0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Bu ufal bir fark yaratır ama 200cc için 10.000 liralık fark olması mümkün değil
Bu 10.000.-TL farkı nasıl bulduğunuzu açıklayabilir misiniz ? Ayrıca bu konuda bilgi sahibi olan arkadaşlardan ; 98.500.-TL olan rav4 dizel in 2.2 olan motor hacminin 2.0 cc altında olması halinde fiyatının ne olacağını bize rakamlarla açıklamaları hususunda yardım isteyelim.
Gökhan hocam, ix35'in fiyatı 88.000 TL (eğer yanlış hatırlamıyorsam, yada 89.000 TL). Rav4'un fiyatı 98.500 TL. Arada yaklaşık 10.000TL fark oluyor. 200cc'lik motor hacmi, fiyat açısından 10.000TL'lik fark oluşturmaz. Diğer mesajlarına gelince; haklısın yapılması gereken şey araçları karşılaştırıp, kıyaslama sonucunda en iyi fiyat-kalite-beklenti kombinasyonunu sunan araç seçilmeli. Ama biz burada ix35 alın demiyoruz, hatta hangisi iyidir diye tartışmıyoruz. Yeni bir araba piyasaya sürülmüş, bununla ilgili bilgi paylaşımında bulunuyoruz. Öncesinde sen başka araçlarla kıyaslama da bulundun, bende kıyaslamanın içersine fiyat faktörünüde ekledim (başka bir arkadaşımız başka bir faktörüde ekleyebilir). Şu anda zaten bir tane RAV4'umuz var, başka bir SUV alma niyetinde de değilim (Belki muvcut kullandığım aracı satarsam RX450h düşünüyorum, bu araç ise saydığın araçlardan çok farklı bir sınıfta). Konuyu fanatiklik bazına taşımadan, yorumlarda bulunursan sevinirim.Kıyaslama yapmak istiyorsan, onunla ilgili bir başlık açarız; o sınıf içindeki tüm araçları, marka ve model vererek kıyaslayabiliriz
Bu forumda sorulan sorulara mantıklı ve bilimsel verilere dayalı cevaplar verilmesi ve bunun da diğer forumlardan bizi ayıran bir fark olması gerekirken hiçbir açıklamaya dayalı olmayan 10.000 TL farktan bahsedilmesi ve bu gerçekle örtüştüğü şüpheli veriye dayanarak araçların kıyaslanması bana pek mantıklı gelmedi.
hyundai ile kia nın yeni nesil arabaları gerçekten çok hoş... iki markada büyük atakta ama araçlar bi piyasaya çıksın kullanılsın bakalım gerçekten iyimi....