanıtla #34 : Mayıs 29, 2010, 18:42:32 »
Yanlış hatırlamıyorsam Hyundai'nin hedefi Kia'yı sadece lüks sıfına hitap ettirmek. Kia markasının Toyota'nın Lexus'u gibi olmasını istiyorlar :)

Fiyat konusunda yorum yapan arkadaşlar; bugün aynı sınıftaki, diğer SUV'lerin Türkiyede ki satış fiyatlarına baktım. RAV4 neredeyse 98.000 TL, donanımsal olarak da kıyaslarda IX35'in fiyatı bence pahalı değil, ucuz bile sayılır (dengi araçlarla kıyaslarsak).

Shiftronik şanzıman, tam otomatik şanzımanın elle müdahaleye izin veren çeşidi. Bazı markalar tiptronik diye adlandırılan şanzıman ile aynı çalışma yapısı vardır

Kia Hyundai'e gore aslinda daha ucuz, Mehmet.Hyundai grubun asil urunu diye biliyorum.Gercekten Kia'yi farkli bir konuma getirme gibi bir niyetleri varsa da ben bilmiyorum...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 14 kere teşekkür etti
« Yanıtla #35 : Mayıs 29, 2010, 18:43:15 »
Arkadaşlar birşey sormak istiyorum.toyota corolla'da benzinli araçlarda neden mmt şanzımanı kaldırdı.şu an sadece dizel araçlarda mmt var.benzinlilerde ise tam otomatik 4 ileri bir şanzıman var.ben ve diğer arkadaşlarımda düz mmt ve tam oto.şanzımanlı araçlardan var mmt şanzımanlı araçlar diğerlerinden az yakıyor.evet toyotanın multimode şanzımanı otomatikleştirilmiş düz vites.

Iyi ki kaldirmis.Problem yumagi MMT.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #36 : Mayıs 29, 2010, 18:48:36 »
Kia Hyundai'e gore aslinda daha ucuz, Mehmet.Hyundai grubun asil urunu diye biliyorum.Gercekten Kia'yi farkli bir konuma getirme gibi bir niyetleri varsa da ben bilmiyorum...

Ben de tam emin değilim ama biryerden öyle okudum/duydum diye hatırlıyorum. Hyundai markası altındaki ürünler piyasadaki yerini yavaş yavaş sağlamlaştırıyor. Ama Kia'yı satın almalarında ki amacın, Hyundai'ın mevcut ismi nedeniyle lüx pazarda yeteri kadar ilgi çekmeyeceğiydi. Bu nedenle Toyota'nın Lexus için uyguladığını onlarda gelecekte Kia için yapacaklarmış diye hatırlıyorum. Neyse zaman içersinde ömrümüz yeterse göreceğiz neyin ne olacağını :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 14 kere teşekkür etti
« Yanıtla #37 : Mayıs 29, 2010, 19:08:20 »
Iki marka da atakta, orasi kesin :D Bes on sene sonra belki Toyota'yi da gecerler kalitede. Omrumuz varsa goruruz, yoksa olanlar gorur :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #38 : Haziran 12, 2010, 14:31:07 »
     Hyundai ve Kia için Amerika da söylenen bir söz var . Kalitesi imajından daha çabuk yükseliyor. Bence 10 yıl önce burun kıvırdığımız kore ürünleri bugün normal denilebilecek bir seviyeye ve kaliteye geldiler ve gelecek içinde çok sıkı çalışıyorlar . Avrupadan tasarım konusunda designer transferi yaptıklarını ve şu anda Hyundai Corp. dünyanın 4. büyük üreticisi olduğunu düşünecek olursak başarıya ulaşmaları zor değil.
       Unutulmamalı ki bir zamanlar japon üreticilere de dünyada burun kıvırılıyordu . Ama çok çalışarak bir yerlere geldikleri aşikar . Amerikalılar gibi kendilerini geliştirmeyen ve herşeyin büyüğünü en iyi sanan bir otomotiv sektörünün bugün geldiği nokta ne yazık ki kötü bir örnek olarak tüm dünyanın gözü önünde.
    Sonuçta şu da bir gerçek ki tasarım unsurları tüm dünya üzerinde bir trend 'dir.
    Bu moda dünyasında da böyledir , otomobiller üzerinde de .
    Tabi her alanda olduğu gibi trend setter ( ikoncan hesabı ) bu işin ekmeğini yer . Ancak trend setter olmakta kolay değildir birikim ve vizyon gerektirir . Ayrıca bir süre sonra herkes bu önce tartışılan ( alışkanlıklarından vazgeçmek insanlık için zordur ) öğelere uymak zorunda kalır yoksa dışlanmakla ( ürünün veya otomobilin beğeni unsuru olmaktan uzaklaşarak tüketilmemesi ) karşı karşıya kalmak çok uzak bir sonuç değildir.
     Bir aracın en basitinden far tasarımı bile birbirine benzeyen araçların yollarda dolaşmasına neden olmaktadır. Bu 15 yıl önce de aynıydı bugün de öyle tabiki özgün tasarımlar sürüden  ayrılmaktadır . Ancak dediğim gibi bu tüketicinin tercihleri ile ilgilidir yoksa firmaların tercihi ile ilgili değil . Firma sadece çok satmak isterse bu yolu izler . Oysa özgün olmayı seçen firmalardan da özel olmayı becerebilenler vardır.
      Bence Hyundai kolaycılık yapıp şu an için tasarım trendini takip ediyor görünsede son yıllarda hızla yükseliyor ve özellikle Kia markasını  ' Elit ' marka yapma iddiasının arkasında duruyor . Ama bu kısa vadeli bir yatırım değil çünkü dediğim gibi insanların dürtülerini değiştirmek çok zor . Fakat ömrümüz yeterde ileride görürsek bu araçlar daha iyi yerlere gelmeye yatkın bir yatırım politikasının ürünleri olmaya yakın. Ancak bunun için öncelikli şart da kaliteli ürünler sunmaktır tüketiciye .

Kia ve Hyundai ya bakış açısını zaman her geçen gün değiştirebilir.Ancak bunun için de firmalar tüketiciye doğru ürünü doğru fiyatla sunmak zorunda . Bilinçli Tüketici tercihlerini her zaman bu çerçevede değerlendirilecektir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #39 : Haziran 12, 2010, 14:44:19 »
Bence bu kıyaslama tam olarak doğru değil. Kıyaslamayı orta sınıf ve üst sınıf arabalar arasında yapınca çok farklı değerler elde edebilirsin. Senin bahsettiğin eksikliği ben sana söyleyeyim;  yaklaşık 20.000 TL'lik bi eksiklik var :D

O zaman Cherry marka eski Toyota rav 4 kasası ( orta sınıf ) üzerinde üretim yapan araçlar 40.000.-TL dolayısıyla ix 35 ' e ( aynı sınıf ) göre 45.000.-TL eksiklik var . Bu eksiklik kriter ise İnsanlar onları tercih etmeli her şeyin bir bedeli var olmalı ne de olsa.
  Burada benim anlatmak istediğim fiyat veya marka karşılaştırması üzerinden bir yere varmak değil. En iyi araca en iyi fiyata sahip olmak . Bunun için izlenmesi gereken yol biraz uzun olacak ama tüketicinin bilinçlenerek firmaları yönlendirerek ( Bu hususta hyundainin güçsüz 2.0 crdi motorunu 112 hp ten 184 hp ye çıkarması güzel bir örnek ) kendisi için en iyi olanı sunmalarını sağlamak. Tabi bu kısa sürede gerçekleşmesi beklenemeyecek bir husus ama unutmayalım ki yeni dünya düzeninde her gün yeni ezberler bozulabiliyor.