Gönderen Konu: plakamı değiştiremiyorum...  (Okunma sayısı 5090 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • chappuler
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • 34 kere teşekkür etti
  • 52 kere teşekkür edildi
plakamı değiştiremiyorum...
« : Mayıs 03, 2010, 13:05:52 »
http://www.toyotaclubtr.com/sohbet/daimi-tek-plaka/

hakan beyin daha önce verdiği haberle (link yukarda) ilgili olarak sanırım bugünden itibaren plakamı değiştiremeyeceğimi öğrenmiş bulunmaktayım :(

yalnız şöyle bir durum var arabayı değiştirirsem plaka değişecekmiş yani yukardaki linkte söylendiği gibi plaka şahısta değil araçta sabit kalacakmış...

neyse artık yeni araç alana kadar safranbolu plakaya devam......

bir de soru sorayım adres güncellemesini nasıl yapacağım? aracı alırken adresim safranboludaydı şimdi ankara olması gerekiyor bu nasıl olacak?
Tüm üye ve üye olacakların dikkatine! lütfen forum kurallarını gözden geçiriniz....
http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=3.0
"Bir insanın bildiğini zannettiği bir şeyi öğrenmesi imkansızdır..."

Toyota Club Türkiye

plakamı değiştiremiyorum...
« : Mayıs 03, 2010, 13:05:52 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: ---
  • 7 kere teşekkür edildi
Ynt: plakamı değiştiremiyorum...
« Yanıtla #1 : Mayıs 03, 2010, 13:20:53 »
arabada kalması iyi yoksa öbür türlü ne o öyle zaten bizim seri numaramız var, arabanın bari değişsin :D

Hande Hanım ruhsat değiştirmek ankara da nasıl bilmem ama buralarda baya zahmetli. vaktiniz varsa uğraşın yoksa yamyamlara pardon iş takipçilere yaptırın gitsin.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Hergün biraz daha fazla Toyota sevgisi... <3
    • JDM TÜRK
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Mayıs 03, 2010, 13:23:42 »
selamlar abla
Keyfi olarak plaka değiştirmek eskidende mümkün değildi.
(edit; ama oturduğun yerin plakası olarak değiştirebilirsin)
Şu anda oturduğun yerde muhtardan kağıt alıp , Aracın üzerine kayıtlı olduğu kişiyle beraber , Emniyete giderek başvurabilirsin.

ama eğer oturduğun adres kayıtlarda halen safranbolu olarak görünüyor ise , Adres değişikliğini bende bilmiyorum

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • chappuler
  • 34 kere teşekkür etti
« Yanıtla #3 : Mayıs 03, 2010, 13:42:57 »
keyfi olmayacaktı zaten.... karabükteyken almıştım aracı ama şimdi ankarada ikamet ediyorum ankara plaka yapacaktım adres güncellemesini de olur ya ceza falan yerim makbuz bulunduğum adrese gelsin diyeydi...
Tüm üye ve üye olacakların dikkatine! lütfen forum kurallarını gözden geçiriniz....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Model Yılı: -
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Mayıs 03, 2010, 13:46:42 »
Ölücülere yaradı en çok bu uygulama.
Arabanın plakası yüzünden fiyat kıracaklar boyna.
Opel Astra GTC

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • JDM TÜRK
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Mayıs 03, 2010, 13:49:39 »
Alıntı yapılan: ilgazetesi.com.tr
Adres değişikliği yapanlar dikkat
19 Ağustos 2009 •

Tüm Muhtarlar Derneği Başkanı Naci Tekinay, adres değişikliliğinde bulunan vatandaşlarımızı uyardı. Başkan Tekinay, Adres değişikliği yapan, mahalle değiştiren, bir apartmanda oturup aynı apartmanın başka dairesine taşınanlar ve şehirlerarası nakil olan vatandaşların adres değişikliğinde nüfus müdürlüğünce istenen belgeler hakkında bilgi verdi.

İSTENİLEN BELGELER

İstenen belgeler hakkında bilgi veren Tekinay, “Durum yeni taşınılan evin elektrik, su ve doğalgaz faturasının taşınan kişi adına olduğunda fatura yeni adres ise yeterli ve fatura eski adres ise belediye imar müdürlüğünden adres teyid yazısı ve faturası istenmeli. Durum elektrik ve su faturası taşınan adına değilse, belediye imar müdürlüğünden adres tespit yazısı ve ek olarak noter onaylı kira sözleşmesi, ev sahibi ile birlikte müracaat – ev sahibi yanında eve ait tapu fotokopisi ile gelecek”

DEĞİŞİKLİĞİ 20 GÜNDE BİLDİRMELİLER

“Apartman ya da site yöneticisi yazılı beyan yönetici T.C. numaralarını taşınanın ve kendisinin açık adresini imar müdürlüğünden alınan belgenin arkasına yazacak ve imzalayacak. Durum anne baba yanına taşınma taşınan çocuk ile evde oturan anne ya da baba birlikte müracaat edecek. Durum farklı aileler birlikte ikamet edeceklerinden ailelerin reşit kişileri birlikte müracaat edeceklerdir. Vatandaşlarımızın 20 iş günü içerisinde adres değişikliği yaptırılması kanunu gereğidir”

322 TL PARA CEZASI

“Yaptırmayanlar hakkında yasal işlem yapılır. 322 TL: para cezasına çarptırılır. İşlemler nüfus idaresince yapıldıktan sonra nüfus müdürlüğünden aldıkları adres kayıttı işlem evrakını bağlı bulundukları köy ve mahalle muhtarlarına vermek sureti ile muhtarlarda gelen evrakı mahalle kütüğüne işleyeceklerdir. Hususlara uyulması ve adres kayıt sisteminin kolaylıklarından vatandaşlarımız faydalanmalıdır” dedi.[/quote]

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • chappuler
  • 34 kere teşekkür etti
« Yanıtla #6 : Mayıs 03, 2010, 13:53:57 »
bunları yaptım erdem yani nüfusta görünüyorum sadece muhtara vermedim evrağı ama sistemde burda görünüyorum artık...

şimdi trafiğe de bildirecek miyim? yoksa ceza sistemde görünen adresime mi gelecek?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • JDM TÜRK
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Mayıs 03, 2010, 13:56:23 »
bunları yaptım erdem yani nüfusta görünüyorum sadece muhtara vermedim evrağı ama sistemde burda görünüyorum artık...

şimdi trafiğe de bildirecek miyim? yoksa ceza sistemde görünen adresime mi gelecek?
Şimdi bulunduğun yerin muhtarından ikametgah belgesi alman ve emniyet müdürlüğüne başvurman gerekiyor abla (akköprüdeki)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • chappuler
  • 34 kere teşekkür etti
« Yanıtla #8 : Mayıs 03, 2010, 14:18:24 »
yok şimdi sorduk hiçbirşey yapmıyormuşum cezalar artık tc kimlik numarasının ikamet adresine geliyormuş.... yani trafikteki kayıtlı adrese gelmiyormuş....

herkese teşekkür ederim.... arabayı satana kadar 78 plakayla yola devam..... ankarada sapakları şaşırdığımda "yolu bilmiyorum yabancıyım" demeye devam edebilirim..... :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • JDM TÜRK
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Mayıs 03, 2010, 14:21:05 »
ankarada sapakları şaşırdığımda "yolu bilmiyorum yabancıyım" demeye devam edebilirim..... :)
:) :) :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: AB+
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #10 : Mayıs 03, 2010, 15:10:09 »
arabayı satana kadar 78 plakayla yola devam.....

:) Allah'ın sopası yok ki.çok sevindim.Biz Karabük'lülerin pek bir şeyimiz yoktur ama başkentimiz Ankara'da plakamızı gururla taşıyan bir doktorumuz var. :)
http://www.kirmizimavi.org/forum/index.php  --- Mavi Ateş --- Kardemir Karabükspor

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • JDM TÜRK
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Mayıs 03, 2010, 15:16:52 »
:) Allah'ın sopası yok ki.çok sevindim.Biz Karabük'lülerin pek bir şeyimiz yoktur ama başkentimiz Ankara'da plakamızı gururla taşıyan bir doktorumuz var. :)
Hande ablada çok sever karabüklüleri :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Mayıs 03, 2010, 15:17:52 »
yok şimdi sorduk hiçbirşey yapmıyormuşum cezalar artık tc kimlik numarasının ikamet adresine geliyormuş.... yani trafikteki kayıtlı adrese gelmiyormuş....

herkese teşekkür ederim.... arabayı satana kadar 78 plakayla yola devam..... ankarada sapakları şaşırdığımda "yolu bilmiyorum yabancıyım" demeye devam edebilirim..... :)

Bizde yeni birşey öğrenmiş oldu. Zaten hangi değişiklik ne zaman, nasıl yapıldı takip edilemiyor ki? Herkesin ayrıca bu işlerle uğraşan yardımcısı olması lazım. :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #13 : Mayıs 03, 2010, 15:18:37 »
78 plakayı istediğin zaman alabilirsin ama istediğin zaman terkedip gidemezsin yeğen  :kötü:
trafikte HAKKINI değil AKLINI kullan

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • chappuler
  • 34 kere teşekkür etti
« Yanıtla #14 : Mayıs 03, 2010, 15:20:51 »
jkaskjscbssc :lol: :lol: .... yapıştı kaldı üstüme iyi mi? kardeşim kıymet bilseydiniz de kaçırmasaydınız o zaman beni... :lol: satılmaz da şimdi bu araba....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Mayıs 03, 2010, 17:13:00 »
yok şimdi sorduk hiçbirşey yapmıyormuşum cezalar artık tc kimlik numarasının ikamet adresine geliyormuş....

Ne yani benim Türkiye'deki araca ceza yazılırsa (babam kullanıyor), ceza Tayvan'a mı gelecek ? :rofl: Gerçekten komik olur :D
Denizlerin deryaların benki taşkın delisi
Ehli gönül muhabbetin benki şaşkın delisi
Benki kelamın yolcusu benki aşkın delisi
Beni benden alan almış kula mihnet eylemem

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Her zaman kalbimizde yaşayacaksın...
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Mayıs 03, 2010, 17:18:50 »
hayır hayır herkesin şahsına ait bir plakası olacak yazıyor gazetede yanlış mı ? biz aracımızı satarken plakamı alıp yeni aracıma takamayacak mıyım şimdi ?
Ince Bir Zevk ve Çevikliğin Zekice Birleşimi > Toyota

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • "Bilgi Paylaşıldıkça Artar"
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 60000
  • Model Yılı: '14
  • 134 kere teşekkür etti
  • 434 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Mayıs 03, 2010, 17:56:11 »
Hande hanım siz  yinede aracınızın bağlı olduğu vergi dairesine giderek adres güncellemesi  yaptırınız. Her ne  kadar tc kimlik numarasına  gelecek  deniyor ise de  öyle  olmuyor. Oluyor da epeyce uzun bir  süreçte oluyor.
Polis diyelimki siz farkında olmadan  ceza  kesti ve size tebliğ edemedi. Bu cezanın tutanağı sizin aracınızın bağlı bulunduğu vergi dairesimne yani Safranbolu'ya gider. Oradaki vergi dairesinde ilk önce  mevcut kayıtlı adresinize  tebligat gönderilir,  tebligat  geri  gelir adresinde  ikamet etmiyor  diye. Ondan sonra tc kimlik numaranızdan yerleşim yeri adresiniz belirlenir. Daha sonra yerleşim yeriniz  hangi vergi dairesi yetki alanında ise ceza o vergi dairesine  gönderilir. O vergi dairesi de size :)  Biraz  uzun oldu  ama işin hiyerarşik  kısmı  aynen bu şekilde.  Tek  sorun her ne kadar artık mernis uygulamalarına vergi dairesi  sistemlerinden ulaşılsa da  mükellef adres bilgilerini  mernis  sisteminden  almıyor.
1998 Toyota Corolla 1.3 XL StationWagon 12V 2007-2020
2014 Nissan Qashqai 1.2 DıG-T   2020 -

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • chappuler
  • 34 kere teşekkür etti
« Yanıtla #18 : Mayıs 03, 2010, 19:57:06 »
osman bey ne yaptınız :( safranboluya gitmem lazım şimdi....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 56000
  • Model Yılı: '11
  • 2 kere teşekkür etti
  • 13 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Mayıs 03, 2010, 20:07:44 »
Bu ülkede ne zaman bir yenilik yapılmaya kalkılsa en son biz duyuyoruz.  :nija:

Kafama takılan birşey oldu.Eskiden arabanın plakasına göre sigorta ve kaskodan indirim yapıyorlardı.
Yeni uygulama nasıl olacak merak ediyorum. :wacko:

Deli sormuş deliye aşk nedir diye? deli gülmüş deliye ben niye delirdim diye!  ***TOYOTA  Auris 1,33 Comfort  ( 2011 ) ***