0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Kullanılan bir Japonca olan (Kanji, Hiragana, Katakana) Kanji de ki Kan, Japonca'da Çin anlamına geliyor. Zaten Kanji, Japonca'da Çin Harfi anlamına geliyor.
Paşam bu konuyu kendi paranı kazanmaya başlayıp araba masrafları iler gerçekten tanışınca görüşelim Tecrübeyle sabittir; sütten ağzım çok yandı
+1 BMW yedek parca ve servis fiyatlarini sorup ogrenmek de faydali olabilir su asamada
Ben karşılaştırmayı her zaman sınıfın o alanda lideriyle yaparım. X3 ün 177 hp lik motoruyla 9.2 sn. olduğu resmi veridir. 184 hp ile 7 hp önde iken 1 sn geriden geliyorsan bi yerde eksiksin demektir. ayrıca 2010 yılındayız ortalık yeni şanzımanlarla sürekli gelişirken ( dsg türevleri , mercedes 'in 7 ileri ve bmw 'nin 8 ileri otomatiği ) ve klasiklerden zf 'in 6 ileri otomatiği hala mükemmele yakınken ve yarı otomatikler geri planda kalmışken ( toyota bile mmt nin yanına tam otomatik getirmek ihtiyacı hissetti) shiftronik i sanki yeni ve iyi imiş gibi kullanmayı tercih etmek dikkatli gözlerden kaçmamalıdır.
bu arada rav-4 ün fiyatı 2.2 hacminde olduğu için yüksek olabilir mi acaba ? o farkı düşünce görmek isterdim gerçek yorumları.
Yanlış hatırlamıyorsam Hyundai'nin hedefi Kia'yı sadece lüks sıfına hitap ettirmek. Kia markasının Toyota'nın Lexus'u gibi olmasını istiyorlar Fiyat konusunda yorum yapan arkadaşlar; bugün aynı sınıftaki, diğer SUV'lerin Türkiyede ki satış fiyatlarına baktım. RAV4 neredeyse 98.000 TL, donanımsal olarak da kıyaslarda IX35'in fiyatı bence pahalı değil, ucuz bile sayılır (dengi araçlarla kıyaslarsak).Shiftronik şanzıman, tam otomatik şanzımanın elle müdahaleye izin veren çeşidi. Bazı markalar tiptronik diye adlandırılan şanzıman ile aynı çalışma yapısı vardır
Arkadaşlar birşey sormak istiyorum.toyota corolla'da benzinli araçlarda neden mmt şanzımanı kaldırdı.şu an sadece dizel araçlarda mmt var.benzinlilerde ise tam otomatik 4 ileri bir şanzıman var.ben ve diğer arkadaşlarımda düz mmt ve tam oto.şanzımanlı araçlardan var mmt şanzımanlı araçlar diğerlerinden az yakıyor.evet toyotanın multimode şanzımanı otomatikleştirilmiş düz vites.
Kia Hyundai'e gore aslinda daha ucuz, Mehmet.Hyundai grubun asil urunu diye biliyorum.Gercekten Kia'yi farkli bir konuma getirme gibi bir niyetleri varsa da ben bilmiyorum...
Hyundai ve Kia için Amerika da söylenen bir söz var . Kalitesi imajından daha çabuk yükseliyor. Bence 10 yıl önce burun kıvırdığımız kore ürünleri bugün normal denilebilecek bir seviyeye ve kaliteye geldiler ve gelecek içinde çok sıkı çalışıyorlar . Avrupadan tasarım konusunda designer transferi yaptıklarını ve şu anda Hyundai Corp. dünyanın 4. büyük üreticisi olduğunu düşünecek olursak başarıya ulaşmaları zor değil. Unutulmamalı ki bir zamanlar japon üreticilere de dünyada burun kıvırılıyordu . Ama çok çalışarak bir yerlere geldikleri aşikar . Amerikalılar gibi kendilerini geliştirmeyen ve herşeyin büyüğünü en iyi sanan bir otomotiv sektörünün bugün geldiği nokta ne yazık ki kötü bir örnek olarak tüm dünyanın gözü önünde.
Sonuçta şu da bir gerçek ki tasarım unsurları tüm dünya üzerinde bir trend 'dir. Bu moda dünyasında da böyledir , otomobiller üzerinde de . Tabi her alanda olduğu gibi trend setter ( ikoncan hesabı ) bu işin ekmeğini yer . Ancak trend setter olmakta kolay değildir birikim ve vizyon gerektirir . Ayrıca bir süre sonra herkes bu önce tartışılan ( alışkanlıklarından vazgeçmek insanlık için zordur ) öğelere uymak zorunda kalır yoksa dışlanmakla ( ürünün veya otomobilin beğeni unsuru olmaktan uzaklaşarak tüketilmemesi ) karşı karşıya kalmak çok uzak bir sonuç değildir. Bir aracın en basitinden far tasarımı bile birbirine benzeyen araçların yollarda dolaşmasına neden olmaktadır. Bu 15 yıl önce de aynıydı bugün de öyle tabiki özgün tasarımlar sürüden ayrılmaktadır . Ancak dediğim gibi bu tüketicinin tercihleri ile ilgilidir yoksa firmaların tercihi ile ilgili değil . Firma sadece çok satmak isterse bu yolu izler . Oysa özgün olmayı seçen firmalardan da özel olmayı becerebilenler vardır. Bence Hyundai kolaycılık yapıp şu an için tasarım trendini takip ediyor görünsede son yıllarda hızla yükseliyor ve özellikle Kia markasını ' Elit ' marka yapma iddiasının arkasında duruyor . Ama bu kısa vadeli bir yatırım değil çünkü dediğim gibi insanların dürtülerini değiştirmek çok zor . Fakat ömrümüz yeterde ileride görürsek bu araçlar daha iyi yerlere gelmeye yatkın bir yatırım politikasının ürünleri olmaya yakın. Ancak bunun için öncelikli şart da kaliteli ürünler sunmaktır tüketiciye .
Bence bu kıyaslama tam olarak doğru değil. Kıyaslamayı orta sınıf ve üst sınıf arabalar arasında yapınca çok farklı değerler elde edebilirsin. Senin bahsettiğin eksikliği ben sana söyleyeyim; yaklaşık 20.000 TL'lik bi eksiklik var